Dodaj do ulubionych

Koniec "Plebanii"

19.01.12, 13:00
To już pwne, że nie będzie kontynuacji serialu? Ostatnio nie ogladam wcale, ale- zdaje się- że "Plebania" jest/była o wiele bardziej interesująca od "Klanu"( który to zupełnie zszedł na psy- jak powszechnie wiadomo). Żadnych weekendowych czy jakichkolwiek nowych odcinków TVP nie planuje? Szkoda w sumie.
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: Koniec "Plebanii" 19.01.12, 13:45
      Coz zrobic? WIdzowie placic powinni ale za to nie maja nic do powiedzenia w kwestii programu TVP, Nie liczy sie popularnosc, ogladalnosc poruszane tematy tylko ile jeden prezes innemu prezesowi dal w lape zeby zaczac produkowac badziew o galeriankach z wielka tajemnica co glowna bohaterka miala wspolnego z jakims ojcem i synem,za co siostra i corka tychze jej nienawidzi?
      Na pewno mocno sie zaangazowala i nie zalowala tego kroku.
    • Gość: madi Re: Koniec "Plebanii" IP: *.bb.sky.com 19.01.12, 15:39
      No wlasnie strasznie szkoda, bo ostatnio serial jest naprawde na poziomie. Nie wiem na cyzm polega róznica, ale caloksztalt- akcja, nowe watki, obsada, a nawet jakosc obrazu jest ostatnio naprawde swietna.Serial pzyjemnie sie oglada i nie rozumiem czemu na sile ciagnie sie np. 'na dobre i na zle' (widac, ze nikt z produkcji nie ma juz do niej serca), a z 'plebanii' rezygnuje???
      • Gość: kamilica Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 16:16
        Niestety, antyklerykalne towarzystwo dobrało się do władzy w tv. Najpierw koniec Plebanii, później brak koncesji dla TV Trwam, niedługo chorzy nie będą mogli posłuchać lub obejrzeć mszy św. niedzielnej. Szkoda słów!!! A to, że Klan nie dorasta do pięt Plebanii, to święta racja!
        • mmk9 Re: Koniec "Plebanii" 19.01.12, 18:33
          Trudno się nie zgodzić. To wszystko dzieje się zresztą pod hasłem pluralizmu, tolerancji, apolityczności i wolności słowa.
        • Gość: . Re: Koniec "Plebanii" IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 19:37
          chorzy nie będą mogli
          > posłuchać lub obejrzeć mszy św. niedzielnej

Chorzy powinni się przede wszystkim leczyć, a nie oglądać telewizję!
          • Gość: Kia Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 19:48
            żal mi ciebie. Gdybyś był choć raz poważnie chory to wiedziałbyś że taka osoba chce choć na chwilę oderwać sie od cierpienia i problemów związanych z chorobą, a nie wciąż myśleć o nij i leczeniu.
            • Gość: . Re: Koniec "Plebanii" IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 19:50
              Ma zawsze jeszcze Radio-Bez-Twarzy - tam można mszyć się, ile dusza zapragnie... A oderwać się od cierpienia można przy RMF Classic, Dwójce albo Trójce, ew. przy "Leto z rozhlasem/Sommer mit dem Rundfunk"...
              • shatmach Re: Koniec "Plebanii" 19.01.12, 19:59
                Szkoda serialu. Lubie go. To niestety pewne. Od 30 stycznia "Galeria" dla bardziej wymagającego, wielkomjeskiego widza. Nie sądzę by się to przyjęlo w TVP.
                • Gość: oko Re: Koniec "Plebanii" IP: *.icpnet.pl 19.01.12, 20:18
                  mam nadzieję, że się nie przyjmie i ten, kto podjął decyzję o zakończeniu plebanii gorzko pożałuje swej decyzji. w ostatnim czasie bardzo fajnie się oglądało plebanię
                • Gość: nikitka Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 20:43
                  Ja też nie sądzę, by nowy serial się przyjął. Mogli rzeczywiście zrobić tak, że np. jest chociaż 1 dłuższy odcinek tygodniowo albo 1-3 krótsze( takie jak teraz)- czy jakąkolwiek inną opcję, żeby zupełnie nie ściągać "Plebanii".
                  • Gość: Janusz Tracz Re: Koniec "Plebanii" IP: *.as13285.net 28.01.12, 19:57
                    Kiedyś rozkład telenowel w TVP wyglądał tak, że 3 dni był Klan i 3 dni Plebania.
                    Nawet chcąc zrobić miejsce dla nowego serialu mogliby nie usuwać Plebanii tylko wrócić do starego systemu emisji po 3 odcniki tygodniowo. Zwłaszcze, że Klan ostatnio coraz mniej ciekawy.
                • Gość: Alina Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 10:38
                  shatmach napisał:

> Szkoda serialu. Lubie go. To niestety pewne. Od 30 stycznia "Galeria" dla bardz
                  > iej wymagającego, wielkomjeskiego widza.

Dla bardziej co ? wymagającego? O sklepie? No, zobaczymy.
                  • baba67 Re: Koniec "Plebanii" 20.01.12, 11:58
                    Wszystko polityka. Gdybym wiedziala ze tak bedzie, to glosowalabym na Kaczora.
                    • Gość: jagnes Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 16:36
                      he he, wiesz ze ja chyba też :) No 1-2 odcinki w tygodniu powinny zostać.... Też mam nadzieję, jak ktoś wyżej napisał, że osoba odpowiedzialna za tę decyzję będzie jej gorzko żałować
                      • Gość: jurgiel Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:35
                        Gość portalu: jagnes napisał(a):
                        > Też mam nadzieję, jak ktoś wyżej napisał, że osoba odpowiedzialna za tę decyzję
                        > będzie jej gorzko żałować

Ha, ha, bo czterech fanatyków religijnych nabazgrało coś na forum wybiórczej. Niestety, telewizja ma faktyczne wyniki oglądalności tego gniota.
        • Gość: jurgiel Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:28
          Gość portalu: kamilica napisał(a):
          > Niestety, antyklerykalne towarzystwo dobrało się do władzy w tv. Najpierw koniec
          > Plebanii, później brak koncesji dla TV Trwam, niedługo chorzy nie będą mogli
          > posłuchać lub obejrzeć mszy św. niedzielnej.

I bardzo dobrze! Dość tej nachalnej proagandy religijnej i mieszania ludziom w głowach. Jak ktoś ma takie hobby żeby karmić się tą fikcją, niech sobie nastawi radio z ryjem albo zaabonuje to Trwam(ać), tak jak miłośnicy futbolu czy motoryzacji. Nie dość, że polscy podatnicy bulą jak za zboże na katechetów, którzy wciskają biednym dzieciom jakieś bzdury o eunuchach ze skrzydłami i gadających wężach, to jeszcze ta pseudowiedza ma zaśmiecać telewizję? I tak już zaśmieca ją różnymi mszami, Ziarnami i innymi aniołami pańskimi, że strach w niedzielę nacisnąć "power" na pilocie. A kysz, a kysz!
          • Gość: to ja się pytam Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 23:18
            dlaczego matka nie wyskrobała?
            • Gość: jurgiel Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 23:41
              Zapytaj swoją
    • Gość: miko Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 19:31
      a czego się spodziewaliście głosując na tuska - jak się promuje nergala to chyba nie "plebanię"
      • shatmach Re: Koniec "Plebanii" 25.01.12, 22:41
        Ja się zastanawiam czy Ci krytykujący "Plebanię" w ogóle ja oglądali! Gdzie w tym serialu propaguje się katolicyzm? Przecież wiele razy pokazywali wrednych księży, księży którzy oszukują wiernych, księdza który zrobił dzieciaka, księdza donosiciela. Wiele o tym serialu można powiedzieć, ale na pewno nie to, że to laurka dla kościoła katolickiego.
        • deczko Re: Koniec "Plebanii" 25.01.12, 23:21
          A w tele tygodniu napisali co tam dalej ma byc z ta plebania, ktos czytal?
        • Gość: jurgiel Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 23:46
          shatmach napisał:
          > Ja się zastanawiam czy Ci krytykujący "Plebanię" w ogóle ja oglądali! Gdzie w t
          > ym serialu propaguje się katolicyzm?

Wystarczy, że wszyscy bohaterowie mówią na powitanie "szczęść Boże", a żegnają się powiedzeniem "z Bogiem", aby sugerować, że Polskę zamieszkują sami zdewociali katolicy. Zaś jedyny wolny od religijnego splątania mózgowego to gangster, kanalia i bydlę.
          • deczko Re: Koniec "Plebanii" 26.01.12, 09:22
            Jesli chodzi o Tracza to on jest maksymalnie splatany religijnie. hehehe
          • shatmach Re: Koniec "Plebanii" 26.01.12, 10:15
            jurgiel, co najwyżej witają się tak i żegnają z księżami. No może babcia Józia która mieszka na plebanii tak mówi. Reszta wita się ze sobą całkiem zwyczajnie. :D
            • Gość: kamilica Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 12:02
              Dokładnie, potwierdzam. A z niektórymi nie warto wchodzić w dyskusje. Najwięcej mają do powiedzenia i opluwania ci, co w ogóle tego nie oglądają. Jak nie troll, to jakiś prowokator albo laik podburzają na forum. W końcu muszą się jakoś dowartościować.
              • Gość: jurgiel Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 12:16
                Nawołując do "niewchodzenia w dyskusję" de facto sama ją prowokujesz. A jeśłi w dodatku pada stwierdzenie, że niewierzący musza się dowartościować, to powiedz mi, łaskawie, kto faktycznie musi się dowartościować i upewnić w swoich przekonaniach jak nie wierzący. To oni przeciez organizują wciąż różne "masówki", na których wspólnie modlą się, śpiewają, demonstrują w procesjach itp. To właśnie przejaw wzajemnego ugruntowywania się w wierze, zapewniania jeden drugiego, że słusznie wierzi itd. Bo przeciez wszechmocnemu, doskonałemu Bogu nie są potrzebne żadne manifestacje i publiczne modły. ON, jako wszechmocny doskonale wie, co który człowiek myśli, co który robi - jak postępuje i czym się kieruje. Te całe religijne "jasełka" są wymyślone przez ludzi i skierowane de facto do ludzi, a nie do żadnego Boga, bo ten, z założenia ich nie potrzebuje.
                Czy widziałaś natomiast (lub choćby słyszałaś) żebyu podobne hece urządzali ateiści? Żeby zbierali się, przekonywali nawzajem i umacniali w swoich poglądach? Ateiści tego nie potrzebują, bo w ateizmie wszystko jest jasne: człowiek nie ma wpływu na to, co wytworzył Wszechświat i nie ma sensu nic kombinować. Trzeba starać się żyć godnie, uczciwie, sprawiedliwie i kierować się w życiu jedynym sensownym "przykazaniem" - nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe!
                Przejaśniało w mózgownicy?
                • Gość: kamilica Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 12:39
                  Przewietrz lepiej swoja mózgownicę. Nigdzie nie napisałam, że to ateiści muszą się dowartościować. Chodziło mi o tych, co zabierają głos w czymś na czym się mało lub wcale nie znają. A robią to zarówno niewierzący, jak i najbardziej gorliwi fanatycy. Basta. Zamykam swój temat.
                • piotr7777 Re: Koniec "Plebanii" 26.01.12, 21:46
                  Gość portalu: jurgiel napisał(a):

> Nawołując do "niewchodzenia w dyskusję" de facto sama ją prowokujesz. A jeśłi w
                  > dodatku pada stwierdzenie, że niewierzący musza się dowartościować, to powiedz
                  > mi, łaskawie, kto faktycznie musi się dowartościować i upewnić w swoich przeko
                  > naniach jak nie wierzący. To oni przeciez organizują wciąż różne "masówki", na
                  > których wspólnie modlą się, śpiewają, demonstrują w procesjach itp. To właśnie
                  > przejaw wzajemnego ugruntowywania się w wierze, zapewniania jeden drugiego, że
                  > słusznie wierzi itd. Bo przeciez wszechmocnemu, doskonałemu Bogu nie są potrzeb
                  > ne żadne manifestacje i publiczne modły. ON, jako wszechmocny doskonale wie, co
                  > który człowiek myśli, co który robi - jak postępuje i czym się kieruje. Te cał
                  > e religijne "jasełka" są wymyślone przez ludzi i skierowane de facto do ludz
                  > i,
                  a nie do żadnego Boga, bo ten, z założenia ich nie potrzebuje.
                  > Czy widziałaś natomiast (lub choćby słyszałaś) żebyu podobne hece urządzali ate
                  > iści? Żeby zbierali się, przekonywali nawzajem i umacniali w swoich poglądach?
                  > Ateiści tego nie potrzebują, bo w ateizmie wszystko jest jasne: człowiek nie ma
                  > wpływu na to, co wytworzył Wszechświat i nie ma sensu nic kombinować. Trzeba s
                  > tarać się żyć godnie, uczciwie, sprawiedliwie i kierować się w życiu jedynym se
                  > nsownym "przykazaniem" - nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe!
                  > Przejaśniało w mózgownicy?

Zacytuję piosenkę zespołu Lady Pank:

"To co mam, to co mam świętego
                  Tobie nic, tobie nic do tego".

I nie zamierzam prowadzić dyskusji.
                  • Gość: jurgiel Re: Koniec "Plebanii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 00:15
                    Toteż ja nic do Ciebie osobiście nie mam, ani niczego od Ciebie nie chcę. Wypowiedziałem się ogólnie na temat zachowań społecznych i procesów zachodzących w kraju.
          • Gość: maro Re: Koniec "Plebanii" IP: 195.94.209.* 28.01.12, 01:53
            > Wystarczy, że wszyscy bohaterowie mówią na powitanie "szczęść Boże", a żegnają się powiedzeniem "z Bogiem"

Coś Ci się popier...liło chyba.
    • Gość: Janusz T Ratujmy Plebanię!!! IP: *.as13285.net 26.01.12, 16:48
      Jeśli chcecie, by Plebania została/ wróciła uderzajcie do TVP - piszcie i dzwońcie w tej sprawie - MUSZĄ TO USŁYSZEĆ!:
      www.facebook.com/tvppl?sk=wall
      forum.tvp.pl/index.php?board=322.0 (nie ma forum Plebanii, proszę pisać na forum "Seriale")
      www.tvp.pl/o-tvp/kontakt
      tel.: (22) 547 44 50
      Listownie: Telewizja Polska S.A.
      ul. Jana Pawła Woronicza 17
      00-999 Warszawa

Powstała również petycja, która potrzebuje podpisów (wolno się wczytuje i nie została odpowiednio rozleklamowana):
      www.petycjeonline.pl/petycja/pozostawienie-serialu-plebania/597
      RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!!!
      LICZY SIĘ KAŻDY WPIS/LIST/TELEFON/PODPIS!!!
      POKAŻMY, ŻE PLEBANIA MA MNÓSTWO FANÓW!!!

Nie zapomnijcie też powiedzieć o tym swoim znajomym!
      • Gość: wuwu Re: Ratujmy Plebanię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 18:04
        ta petycja, to śmiech na sali
        myślisz, że dorośli czy normalni ludzie podpiszą się pod "skargą gimnazjalisty" ?

napiszcie poważną petycję, zwracając się odpowiednio do władz tvp, zakończcie "z poważaniem" a nie "zlikwidujcie sobie inny serial"

i może to przejdzie
        bo takiej formy ja na pewno nie podpiszę.
        • Gość: xxx Re: Ratujmy Plebanię!!! IP: *.as13285.net 28.01.12, 05:53
          Ja sądzę, że przed wysłaniem petycja zostanie poprawiona, każdy do niej linkuje bo są już jakieś podpisy. Poza tym można bezpośrednio pisać do TVP www.tvp.pl/o-tvp/kontakt fb.com/tvppl?sk=wall
    • justynabal Re: Koniec "Plebanii" 31.01.12, 12:50
      TVP zakpiła z widzów- no i mamy denną "Galerię".... I tak najważniejsze jest- płacenie abonamentu.
      • myszka1969 Re: Koniec "Plebanii" 04.02.12, 22:08
        Mnie ostatnio bardzo ciekawiły zaloty tetgo framncuskiego księcia do tej pielegniarki...nie ma co ;)
        Poza tym postac byłej pani burmistrz mnie zafascynowała....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka