Dodaj do ulubionych

MJM-wiecej szacunku dla widza!

20.03.12, 08:31
Naprawdę mam wrażenie, że scenarzyści i reżyserzy obrażają naszą inteligencję. Ciągłe niedociągnięcia, których pewnie matoły nie zauważą?!

Jeden odcinek i nagle dowiadujemy się, że Marta jednak pracuje! I to idzie na rozprawę - no tak, przecież jest sędzią! A przez ostatni rok siedziała w domu i nawet papierów nie wertowała. A tu nagle zdrada męża/niemęża i leci do sądu.

Okazuje się, że Kinga też pracuje i mówi Elce, że musi wziąć wolne, żeby siedzieć z Lenką, chociaż ostatnio siedziała z nią codziennie, bez przerwy.

I ostatnia scena - Marysia siedzi gdzieś w parku, przychodzi mąż i mówi, że rodzice już pojechali. To kto do diabła zajął się małą Basią? Wydaje mi się, że oni nie siedzieli na swoim podwórku. No chyba, że córeczką zajął się Grzegorz :))

Dość.
Obserwuj wątek
    • shatmach Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 20.03.12, 08:54
      kochamcie napisała:

> Naprawdę mam wrażenie, że scenarzyści i reżyserzy obrażają naszą inteligencję.
      > Ciągłe niedociągnięcia, których pewnie matoły nie zauważą?!
      >
      > Jeden odcinek i nagle dowiadujemy się, że Marta jednak pracuje! I to idzie na r
      > ozprawę - no tak, przecież jest sędzią! A przez ostatni rok siedziała w domu i
      > nawet papierów nie wertowała. A tu nagle zdrada męża/niemęża i leci do sądu.
      >
      > Okazuje się, że Kinga też pracuje i mówi Elce, że musi wziąć wolne, żeby siedzi
      > eć z Lenką, chociaż ostatnio siedziała z nią codziennie, bez przerwy.
      >
      > I ostatnia scena - Marysia siedzi gdzieś w parku, przychodzi mąż i mówi, że rod
      > zice już pojechali. To kto do diabła zajął się małą Basią? Wydaje mi się, że on
      > i nie siedzieli na swoim podwórku. No chyba, że córeczką zajął się Grzegorz :))
      >
      > Dość.

To, że nie widzieliśmy pracującej Marty nie znaczy, że nie pracuje. Temat wałkowany wielokrotnie. Widocznie scenarzyści uznali, że to jest mało ciekawe dla widza. Nie widzimy jak Marta robi za przeproszeniem kupę, a raczej ją robi. Z Kingą to samo. Mogła sobie siedzieć w domu bo miała urlop, mogła też pracować, a tego nie widzieliśmy... Basią mogła się zająć Renia...
      • Gość: go Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.12, 12:05
        To fakt Marty w pracy nie widzimy, no ale właśnie dlaczego ma być nieciekawa? Oglądamy porywające sceny mówczej pracy w Garbo, a wcześniej w świetnie prosperującym portalu randkowym, przepracowują się zawsze przy kawusi w przychodni, Oaza to też miejsce wszystkich poszukujących zajęcia aż od roboty furczy a i kancelaria Budzyna nie jest ukryta przed światem. To co z Martusiowym zajęciem ? Dlaczego miałby być mniej intersujący niż w/w
    • misza.lecter Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 20.03.12, 09:03
      Pucaty w czapie i szalu w barwach jesieni, Kinga opatulona-czapa, szal, rekawice, kaloszki-lisciory grabi, a u Łukasza na boisku dziecioki grają w krótkich porteczkach:))) gdzie sens, gdzie logika? i gdzie ta Kinga tak pracuje?
      • emusia Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 20.03.12, 09:25
        akurat granie dzieciaków w porteczkach przy niskiej temperaturze jest częstym widokiem. Po prostu nauczyciel wuefu niezapowiedzianie ogłasza, że dziś zajęcia na zewnątrz i ma gdzieś krótkie porteczki i krótkie rękawki. Sama miałam taką sytuacje wieele razy w szkole.

A Kinga pracuje z tego co wiem w radiu przygotowując materiały do audycji o psychologii. Ale prawdą jest, że jak Piotrek pracował całe dnie, to nie miała problemu, żeby łączyć prace z domem, ale jak nie ma go cały dzień, bo mieszka u kumpla, to od razu problem, bo nie ma co zrobić z Lenką, idiotyzm.
        • mabingo Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 20.03.12, 21:48
          emusia napisała:

> akurat granie dzieciaków w porteczkach przy niskiej temperaturze jest częstym w
          > idokiem. Po prostu nauczyciel wuefu niezapowiedzianie ogłasza, że dziś zajęcia
          > na zewnątrz i ma gdzieś krótkie porteczki i krótkie rękawki

Ale problem w tym że niedawno był koniec sierpnia bo Rogowskie pod namiotem były. A tu już czapy i szale jesienne, jakby to był listopad albo co najmniej koniec października. Paranoja!
          • eo_wina Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 21.03.12, 08:21
            A kto powiedzial, ze np. nie minely juz dwa miesiace? I kto powiedzial, ze juz we wrzesniu ne moze byc bardzo zimno i liscie spadac nie moga? Wszak akurat w tym serialu nie trzymaja sie zbyt mocno dokladnosci co do dnia i godziny jak w takim Klanie.
            To samo bylo w NW. Studniowka Olki, wiec styczen badz luty - a tu juz zielone liscie na drzewach, o 18 widno jak w poludnie, a za chwilke wszyscy juz chodza porozbierani, bo scenarzysci zapomnieli o czyms takim jak okres przejsciowy pomiedzy zima a latem i od razu wprowadzili nas w upaly.
            • Gość: yoka1 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.03.12, 10:09
              no akurat w NW to juz w ogóle polecieli, bo nagle okazuje się, że Ola sprawdza wyniki matury, a jej mamusia i siostra nadal chodzą do pracy.Hmmm, wyniki matur znane zazwyczaj są po zakończeniu r.szk.
              • Gość: izza Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 11:23
                Ola porównywała swoje odpowiedzi z arkuszem dostępnym zwykle w necie po godz. 14:00:) Wyniki pozna dużo później.
          • Gość: brak autora Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 15:16
            w tym odcinku ktoś mówił że zosia pojechała na grób mamy, w zwiazku ze swiętami listopadowymi
    • Gość: ddd Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 10:14
      Bez przesady - gdyby mieli wszystko pokazywac w serialu trwalby on cały dzień..to, że wtedy siedziały w domu nie znaczy, że w domyśle nie pracowały wcale..
    • Gość: Justa Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: 217.153.76.* 20.03.12, 15:15
      A Basia na pewno słodko spała :)
      • Gość: Rogalik Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 19:05
        Oczywiście, że nie wszystko należy pokazywać. Ale zwykle człowiek pracujący przepracowuje 3/4 dnia. A jeśłi przez cały rok pokazywany jest bohater w biały dzień, zimą na kanapie własnego domu to jasne że nie pracuje. A jeśłi tak pracuje to faktycznie jest to obrażanie inteligencji widza.
    • Gość: clematite Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:16
      A ja nie rozumiem dlaczego w jednym odcinku Marysia robi wielką aferę, bo farbowanie włosów jej nie wyszło, tzn. wyszło, ale na rudo, idzie do fryzjera, który też nie może sobie poradzić, a już w kolejnym ma starą perukę na głowie i nikt nawet słowem nie wspomina dlaczego.
      • Gość: majka_forum Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 09:12
        W ogóle wszyscy myśleli że w końcu zdejmą jej z głowy tą straszną perukę a tu nic :(
        • Gość: ajin Teść Pawła IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.12, 11:59
          Tego, nie od Kingi. Jak to mozliwe, ze nie zapytał przed ślubem gdzie jest jej ojciec. W ktorymś odcinku Asia/ aż dziw , ze to aktorka po szkołach!/ nagle zrywa się z łóżka i wiezie Pawła na cmentarz. Masakra.
      • jowita771 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 24.04.12, 06:50
        Pewnie peruka była w praniu.
    • Gość: izza Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 21:39
      Jednak Marta to jest ... bogini, cud kobieta. Żaden facet jej się nie oprze. Wiktor Żak - kolejny, który padł ofiarą jej niezwykłej urody.
      • Gość: iza Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.satfilm.net.pl 23.04.12, 22:36
        Taaaa..... szkoda tylko że my tego nie widzimy jaki z niej CUD.
        • mama303 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 24.04.12, 21:29
          CUD nad cudami a jaki magnetyzm a jakie powłoczyste spojrzenie. Tamta druga z hotelu przy niej wypadła jak jakis kopciuch :P
      • Gość: Inka Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.12, 03:05
        Ja z zażenowaniem patrzę na te jej żółte włosiny obcięte a la janko muzykant ;-) minki wiecznie skwaśniałe, chrumchanie, kwękanie i te kieco-tuniki na spodniach i pojąć nie mogę fenomenu tego :-)) Każdy mężczyzna jej pragnie, pożąda, śni o niej, marzy by była jego żoną i kochanką! :-) Jedno spojrzenie na Martę i oni widzą w niej coś, czego ja, patrząc na nią cały odcinek, nie dostrzegam :> Ratuuunku, kto to pisze i kto w to wierzy?! :D
        • Gość: aga Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 07:04
          Padłam wczoraj. Zbyt seksowna kreacja Martusi... czyli czerwony bezkształtny wór:)
          • Gość: Nika Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.CNet.Gawex.PL 24.04.12, 08:35
            > Padłam wczoraj. Zbyt seksowna kreacja Martusi... czyli czerwony bezkształtny wó
            > r:)

Ja padłam od kolczyków, które dyndały jej na pół metra ni przypiął, ni wypiął.
            Ta jej koleżanka z pokoju wyglądała o niebo lepiej niż Martusia, nie wierze w to zauroczenie Wiktora Żaka. Mój facet mało się nie zakrztusił ze śmiechu jak obejrzał tę seksowną Martusię w czerwonym worku i sznurkami w uszach.
            • mabingo Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 25.04.12, 14:58
              Gość portalu: Nika napisał(a):

>
              > Ja padłam od kolczyków, które dyndały jej na pół metra ni przypiął, ni wypiął.
              > Ta jej koleżanka z pokoju wyglądała o niebo lepiej niż Martusia, nie wierze w t
              > o zauroczenie Wiktora Żaka. Mój facet mało się nie zakrztusił ze śmiechu jak ob
              > ejrzał tę seksowną Martusię w czerwonym worku i sznurkami w uszach.

O to! to! Kolczyki mnie też powaliły! Komu ona je zwędziła? Grupie objazdowych Cyganów?
              Żółte przylizane kłaki, kreacje a la bezkształtny wór rozciągnięte kacze wargi pomalowane na szkarłatno - to już zostało powiedziane. Stylistki i charakteryzatorki z Mjm powinny wylecieć z roboty na zbity pysk. Chyba specjalnie ją tak lansują jako seksbombę - może to ma być wątek humorystyczny?
              IMO jej koleżanka NIECO lepiej wygląda ale jednak urodą nie grzeszy :(
    • misza.lecter Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 24.04.12, 08:49
      JeZu!!!!!!
      kieca-wór, rajty kryjące, szpila czerwona, usta czerwone, krzywo umalowane, włos /słusznie przedmówca napisał, ala Janko Muzykant-zamknąć ją, jak onego-w kredensie/. a te kolczyki.....
      Jezu, Matko i Córko.
      kto to pisze, kto w to wierzy.
      może ona i miła, ale gdzie tam piękność taka???? niech no Andrzej do Rudej spada, odnajdą narkomańskie dziecię i jako swe chowają.
      nie, nie, nie. Marta jest normalna, przeciętna kobitka. żaden cud-miód. żaden. śliczna była jak grała w ciąży z Anią niby będąc. teraz to jest jakaś umęczona kobita a nie pani sędzia.
      i np tu film.wp.pl/id,2363,idPhoto,48527,name,Dominika-Ostalowska,type,19,osoba_galeria.html?ticaid=1e540
      • Gość: Bożena Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: 188.127.15.* 24.04.12, 22:27
        Zauważyłam,że aktorka grająca Martę nigdy się nie uśmiecha tak naturalnie ,tylko zaciska usta,tak jakby wstydziła się,czyżby jej zęby są jakieś krzywe,brzydkie,a może nosi aparat na zębach?
        • Gość: gosc Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: 46.227.241.* 25.04.12, 22:06
          Aktorka ma teraz aparat na zębach, widać to zresztą w filmowych kulisach serialu. Błyskanie żelastwem do kamery niestety nie daje dobrego efektu wizualnego, stąd pewnie nowy rodzaj uśmiechu u Ostałowskiej

• Gość: toja Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: 148.81.175.* 24.04.12, 12:05
      i sąsiadka miała rację radząc aby poszła do fryzjera i zrobiła coś z włosami. Nie mówiąc juz o kuferku kosmetyków i używaniu ich.
      Wyglądasz jak się czujesz i czujesz się jak wyglądasz, toż to sentencja wiekopomna.
      • wiotka_trzpiotka Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 24.04.12, 19:46
        dopisuję się
        SCENARZYŚCI!
        kamon!
        dlaczegoście upodobali sobie akurat tę nieszczęsną Martę
        to jest jeszcze bardziej absurdalne niż szaleńczy magnetyzm Lubiczówien z Klanu
        • Gość: Kasia Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 21:03
          nie jestem na bieżąco, mąż Marty wrócił?
        • Gość: izza Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 21:07
          a propos magnetyzmu, nie zapominajmy o Pawle Zduńskim, któremu też przecież trudno się oprzeć. Nawet taki przystojniak jak Jan blado przy nim wypada ... "Ach te Zduńskie..." - jak często mawiają zaślepione ich niezaprzeczalnym urokiem kobiety. :)
          • sowca Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 24.04.12, 22:58
            Jak szepczą spoilery, ma być i bitwa o Martusię... Tego jeszcze nie było!
            • kryptopiryna Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 25.04.12, 07:59
              Pani Ostałowska to dobra aktorka i atrakcyjna kobieta. Widziałam ją niejednokrotnie w filmach, w teatrze i zawsze wyglądała bardzo korzystnie. NIe wiem dlaczego w tym serialu wygląda wyjątkowo zle. Zle ubrana, zle uczesana, włosy jakieś takie z żołtymi pasmami. Nie wiem czy to jest zamierzone? Przecież mają tam na planie jakiegoś stylistę, kogoś kto odpowiada za kostiumy. A jeśli to zamierzone, to rzeczywiście idiotyczne są wątki z licznymi wielbicielami...W porownaniu: hotel, młoda, fajnie ubrana, elegancja koleżanka z pokoju i wypłoch Marta Mostowiak, ktora wygląda jak jej własna ciotka....Ale wielbiciel szaleje na punkcie Martusi i nie ma tu mowy o walorach intelektualnych...Bzdura.
              I jeszcze okropnie wkurzający jest motyw latania po domu w szpileczkach. Wszystkie panie od razu po przebudzeniu wkładają szpileczki i robią w nich śniadanko, latają przy dzieciach....
              Po jasna cholerę? Wygląda to sztucznie i robi z widza głupka...
              • Gość: Nika szpilki po domu IP: *.CNet.Gawex.PL 25.04.12, 08:36
                A nie, bo Asia Zduńska otwierała niedawno mężusiowi drzwi w szlafroku i kosmatych kapciach :)
                • kryptopiryna Re: szpilki po domu 25.04.12, 13:26
                  To jest wyjątkiem. Szpilki bardzo gryzłyby się ze szlafrokiem.
                  We wszystkich serialach panie po domu chodzą w szpilkach, albo conajmniej butach na obcasie.

A wątek Asi i Pawła zaczyna mnie doprowadzać do szału.Ciągle ta egzaltacja, te achy, ochy, fochy,jak ja cię kocham. CIągle muszą sobie coś udawadniać...już mnie to męczy.
                • Gość: o Re: szpilki po domu IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 13:33
                  Kosmate kapcie - OK, realistyczne. Ale już to, że taka laska jak Asia wyszła za kogoś, kto wygląda jak Paweł Zduński (koszmar) i kto na dodatek robi karierę za barem, to realizatorów serialu zawrotna jazda po bandzie. No i oczywiście kpiny z inteligencji widzów. Zduński ze swoją aparycją nadaje się najwyżej na starego kawalera, powiem więcej - na prawiczka :p.
                  • Gość: Jelizawieta Re: szpilki po domu IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 14:06
                    Koszmarne to sa twoje zapatrywania: o tak, dziewczyna ladna i zgrabna musi koniecznie wyjsc za mega przystojnego biznesmena i na odwrot - co za glupoty.
                    W realu spotyka sie nad wyraz czesto piekne kobiety i paskudnych facetow, ktorzy tworza super udany zwiazek, wypacykowanych panow i baby jak kopciuchy, ktorzy swiata poza soba nie widza, a dwoje pieknych i madrych rozwodzi sie zaraz po slubie.
                    Tak sie sklada, ze Zdunski nie nalezy do brzydot ostatniego rzedu i moze sie podobac nie tylko jesli o wyglad zewnetrzny chodzi. Dosc malo spotyka sie teraz gosci w jego wieku, ktorym w glowach nie tylko klubing albo chlanie z kumplami i ktorzy po wielu zawirowaniach chca w koncu stworzyc normalna rodzine.
                    A przy okazji, bardzo ciekawe jak TY wygladasz? Jak cnotka czy stara puszczalska? - skoro juz tak oceniasz innych.
                    • Gość: o Re: szpilki po domu IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 16:49
                      No i widzisz. Czemu nie ujmiesz się za Martą, którą w tym wątku zjeżdżają równo (i słusznie) za to, że ze swoją aparycją robi za pierwszą amantkę w serialu? Tak cię ubodła krytyka paskudnego (udowodnij, że nie jest) też amanta Zduńskiego! Widać ty z tych desperatek, co wzięlyby każdego, byle się tylko pojawił. Zaczęłaś wycieczki osobiste, to masz :D. Z głową też masz coś nie tak. Tu się dyskutuje o wyimaginowanych postaciach serialowych, a nie o forumowiczach, więc nie przeżywaj tak bardzo. W gruncie rzeczy nic mnie nie obchodzi, jak wyglądasz, i jakie masz powodzenie. I tego się trzymajmy.
                      • Gość: Jelizawieta Re: szpilki po domu IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 19:18
                        Widzisz, chlopaczku badz dziewczynko - jak kula w plot te twoje wywody, bo jestem juz starsza pania w szczesliwym zwiazku i oboje z mezem nalezymy raczej do przecietniakow urodowych, a dobieralismy sie na zupelnie innych zasadach...choc co ty mozesz o tym wiedziec? Wszak dla ciebie ladna dziewczyna musi miec ladnego meza i basta - tylko to sie liczy. Do glowy ci raczej nie przyjdzie, ze bohaterka Joanna (piekna i wyksztalcona dziewczyna) moze zakochac sie w (wedlug ciebie) paskudnym i niewyksztalconym Zdunskim Pawle, bo moga podobac sie jej jego walory duchowe i moga po prostu dobrze czuc sie w swoim towarzystwie.
                        Co znaczy pojecie "gust" nie bede ci juz wyjasniac, bo szkoda czasu - jesli ty uwazasz, ze ktos jest paskudny - reszta ma uwazac tak samo - ot...mlodziutkie z ciebie jeszcze pachole.

>>Zgłową też masz coś nie tak.
                        Patrz, i diagnozy psychologiczne nawet potrafisz stawiac via monitor! Zdolniaszka z ciebie, tylko czemu taka glupiutka, bez urazy. I tego sie trzymajmy.
                        • Gość: o Re: szpilki po domu IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 13:02
                          Nie ja zaczęłam wycieczki osobiste, więc skąd to zdziwienie, że ktoś się odwinął? Tak to już jest: jak Kuba Bogu... Zwyczajowo tego nie robię, ale tobie się należało. Kultura ci wyraźnie szwankuje, więc nie dość, że kogoś bez sensu napadasz (co cię obchodzi jakiś mój wpis w przewrotnym wątku?), to jeszcze próbujesz traktować protekcjonalnie. Chłopaczek, dziewczynka, pacholę, głupiutka... Plus twoje sztywniactwo i kompletny brak dystansu, do jaj, jakie robimy w tym wątku. I jeszcze licytujesz się na wiek, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie. Oj, ciężko byś się zdziwiła...
                          • Gość: Jelizawieta Re: szpilki po domu IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 16:55
                            > Nie ja zaczęłam wycieczki osobiste, więc skąd to zdziwienie, że ktoś się odwiną
                            > ł?

A w którym miejscu się dziwię? Zdziwilabym sie, gdybys nie skomentowala po grubiansku - osoby o twoich naiwnych zapatrywankach bywaja wyjatkowo zacietrzewione i trwaja w swych pogladach, nawet, gdy ktos poda sensowne argumenty przeciw.

Tak to już jest: jak Kuba Bogu... Zwyczajowo tego nie robię, ale tobie się
                            > należało.

Ojej, zaraz pójde i popłacze w poduszkę, bo jakieś anonimowe dziewczę mi dogadało (tak przynajmniej mu sie wydaje).

> dasz (co cię obchodzi jakiś mój wpis w przewrotnym wątku?)

Czyżbys zabroniła mi wypowiedzi na forum? Czyzbys nie wiedziala, do czego ono sluży? No wstyd!

> us twoje sztywniactwo i kompletny brak dystansu, do jaj, jakie robimy w tym wąt
                            > ku.

Jak wyżej - moge sobie komentować, co tylko chce, tak jak i ty komentujesz, nie zwazając na dobre maniery. Moze nie podobac mi sie sposob, w jaki ty komentujesz innych i moge to rowniez skomentowac - ot wolnosc slowa, wiec nie zaperzaj sie tak. Skomentowalam twoje glupie streotypy, a ty sie zdenerwowalas, ze nikt ci nie przytaknal. Wiec juz uspokoj sie. Szkoda twej urody. Ja ze swojej strony juz sie usuwam, zeby ci nerwow nie psuc.

• Gość: o Re: szpilki po domu IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 08:56
                              Niczego nie jesteś w stanie mi popsuć, psycholożko z bożej łaski, więc nie pochlebiaj sobie. Do komentowania cudzych wpisów trzeba trochę kultury i umiejętności od powstrzymania się od wycieczek osobistych, nawet jeśli się z nimi nie zgadzamy. Ty nie masz ani jednego, ani drugiego. Nie licz na to, że będziesz po kimś jeździć bez reakcji z jego strony.
        • Gość: kochamcie Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.home.aster.pl 25.04.12, 13:49
          a nie wiem czy zauważyliście we wczorajszym odcinku, ale mi się wydaje, że jak Marta dzwoni na komórkę Andrzeja dwa razy (raz odbiera Anulka) to za każdym razem słychać inny dzwonek...
          • Gość: aja Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 14:42
            Aneczka;))
            Anulka to w Klanie;))
          • yoka1 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 25.04.12, 18:25
            no i nie wiem, czy zauważyliście, ze na ową konferencję jechała w czerwonym płaszczu, a potem wszędzie pojawiała się w beżowym
            • eo_wina Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 25.04.12, 19:09
              Hehe, tez to zauwazylam. Myslalam nawet, ze wziela ze soba dwa plaszcze, ale wychodzila z mieszkania w czerwonym, a w rece miala tylko niewielka torbe podrozna, wiec upchnac w niej tego bezowego paltota nie zdolalaby. No, chyba, ze wozi zapasowy w samochodzie :-)
          • Gość: Bożena Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: 188.127.15.* 26.04.12, 11:01
            Też to zauważyłam.
    • Gość: iza Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.satfilm.net.pl 25.04.12, 15:00
      Scena całowania Marty przez tego gościa była obrzydliwa! Ile musieli mu zapłacić za to żeby się nie shaftował?
    • Gość: anka Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.giga-komputer.pl 25.04.12, 15:53
      a dla mnie żałosna była kiedy zalewała się rzewnymy łzami za drzwiami, bo absztyfikant , którego zna od wczoraj i wcale go nie chciała - znalazł sobie pocieszycielkę.To znaczy co ona sobie wyobrażała?, może chciała wyjść za niego?
      • Gość: loop Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 18:01
        Nie no, bez przesady. Ona płakała nad swoją głupotą a nie z żalu.
        • Gość: Inga Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 18:08
          Marta miała wczoraj marynarkę w odcieniu włosów :D mają na tym planie poczucie humoru ;-))

Mnie się Zduński nie podoba, ale co innego miłość, bo ta akurat średnio zależna jest od urody, a raczej od gustów własnych ;-) ale co innego, gdy za kimś absolutnie nie seksownym uganiają się atrakcyjni faceci, widząc w niej co najmniej drugą Kalinę Jędrusik ;-) Tutaj ewidentnie robią z nas balona, bo np.w tym hotelu na bankiecie widać było kilka atrakcyjnych pań, ale oczywiście żadna nie dorównuje w niczym Martusi :D
        • mabingo Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 25.04.12, 18:46
          Gość portalu: loop napisał(a):

> Nie no, bez przesady. Ona płakała nad swoją głupotą a nie z żalu.

Stawiam że jednak z żalu. A tak przy okazji ciekawe jak by wyglądała ta "upojna namiętna noc" z tą żóltowłosą "pięknością" ;)) Ewidentnie nowy amant ma coś z oczami: albo bardzo słaby wzrok albo w ogóle jest niewidomy.
          • Gość: jakastamksywka Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 00:07
            Marta to faktycznie kobieta nieciekawa, zarówno pod względem urody, jak i tzw. wnętrza. Mnie jeszcze powala ta jej nieporadność i niezdarność, która w przypadku młodej, atrakcyjnej panienki może obudzić lwa i herosa w męskich sercach, jednak w przypadku rozlazłej baby ok. 40 może tylko irytować. Czy jest coś, co Marta potrafi robić naprawdę dobrze i sprawnie? Kucharka z niej do doopy, w scenach miłosnych zachowuje się jak dziewica na pierwszym balu w remizie, rozmawiając z własnymi dziećmi wygląda, jakby wciąż była skrępowana... Nawet drzwi hotelowych nie potrafi otworzyć kartą, że nie wspomnę o tym odpalaniu samochodu przy pomocy kretyńskich min, zamiast uśmiechnąć się do stojących obok facetów i zwyczajnie poprosić o pomoc.
            Bo takie ze mnie male i niesmiale kobieciątko... słodki kaczorek... W morde! :)
    • mnop2 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 26.04.12, 22:47
      Ekhm! Się turlam ze śmiechu nad Jankiem Muzykantem i przypomniało mi się, że mój mąż już jakieś 10 lat temu nazywał ją MEMŁĄ. W ogóle oglądał mjm przez jakieś 2 miechy tylko po to, żeby komentować: 'o memła to, memła tamto', czym doprowadzał mnie do łez!
      Ostatnio obejrzałam po dłuuuuugiej przerwie 2 odcinki i, niestety, serial stracił dawny wdzięk... tylko memła jeszcze bardziej memłowata. A kiedyś miała takie memłowate lacze domowe- i szurała nimi po panelach na tle zielonych ścian - czad! :D
      • Gość: kika Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 23:03
        Bez obrazy, ale co myślałaś? Że serial MjM to serial dla inteligentów?
        • mnop2 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 15.05.12, 19:39
          Nie myślałam o tym, że serial jest dla inteligentów, tylko że powinno być więcej szacunku dla widza! Bez obrazy.
    • majka_forum Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 15.05.12, 13:52
      Wczoraj znów przedziwna sytuacja, Ania niby omal nie traci przytomności, dzwoni do niej Andrzej żeby ją o tym poinformować, co oczywiste że po takiej kłótni od niego nie odbierze telefonu.
      Wraca późno do domu nieświadoma co stało się z jej córką tak jakby Henio lub Łukasz nie mogli do niej zadzwonić.
      No ludzieeeeeeeeee!
      • eo_wina Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 15.05.12, 14:14
        Dokladnie to samo przyszlo mi do glowy. Jakby Lukasz nie mogl do niej zadzwonic. No ale musialo byc spektakularnie przedstawione jak Budzyn oswiadcza jej nowine o Ani.
        I co to znaczy "omal nie stracila przytomnosci"? Zemdlala?
        • toxicity1 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 15.05.12, 16:12
          A klienta-lekarza pewnie bronił w sprawie o popełnienie błądu lekarskiego...;)
          • eo_wina Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! 15.05.12, 20:18
            Mysle, ze lekarz bedzie kolejnym osobnikiem, ktory zakocha sie w Martusi :-)
      • Gość: bezia_80 Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 20:48
        I oczywiście minuta zawiechy Martusi po tym, jak się dowiedziałą, że Ania chora. No sorry, ale chyba każdy zdążyłby zadać w tym czasie 20 pytań, co się stało, itd., a na pewno rzuciłby się do łóżeczka dziecka zobaczyć jak się teraz czuje.
        • Gość: Sara Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 01:09
          Marta nie ma czasu na dziecko, bo romansuje przeca ;-) tylu adoratorów to kto by się tam dzieckiem przejmował ;-) więcej! ona nawet nie musi się przejmować tym, jak wygląda, bo sami sie pchają ;-)
    • Gość: aga Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 10:04
      Przenoszę swój wpis z wątku o Oazie. Tu też nadaje się jak ulał;)

Szef Oazy zaniemógł na serce. Co robi Sylwia? Dzwoni do Pawła, ten jedzie przez pół Warszawy i na miejscu decyduje: DZWOŃ PO POGOTOWIE.
      Ten serial powinien się nazywać I jak Idioci. Niestety chyba też już tylko dla idiotów;)
      • Gość: majka_forum Re: MJM-wiecej szacunku dla widza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 10:08
        Ja pomyślałam że Paweł PKS-em dostał się szybciej do mieszkania Sylwi niż pogotowie ;)
        Pogotowie kazał jej powiadomić już jak do niego dzwoniła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka