Dodaj do ulubionych

Archeologia Mjm

21.06.12, 06:26
Już sama nie pamiętam po co zawędrowałam na stronę TVP z archiwalnymi odcinkami Mjm, ale...kompletnie wsiąkłam!
Polecam jeśli brakuje Wam, w związku z wakacjami, tego życia w napięciu 'co w następnym odcinku', ale głównie ze względu na walory socjologiczno-antropologiczne.

Pierwszy dostępny do obejrzenia odcinek, to coś już po pięćdziesiątce, także nie ma wglądu w zupełne prapoczątki, ale i to co jest, przyprawia o ekstazę.

Wyobraźcie sobie naprzykład, że w odcinku 53 (bodajże) wypalonych zostaje 10!!!! papierosów! I to nie tylko po to, żeby podkreślić zdenerwowanie bohatera! Nie! Siedzi sobie Gazela biznesu w biurze, wypełnia fakturki i faja w zębach!

A jaka rewia mody! Wydawałoby się, że to tak niedawno było, a człowiekowi aż gorąco się robi, jak sobie pomyśli, że tak samo się jeszcze te parę lat temu stylizował!

Do tego 15-letnia Rosati, Dominika Ostałowska w naturalnym kolorze i naturalnie kręcących się włosach, pojawiają się aktorzy, którzy teraz grają zupełnie innych bohaterów, jedna komórka na rodzinę...Klimat dosyć przaśny, nie bieda na siłę (choć i tak widać, że to sztuczna bieda) a jeszcze nie realia serialu ze stolicy.

A jakie dialogi!

Aaaa, już wiem, po co szukałam: po długiej przerwie obejrzałam kilka bieżących odcinków i nie mogłam pozbyć się wrażenia, że Kasia Cichopek umie już tylko być konferansjerką, wszystkie swoje kwestie podaje tak, jakby co najmniej 'Sexy mamę' prowadziła, ewentualnie jakby była panią nauczycielką, co to głupie dzieci uczy. No i zdziwko - ona od samego początku tę manierę miała:)
Obserwuj wątek
    • dzidzia_bojowa Re: Archeologia Mjm 21.06.12, 08:18
      To w ramach wykopalisk polecam przypomnieć sobie ten wątek. Zaznaczam, że niewtajemniczeni będą mieli mały kłopot ze zrozumieniem niektórych rzeczy.

forum.gazeta.pl/forum/w,26334,22675391,22675391,_Pamietniczki_bohaterow_MJM_.html
      • burina Re: Archeologia Mjm 21.06.12, 10:30
        Haha, dzięki!
        Ja dotarłam do jakichś pierwszych forowych opinii i trzeba się uderzyć w piersi - jako komentatorzy też bardzo się wyrobilismy :)
        • kemot97 Re: Archeologia Mjm 26.06.12, 23:29
          ja tak samo ogladam jakies starocie MJM i co ja pacze???

Mirka kiedys byla Patrycja i laska Jaroszego za czasow kiedy przetwornia w Grabinie nalezala do Marysi. A Andrzej Budzynski byl jakims tam recepcjonista w firmie projektujacej ogrody w ktorej o prace sie starala na poczatku kariery Malgosia :)
          • monia515 Re: Archeologia Mjm 27.06.12, 10:02
            "Do tego 15-letnia Rosati, Dominika Ostałowska w naturalnym kolorze i naturalnie kręcących się włosach, pojawiają się aktorzy, którzy teraz grają zupełnie innych bohaterów, jedna komórka na rodzinę...Klimat dosyć przaśny, nie bieda na siłę (choć i tak widać, że to sztuczna bieda) a jeszcze nie realia serialu ze stolicy. "

Jaka 15-letnia?
            Rosati grała od 2002 do 2005 roku. Teraz ma 28 lat, czyli wtedy miała 18-21.

• burina Re: Archeologia Mjm 28.06.12, 03:55
              Matko kochana, to taki chwyt retoryczny w celu zakomuikowania tego, jak młodo wyglądała. Bez makijażu, w za dużym płaszczu.

No ale gratuluję czujności. Bo przecież jakby Weronice trochę wieku ująć, to zbrodnia by się stała.

Tylko nie gryź za to, co teraz napiszę: O Mucha z czasów, kiedy jeszcze była małym chłopcem!
              • monia515 Re: Archeologia Mjm 28.06.12, 13:13
                Nie rozumiem dlaczego na mnie napadasz.
                • burina Re: Archeologia Mjm 28.06.12, 15:48
                  No ja też nie. Pojęcia nie mam!
    • 1mad_max Re: Archeologia Mjm 06.07.12, 10:16
      Są już dostępne pierwsze odcinki na VOD...

Pozdrawiam.
      • myszka1969 Re: Archeologia Mjm 11.08.12, 18:39
        Poranne powtórki M jak miłośść są boskie :)
        Jestem naprawde wzruszona...zwłaszcza jak zobaczyłam Piotrusia i Kasię :) :)...jakiez oni słodkie dzieciaczki :) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka