pioterm20 Re: Mjm moja lista absurdów 09.06.15, 22:43 No i psychol spalił dwór J.O. Mostowiaków. Szkoda będzie trochę tego dziwacznego domu z niemożliwym układem wnętrz, widokiem z kuchni na wiecznie błękitne niebo bez ptaków i chmur i nigdy nie otwieranymi oknami. Kurde, mam pomysła: Dzielny Mały Rycerz Lipnickiego Małego i Średniego Biznesu don Marco Mariachi Lucjanowicz Mostowiak herbu nijakiego odbuduje hacjendę zgodnie z oryginałem, oczywiście szybciej niż dziesięciu Pstrowskich, przyniesie wszystkie graty ze schronu do którego się zapadły podczas pożaru i będzie jeszcze lepiej. Potem ustawi kartony i Rappke zginie i będzie jako duch straszyć Annę i Ewę. Obie narobią w gacie ze strachu, umyją się i wylądują obie w łóżku Mareczka i będą żyli długo i szczęśliwie dopóki w TVP nie zmieni się dyrekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 07:53 mnie nurtuje za to pytanie: dlaczego Ewa i Anna będąc w warsztacie pełnym narzędzi i desek same nie rąbnęły w szybę tylko czekały do ciemka, aż Marek z Adamem przyjadą? Skoro Anna stała przyklejona do szyby znaczy, że podejść się dało. No i nie wiedziałam, że ten luckowy warsztat to taka kobyła:) Chyba nigdy wcześniej w całej całości go nie widziałam. No i jak Agnieszka weszła do mieszkania Tomasza, to pomagała Wojtusiowi zakluczyć drzwi na górny zamek, za to jak wychodziła, to od razu za klamkę szarpnęła i tyle jej było. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 08:12 Ja w ogóle może jestem przewrażliwiona, ale co widzę jak któreś z tych dziecek, pozostawione bez nadzoru, otwiera drzwi na każdy dzwonek bez nawet zapytania "kto tam" to mam ochotę kogoś sprać po pysku za szerzenie błędnych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 08:26 A Ruda skacze tak sobie bez problemu z Warszawy do Szczecina i na odwrót a praca czeka na nią i wszelkie sprawy zostawia w zależności od nastroju. A czy ona swojej chaty nie miała a teraz tuła się po hotelach? Czy Tak jak pracę w szybkim tempie obrotnie je sprzedała Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 11.06.15, 12:50 Było wyjaśnione, że mieszka w hotelu, bo swoje mieszkanie wynajęła. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 08:51 Moze szyby w warsztacie byly pancerne, jakos tak sie to nazywa - szklo z siatka w srodku. Moze sie nie nazywaja "pancerne", ale rozbic sie tego nie da, tylko doprowadzic do pekniecia. Dawniej byly takie stosowane wlasnie w bramach np. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 08:48 Ruda zajmuje w hotelu 2 pokoje, pewnie z 300 zł za dobę, bo raczej nie wyglądało to na hostel lub inne "schronisko". Jaka ta Ruda jest głupia, że aż strach, nawet infantylną Joasię bije na głowę, choć wydaje się,że bardziej nudnej, głupiutkiej i przesłodzonej niż ta Joasia to nie może być. Czy po to uśmiercili nagle 50-letnią matkę Joasi, żeby ta mogła zamieszkać u Tomka i żeby Ruda snuła się z tego powodu po nocnych ulicach Warszawy i bez ustanku grała jedną miną skrzywdzonego ptaka z utrąconym dziobem? Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 09:07 Ruda jest irytująca z tym ciągłym " musimy porozmawiać, musimy sobie coś wyjaśnić" , zawsze nachodzi Tomka bez uprzedzenia w domu. A Wojtuś taki inteligentny niby,a nie wie, że dzieci nie powinny otwierać drzwi obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 17:19 > Czy po to uśmiercili nagle 50-letnią matkę Joasi, żeby ta mogła zamieszkać u Tomka i żeby Ruda snuła się z tego powodu po nocnych ulicach Warszawy i bez ustanku grała jedną miną skrzywdzonego ptaka z utrąconym dziobem? Eeee no usmiercili zgodie z ogolno_m_jak_milosciowa zasada, ze trup w serialu sciele sie gesto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 18:48 Ta ruda kobieta , dojrzała pani prokurator zachowuje się jak niedojrzały, nastoletni podlotek- Małgosia z Klanu. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 09:42 Anna , to osoba przyciągająca zło.Najpierw mąż , potem Hanka , teraz dom.Mąż , mógł być okrutny i w efekcie kłótni zabiła go , potem Hanka , pociągnęła ją ze sobą , żeby zapłacić prześladowcy i tragiczny wypadek , teraz Rafał psychicznie chory zakochany w Annie ,która bagatelizowała jego zachowanie , widziała w nim tylko chorego , pozbawił ludzi domu i o mały włos pozbawił by dwie kobiety życia.Jest w jakiś sposób naznaczona tragicznym fatum , którym zaraża innych w swoim otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Przecież ona sama o sobie to mówiła, o tu: 11.06.15, 18:23 www.youtube.com/watch?v=_QOmq2YOI4U Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Przecież ona sama o sobie to mówiła, o tu: 12.06.15, 06:54 Zna siebie dobrze , bidulka. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 10.06.15, 10:05 Poza tym Anna zawsze wychodzi na swoje .W Warszawie ledwo przędła w tej cukierni .A tu proszę jaka majętna.O ile mnie pamięć nie myli to mieszkanie naprzeciwko Hanki wynajmowała , czyżby potem kupiła?Te granatowe szafki kuchenne to były w mieszkaniu Anny , teraz mieszka tam Ula .Coś mi umknęło z mieszkaniem Hanki w stolicy , mają to mieszkanie czy nie? Kawiarnię też posiadała , bo skoro sprzedała i kupiła pensjonat , to znaczy posiadała. Zawsze wychodzi na swoje , Adam o mały włos nie straciłby życia i domu , a ona jak ten kot na cztery łapy.I pełno adoratorów wokół niej a ona tylko do wdowca po siostrze przyrodniej wzdycha. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 11.06.15, 12:58 A już nie opowiadaj, bo ostatnio się zakochała w Adamie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryptopiryna Re: Mjm moja lista absurdów 15.06.15, 12:44 Zdecydowanie najbardziej wkurzająca jest obecnie Ruda. Wiecznie zbolała. Czy dorośli ludzie nie umieją sobie wszystkiego raz a dobrze wyjaśnić tylko tak dręczą swoimi ponurymi minami, swoimi ciążami wszystkimi z zaskoczenia (czy Ruda nie wie jak się zabezpieczać?), wszyscy odwiedzają się z zaskoczenia, dosłownie wszyscy. Nikt nie używa telefonow komorkowych aby umowić się na spotkanie. Ciągle strzelają fochy. Ten scenariusz jest tak przewidywalny, że można umrzeć z nudow. A poza tym, kurcz blade, ja też chcę taką pracę, ktorą można porzucać, bo się ma focha i potem zaraz do niej wracać i tak ze sto razy. Scenarzyści, litości.... Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 15.06.15, 13:24 Tam większość wątków jest że ktoś coś zrobi i nie mówi drugiej osobie i ta druga sie dowiaduje przez przypadek i sie obraza, do tej pierwsze dociera jak niezwykle wazny dla jej zycia byl to osobnik i przeprasza i tak w kolo macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 15.06.15, 14:05 Rano , przy śniadaniu zerkam na powtórki sprzed lat.Tam nic nie dzieje się normalnie , a podstawą akcji są układy damsko -męskie pełne chorobliwych poczynań głownie ze strony facetów płynące.Dzisiaj , laborantka z przychodni w Gródku , weszła w romans z podstarzałym aktorem -playboyem , ojcem kilkorga dzieci , z różnymi kobietami , zalegającym z alimentami , który dybie na jej majątek.Wcześniej ta pani była w związku z Arturem , który jej nie chciał i zostawił ją i ona zdecydowała się na aborcję .No koszmarne układy , Facet , który niby kocha potem zbacza i dopuszcza się zdrady , tak jak pózniej Artur chociażby w stosunku do Marii .Albo mąż Martusi Budzyński , po akcji z Rudą .Jedynie Luckowie jakoś wytrwali no i ten były bezdomny , ojciec Ewy , który został mężem Reni lekarki jakoś też był w porządku.I oczywiście wzorowa para Kinga -Piotrek.A inni to patologia wręcz , z psychopatami włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 15.06.15, 23:46 latarnik88 napisała: ,I oczywiście wzorowa para Kinga -Piotrek., Wzorowa? Każde z nich miało romans z rok dwa po ślubie i kilka razy się rozstawali. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 16.06.15, 08:29 Utrzymać związek i małżeństwo zawarte po 18-tch urodzinach to moim zdaniem mistrzostwo świata .Byli w lepszej sytuacji bo nie było "przymusu" w postaci ciąży.Przeżyli razem dużo i mam nadzieję , że tak będzie dalej. Basia Luckowa też była po falstarcie , z ciążą od Łagody , sama , porzucona ponad pół wieku temu dziewczyna na wsi.Na szczęście zjawił się rycerz -Lucjan i ją uratował i kochają się bezustannie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 19.06.15, 07:58 I o Barbarze i Lucku można powiedzieć, że są wzorowym małżeństwem. O Kindze i Piotrku nie. Owszem, to dobre małżeństwo, z czasem pewnie będzie coraz lepsze, ale do wzorowym nazwać go nie można ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 17.06.15, 12:19 Dlaczego Ruda chciała popełnić samobójstwo? Pamiętam, że Tomek bohatersko wyważył drzwi i uratował ją, ale co było powodem?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 17.06.15, 12:41 Niezrównoważenie emocjonalne pani prokurator ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 18.06.15, 14:20 asiek25 napisała: > Niezrównoważenie emocjonalne pani prokurator ;)) To też, ale czy Aga wcześniej aby nie straciła wysokiej już ciąży z Budzynem? Jej synek miał wadę serca i Ruda wpadła w depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
kryptopiryna Re: Mjm moja lista absurdów 20.06.15, 18:10 Tak, to tez była ciąża z zaskoczenia, jak absolutnie wszystkie w tym serialu. Pani prokurator, kobieta z wyższym wykształceniem, nie ma bladego pojęcia, że jak się idzie do łożka z facetem to można zajść w ciążę. Co oni zrobili z tej postaci? Neurotyczną wariatkę i kretynkę po prostu. Już się nie da tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 25.06.15, 15:51 I teraz też ma być w zagrożonej ciąży, ciekawe czy znów sytuacja się powtorzy ciąża , zagrożona, poronienie ... I tak w kółko. Ponownie spotka się z jakimś zajdzie przypadkowo i od początku Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 21.06.15, 09:47 Agent Tomek gustuje w idiotkach , jedna Gosia-Mysza , druga Aga-Prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 21.06.15, 10:02 O Gosi Myszy cisza. Nawet słowem nie wspomną o niej. Wracając jeszcze do Rudej, pamiętam jak Marta dowiedziała się w dniu ślubu z Budzynem, że jest on sprawcą ciąży Agi, ale w jaki sposób się o tym dowiedziała, kto jej powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 23.06.15, 13:12 Wydaje mi się, że usłyszała przypadkiem, gdy wchodziła do domu, a on rozmawiał z kimś przez telefon chyba. Ale wydaje mi się, że to było już po ślubie... Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 23.06.15, 13:50 Czy ona, Marta, przypadkiem nie boi się wchodzić do własnego domu? Albo jej mąż się całuje z kimś, albo usłyszy coś niemiłego... Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp hop hop! jest tu kto? ;) 01.09.15, 14:41 po wczorajszym odcinku rzuciło mi się w oczy że Lucjan spał na kanapie u młodych w buciorach... A vis a vis deszczowej wyrósł jakiś okazały dom? Przedtem zdaje się były tam tylko drzewa za bramą... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: hop hop! jest tu kto? ;) 01.09.15, 16:55 Lucek gra zalegając na kanapie , faktycznie sportowe obuwie miał na nogach, a Basia odstawiona była jak do teatru.Oglądałam wczoraj na nowym telewizorze , nawet mi się spać nie chciało, wszystko tak pięknie wyglądało. A ten dom , czy to nie Adasia?On , dom , a nie mecenas , ma taką nowoczesną bryłę.Ale powinien być z boku, może to kwestia ujęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: hop hop! jest tu kto? ;) 02.09.15, 11:18 Mnie zachwycił wątek z zakupem mieszkania przez Rudą - prawnik (prokurator) nie może sobie poradzić z interpretacją umowy zakupu mieszkania? No błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: hop hop! jest tu kto? ;) 02.09.15, 14:55 Taka delikatna , bezradna kobietka potrzebuje w kazdej sytuacji męskiego wsparcia, nawet gdy chodzi o pieniądze, które sama wydaje.Kobieta , prokurator stawiająca pod ścianę podwładnych , walcząca ze zbirami , nie poradzi sobie z kupnem mieszkania , no śmiechu warte.Chyba kłamie , że z Robertem kupuje, zostawiła go przed ołtarzem , poleciała do innego.Jeśli wybaczył , to lebiega a nie chłop. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: hop hop! jest tu kto? ;) 03.09.15, 15:07 Tomek, jak widać, ma szczęście do kobiet "i chciałabym, i boję się". Najpierw Ruda, a teraz Aśka. Nie, nie zostanę. Ale chciałabym. Ale jednak nie, nie zostanę. No tak, ale mogłabym zostać. Ale nie, ty masz swoje życie, nie zostanę. Ale chciałabym, bo co ja będę robić w pustym domu. Nie, jednak nie. No doooobra... Ale może jednak nie... Do łóżka z nim wskoczyła, ciekawe czy zrobi się teraz bardziej zdecydowana :DD Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: hop hop! jest tu kto? ;) 03.09.15, 16:57 asiek25 napisała: Do łóżka z nim wskoczyła, ciekawe czy zrobi się teraz bardziej zdecydowana :DD Ciekawe czy będzie kolejna ciąża:) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: hop hop! jest tu kto? ;) 05.09.15, 16:01 Ciąża musi byc - nieświadomośc tego ze istnieje cos takiego jak antykoncepcja to jedna z mysli przewodnich serialu. Podobnie jak syndrom nieporadnych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: hop hop! jest tu kto? ;) 08.09.15, 10:58 czyżby Marysia miała zostać wielką blogerką i razem z synową Alą miały rozwinąć wielki biznes w Internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: hop hop! jest tu kto? ;) 08.09.15, 11:16 Żenujący wątek. Ala jakoś nie wygląda mi na specjalistkę od literatury, ale znając talenty biznesowe Mostowiaków teściowa wyda ksiązkę o niczym, zarobi na niej na wypasiony dom i zdobędzie nagrodę literacką (tak jak jej syn wygrał konkurs fotograficzny). Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: hop hop! jest tu kto? ;) 08.09.15, 11:21 Tego typu watek byl w Klanie - tez seniorka i jej corka wydawaly ksiazke, ktora oczywiscie odniosla sukces :) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Desperacja milosc Teresy. 08.09.15, 12:49 Absurdalny watek. Czy ona wciaz jest aktywna zawodowo, skoro do reszty zwariowala? Ciezko mi sobie wyobrazic realna sytuacje, zeby ladna, niezalezna finansowo prawniczka, kobieta przed 40. beznadziejnie uganiala sie za zonatym, wyblaklym dupkiem, ktory zostawil rodzine... Scena w samochodzie, gdzie ryczy jak nastolatka, wyjatkowo zalosna. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Desperacja milosc Teresy. 08.09.15, 13:07 Wlasnie sprawdzilam, aktorka wczoraj skonczyla 38 lat. Nie wiem w jakim wieku jest postac. Nie wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Desperacja milosc Teresy. 08.09.15, 13:09 naturally_soft napisała: > Wlasnie sprawdzilam, aktorka wczoraj skonczyla 38 lat. Nie wiem w jakim wieku j > est postac. Nie wyglada? Ojej, to jesli nie ma w serialu charakteryzacji na starszą, to nie wygląda najkorzystniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Desperacja milosc Teresy. 08.09.15, 13:08 Teresa jest chyba po 40, myślę że w wieku zblizonym do Marty, chyba razem studiowały? Czyli grubo po 40. Zreszta wygląda na tyle. Postać Teresy ma jakieś zaburzenia psychiczne, dlatego taka z niej wariatka. Osobowość obsesyjna moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Desperacja milosc Teresy. 08.09.15, 13:15 Tez mi sie tak wydawalo, ze blizej jej do 40+ niz 30+ Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Desperacka milosc Teresy. 08.09.15, 13:25 Na 38 albo wiecej to wyglada Mucha, wiek 35. Btw., jakos mi do siebie z "Olkiem" nie pasuja, naciagana para. U jego boku widzialabym raczej landrynkowa Asie, a Madzie, hm... Z Guciem, skoro kazda sielanka z dwunoznym facetem predzej czy pozniej i tak pierdyknie? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Desperacka milosc Teresy. 08.09.15, 13:31 A ja nadal nie wiem jak to jest z tą różnicą wieku między Madzią a Olkiem, to ile oni mają lat że tak to podkreślają? Ona ma może z 33 -34, to on mniej niż 30? I jest już tak genialnym, renomowanym i bogatym lekarzem? Ile on ma lat, 28-29? Może 30? Czyli róznica wieku to jakieś 3-4 lata, a Magda mówiła kiedys o tym tak jakby dzieliła ich co najmniej przepaśc pokoleniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Desperacka milosc Teresy. 08.09.15, 13:59 :) Maurycy Popiel (Olek) - rocznik 1990. I na 25 wyglada :))) Zdolna bestia, bo szybko sie uwinal ze studiami, specjalizacja, etc. :D:D:D A ze tak zapytam, czy Madzia skonczyla jakies studia, czy zakonczyla kariere naukowa na Deszczowej? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Desperacka milosc Teresy. 08.09.15, 14:03 Madzia studiowała psychologię, potem z powodu ciązy przerwała studia i przeniosła się na prywatna uczelnię, a co było dalej? Nie pamiętam. Chyba dała sobie spokój z edukacją i wyjechała kopać studnie w Sudanie. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Desperacka milosc Teresy. 08.09.15, 16:58 Jak to , nikt niczego nie zauważył , kto spowodował wypadek ? Jeszcze bezczelna wariatka będzie przychodzić do szpitala i warować pod drzwiami chorego.Teresa wygląda okropnie , do tego te długie włosy , przy twarzy 60-letniej kobiety .Kaftan bezpieczeństwa poproszę , zanim popełni kolejny czyn kryminalny, np zamach na Marysię i jej córkę! Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Desperacka milosc Teresy. 11.09.15, 16:03 latarnik88 napisała: > Jak to , nikt niczego nie zauważył , kto spowodował wypadek ? No wlasnie, w bialy dzien, Artur nie rozpoznal auta? Przeciez jego amnezja nie trwala dlugo... No i skad Teresa wiedziala, ze przychodzac do szpitala nic jej nie grozi, ze byly kochanek ma zanik pamieci? Robia z niej 100% wariatke, ktora jednoczesnie jest w stanie normalnie zyc i zarabiac reprezentujac kilentow w sadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft "Tak wysokie cisnienienie"? 08.09.15, 13:29 Jest tu jakis lekarz? ;) Czy 90 na 160 grubo po osiemdziesiatce to AZ TAK wysokie cisnienie, zeby siac panike w rodzinie? Mnie sie zdarzylo miewac 110 na 160-170 w wieku 26. lat, przy czym funkcjonowalam zupelnie normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: "Tak wysokie cisnienienie"? 08.09.15, 13:32 Myślę że 160/90 to sporo, szczególnie w luckowym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: "Tak wysokie cisnienienie"? 08.09.15, 17:40 fakt, Madzia i Olek to mocno niechemiczna para poza adoptowaniem brzydkiego kota skupiają się głownie na jęczeniu, że tyyyyyle lat ich dzieli (ona) i całuskach, że jednak nie ma róznicy (on) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: "Tak wysokie cisnienienie"? 10.09.15, 17:52 Tak to wysokie ciśnienie w każdym wieku.. Mając takie w wieku 26 lat to do lekarza sie idzie. Cokolwiek miedzy 130/85 a 130/90 to juz ostrzeżenie przed nadciśnieniem a powyzej 140/ 90 nadcisnienie z ktorym do lekarza sie idzie. Aha fizycznie nie mogłas miec 110 na 160 predzej na odwrót a to juz jest spore nadcisnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: "Tak wysokie cisnienienie"? 10.09.15, 22:37 Zawsze zaczynam od nizszej liczby ;) Takie wartosci mialam i to wlasnie u lekarza, az ta z niedowierzaniem sprawdzala aparat i upewniala sie pare razy co do wieku. W mojej rodzinie nawet wyzsze, w okolicach 200 to wlasciwie norma, dlatego nie zrozumialam, skad ta panika. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 08.09.15, 21:44 Artura w karetce nieźle pobili. Wczoraj po wypadku leżał na ulicy, a na twarzy nie miał ani jednego zadrapania :DD Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.15, 09:05 Czy to jakieś fatum nad rodziną Mostowiaków, że zięciowie umierają im młodo ( Krzysiek, Norbert, Michał) bądź ulegają ciężkim wypadkom i jeżdżą na wózku jak kiedyś Norbert, Tomek, Artur... Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.15, 09:48 Każdy z rodzeństwa Mostowiaków ma do wyrobienia normę co najmniej 2 ślubów w trakcie trwania serialu, więc muszą się jakoś pozbywać poprzednich :) :D Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.15, 10:06 niedługo zacznie się 3kolejka, a więc kolejne zgony i rozwody. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.15, 10:11 Marek zostaje w tyle z aktualną drugą żoną, już dawno powinien rozglądać się za trzecią albo co najmniej być po rozwodzie. Marysia już ma grono adoratorów po drugim rozwodzie, więc można powiedzieć że wyrabia serialową statystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.15, 11:42 Kolejne pokolenie przejmuje pałeczkę w kwestii związków damsko-męskich .Czas na dziewczyny , adoptowane córki Marka, jedna już zaczęła , druga zamierza , następna w kolejce Zosia , przebiera nóżkami , że aż miło oglądać jej temperament. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.15, 11:49 Wczoraj to zosia zprezenmtowala mega-infantylizm, a Wojtus upierdlistwo do kwadratu. To dziecko ma adhd?? Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 12.09.15, 22:47 Witam Panie po wakacjach:) Mam pewne opóźnienia, więc oglądam nieco później online. Dobry tekst zapodała Ala, że ona to założy na przykład zakład fryzjerski. Gdy Paweł na to, że przecież nie jest fryzjerką - ona niezrażona: "ja bym tam była tylko właścicielką, zatrudniałabym fryzjerki" :D Czy Was ten tekst też tak rozbawił, jak mnie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni A co, myślałaś, że będzie tam pracować? ;) :P 13.09.15, 00:01 wawrzanka napisała: , "ja bym tam była tylko właścicielką, zatrudniałabym fryzjerki" :D Czy Was ten tekst też tak rozbawił, jak mnie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: A co, myślałaś, że będzie tam pracować? ;) :P 13.09.15, 11:43 No ba! Z tych kokosów, co zarobiła na sklepie starczy na pensje dla zatrudnionych fryzjerek, na lokal, urządzenie go i zaopatrzenie. Szczególnie, że w tym zakładzie - tradycyjnie za darmo - będzie się strzyc za darmo cała rodzina Zduńskich i Mostowiaków z przydatkami. Pamiętacie Gazelę Biznesu? Ala powinna odziedziczyć po nieboszczyku teściu ten zaszczytny tytuł:) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: A co, myślałaś, że będzie tam pracować? ;) :P 13.09.15, 14:16 Niektórym mądralińskim wystarczy spacerek po bazarku /giełdzie , nawąchanie się kwiatków i pomysł gotowy.A gdzie wstępny rachunek kosztów , w kwiaciarni pewnie też chciałaby zatrudnić florystkę , bo przecież układanie kwiatów to sztuka .A ona przecież nie ma pojęcia o jakimkolwiek rzemiośle i rozruchu interesu.Niby wykształcona osoba , bywała w świecie a bezradna jak dziecko we mgle. Pawełek powinien lecieć do banku i brać kredyt na nowy biznes żony ! Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: A co, myślałaś, że będzie tam pracować? ;) :P 14.09.15, 08:06 Myślę że ta boczna uliczka za garażami na której mieści się: Bistro Pawła, sklep-z-nie-wiadomo-czym jego tępej żony i klinika Marii, niedługo zmieni nazwę na ulicę Zduńską. Jeszcze tylko Kinga powinna w kolejnym lokalu po sąsiedzku otworzyć najlepszy gabinet psychologiczny w mieście i ekipa filmowa będzie miała całą rodzinkę w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: A co, myślałaś, że będzie tam pracować? ;) :P 14.09.15, 13:12 O to to. Na pewno znajdzie się tam też jeszcze miejsce na kancelarię adwokacką Piotrka. O ile Werner znajdzie sobie nowego niewolnika. Jak myślicie, kto by się nadawał? PS. Żeby nie pisać kolejnego posta - czy Teresa nie powinna dostać jakiegoś skierowania do szpitala psychiatrycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: A co, myślałaś, że będzie tam pracować? ;) :P 14.09.15, 13:18 Zdaje się , że Teresa zgłosi się na policję .... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: A co, myślałaś, że będzie tam pracować? ;) :P 14.09.15, 18:26 A czemu nie otworzyć jeszcze atelier fotograficzne naszego Pawełka? Co jakiś czas scenarzyści przypominają sobie o jego niezwykłym talencie tak aby potem znów zapomnieć. Biuro detektywistyczne i ochrony Tomuś&Marcinek. Można też zoorganizować sklep z ekologiczną żywnością Mareczkową. Biuro podróży kieujące na wywczas do Anny. No i żlobko-przedszkole z Asia w roli głównej a w razie co dzieciska z rodziny będzie gdzie wrzucać. Pomysłów a pomysłów dzięki obrotnej i utalentowanej rodzinie Mostowiaków..., Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 14.09.15, 19:35 Dobrze się stało , że Marysia otworzyła przychodnię rehabilitacyjną zatrudniając zdolnych ortopedów , bo przewiduję , że postawią tam Artura na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 15.09.15, 13:44 latarnik88 napisała: > Dobrze się stało , że Marysia otworzyła przychodnię rehabilitacyjną zatrudniają > c zdolnych ortopedów , bo przewiduję , że postawią tam Artura na nogi. W końcu będzie tam jakiś pacjent, bo poza Muchą ze skręconą nogą i Baśką ze złamaną ręką bodajże, nikogo nie widziałam. Sklepik Ali padł, Bistro jak to ujął Paweł pod kreską... ale co tam on teraz będzie szukał spadkobierców człowieka okradzionego przez Luckowego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 15.09.15, 19:58 Dzisiaj rano , w powtórce , widziałam , jak Ulka osaczała i molestowała niejakiego Olka studenta , który udzielał jej korepetycji i odrzucał jej umizgi a ona jak szalona goniła za nim taksówką po W-wie.Chłopak wezwał Marka na pomoc , a ten był wyrażnie zły i zażenowany. Wtedy powinni zaprowadzić ją do psychologa , bo dziewczyna ma poważny problem ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 16.09.15, 09:29 Jej siostra ma podobny problem, od dziecka miała niezdrowe ciągoty do starszych mężczyzn (pamiętam że w podstawówce napastowała księdza katechetę). Ula ze swoim narzucaniem się leśnikowi jest żenująca, tym bardziej że leśnik to straszny mruk i rzeczywiście bardziej pasowałby do ponurej Natalki. Nie rozumiem dlaczego scenarzysta robi z Uli wariatkę, taka dziewczyna powinna mieć wianuszek normalnych adoratorów, tymczasem ani jeden się wokól nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 16.09.15, 10:43 Jeszcze po zajściu z tym Olkiem , który jej nie chciał , to cała rodzina z Kaśka na czele broniła Ulkę a wygrażała Olkowi.Ona goni albo za patologią albo za tymi , którzy jej nie chcą .I pewnie popijać znowu zacznie.Scenarzyści odstręczają ludzi od adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Mjm moja lista absurdów 17.09.15, 16:19 Najbardziej mi się podoba zerowy problem z odbudowaniem całego domu po pożarze, brak jakichkolwiek problemów z dopięciem tej inwestycji pod kątem finansowym (interes Zaczesa widać idzie wprost doskonale, a ubezpieczenie w zasadzie pokrywa WSZYSTKIE wydatki, łącznie z odbudowaniem konstrukcji domu, bo podobno fachman po pożarze sugerował, że jest mocno nadwyrężona, ale może Zaczes to olał, co tam jakieś konstrukcje, ważne, żeby Lucek dom miał) i w ogóle okazuje się, że największą zagwozdką jest szukanie starych mebli przez Rudą Ewunią, żeby Luckom się swojsko mieszkało. Proponuję jej niech wykupi umeblowanie Wawelu, w sam raz styknie. A Fryczówna programistka po zagranicznej uczelni rzeczywiście niech otworzy kwiaciarnię... Wątek Ulki i leśnika, który mógłby w horrorach grać, wątek Rudej pani prokurator, która wiecznie stroi miny i fochy, wątek zidiociałego Wernera i jego psa... to już nie ma moje nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 09:12 Ej, no akurat Gucio jest super, to mój ulubiony aktor w tym serialu. Oczywiście bez tej łajzy Wernera. A propos Wernera, czy tylko ja zauwazyłam z lekkim zdziwieniem, że Werner nie widzi problemu w tym że jako prawnik zamierza ożenić się z kobietą która siedziała w więzieniu za morderstwo? To chyba mało rozwojowa perspektywa dla kariery tak genialnego adwokata. Kwestię zabicia męza przez swoją narzeczoną rozpatruje tylko pod względem "zaskoczyłaś mnie, jestemw szoku, dlaczego nic nie powiedzialas". Ale może ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 17.09.15, 17:01 W Mjm to przeważnie manna spada z nieba.Wygrana Lucka w lotto - dom na Deszczowej , spadek po profesorze - mieszkanie Pawełka , Marek -biznesowy zdolniacha ,Maria-spadek po bracie ,Hanka - spadek po Jaroszym, mieszkanie w Sopocie .Ruda prokuratorka -spadek po cioci.Olek - spadek po cioci.Barbara-spadek po teściach w Grabinie.Kisielowa -spadek po jakimś tam -dom , który nabyła Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 09:15 Akurat z manną z nieba w MjM nie powinniśmy dyskutować. To że pieniądze spadają z nieba w najbardziej potrzebnym momencie to dogmat tego serialu i kropka :) Coś dużo się mówi o stratach które przynosi Bistro, założe sie że niedługo Pawełek wymysli nowy dochodowy interes życia albo trafi mu się jedna na milion okazja na uratowanie knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 09:31 Pawełek szuka spadkobierców tego ziomka, co go ojciec Lucka okradł. I na bank nie będzie to zwykła znajomość; wersje są dwie: A) znienacka się zaprzyjaźnią i będą jak rodzina - będą pić razem nalewkę i pomagać sobie w każdej biedzie; B) staną śmiertelnymi wrogami i będą sobie podpalać kolejne chałupy, biznesy i ganiać się z nożami. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 12:06 A ja myślę, że otworzą razem jakiś bardzo dochodowy biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka a kto by poslubił morderce? 18.09.15, 12:16 bo Anula sie okrutnie sfochowała, ze oblubieniec o piczy kłak a wyzionałby ducha z wrazenia po niusach z przeszłosci no tak, miałam męża, wiesz, nie wyszło; tak, ukatrupiłam dziada i znowu bym to zrobiła co?! nie ufasz mi? wynoś się! noż koorva Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 12:23 gemowa napisała: > A ja myślę, że otworzą razem jakiś bardzo dochodowy biznes. A ja z kolei mysle, ze blog Marii zarobi takie kokosy na reklamach plus dostanie pokazna zaliczke na poczet ksiazki, ze uratuje caly ten majdan. I jeszcze starczy na kuracje-cud dla eksa, gdzies na drugim koncu swiata. A propos tego ostatniego, nie wiedzialam, ze "w realu" az tak szaleje: www.pomponik.pl/zdjecia/zdjecie,iId,1924005,iAId,173133,iAId,173133#1924009. 28 lat roznicy to dosc sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 12:59 > blog Marii zarobi takie kokosy na reklamach plus dostanie pokazna zaliczke na poczet ksiazki, ze uratuje caly ten majdan. Umarłam:) A do do Moskwy - sporo, ale mieści się w pomponikowej normie:) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 13:11 wawrzanka napisała: > Pawełek szuka spadkobierców tego ziomka, co go ojciec Lucka okradł. I na bank n > ie będzie to zwykła znajomość; wersje są dwie: > A) znienacka się zaprzyjaźnią i będą jak rodzina - będą pić razem nalewkę i pom > agać sobie w każdej biedzie; > B) staną śmiertelnymi wrogami i będą sobie podpalać kolejne chałupy, biznesy i > ganiać się z nożami. Z tego co zapowiadali , to spadkobierca tego sklepikarza okradzionego przez Mostowiaka , poda się za biznesmena , a faktycznie jest bankrutem i oszustem , także obawiam się , że Pawełek zostanie wciągnięty w niezłe bagno finansowe.Pewnie weżmie kredyt na złoty interes z tym cudem odnalezionym w Żninie.Oby mieszkanka nie stracił , a jeśli , to zamieszkają w sklepiku Ali. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 13:49 latarnik88 napisała: .Oby mieszkanka nie stracił , a jeśli , to zamieszkają w s > klepiku Ali. > Ale to powinien ktos wyedukowac ile zarabia specjalista IT, za granica, np. w Szwajcarii. Mogliby wyemigrowac i ulzyc troche widzom, przynajmniej matka z corka. Zurych moglby udawac byle ogrodek, byle mucka i byle budynek, gdyby tylko udalo sie znalesc kawalek muru bez szyldozy. Do tego pare ujec na tle startujacego/ ladujacego samolotu i byloby git. A tak przy okazji - czy mnie sie wydaje, czy bracia Mroczkowie nauczyli sie calkiem niezle grac swoje role i warsztatem dawno przeskoczyli niektorych czolowych "aktorow" z dyplomem? Z litosci nie bede wymieniac z nazwiska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 14:07 Po 15 latach pracy w jednym miejscu nawet największy mruk się wyluzuje:) Ech... być aktorem! Udzielać wywiadów jaka to ciężka praca i ile wymaga poświęcenia. Być górnikiem to pestka:) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 18.09.15, 16:20 Wystarczy olewać naukę , przynajmniej w liceum .Po jakie licho potrzebna nauka matematyki , fizyki , chemii itp itd.Wystarczy mieć duszę artysty i parcie na szkło i najlepiej pochodzić z rodziny aktorskiej. Podobno w Polsce brakuje programistów IT , także nie wiem co z tą Alą. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 22.09.15, 17:53 Wczorajsza akcja Rudej mnie rozwaliła totalnie :DD Spotkać się z byłym, aby udowodnić innemu byłemu, że były jednak jest aktualny. O ludzie... Kto jest bardziej niezrównoważony psychicznie? Ruda czy może jednak scenarzyści??? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 22.09.15, 20:22 Ja tego watku w ogole nie zrozumialam :))) Ze niby umowila sie z jednym bylym, zeby zobaczyl ja z bylym, przybyly byly mial niby patrzec na nia, wypic wode i wyjsc? Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 22.09.15, 22:01 Zauważcie Panie, że skład byłych Rudej był i tak mocno okrojony, co trzeba przyznać na plus pani prokurator. Do miłej i rodzinnej atmosfery zabrakło młodego Chodakowskiego (próba "ułożenia sobie życia"), Budzyna (szalona noc i ciąża) oraz Wernera (umizgi). No i przydałby się jakiś psychiatra... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 22.09.15, 22:50 > No i przydałby się jakiś psychiatra... Wszystko przed nami :DD Aktuanie zadnego psychiatry w obsadzie nie ma, ale jest pediatra (?) Wojtek. Z Janką mu nie wyszło, wolny chyba, więc... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 09:28 Czy Basia Rogowska przypadkiem nie chodziła już do szkoły? Rogowski odbierał ją ze szkoły i wieczorem odwoził z tornistrem do Marysi.... A teraz Piotrek pyta: siostra co w przedszkolu? Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_grr Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 10:24 Sa wieczni studenci, sa i wieczne przedszkolaki, jak widac ;) Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 11:30 W temacie dzieci: czy tylko ja mam wrażenie, ze Baska córka Ali w ogóle nie rośnie? Od 2 lat wygląda i zachowuje się jak 7-latka, a ma już pewnie lat 9. Z kolei Basia córka Marysi urosła nie wiadomo kiedy, naprawdę już tyle lat minęło od ciązy Marii? Basia marysiowa jest w wieku Wojtka Chodakowskich (siostry były w tym samym czasie w ciązy), a mam wrażenie jakby Basia była od niego co najmniej 2 lata starsza. Poza tym wczorajszy odcinek był tak nudny, że bleeee. Na Fryczównę nie mogę patrzeć ani jej słuchać, a biedny Mroczek wciąz nie wierzy w swoją rolę zakochanego męża. Chemii żadnej między nimi nie ma. Wiem, że dzieci nie dorastają tak samo, ale w serialu dość mocno widać te róznice. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 11:39 gemowa napisała Basia marysiowa jest w wieku Wojtka Chodakowskich (siostry były w > tym samym czasie w ciązy), a mam wrażenie jakby Basia była od niego co najmni > ej 2 lata starsza. Wydaje mi się, że Marysia była w ciąży w tym samym czasie co Kinga z Lenką? Natomiast Baśka Ali i Pawła już w 3- 4 klasie powinna być, lata temu przychodziła głodna do bistro w drodze do szkoły. Jak na ten wiek ma bardzo mocny sen, że nie budzi się wynoszona z samochodu... Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Przypadki chodza po ludziach. 25.09.15, 13:06 wawrzanka napisała: > Zauważcie Panie, że skład byłych Rudej był i tak mocno okrojony, co trzeba przy > znać na plus pani prokurator. Do miłej i rodzinnej atmosfery zabrakło młodego C > hodakowskiego (próba "ułożenia sobie życia"), Budzyna (szalona noc i ciąża) ora > z Wernera (umizgi). No i przydałby się jakiś psychiatra... Agnieszka nadzwyczaj latwo zachodzi w ciaze. Pozazdroscic. Scenarzystom fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Przypadki chodza po ludziach. 25.09.15, 14:18 Druga przypadkowa ciąża u statecznej pani prokurator to już prawie thriller. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 11:08 Dokładnie. Ktoś tu osiągnął poziom absurdu :D Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 12:03 no i znów objawił się fototalent Pawełka... Ten Markowski ledwo rzucił okiem na zdjęcia pań Zduńskich (mocno przeciętne zresztą i nic nadzwyczajnego w nich nie dostrzegłam) i już bach - robotę temu samorodnemu talentowi proponuje, chociaż sam gołodupiec... Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 12:22 Raptem dwa zdjęcia na wyświetlaczu zobaczył i wielki talent, no ba, a wizytówki wszystkich znajomych w portfelu nosi. A obraza Ali: będziesz podgrzewacze do butelek sprzedawał?? Ona czym niby handlowała? świeczkami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 23.09.15, 14:35 jak dla mnie to wciąż jest tajemnicą czym Ala handlowała. Mam wrażenie, że Martusia wbiła się nosem w czerwony puder (ten co miała na policzkach). W każdym razie miałam takie wrażenie, kiedy to rozkosznie trukała z Budzynem coś jej się kraśniał czubek. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 29.09.15, 05:46 Ulka całkiem pogubiła się w tej gonitwie za leśnikiem .Na dodatek jego matka była świadkiem jej upadku.Żal dziewczyny ale ręce opadają , co za idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Szymek został bez opieki 29.09.15, 06:53 Pani była kurator wpada niespodziewanie, prosi Marcina o lekcje samoobrony, ten z początku ustala termin na przyszły tydzień, ale widząc siniak pod okiem, ocenia tylko jakie ma buty i od razu zabiera ją na trening, mówiąc w biegu, że musi zawiadomić nianię, że musiał nagle wyjść. Wygląda na to, że niemowlak został sam w domu. :P Kolejny absurd - Natalka jest w klasie maturalnej szkoły policyjnej, czyli ma około 20 lat, tyleż samo mają jej koledzy z klasy. A zaczepki na poziomie gimnazjum. Nie wierzę, żeby dwudziestoletni faceci tak się zachowali wobec ciężarnej koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Szymek został bez opieki 29.09.15, 09:04 Szymka zostawili, niania nie przyszła, matki Marcina też nie było widać.. Wypadek Tomka, rzuciły się do szpitala, skąd wiedziały do którego? Brzuch Natalki urósł potwornie, a Aga nie powinna już mieć choćby małego? Ula bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Szymek został bez opieki 29.09.15, 12:55 Niania chyba była z dzieckiem , gdzieś poza domem .A on zadzwonił z informacją gdzie będzie. Skoro wieczorem Marcin przyszedł do Agi , piętro wyżej i wziął elektroniczną nianię , to nie sądzę , żeby zostawił dziecko samiuteńkie w domu , a kuratorka zaakceptowała by taką sytuację. A co do chłopców dokuczających Natalce , to mogli być z 1-szej klasy bądż z gimnazjum.Boiska są wspólne. Natalka coraz bardziej mi się podoba.Z brzuchem przybywa jej rozumu i wizualnie też przebija Ulkę. Z Ulki zrobili dno .Teraz brakuje tylko ciąży .No , leśniczy chyba się powiesi w lesie.On otrzeżwiał i czuł niesmak , a co powiedzieć o jego matce .Brrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Szymek został bez opieki 30.09.15, 17:45 Ale przecież oni czekali na nianię. Co do chłopaków - o jakim gimnazjum mówisz na terenie szkoły policyjnej? Poza tym już na początku ciąży Natalka rozpaczała, że koledzy z klasy się z niej nabijają. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 09:09 Jak dla mnie to troszeczkę dziwaczny pomysł podnoszenia nastroju Budzynowi poprzez zwalenie się bez zapowiedzi teścia i teściowej. No nie wiem czy bym była szczęśliwa .... Martusia wymyśla, zadzwoni raz drugi ale idea realizuje, nie pogada z mężem a Kamizela z Luckiem już z walizami w chałupie. No super ... Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 09:22 Kamizela zawsze chętna do władowania się komuś z walizami i nalepienia pierogów. Swoją drogą to nie rozumiem Marty, po co ona poleciała do dorosłego Łukasza zostawiając małą Anię? W wakacje to jeszcze, ale teraz.. dziecko pałęta się z tornistrem po rodzinie.. Czy faceci przychodząc do domu nie zmieniają ubrania? Andrzej gotuje obiad w eleganckich ciuchach, w których chodzi do kancelarii, a Piotrek w portkach od gajerku polewa Kinię wieczorem olejem... Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 09:36 Mnie zawsze zachwyca jak to wszystkie panie paradują po domu w szpilkach, kozakach itp. Fajny też motyw jest jak to Pawełek z Alusią wylegują się gdzieś tam na łące i rozmawiają o problemach finansowych czas płynie a oni leżą. Alusia myśli, myśli, aż w końcu lampka się zapala i mówi a może bym tak pracy jakieś poszukała (dla urozmaicenia) w Warszawie, a Pawełek na to no co ty przecież tak źle znosiłaś pracę w korpo ... Auuuuu . Z tego co pamiętam problem być z jakim starym narzeczonym z kanady, który zupełnie przypadkowo pracował w Krakowie czy jakoś tak to było .... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 14:34 Był taki moment, że Ulka przegoniła urodą Natalię, a teraz jest odwrotnie. W moim odczuciu Natalia ma ciekawą, delikatną, dziewczęcą urodę, a Ulka stała się wulgarną dziewuchą, która w dodatku 'ogłupła' do reszty. Zwalanie się Luckowej do Andrzeja jest szczytem chamstwa, braku kultury i bezczelności, bo wypadałaby - do cholery! - zapytać, a nie Papuga ustala coś z matką telefonicznie, żeby niańczyć dorosłego faceta, żenaaadaaaaaa. Pavulon z Fryczówną prawie jak w Central Parku. Środek dnia, problemy finansowe, piknik na trawie i rzeczowa dyskusja o wyżej wspomnianych, najbardziej żal tych dwu kubków, co się potłukły w dostawie... Biznesmen chodnikowy Kuba JakiśTam też jest bardzo 'potrzebny' w tym serialu, jakby tam mało było drugo-, trzecio- i czwartoplanowych postaci. Ruda Agnieszka doprowadza mnie już do szału na zmianę z totalnym osłabieniem. Jej nerwowość, niestabilność emocjonalna i wieczne zajmowanie wszystkich swoją osobą sprawia, że nie jestem w stanie wyobrazić ją sobie w todze po stronie prokuratora. Nosz nijak! Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 15:32 Motyw Agnieszki "zapadajacej wnet w ciąże" mega-irytuje. Rozedrgana z zachowaniami na poziomie podstawówki to jakiś koszmar. No i co znów poroni? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 16:22 Mnie zachowanie Rudej również irytuje. Ale wiecie, takie kobiety istnieją naprawdę. I czasem wykształcenie i prestiżowy zawód nijak nie idą w parze ze zrównoważeniem emocjonalnym. Zatem jej postać w moim odczuciu jest jak najbardziej prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 16:01 No mnie też ta akcja powaliła... Lucek wprawdzie trafnie stwierdził, że są tam potrzebni, jak "umarłemu kadzidło", ale przecież Kamizela i tak wie lepiej, a Lucek już chyba nie ma siły się z nią szarpać. Wyszło, jakby po prostu chcieli Budzyna skontrolować, czy się aby dobrze prowadzi. Zwłaszcza, że Kamizeli wyraźnie zrzedła mina na widok tej laski popijającej kawkę. Od razu można poznać, że zaufania do zięcia to ona nie ma wielkiego;) Wkurza mnie też Ruda od jakiegoś czasu. Jest tak rozchwiana emocjonalnie, że trudno sobie wyobrazić, jak ona w ogóle normalnie funkcjonuje. Brakuje jeszcze, żeby po porodzie w deprechę wpadła i podcięła sobie żyły... Z Ulką to jakiś totalny zwrot akcji... na początku taka rozsądna i ogarnęta, a teraz powoli zaczynają z niej robić k...iszonka-desperata po prostu. No i ten stoicki spokój Ali i Pawełka... polegują na trawce, poprawiają sobie humor szarloteczką... wszystko samo się ułoży, tylko Alusiu nie daj Boże żadnej pracy w korpo nie szukaj, bo to źle na ciebie działa, kochanie... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 16:28 Ulka ma ciągoty po rodzicach , pijakach , tych co mieszkali w jakiejś piwnicznej izbie i zdarli z grzbietu córki kurtkę , żeby mieć na wińsko. Jak tak dalej pójdzie to widzę Ulkę , jak porzuciwszy studia , szlaja się po okolicy odwiedzając facetów stawiających pół litra na stół.Już ten leśnik zapytał , dlaczego pijesz?iodpowiedż , bo lubię. Żal mi matki leśnika , co kobiecina musi czuć.Fakt , nie jej dom , ale ja bym złapała za te rude kłaki i won golasa przed dom a potem telefon do Marka , żeby zabrał to to do domu. A ten oszust Jan jest potrzebny , żeby Pawełka puścić z torbami .Czuję , że Pawełek da się nabrać na "złoty interes " oszusta . / Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 16:39 Oszust Jakub oczywiście . A Martusia daleko wyjechała , bo Łukasz chyba w Kolumbii z dziewczyną bawi. Aga kupiła mieszkanie , tak jej się podobało .Styl bardzo oszczędny , przemysłowy wręcz , stolik z palet .Jak dla mnie , to sprawia przygnębiające wrażenie , kobieta w ciąży musi się tam czuć jak w celi więziennej.A ona i tak sprawia wrażenie niepozbieranej , z tym wiecznie rozbieganym wzrokiem. Poprzednie mieszkanie miała fajniejsze , to wygląda jak klubo-kawiarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 16:41 Ala: " Paweł nie wiem co mam robić, wczoraj był tylko jeden klient, a dziś nikogo". A jak mogą być klienci, kiedy ona więcej na trawie leży, albo jeździ w romantyczne podróże niż siedzi w sklepie. Poza tym przyjrzałam się i tam nic nie ma, torby do pakowania prezentów, większy wybór wstążeczek ozdobnych i parę pobitych kubków. Ciekawe kto w Bistro będzie robił, jak zwolnią Taro? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 16:54 I wiecznie ta Ala zmęczona jest , albo leży albo podsypia pod kocykiem. A na stole królują zapiekanki z resztek. Pawełek wiecznie zadowolony i rozmyśla czym tu jeszcze żonę zaskoczyć .A tak dobrze im szło z Bistro . A teraz sprawa w sądzie o niepopłacone faktury i oszust na karku oraz niepracująca , wykształcona żona z dzieckiem od Jurka. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 17:59 W ogóle skąd te problemy w Bistro, przecież jeszcze 3-4 miesiące wstecz tak świetnie im szło. Jurek przed wyjazdem im katering rozkręcił, podobnież obroty zwiększyli kilkakrotnie, a teraz taka bryndza? Nie miał kto dowozić kanapek do klientów, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 18:27 A mnie zastanawia kiedy i dlaczego bistro wyniosło się z budynku w bloku w miasteczku Wilanów, gdzie Basia co i raz przychodziła przeniósł się tu gdzie teraz jest ? Jakoś przeoczyłam ten wiekopomny fakt. Czy poprostu jakos tsk wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 22:16 A ja to bym chciala wiedziec najbardziej co to jest to "korpo". Czy to jest firma wielkosci Google zatrudniajaca mase osob, z licznymi oddzialami, galeziami i Bog jeden wi czym jeszcze, czy tez jest to kolokwialna nazwa jakiejkolwiek firmy informatycznej w Polsce czy jak??? Bo ja nie wiem o co z tym korpo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 22:25 > A ja to bym chciala wiedziec najbardziej co to jest to "korpo". Czy to jest fir > ma wielkosci Google zatrudniajaca mase osob, z licznymi oddzialami, galeziami i > Bog jeden wi czym jeszcze, No cos w ten deseń :) Korpo czyli korporacja. Duża firma, często o zasięgu międzynarodowym, ustrukturyzowana, o sztywnych procedurach, z szerokimi możliowściami awansu, często z dress codem. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 22:43 A, dziekuje bardzo😊 I ta krakowska firma jakiegos gostka, w ktorej Ala miala kariere robic to wlasnie korpo? Bo nijak mi tych paru smutnych ludzikow co sie tam przy biurkach platalo i jednym pazurem naparzalo spacje w laptopach na korpo nie wygladalo... Chociaz ta akurat firma miala zdaje się jakis międzynarodowy zasieg...Ala cudzoziemka...i ten jej byly absztyfikant tez z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 09:16 Pawełek zawsze sobie potrafił poradzić .Nie zrażały go przeciwności losu.Nawet kiedyś w składziku Oazy nocował .Miał szczęście do interesów i ludzi.Pomógł Jankowi , gdy ten był w potrzebie , nawet sprzedał samochód , zeby mu pomóc. Myślę , że dokłada do interesu żony , która nie ma przychodów , a swoją działalnością generuje koszty stałe . które trzeba ponosić .Nic nie było słychać o jakiś spektakularnych interesach i osiągnięciach Ali w zakresie swego biznesu. Pawełek co zarobił , to inwestowali z Jankiem np w nowy sprzęt do kuchni. Ala z Basią ciągną go w dół i tyle tego z małżeństwa.Trafiają mu się roszczeniowe kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 10:42 Alusiowy sklep z "nie wiadomo czym" przynosił jakiś zysk w ogóle ? A o siostrze Ali już świat zapomniał kto wie czy jeszcze żyje ? Dla mnie to zupełny odlot, że dziewczyna z zawodem mocno poszukiwanym na rynku jęczy i zrzędzi, że pracy nie ma. A co robiła w tym kierunku niż wymyślać genialne plany na biznes. Skoro korpo nie, to może warto pracować jako wolny strzelec, programiście raczej nie nastręczy problemów ze znalezieniem zleceń. Może zamiast szukać rozwiązań typu salon fryzjerski, poszukać jakiś szkoleń w zawodzie, rozwijać się jakoś a nie leżeć na łące ... Ale to chyba za proste rozwiązanie, chyba .... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 12:23 No jaki zysk, skoro Ala sprzedaje jeden kubek albo świeczkę na tydzień. A poza tym jak ma sprzedawać, skoro sklep zamknięty, a ona z mężem na łące leżą :DDD Ja się zastanawiam, czy Fryczówna się nie męczy tą rolą rozmemłanej Ali... Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 12:55 No ale wiesz, wtedy to by musiała za konkretną robotę się wziąć, a ona do tego nie przywykła przecież... są tacy, co się wyłącznie na właścicieli nadają, a nie żeby zasuwać na etacie. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 21:49 > W ogóle skąd te problemy w Bistro No jak to skąd? Przecież w Bistro stołują się za darmo wszyscy bliźsi i dalsi członkowie rodziny Zduńskich, Mostowiaków, Chodakowskich i Budzyńskich. A także przyjaciele członków rodziny oraz przyjaciele przyjaciół. Prawdziwych klientów jak na lekarstwo. To na kim mają zarabiać??:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.15, 22:39 Przy smykałce do pieniędzy odziedziczonej po Gazeli Biznesu, Pawulon raczej wielkiej fortuny nie zbije. Mnie irytuje taka głupia "dobrotliwość" w tym serialu. Jakub, czyli nikt ważny, ani żadna rodzina, prosi: Paweł, nie mam 150 na taksówkę, pożycz". A Paweł na to: "Akurat jestem przy kasie, to ci pożyczę". I daje mu. Noż kuurczaczek! Chochoł raz leży na trawie i się zastanawia jak związać koniec z końcem, a raz "jest przy kasie". Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 04.10.15, 15:55 No dobra, ja to wszystko wiem, ale przecież Bistro jeszcze nie dawno święciło ogromne sukcesy w związku z cateringiem, stad moje pytanie. Czemu sukces z ostatnich miesięcy przerodził się w klapę, skoro właśnie przez lata Bistro funkcjonowało mimo karmienia za darmo wszystkich znajomków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 04.10.15, 17:17 Catering upadł z odejściem Jurka , co zarobili włożyli w nowe wyposażenie kuchni , a teraz mniej klientów , biura w zakresie kanapek przejęte przez konkurencję , także nieciekawie.Więcej wydają niż zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 12:34 Akurat matki leśnika to mi niespecjalnie żal. Uważam, że reaguje przesadnie, broniąc dostępu do synalka, jak lwica. Rozumiem, że miał przykre przejścia z dziewczyną, ale w końcu to dorosły facet, pozbiera się i do przodu. A mamusia najwyraźniej uważa, że sama mu lepiej wybierze albo, co gorsza, w ogóle chce go na celibat skazać;) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 13:19 bo to mamcia z gatunku tych, co to szajby z rozpaczy dostaja na mysl że jakas panna robi synusiowi laske a nie ona najgorszy sort Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 13:41 Skoro Ali tak źle było w korporacji, to może Pawełek wróci, bo już kiedyś był wziętym fachowcem, co był z tą Sandrą bodajże... Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 18:01 Świetny pomysł! Sandra mogłaby powrócić i wetknąć kij w domowe ognisko Pawełka i Ali, bo Madzia zajęta. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 20:28 wawrzanka napisała: > Świetny pomysł! Sandra mogłaby powrócić i wetknąć kij w domowe ognisko Pawełka > i Ali, bo Madzia zajęta. Czy ona jednak nie miała na imię Iza, a Sandra to prawdziwe imię tej aktorki? Wolałabym żeby wróciła Aśka, była żonka Pawła i ona namieszała w tej idylli Ali i Pawła:)) Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 20:51 To może powrót Majki i Teresy a Madzia cichaczem za plecami nowego narzeczonego. Ot takie Och Karol mi się widzi Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 21:06 na4 napisała: > To może powrót Majki i Teresy a Madzia cichaczem za plecami nowego narzeczonego > . Ot takie Och Karol mi się widzi Oo Teresa, stare dobre czasy:) Ta jej Agnisia już pewnie pełnoletnia. A Paweł nawet o niej nie wspomnie... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 14:53 Pawełek tak marzy o własnym dziecku , a ta Ala niedobra , leniwa nawet nie myśli , żeby zajść w ciążę .Jedno dziecko w osobie Basi jej wystarczy i to aż nadto , bo wyjechawszy do pracy w Krakowie , zostawiła ją pod opieką ojczyma .Pawełek zasługuje na to żeby być prawdziwym a nie zastępczym tatusiem.Najlepiej żeby były bliżniaki .W ciąży byłaby usprawiedliwiona do nicnierobienia, jedynie do pozostawania w stanie błogosławionym, ponieważ w Mjm wszystkie ciężarne uważane są za bohaterki .Życzę Pawełkowi bliżniaczej ciąży w brzuchu Ali. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 15:45 Amen. A o finanse niech się nie martwią, bo w MjM zawsze znajdzie się jakiś dobry wujek, co to albo kojfnie i spadek zostawi albo zatrudni w swojej firmie tak, żeby zarobić, a się nie narobić. Już scenarzyści jakiś cudowny sposób znajdą, żeby rodzinkę z dołka wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.15, 21:20 a to widziałyście? superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-odcinek-1163-marysia-i-bilski-beda-mieli-dziecko_692354.html padłam... Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 09:38 a chodzą echa, że Ulka zaciąży z Leśniczym po gorącej nocy. Widać same Mostowiaki rozwiążą problem prostej zastępowalności pokoleń :) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 10:44 malinowykrzak napisała: > a chodzą echa, że Ulka zaciąży z Leśniczym po gorącej nocy. Widać same Mostowia > ki rozwiążą problem prostej zastępowalności pokoleń :) no co Ty???? czy w tym serialu co sex to ciąża?:) Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 14:23 Nieeee no..., to Marysi stwierdzenie, że wszystko jeszcze przed nim to chyba raczej w celu, żeby się dobrze zastanowił, czy na pewno chce się z nią wiązać, że może sobie wybrać kogoś młodszego... A on z kolei tylko kokieteryjnie, mam nadzieję, zagaja o tej propozycji, żeby Marysię upewnić, że nowszego modelu nie zamierza szukać... No nie chce mi się wierzyć, żeby scenarzyści już tak oczadziali, żeby ludziom grubo po pięćdziesiątce kazać się na serio nad dzidziusiem zastanawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 16:59 Skoro, w wieku 60 lat urodziła B.Sienkiewicz i to bliżniaki , to czemu Marysia ma nie zaszaleć .Ale ten Bilski mi się nie podoba , jakiś obleśny taki...Artur był fajniejszy.W Mjm liczą się tylko pary.Marysia muuuusi mieć dobiegacza i koniecznie nowe dziecko w perspektywie. Chciałabym , żeby Pawełek miał szansę zostać ojcem i to mnogim.Najwyższy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 17:19 Coś czuje, że będziemy mieli małą zapożyczkę z klanu a nasz Tomaszek, będzie podwójnym tatusiem. Duża wygoda i oszczędność będą zniżki na rodzeństwo z 2 matek Rudej i Aś. Wcześniejsza fala bobasów podrosła, czas na kolejne. Może Madzia z dramatem w tle. Swiją drogą niepokoi mnie Anna tyle czasu z Wernerem i nic. Pamiętam miała fazę na dziecko a teraz cisza. A Mareczkowa Ruda też nic nie słychać. Może najlepiej w ciąże się zachodzi z zaskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 17:29 Kiedyś Marek powiedział , że on dzieci więcej nie chce , ma troje odchowanych , Ewa ma syna i wystarczy a on nie chce wracać do pieluch i bezsennych nocy i tym podobnych problemów około bobasowych. Słyszałam , ze w związku Tomka i Asi będą problemy i się rozstaną.Ten Tomek żadnej nie potrafi zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 17:58 Coż za to Ruda wraca jak zły sen. Przyznam, że to trochę strach, żeby taka zakręcona baba miała dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 05.10.15, 15:09 latarnik88 napisała: > Skoro, w wieku 60 lat urodziła B.Sienkiewicz i to bliżniaki , to czemu Marysia > ma nie zaszaleć . Mówisz, że jak młode w naszym kraju nie chcą rodzić, to może przykład pani Basi i serialowej Marysi zachęci te starsze? No kto wie, kto wie... ;D Ale ten > Bilski mi się nie podoba , jakiś obleśny taki...Artur był fajniejszy.W Mjm licz > ą się tylko pary.Marysia > muuuusi mieć dobiegacza i koniecznie nowe dziecko w perspektywie. No jaaak, przecież Mostowiaczki to takie skarby, że kolejka się do nich ustawia. > Chciałabym , żeby Pawełek miał szansę zostać ojcem i to mnogim.Najwyższy czas! Też bym chciała, żeby miał własne dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 02.10.15, 20:27 beakarp napisała: > a to widziałyście? superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-odcinek-1163-marysia-i-bilski-beda-mieli-dziecko_692354.html padłam... Ale to by chociaz byla pierwsza planowana ciaza w tym serialu, bez zaskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 03.10.15, 09:49 Robią idiotki z bohaterek serialu .55 lat i dziecko ...Tyle lat była z gazelą i nie wychodziło , a tu szast prast i ciąża. I to z kim , pierwszym lepszym , podejrzanym z ulicy , niejakim Bilskim.OMG !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 03.10.15, 11:00 To bliźniaki mają dopiero 31 lat? Kinga jest ich rówieśnicą, a Magda rówieśnicą Kingi, razem studiowały. Więc teraz nie rozumiem skąd ten dramat, że Magda jest o wiele starsza od doktorka.. to on niby ile ma lat i jest wybitnym specjalistą.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Mjm moja lista absurdów 03.10.15, 17:40 > to on niby ile ma lat i jest wybitnym specjalistą.. Może opędzlował studia medyczne i specjalizację w pięć lat? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 03.10.15, 18:04 Coś mi się nie zgadza z tym wiekiem doktorka.Specjalizacja i do tego doktorat chyba ma . Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm ależ to był piękny 05.10.15, 22:12 I expresowy poród wśród chaszczy. Niestety, jeśli chodzi o karetki to znów sobie w nie poradziły w Grabińskich puszczach. To ciężarna Kasiulka nam zchodziła a karetka krążyła, to znów Natalka niczym łania rodziła przy pomocy podleśniczego zaopatrzonego w wodę utlenioną i bandaże a karetka znów się gubiła. Dobrze, że poszło im to tak sprawnie i czysto jak widać było po wyczyszczonym bobasie, na szczęście nie będzie problemów z tapicerką. Odpowiedz Link Zgłoś
europadasielubic Re: Mjm ależ to był piękny 06.10.15, 12:01 Kurde, te sceny zw. z porodem mnie wkurzyły na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 08.10.15, 23:49 Madzia jest rok starsza od Kingi, chyba zmieniłą kierunek studiów i dlatego wylądowała z Kinią na roku. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 09:31 Jak w raju .Matura zdana , dziecko na świecie .Wszyscy szczęśliwi , wpatrzeni w noworodka.Młoda mama ustawiona finansowa jako włascicielka sklepu , bardzo wypiękniała i zmieniła nastawienie do życia.Dom jak z gumy , wszyscy się pomieszczą , nawet narzeczona Kolendy.Pokoik cudo wyszykowany. Pieniądze Markowi wpływają strumieniem nie mieszczą się w portfelu. Za to Ulka poszarzała , pobrzydła , zgłupiała do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 13:23 > Pieniądze Markowi wpływają strumieniem nie mieszczą się w portfelu. > Za to Ulka poszarzała , pobrzydła , zgłupiała do reszty. O to, to, to! Ręcami i nogami się podpisuję! Swoją drogą to cud, że tyle kobiet daje radę urodzić w szpitalu pod opieką lekarza! Skoro na kobiety ciężarne ZAWSZE spada parę nieszczęść, niedziałający telefon, samochód, puszcza, las, pole bez pola itd. I błagam, zaklinam... Muchę z serialu WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON!! Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 13:41 latarnik88 napisała: > Za to Ulka poszarzała , pobrzydła , zgłupiała do reszty. > Strasznie zdesperowana... Tak się przyssała do tego leśnika, a mnie się coś wydaje, że on ma chyba ochotę kręcić lody z Natalką. To się dopiero Ulka zszokuje... Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 13:52 Kolejny poród w serialu poza murami szpitala. Najpierw była Hanka, a odbierał Marek. Poród Kingi odbierała teściowa Maria. Wyżej wymieniona teściowa Maria też chyba rodziła w domu, a poród odbierał Rogowski (czy się mylę?). Coś jeszcze było i mi umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 14:19 Teraz pora na Rudą i poród w wozie policyjnym. Oczywiście pępowinę przecina kombinerkami Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 16:01 Ten Olek , to taki raptus.Młody przecież , zamożny , przystojny, wykształcony , a ten natychmiast oświadcza się tej chorej , zmęczonej życiem i nie posiadającej zawodu Madzi.Mógłby poczekać jeszcze , ludzie pozostają w związkach partnerskich , nawet posiadając potomstwo a tu pierścionek i deklaracja.Na kilometr bije od niej magia seksu.Widocznie . Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 17:11 Bardzo słuszne spostrzeżenie:) Tempo zakochiwania się i oświadczania oraz zachodzenia w ciążę w tym filmie jest zabójcze. A i jeszcze coś. Tam, gdzie Mostowiaczki tam męski ściele się trup. Maryja i Martusia na przykład: od początku serialu snują się jak smutne barbapapy. Zero luzu. Zero poczucia humoru. A mimo to wciąż zdobywają nowe męskie serca, które dałyby się dla nich pokroić :D Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 16:35 Bo to taka świecka tradycja w rodzinie Mostowiaków, co poród to musi zostać odebrany przez członka rodziny. Chyba tylko Mysza nie rodziła w terenie ( chyba?), ale została srogo ukarana i wszelki słuch po niej zaginął. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 19:18 Czy tylko mi sie zdaje ze kazda kobieta/dziewczyna pojawiajaca sie w serialu - czy to na budowie u Marcina, czy w biurze u Budzyna - od razu jest odpowiednia mina ze strony facetow. Gdzie faceci tak sie zachowuja w pracy?? Pojawia sie kobieta i od razu sa glupie miny, podteksty, zajakniecia? Czy chodzi o stereotyp ze kobieta to bezwolna bezrozumna istota ktorej jedyna wartosc to wyglad, tudziez ciaza z nieba- a facet to zwierze bez kontroli ktory nie potrafi zachowac sie normalnie i profesjonalnie bo testosteron mu lata na wszystkie strony?? Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 06.10.15, 23:31 Absurdów ciąg dalszy.. XXI wiek a 'babcia' Natalce - domyślam sie ze karmiącej piersia - robi ryż z kurczakiem bo 'małej nie zaszkodzi'.. Myslalam ze mitologia na temat diet matek karmiących juz poszła w las w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 10:35 Czyżby już busy z Warszawy do Grabiny nie kursowały co kwadrans? Kamizela z Luckiem nachodzą w Bistro Pawła, żeby ich zawiózł, oczywiście bez zapowiedzi, umówienia się, zapytania czy ma czas, przecież on tam pracuje. Natalka jako mama kilkudniowego maleństwa ma bardzo dużo czasu, siedzi znudzona w ogrodzie. Franek jak zrzucił leśnicze ciuchy, to tak nawet nawet wyglądał. Ciekawa jestem czy rola matki Franka jakoś się rozwinie, bo szkoda dobrej aktorki żeby tak się marnowała. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 10:42 Kamizela z Luc > kiem nachodzą w Bistro Pawła, żeby ich zawiózł, oczywiście bez zapowiedzi, umów > ienia się, zapytania czy ma czas, przecież on tam pracuje. Luckowa zaczyna przechodzić samą siebie w swojej bezczelności. Koszmar mieć kogoś takiego w rodzinie. Przeprowadzka do Grabiny za parę tygodni, czyli postawienie domu na nowo okazało się nie dość, że tanie, to jeszcze szybkie! Marek poprzekładał wczoraj kilka kartek, znów chodził napuszony i napompowany, jakby miał pęknąć - znakiem tego, PRACUJE. Gdzie, jak, którędy... to już nieistotne. Podobnie jak Ewunia-pani-swego-czasu-naukowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 10:49 aga_ata napisała: > Przeprowadzka do Grabiny za parę tygodni, czyli postawienie domu na nowo okazał > o się nie dość, że tanie, to jeszcze szybkie! Tam chyba Ekipa z " Naszego nowego domu" z Polsatu robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 12:32 Czuję , że ten nowy dom , odbudowany po pożarze , to będzie wspaniały , większy 2razy niż poprzedni , meble same antyki zebrane z okolicy i odrestaurowane .Będzie na co popatrzeć i podziwiać. Mnie martwi Pawełek , z nim się dzieje coś niedobrego , czuję , że wylądują w kasynie i przegra mieszkanie. Będzie kolejny , po pogorzelcach , tułacz bezdomny i samotny , bo żona pewnie wyjedzie do UK za pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 13:31 Kasyno już było. Były Martuni był hazardzistą. Raczej utopi sporą sumkę na łatwowierności, bo da Kubie i nie odzyska. A żona niech wyjedzie i nie wraca, bo patrzeć i słuchać nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
europadasielubic Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 16:47 Ale Natalia w ogóle nie karmi przecież, tylko je sobie spokojnie obiadek, gada z Frankiem... na początku, tuż po urodzeniu dziecka przecież karmi się prawie cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 22:22 europadasielubic napisał(a): > Ale Natalia w ogóle nie karmi przecież, tylko je sobie spokojnie obiadek, gada > z Frankiem... na początku, tuż po urodzeniu dziecka przecież karmi się prawie c > ały czas... W ogole cala noworodkowosc naciagana mocno - dziecko w domu w czapce, lezy odlozone w wielkim lozeczku - akurat, nie znam noworodka ktory dalby sie tak odlozyc i lezal, nie domagajac sie mamy i ssania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 07.10.15, 22:57 yumemi napisała: > W ogole cala noworodkowosc naciagana mocno - dziecko w domu w czapce, lezy odlo > zone w wielkim lozeczku - akurat, nie znam noworodka ktory dalby sie tak odlozy > c i lezal, nie domagajac sie mamy i ssania :)) W tym wypadku to akurat jestem wdzieczna scenarzystom, ze nie "urealniaja" tego watku, przynajmniej na razie. Bardziej absurdalny byl utuczony niczym cherubin Szymon i przedstawianie go widzom jako nowonarodzone dziecko Kaski i Marcina. A te skosne oczy, jak u Eskimosa. Jak ktos wyzej napisal, domagam sie wiekszej roli matki lesniczego. Ciekawi mnie watek mamusia synusia kontra partnerka, takiego chyba jeszcze nie bylo? Budnik moglaby tu pokazac swoje mozliwosci. Wszystkim tesciowym w serialu zyje sie tak zgodnie z calym swiatem, az chce sie puknac w czolo. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów - nowy watek? 07.10.15, 15:36 A ja tak proponuje, zeby moze zalozyc "Mjm moja lista absurdów II", bo biezacy watek tak sie rozwinal, ze na telefonie strasznie mierzi przedzieranie sie do najnowszych postow... Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Mjm moja lista absurdów - nowy watek? 12.10.15, 22:01 no i gdzie ten nowy wątek??? Odpowiedz Link Zgłoś