blawatek33 2030-2033 19.02.15, 12:05 I kolejne odcinki. Zdaje się, że doktor Lisica nieźle namiesza w głowie cnotliwego Kamila ;) 2030 Smolny jest wściekły na Daniela – każe mu natychmiast zerwać z Łucją. Chłopak nie zamierza tego zrobić. Wręcz przeciwnie – wyznaje dziewczynie miłość i przyprowadza na Wspólną, by przedstawić ją rodzinie! Smolny jest w szoku – czy zdradzi Łucji prawdę o Danielu? Do Żanety niespodziewanie przyjeżdża matka. Helena z płaczem wyznaje córce, że… mąż ją zdradził! Kopciowa z ulgą przyjmuje propozycję córki, by u niej pomieszkała. Za to Wojtek jest załamany… Doktor Lis triumfuje – zoperowany nowoczesną metodą pacjent czuje się dobrze. Nawet Ostrowski jej gratuluje… Dorota chwali Kamila – widzi w nim potencjał i… proponuje mu wyjazd z nią do USA. Propozycja jest tak kusząca, jak piękna pani doktor… 2031 Smolny zastaje w domu roześmianych Daniela i Łucję. Rozdrażniony, pyta dziewczynę czy znaleziono już sprawców jej wypadku. Łucja beztrosko odpowiada, że nie, ale to nieważne – dzięki temu wypadkowi poznała przecież Daniela! Ta odpowiedź rozwściecza Smolnego! Burzyński wpadł w ogromne długi i musi się ukrywać. Na kryjówkę wybrał sobie… wiejski dom Dudków! Oczywiście nie mówi Izie i Jerzemu o prawdziwych powodach swojej niespodziewanej wizyty… Jarek szuka pracy – musi utrzymać siebie i Elizę. Tymczasem młoda Cielecka idzie do domu po swoje rzeczy – tam spotyka ojca. Ten przeprasza córkę. Czyżby w końcu zaakceptował Jarka jako chłopaka Elizy? 2032 Zuza absolutnie nie zgadza się na wyjazd do USA! Tłumaczy Kamilowi, że Ula teraz potrzebuje stabilizacji, a nie kolejnej zmiany środowiska. Ale Hofferowa wie, że ten wyjazd jest dla jej męża wielką szansą… Piękna dr Lis naciska na podjęcie decyzji – co zrobi Kamil? Burza przyznaje się Jerzemu, że ucieka przed wierzycielami. Błaga przyjaciela o ukrycie go w ich domu… Dudek się zgadza – ale co na to Iza? Żeby ją przekonać Burzyński… zjada swoją kartę SIM! Była żona Smolnego informuje go, że wyjeżdża na kontrakt. Krzysztof przez jakiś czas musi zająć się ich synami. jest w szoku – ale w jeszcze bardziej przeżywa to Kuba! Ma mieszkać z trzema „Smoluchami”? 2033 Stan zdrowia synka Zdybickiej i Maksa nagle załamuje się. Maluszka czeka ciężka operacja – decydująca o jego życiu! Emocje rodziców są nie do opisania… Ilona ich nie wytrzymuje – ucieka ze szpitala! Matka Żanety zaczyna rządzić w mieszkaniu Szulców. Wojtek jest tym podirytowany… Szulcowa próbuje ustalić, dlaczego Helena odeszła od taty. Dowiaduje się, że ojciec spędził noc u niedawno owdowiałej sąsiadki… I Helena mu tego nigdy nie daruje! Ojciec Elizy chce dać Jarkowi 40 tysięcy złotych – byle tylko Berg odczepił się od jego córki! W tym samym czasie mama namawia Elizę by wróciła do domu. Czy Cieleccy zdołają rozdzielić córkę z ukochanym?! Odpowiedz Link Zgłoś
poletta84 Re: 2030-2033 23.02.15, 14:07 Piękna pani doktor? W którym miejscu Warchulska jest piękna? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2030-2033 24.02.15, 09:41 poletta84 napisała: > Piękna pani doktor? W którym miejscu Warchulska jest piękna? Też mnie to zaskoczyło :P Ale wiesz, w porównaniu do Jabłczyńskiej każdą serialową postać można nazwac piękną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2034-2037 27.02.15, 09:30 A mi tam się Lisica podoba, coś ma w sobie zimnego a jednocześnie przyciągającego;) Tymczasem w kolejnych odcinkach.... 2034 Maks z przerażeniem czeka na operację synka. Lekarz nie obiecuje, że zakończy się ona powodzeniem. Tymczasem Iza nalega żeby Maks zgłosił zaginięcie Zdybickiej. Policja uświadamia Brzozowskiemu, że musi minąć 48 godzin, żeby wszczęli poszukiwania… Żaneta z bratem przyjeżdżają do ojca - każą mu natychmiast zakończyć romans z sąsiadką! Kopeć twierdzi, że nie wie o co chodzi. Jednak w tym momencie Zduniakowa przychodzi do niego z… ciastem. Żaneta ma żądzę mordu w oczach. Igor wraca z Hiszpanii - w Polsce już nic mu nie grozi. Ewa jest przeszczęśliwa, nareszcie ma syna i wnuczkę przy sobie. Nowak jest bardzo poruszony słysząc, że matka rozstała się z Arturem. Uważa, że Ewa popełnia duży błąd… 2035 Smolny przywozi swoich synów do Basi. Chłopcy są nabzdyczeni i krnąbrni, kompletnie nie chcą słuchać poleceń ojca. Uważają, że skoro ich nie wychowuje, to nie ma prawa im rozkazywać. Krzysztofa trafia szlag! Cieślik wciąż walczy, żeby przetrwać miesiąc za tysiąc złotych. Ma nawet małe oszczędności. Niestety, dostaje mandat za jazdę bez biletu… Dziennikarz śledzący "eksperyment Cieślika" triumfuje, senatorowi zostało 10 złotych na ostatni tydzień! Ale Damian nie zamierza się poddawać… Naczelnego cieszy powrót Igora, proponuje mu powrót do redakcji. Uspokaja Nowaka - rozstanie z jego matką nie ma wpływu na ich przyjaźń… Wieczorem do Igora przychodzi Żebrowska. Matka Magdy ma ogromne pretensje do Nowaka o długą rozłąkę z wnuczką! 2036 Policja przeszukuje Wisłę, podejrzewając samobójstwo Zdybickiej. Maks dzwoni do ojca Ilony. Zdybicki radzi mu żeby… nie szukał jego córki! Oszczędzi sobie cierpień… Wieczorem Maks dostaje telefon z policji, wyłowiono z Wisły ciało kobiety! Wojtek i Żaneta mają już serdecznie dość panoszenia się Kopciowej we własnym domu! Żaneta liczy, że jeśli powie mamie o nieustających zalotach sąsiadki do Kopcia, to Helena natychmiast pojedzie rozprawić się ze Zduniakową. Reakcja mamy szokuje Szulcową… Igor ma bardzo trudną rozmowę z Żebrowskimi, tłumaczy im, że dla dobra Julki muszą przestać go nienawidzić. Niestety, nie będzie to proste, Żebrowscy uważają, że to przez Nowaka nie żyje ich córka Magda! 2037 Maks w prosektorium, ma zidentyfikować zwłoki kobiety wyłowionej z Wisły. Okazuje się, że to nie Zdybicka… W szpitalu Brzozowski dowiaduje się, że jego synek dzielnie walczy o życie, szanse na jego przeżycie rosną! Cieślik słabnie w oczach! Niedożywiony, przemęczony senator ledwie dociera na Wspólną. Nie ma już pieniędzy na jedzenie. Ogłasza swoją porażkę i… zaczyna ostro pałaszować przysmaki teściowej! Doktor Lis oficjalnie ogłasza, że na staż do USA zabiera Kamila. Na oddziale poruszenie, ordynator ostrzega Hoffera przed Dorotą a doktor Adamski sugeruje, że Kamil romansuje z piękną lekarką! Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: 2034-2037 - Czy jest możliwe? 28.02.15, 07:02 Niech mnie ktoś kompetentny oświeci, czy jest możliwe, że chłopczyk urodzony w 6.miesiącu ciąży (vide: dziecko Ilony) ma szansę przeżycia? Czy nie mogli chociaż pozwolić jej na poród w siódmym miesiącu, byłoby to wg mnie bardziej wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 2034-2037 - Czy jest możliwe? 28.02.15, 19:09 > Niech mnie ktoś kompetentny oświeci, czy jest możliwe, że chłopczyk urodzony w > 6.miesiącu ciąży (vide: dziecko Ilony) ma szansę przeżycia? Ależ oczywiście. Choć lepiej operować tygodniami ciąży, a nie miesiącami. Kiedyś taką granicą był 22-24 tydzień i 1 kg wagi dziecka. Teraz ratuje się mniejsze, czy wcześniejsze to nie wiem. Inna sprawa, jak będzie ze zdrowiem takiego malucha. Może przez resztę życia potrzebować intensywnej terapii, rehabilitacji, opieki. W serialu zapewne za 1000 odcinków będzie zdrowym byczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ap.so Re: 2034-2037 - Czy jest możliwe? 03.03.15, 10:01 Oświecę cię. Znam osobiście takiego chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: 2034-2037 28.02.15, 18:13 blawatek33 napisał: Igor wraca z Hiszpanii - w Polsce już nic mu nie grozi. O litości!!! Ale mi grozi. Grozi mi apopleksja bo na jego widok dostaję nerwowej wysypki. Nie mogli go już zostawić w tej Hiszpanii na zawsze albo go tam zamordować albo ożenić albo jeszcze coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2034-2037 28.02.15, 18:59 iza232 napisała: > blawatek33 napisał: > Igor wraca z Hiszpanii - w Polsce już nic mu nie grozi. > O litości!!! Ale mi grozi. Grozi mi apopleksja bo na jego widok dostaję > nerwowej wysypki. Nie mogli go już zostawić w tej Hiszpanii na zawsze > albo go tam zamordować albo ożenić albo jeszcze coś innego... Mam to samo! Aktor jak z koziej doopy trąba, obleśny świński typ, wieczny uśmieszek na twarzy, nawet jak gra poważne rzeczy. Chyba najbardziej wqrviająca postać (dla mnie oczywiście, a zaraz po nim Marta, czyli Jabłczyńska, druga "extra-aktorka", o rany.) Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Eliza i Jarek 04.03.15, 16:27 Czy oni zamierzają mieszkać u Berga jak normalne małżeństwo a jednocześnie być na jego utrzymaniu? Dla mnie ta cała sytuacja jest nienormalna. Czy ta dziewczyna ma jakąkolwiek ambicję? Obraziła się na tatusia a jednocześnie pozwala żeby utrzymywał ją ojciec Jarka. Poza tym zachowanie Elizy jest denne: jej pomysł z ucieczką bez jakiegokolwiek planu, jej odzywki, jej udawanie pieseczka i ich obojga lizanie się wzajemne przy stole wzbudza we mnie odruch wymiotny. Komuś jednak bardzo zależy na lansowaniu tej "artystki". Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Eliza i Jarek 04.03.15, 20:00 > Poza tym zachowanie Elizy jest denne: Komuś jed > nak bardzo zależy na lansowaniu tej "artystki". Chyba nie mieszasz postaci z aktorką? Tak, postać Elizy jest wkurzająca. To ma być niby wolny duch, ekscentryczka, efekt rygorystycznego wychowania zimnego ojca. Zauważyłam, że NW było kilka postaci wprowadzonych początkowo jako przerysowane (np. Honorata, czy ta dziewczyna, dawna miłość Igora), które potem znormalniały. Widocznie by przykuć uwagę i miłość mężczyzny trzeba się zachowywać jak z wodewilu. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Eliza i Jarek 05.03.15, 09:29 męzczyzny -???? chyba nie masz na mysli tego bladego , wychudoznego , zapadniętego dzieciaka w spadajacych spodniach ? bogata patologia za klamstwo ze tatus usilowal ja zgwalcic powinna isc do odstrzalu ciekawe czy scenarzysci doprowadza do próby zadźgania rodziców przez wyzwoloną córeczkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2038-2041 05.03.15, 08:57 Kolejna porcja odcinków. Stanie się to, na co wszyscy czekaliśmy z wypiekami na twarzy ;) Marta "podda się fali namiętności" i ulegnie swojemu instruktorowi a dr Lisica przejdzie od słów i tajemniczych uśmiechów do czynów! Oj, będzie się działo ;) Lecimy: 2038 Martę dopada jedna z uczestniczek zajęć crossfit. Twierdzi ona, że Konarska omotała Olafa – to powód, dla którego wytypował ją do zawodów. Marta jest wkurzona. Wieczorem trener przychodzi do Konarskiej i tłumaczy, dlaczego wybrał właśnie ją. Niespodziewanie Olaf całuje Martę! Kopciowa doprowadza wszystkich do szału. Włodek, którego Helena rozstawia po kątach jest wściekły – oznajmia kobiecie, że teraz rozumie dlaczego mąż miał jej dosyć! Dostaje jej się również od Wojtka. Helena nie wytrzymuje – zaczyna się pakować… Smolny bez przerwy wojuje z synami - chłopcy okazują ojcu jawny brak szacunku. Basia radzi mężowi, żeby spróbował zaprzyjaźnić się ze swoimi dziećmi. Krzysztof robi chłopcom niespodziankę – zabiera ich na wspólne puszczanie latawca… Niestety, ze Smolnym to nie może być dobra zabawa… 2039 Marta znowu ma spięcie z dziewczyną z crossfitu. Dostaje od niej potężny cios w twarz i pada zalana krwią! Olaf natychmiast wyrzuca dziewczynę z klubu. Jest bardzo przejęty stanem Konarskiej. Jego troska zmienia się pożądanie a Marta poddaje się fali uczucia i tak dają się ponieść namiętności! Burzyński dogaduje się z mieszkańcami Rogali – wspólnie rozkręcą biznes. Mietek chce sprzedawać ich ekologiczną żywność w Warszawie. Oczywiście nieźle na tym zarobi… i to nie podoba się sołtysowi. Pietrucha bierze Burzę na suto zakrapiane negocjacje. W efekcie kompletnie pijany Miecio ląduje w łóżku z… Izabelą! Hofferowie mają dzisiaj rodzinne zebranie w szkole Uli. Tymczasem doktor Lis oczekuje, że Kamil zostanie z nią na nocnym dyżurze... Hoffer dzwoni do żony - Zuza jest wściekła a Ula zawiedziona. Za to dr Dorota jest bardzo zadowolona… 2040 Rogale żyją nadzieją. Burza dogaduje z miejscowymi szczegóły biznesu. Wszyscy są dobrej myśli! Z ukrycia obserwują to jakieś osiłki. Meldują swojemu szefowi, że w końcu namierzyli jego dłużnika… Ewa szczęśliwa – Radek wrócił do Polski! W czułym powitaniu zakochanych przeszkadza… Igor. Nowak nie jest przekonany, czy Wichrowski jest odpowiednim partnerem dla jego matki… Kuba kłóci się z synami Smolnego. Kiedy Przemek stwierdza, że Basia wyszła za jego ojca dla kasy – młody Brzozowski rzuca się na niego! Między chłopcami dochodzi do ostrej bójki. Kiedy wraca Smolny, widzi jej skutki – podbite oko Kuby. Jego gniew jest straszny… 2041 Maks szczęśliwy – stan jego synka poprawia się. Brzozowski dostaje telefon z policji – kamery miejskie zarejestrowały Zdybicką! Na komendzie zszokowany Maks ogląda przerażające nagranie… Kamil wciąż przeżywa, że doktor Lis chciała go pocałować. Postanawia rozmówić się z Dorotą. Kobieta udaje, że nie wie, o co chodzi… Ale już po południu Hoffer dowiaduje się, że został przez nią odsunięty od operacji! Eliza pomyślnie zdaje kolejny egzamin maturalny. Przed szkołą czeka na nią Jarek i… jej rodzice! Cieleccy niby chcą przeprosić, ale kończy się jak zwykle: totalną awanturą! W domu Bergów Eliza płacze – boi się, że nigdy nie będzie miała takiej rodziny jak Jarek… A o tym marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2038-2041 05.03.15, 11:16 W domu Bergów Eliza płacz > e – boi się, że nigdy nie będzie miała takiej rodziny jak Jarek… A > o tym marzy." nooo , jest o czym marzyć - smierc matki , samotny ojciec z przestępcza przeszłością , co ma kilka spraw prokuratorskich i areszt w CV , bomba A Marta ot jakie zawody ?w tym cross-fit ? kompletna amatorka ? czy scenarzysci chyab zidiocieli choc skoro Zaneta szykuje si ejzu do rajdu Dakar to wszystko mozlwie a wzbudzania namietnej milosci przez ostro popijającą rozwódkę u wszystkich bez wyjątku osobinków pci meskeij w promieniu 10 km to jzu nawet nei wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2038-2041 06.03.15, 11:02 Hahaha, racja! Usmiałem się nieźle. Wzbudzanie namietnej milosci przez ostro popijającą (z twarzą nierozgarniętego dziecka i szeroko rozstawionymi oczami, tudzież z wadą wymowy) rozwódkę u wszystkich bez wyjątku osobinków pci meskiej w promieniu 100 km :D Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2038-2041 06.03.15, 11:18 ktos tam u JAblczynskiej dopatrzył sie syndromu FAS www.google.pl/search?q=FAS&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=6n75VNOsCIX6UuifhJgE&ved=0CDgQsAQ&biw=1255&bih=754#imgrc=o0rELQlDbv8B2M%253A%3BK5hN0idPY7gjvM%3Bhttp%253A%252F%252Ftatapad.pl%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F05%252FFAS-2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ftatapad.pl%252Fzdrowie%252Fczym-grozi-picie-alkoholu-w-ciazy%252F%3B630%3B500 Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 2038-2041 06.03.15, 17:51 Też mi się kiedyś skojarzyło. Skoro jednak z takim "FAS" można grać w serialu i skończyć prawo, to nie odstraszy kobiet od picia w ciąży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: 2038-2041 05.03.15, 17:53 blawatek33 napisał: > Brzozowski dostaje telefon z policji – kamery miejskie zarejestrowały Zdybicką! Na komendzie zszokowany Maks ogląda przerażające nagranie… Ciekawe jakie. Czym jeszcze bardziej przerażącym jest nas w stanie zaszokować postać Zdybickiej. Morduje kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pumka Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 11.03.15, 13:33 Jak przeczytałam streszczenie przyszłego odcinka i zobaczyłam tam imię IGOR, to aż dostałam zgagi !! Widzę, że nie tylko na mnie, ten aktor działa alergicznie. Kilka postów wyżej, ktoś go bardzo trafnie opisał! Dla mnie ten aktor i postać jest nijaka. N Jak przeczytałam streszczenie przyszłego odcinka i zobaczyłam tam imię IGOR, to aż dostałam zgag !! Widzę, że nie tylko na mnie, ten aktor działa alergicznie. Kilka postów wyżej, ktoś go bardzo trafnie opisał! Dla mnie ten aktor i postać jest nijaka. Nie wiem dlaczego Wesołowski jest ciągle obsadzany w serialach (?) Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2042-2045 19.03.15, 09:50 2042 Na imprezie u Hofferów dochodzi do kolejnej scysji Marty z Filipem. Zdenerwowana Konarska sięga po kieliszek. Olaf (Maciej Brzoska) protestuje. Marta reaguje agresywnie i wychodzi z imprezy! W nocnym sklepie kupuje dwa wina… Burzyński (Jan Jankowski) z towarami mieszkańców Rogali rusza do Warszawy. Jedzie z nim sklepowa. Nagle drogę zajeżdżają im osiłki wysłane przez wierzyciela Burzy. Mietek zostaje porwany wraz autem pełnym towaru! Sklepowa alarmuje wieś. Wzburzeni rolnicy, z widłami i siekierami, ruszają w pościg! Na Wspólną przyjeżdża Kopeć (Jan Pęczek) – chce prosić Helenę (Małgorzata Peczyńska), by wróciła do domu. Jednak ich rozmowa przeradza się w totalną awanturę! Przysłuchuje się jej dystyngowany jegomość, wyraźnie będący pod wrażeniem urody Heleny… 2043 Marta budzi się na potwornym kacu. Dzwoni do Olafa i przeprasza go za swoje zachowanie na imprezie u Hofferów. Olaf się nie gniewa - zaprasza ją na zajęcia. Marta zjawia się w klubie jeszcze pijana. Olaf jest w szoku – wyprasza ją z zajęć! Kasia (Julia Chatys), w tajemnicy przed ojcem, chce wziąć udział w konkursie modowym. O zrobienie sesji zdjęciowej prosi Janka, przystojnego pasjonata fotografii. Ten się jednak nie zgadza… Swoją pomoc proponuje Franek (Natan Czyżewski). Czy Kasia zdąży? Termin nadsyłania zdjęć upływa o północy… Igor zaprasza Radka (Piotr Michalski) na obiad. Wichrowski jednak nie przychodzi. Dzwoni do Ewy i mówi, że czeka na nią w wyjątkowym miejscu. Hofferowa przyjeżdża do luksusowego hotelu. To, co spotyka ją w hotelowym apartamencie zapiera dech w jej piersiach! 2044 Synek Maksa musi przejść kolejną poważną operację. Potrzebna jest zgoda rodzica. Kiedy Brzozowski chce ją podpisać, dowiaduje się, że… nie może! W dokumentach szpitalnych nie figuruje jako ojciec dziecka Zdybickiej! Kamil dowiaduje się od doktor Lis (Agnieszka Warchulska), że lekarze z USA zarzucają mu, iż nie ukończył specjalizacji. Dorota twierdzi, że będzie walczyć o jego amerykański staż, bo… go lubi! Kamil już nie wie, co o tym wszystkim myśleć… Krzysztof (Łukasz Konopka) jest ostro wkurzony na swoich synów – w ich szkolnych plecakach znajduje tablet i elektroniczne gierki zamiast podręczników! Tylko dzięki Basi nie dochodzi do rękoczynów... Tymczasem synowie Smolnego namawiają Kubę na wagary i… nieźle rozrabiają! 2045 Kuba zamartwia się, że mama odkryje jego wagary. Przemek bez żenady wypisuje mu usprawiedliwienie i podrabia podpis Basi! To nie koniec ich wybryków - wieczorem całą trójkę do domu przyprowadza… policja! Szulcowie są przerażeni nowym pomysłem Heleny – po rozwodzie planuje przeprowadzić się do większego mieszkania wraz z… Żanetą i Wojtkiem! Tymczasem wielbiciel Kopciowej znowu zaczepia ją w barze. Pan Czesław (Stanisław Banasiuk) wyznaje, że dawno żadna kobieta nie zrobiła na nim takiego wrażenia… Kasia jest przeszczęśliwa - znalazła się w finale modowego konkursu! Jej konkurentka Ala chwali się, że będzie miała profesjonalną sesję fotograficzną. Dziewczyna drwi z Kasi i jej stylizacji w ciuchach z lumpeksu! Załamana Bergówna jeszcze raz prosi o pomoc Janka… Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2046-2053 23.03.15, 13:26 I jak ktoś czuje niedosyt to jeszcze streszczenia kolejnych ośmiu odcinków. Miłej lektury (zapewne z wypiekami na twarzy;) 2046 Weronika uświadamia Maksowi, że jego synek może trafić do ośrodka opiekuńczego! Roztrzęsiony Brzozowski błaga o pomoc… ojca Zdybickiej! Tylko on – jako dziadek – może odebrać maluszka ze szpitala… Wściekli mieszkańcy Rogali mają pretensje do Izy, że Burza ich oszukał. Wkurzona Brzozowska umawia ich na spotkanie z Mietkiem. Burzyński musi stanąć przed żądnym jego krwi tłumem… Smolny i Basia na komisariacie wyjaśniają chuligańskie wybryki swoich dzieci. Dowiadują się, że sprawy nie będzie, jeśli poszkodowana wycofa oskarżenia. Smolny bierze to na siebie… Po powrocie do domu okłamuje swoich synów i Kubę, że grozi im poprawczak! 2047 Marta nie chce iść na imprezę w pracy – boi się, że zacznie pić. Olaf widzi, że problem ukochanej jest większy, niż myślał. Niespodziewanie przyprowadza Konarską na… miting AA! Marta jest wściekła! Eliza ma rozmowę w sprawie pracy. Właściciel eleganckiego sklepu z odzieżą jest pod wrażeniem jej urody. Z miejsca zaczyna ją podrywać… Tymczasem Jarek dostaje od kolegi z uczelni propozycję wspólnego zamieszkania… Ojciec Zdybickiej nie chce pomóc Maksowi w przejęciu opieki nad synkiem. Twierdzi, że skoro Ilona nie uznała ojcostwa Brzozowskiego, musiała mieć jakiś powód… Maks szaleje z bezsilności! Wieczorem dostaje dziwny telefon… 2048 Łucja namawia Daniela na imprezę w klubie. Spotykają tam podpitego Szymka. Chłopak orientuje się, że Pruska to dziewczyna, którą kiedyś potrącił! Prosi ją, żeby złamała mu nogę… Łucja jest w szoku! Daniel wie, że nadeszła chwila prawdy… Helena dostaje ogromny bukiet róż. Żaneta się cieszy – wreszcie ojciec przeprasza mamę! Okazuje się jednak, że róże to... wyraz uwielbienia od przystojnego Czesława! Kopciowa jest wniebowzięta a Żaneta z trwogą obserwuje, jak jej rodzina się rozpada… Doktor Lis oszukuje Kamila, że walczy jeszcze o jego staż w USA. Hoffer jest wdzięczny. Piękna Dorota bezwzględnie to wykorzystuje. Wieczorem dzwoni do Kamila i zwabia go do swojego gabinetu. Tam okazuje się, czego tak naprawdę chce od Hoffera… 2049 Bolek dowiaduje się, że Daniel powiedział Łucji kto był sprawcą jej wypadku. Chłopak jest wściekły – przecież teraz grozi im więzienie! Brzozowski stwierdza, że zasłużyli na to… Przed Danielem jeszcze jedna – dużo trudniejsza – rozmowa. Kiedy wraca na Wspólną, na dziedzińcu widzi czekającą Łucję… Bogdan pomaga Jarkowi i Elizie w przeprowadzce. Jest mile zaskoczony widząc, że w mieszkaniu Bruna panuje spokój i porządek. Norbert i Bruno zapewniają Berga, że to miejsce na naukę i odpoczynek… Kiedy Bogdan wychodzi, z pokoju wyskakują ukryci goście i zaczyna się ostra balanga! Kamil wyznaje żonie, że Dorota chciała go uwieść. Zuza jest wściekła, że dopiero teraz się o tym dowiaduje! W szpitalu doktor Lis oświadcza, że Hoffer nie jedzie na staż a ona szuka innego kandydata. Reakcja Ostrowskiego mocno ją szokuje… 2050 Michał debiutuje dzisiaj w „Mam Talent!”. Jest potwornie stremowany… Niestety, odbija się to na jego występie – zostaje wygwizdany! Brzozowski chce uciec… Czy Prokop i Hołownia zdołają go zatrzymać?! Kasia ma dzisiaj sesję zdjęciową z Jaśkiem. Ala, jej konkursowa rywalka, nie chce do tego dopuścić. Dziewczyna włamuje się na internetowe konto Kasi i umieszcza wpis, w którym Bergówna chwali się, że uwiodła Janka! Chłopak jest naprawdę wściekły… Daniel mówi Smolnemu, że powiedział Łucji całą prawdę o jej wypadku. Ten robi mu totalną awanturę! Krzysztof usiłuje ukryć aferę przed Basią, ale Daniel nie zamierza już nikogo oszukiwać... 2051 Marta jest śmiertelnie obrażona na Olafa, po tym jak zaciągnął ją na miting AA. Mężczyzna próbuje przewalczyć, by Konarska wróciła przynajmniej na treningi… Marta musi stoczyć jeszcze bój ze swoim zastępcą Maćkiem, który szuka sposobu aby wygryźć ją z posady. Czy Konarska znowu rozładuje stres alkoholem? Kasia jest załamana - przez podstęp Ali odpadła z konkursu modowego. Co gorsze – Jasiek wyzywa Bergównę od wariatek! Kasia próbuje mu się wytłumaczyć, ale chłopak nie chce słuchać. Dziewczyna jest zrozpaczona… Do Basi dociera, że to za namową Smolnego Daniel ukrywał prawdę o wypadku Łucji. Brzozowska ma dość manipulacji Krzysztofa - stwierdza, że to właśnie mąż jest przyczyną wszystkich problemów! Smolny w odpowiedzi… potrafi jedynie się upić! 2052 Szymek jest w szoku – Łucja wie, że to on ją potrącił! Chłopak koniecznie chce z nią porozmawiać. Na spotkanie przychodzi też Daniel. Łucja orientuje się, że Szymek przede wszystkim chce się dowiedzieć, czy poszła na policję. Dziewczyna nazywa go tchórzem! A Daniela kłamcą… Eliza zaczyna poznawać uroki mieszkania z jurnymi młodzieńcami. Czuje się jak w męskiej szatni. Marzy o współlokatorce… Młoda Cielecka podejmuje pracę w pubie. Czy temperament Elizy pozwoli jej zatrzymać się tę robotę na dłużej? Po sukcesie w „Mam Talent!” Michał czuje się jak prawdziwa gwiazda! Gratulacje i wspólne zdjęcia przyprawiają go o przyjemny zawrót głowy. Natomiast Kinga jest w szoku widząc Michała obściskującego nastoletnie fanki… 2053 Marta ma dzisiaj mistrzostwa w crossficie. Okazuje się, że jej główną rywalką będzie Patrycja – dziewczyna, która ją kiedyś pobiła! Kiedy Konarska ostro walczy na zawodach, Maciek – jej zastępca – donosi na nią do Dyrektora! Kasia szczęśliwa – Ala przegrała finał konkursu modowego. Bergówna ostro wygarnia rywalce, że oszustwa nie zrekompensują braku talentu! Tymczasem Jasiek, który zrozumiał jak bardzo zranił Kasię, przeprasza ją i proponuje nową sesję zdjęciową… Zdenerwowani Marek i Stefan szykują się na spotkanie z nowym dyrektorem sprzedaży w ich firmie. Są pełni obaw o swoją przyszłość… Ich przeczucia się sprawdzają - nowy szef zwalnia wszystkich!!! A potem jest jeszcze ciekawiej… Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: 2046-2053 23.03.15, 18:03 Wielbiciel Kopciowej??? Szef pod wpływem urody Elizy???? Ludzie!!!! Czy scenarzyści poszaleli czy ja ogłupiałam.... Bo dla mnie Kopciowa jest pyskatą, nabzdyczoną, bezczelną i w dodatku paskudną babą, identyczną jak Żanetka, tylko starszą. A Eliza..... nie mam słów na jej "URODĘ". Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: 2046-2053 23.03.15, 19:06 Całkowicie zgadzam się z Izą co do Kopciowej i Elizy. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: 2046-2053 24.03.15, 09:59 No cóż - każda potwora znajdzie swego amatora - nawet Kopciowa! Faceci to idioci ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2046-2053 24.03.15, 12:02 mi sie najbardoizje podoba kompletna amatorka w miszczostwach w crossficie , to tak jakby bo 2 miechach treningów ktos mnie wybral na MP w triathlonie, w dodatku drużynowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2046-2053 26.03.15, 19:21 Dokładnie. Albo jakby tego weselnego piosenkarza od Mam Talent zatrudnili w Operze Narodowej. Amatorka i jeszcze po niezłym piciu, zdrowie nadszarpniete, zero mięśni, powinno być zero kondycji. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: 2046-2053 24.03.15, 12:04 Bardzo mi się podoba, jak aktorka grająca Kopciową (niestety, nie znam nazwiska) kreuje postać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2046-2053 24.03.15, 16:00 chyab rzeczywiscie Eliza wpadla woko komus z produkcji bo ją mocno lansują , najpierw golizna , potem kilka scen dusznego seksu , co teraz będzie ? gwałt ? Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: 2046-2053 25.03.15, 11:36 W tej roli występuje aktorka Teatru Polskiego w Poznaniu, pani Małgorzata PECZYŃSKA (nie mylić z aktorka Małgorzatę Pieczyńską): www.teatr-polski.pl/team,details,59,malgorzata-peczynska.html Jak widać dorobek teatralny całkiem spory, przynajmniej w porównaniu z filmowym (a raczej serialowym): www.filmpolski.pl/fp/index.php?osoba=1150639 Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 26.03.15, 21:23 Głupi jest ten wątek z Kopciami. Nic nie wnosi a jest nudny. Oboje Kopcie zachowywali się dzisiaj jak przedszkolaki w piaskownicy: "Proszę paaaaaaaani! A on jest osioł! A ona jest jędza!" Żenada...... I maślane oczy nowego wielbiciela ze stolika obok. Druga rzecz- nie mogłam zrozumieć wymowy "aktora" Wesołowskiego. Czy ewentualnie pracodawca nie mógłby mu sfinansować lekcji dykcji u jakiegoś dobrego specjalisty? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 27.03.15, 11:10 iza232 napisała: > Głupi jest ten wątek z Kopciami. Nic nie wnosi a jest nudny. Oboje Kopcie zacho > wywali się dzisiaj jak przedszkolaki w piaskownicy: "Proszę paaaaaaaani! A on j > est osioł! A ona jest jędza!" Żenada...... I maślane oczy nowego wielbiciela ze > stolika obok. Koszmar. Chyba ten wątek to taka "zapchajdziura". > Druga rzecz- nie mogłam zrozumieć wymowy "aktora" Wesołowskiego. Czy ewentualni > e pracodawca nie mógłby mu sfinansować lekcji dykcji u jakiegoś dobrego specjal > isty? To nie aktor. To niewłasciwa osoba na niewłaściwym miejscu. Głupawy uśmieszek, bełkot pod nosem, rozbiegane świńskie oczka. Niech go ktoś ustrzeli czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 01.04.15, 11:10 Na szczęście Wesołowski jako "aktor" na topie często występuje w innych produkcjach a wtedy chyba musi brać wolne w "Na wspólnej". Do Hiszpanii pewnie "wyjechał" bu musiał kręcić ostatnią część Czasu Honoru. Pewnie niedługo znowu zniknie bo będzie musiał nagrywać "Strażaków". Tak więc myślę, że jego obecnościa długo się nie "nacieszymy" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vanmovinia Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 09.04.15, 08:31 uważam, że Wesołowski jest do zniesienia, jeśli postawi się obok niego Fidusiewicza..na którego nie mogę patrzeć, słuchać się też nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 09.04.15, 10:11 akurat na fidusiewicza patrzec mozna spokojnie, Wesołowski wygląda jak rozmyta jajecznica Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 09.04.15, 17:53 mozambique napisała: > akurat na fidusiewicza patrzec mozna spokojnie, Wesołowski wygląda jak rozmyta > jajecznica Mam tak samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 09.04.15, 18:27 za232 napisała: > mozambique napisała: > > > akurat na fidusiewicza patrzec mozna spokojnie, Wesołowski wygląda jak ro > zmyta > > jajecznica > > Mam tak samo :) ŚWIETNE OKREŚLENIE! Niezwykle trafne. Haha, juz się przyjęło u nas (u mnie i mojej narzeczonej) :P Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2054-2057 05.04.15, 11:21 WESOŁYCH ŚWIĄT! :) 2054 Smolny karze swoich synów "pompkami" - Basia jest wściekła. Oskarża go o sadyzm i każe mu trzymać się z daleka od Kuby! Wystarczy, że już jeden jej syn jest przez niego nieszczęśliwy… Daniel błaga ukochaną o wybaczenie - czy Łucja da mu szansę?! Stefan ma świetny plan na poprawienie ich wyników sprzedaży. Przekonuje Zimińskiego, że każdą wizytę trzeba zacząć od… wręczenia - gratis - małej latarki! Pełni zapału przyjaciele ruszają do trudnego boju… Kinga ma coraz bardziej dość kariery Michała - zaczyna odbierać telefony od jego nastoletnich fanek! Natomiast w pracy czeka Brzozowską miła odmiana - Iwo docenia jej wkład w kampanię społeczną i proponuje rozejm. Zachowanie Kmiecika robi na Kindze duże wrażenie… 2055 Lekarz informuje Maksa, że jego synek radzi sobie świetnie i niedługo zostanie przeniesiony na normalny oddział. Ale Brzozowski dowiaduje się też, że od tej chwili nie może już odwiedzać synka! Dopóki nie udowodni przed sądem, że jest jego ojcem… Żaneta postanawia rozmówić się z Czesławem - uświadamia mu, że zaleca się do mężatki! Na mężczyźnie nie robi to żadnego wrażenia… Kiedy Szulcowa słyszy, że matka zamierza nocować u swojego adoratora - nie wytrzymuje. Wzywa ojca w trybie alarmowym. Eliza poznaje nową współlokatorkę, Luizę. Na jej widok reaguje… histerycznym krzykiem przerażenia! To nie jest dobry dzień dla młodej Cieleckiej - w pracy zaczyna się do niej dobierać pijany klient. 2056 Synowie Smolnego mają go dość! Postanawiają uciec z domu, do Berlina. W domu zostawiają pożegnalny list… Krzysztof jest w szoku - błaga Basię, żeby nie powiadamiała policji. Znajduje synów na wylotówce z Warszawy. Chłopcy absolutnie nie chcą wracać - zdesperowany Przemek uderza ojca kijem! Helena wraca po nocy spędzonej u Czesława. U Żanety czeka na nią… mąż! Między Kopciami dochodzi do ostrej awantury… Zdenerwowany ojciec Żanety idzie do baru - tam spotyka… amanta Heleny! Na Wspólnej dochodzi do naprawdę dantejskich scen… Eliza wstydzi się powiedzieć Jarkowi, że straciła pracę. Idzie do matki i prosi o pożyczkę. Cielecka chętnie daje jej kilkaset złotych. W tym momencie w domu zjawia się… ojciec Elizy! 2057 Po całonocnym pisaniu bloga, Kasia zasypia na lekcji - nauczycielka wyprasza ją z klasy. Na korytarzu Bergówna spotyka Jaśka - chłopak zaprasza ją do swojej ciemni! Kasia liczy, że tam dojdzie do ich pierwszego pocałunku… Marek i Stefan walczą o jak najlepsze wyniki sprzedaży. Zimińskiemu idzie coraz lepiej, Dębek natomiast zupełnie nie daje rady… Na koniec zostaje poszczuty psem! Halinka wyzywa męża od totalnych nieudaczników! Smolny przeprasza synów - przyznaje, że był dla nich zbyt surowy. Tłumaczy, że sam był tak wychowany przez swojego ojca i dlatego nie umiał inaczej. Zapewnia chłopców, że bardzo mu na nich zależy. Synowie wymyślają zaskakujący sposób, by tata to udowodnił. Odpowiedz Link Zgłoś
petshopgirl Re: 2054-2057 07.04.15, 16:28 Po całonocnym pisaniu bloga, Kasia zasypia na lekcji - nauczycielka wyprasza ją > z klasy. Na korytarzu Bergówna spotyka Jaśka - chłopak zaprasza ją do swojej c > iemni! Niech sie dziewucha wyśpi Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2054-2057 08.04.15, 10:38 serial wyraznie weksluje w kierunku tematów mlodziezowych , co chiwla jaka scena seksu obawiam sie ze przze to straca starsza widownie a mlodszej nie zyskają - mldosza ma swoje o wiele ostrzejsze tytuły Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: 2054-2057 08.04.15, 11:21 Eee ale ten seks to w ciemni będzie to i tak niewiele będzie widać ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: 2054-2057 08.04.15, 16:28 Czy może mi ktoś wyjaśnić fenomen powodzenia Cieleckiej? Wygląda na to, że każdy napotkany facet jest porażony jej "walorami": urodą, elokwencją, wdziękiem itp. Jarek, kumple z wynajmowanego mieszkania, szef, teraz klient. BTW o co chodziło w tym sklepie, ze szef dał jej kieckę za darmo? Najgorsze, że chyba zagości na dłużej, bo pojawiła się już w czołówce serialu :( Koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2054-2057 09.04.15, 10:09 wystarczy ze podnieca pana producenta lub scenarzyste i laska ma zagwarantowaną fuche na dlugo o ile uroda moze sie podobac - to elokwencja i inteligencją panienka załamuje , no ale w łózku nie o gadanie chodzi mnie tez smieszą te postacie filmowe , na widok których caly meski ród pada trupem z pieniedzmi w zębach, kompletnei bez widocznego powodu - MArta (Jabłczynska) tez z takich chyba , w KLAnie to przypadke Paschalskiej a w MJM faceci głupieli w reakcji na Ostałowską itp Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2058-2061 10.04.15, 11:19 I kolejne odcinki z seksem w tle! Tym razem będzie to sex party! Ale wraca też (niestety) nudna jak flaki z olejem pani Ludwika. A już myślałem, że zapomniała o nas ;))) 2058 Dyrektor proponuje Marcie urlop - daje jej czas na zmierzenie się z osobistymi problemami… Konarska jest wściekła! Podejrzewa, że stoi za tym jej zastępca. Między nią a podwładnym dochodzi do bardzo ostrego spięcia. Marcie puszczają nerwy… W Rogalach sensacja - tajemniczy darczyńca ofiarował komputery szkole i… spłacił długi mieszkańców w wiejskim sklepie! Sołtys podejrzewa Izę o próbę zdobycia poparcia. Podczas festynu okazuje się, kto za tym wszystkim stoi… Kasia - blogerka modowa - zmienia się nie do poznania! Nie dość, że wygląda bardzo ekstrawagancko, to jeszcze opuszcza się w nauce… Zaniepokojeni nauczyciele wzywają Bogdana… 2059 Kinga wyjeżdża z Iwo do Gdańska po odbiór nagrody za kampanię reklamową. Michał zostaje z Ignasiem. Niespodziewanie, wieczorem u Brzozowskiego zjawia się jego przyjaciel… wraz z dwoma rozbawionymi dziewczynami. Proponuje koledze… sex party! Tymczasem w Gdańsku, do pokoju hotelowego Kingi, niespodziewanie puka Iwo. Proponuje uczcić sukces szampanem… Eliza, Bruno i Norbert przeprowadzają "casting" na współlokatora. Wśród kandydatów pojawia się także przystojny Michel - syn francuskiego dyplomaty. Eliza jest nim oczarowana… Dyrektor ma do Marty ogromne pretensje, że zwolniła Maćka. Daje jej także do zrozumienia, że wie o jej alkoholowym problemie! Konarska nie wytrzymuje - oświadcza, że odchodzi z pracy… 2060 Synowie Smolnego wracają do mamy. Krzysztof obiecuje chłopcom wspólne wakacje. Ku jego zaskoczeniu, jego była żona absolutnie się na to nie zgadza. Krzysztof wpada w ogromną złość i wyżywa się na Basi! Zdesperowana i rozczarowana kobieta proponuje mu terapię psychiatryczną… Kariera zawodowa Marek nabiera tempa. Zostaje on liderem sprzedaży w swojej firmie! Tymczasem Dębek wciąż nie ma powodów do dumy… Na dobicie załamany Stefan przypadkiem słyszy, jak dyrektor radzi Zimińskiemu, by zmienił wspólnika! Kinga dowiaduje się od synka, że w nocy tata gościł jakieś panie. Michał próbuje się wytłumaczyć zszokowanej żonie, ale ta nie chce go słuchać! Nastrój Brzozowskiej poprawia ciekawa propozycja od Iwo… 2061 Chora na Alzheimera Ludwika bardzo przeżywa, że nie ma przy niej Alberta. Kobieta podejrzewa męża, że zwolnił jej ulubionego opiekuna. Ludwika wpada w szał i grozi Henrykowi nożem! Eliza jest ostro wkurzona na Norberta, który bez zapowiedzi sprowadził sobie kolejną dziewczynę. Na dodatek jest świadkiem niedwuznacznej sytuacji… Dochodzi do potężnej awantury, na którą trafia nowy lokator - Michel. .. Kinga jest nadal wściekła na Michała - ten przekonuje, że panienki do ich domu przyprowadził Bialski. Brzozowska radzi mężowi, żeby dał sobie spokój z takim przyjacielem… Michał chce tak zrobić, ale zmienia zdanie, kiedy Marcin załatwia mu występ w "Dzień Dobry TVN"! Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2062-2065 18.04.15, 22:37 2062 Smolny zgłasza się do psychologa - ten od razu widzi, że Krzysztofowi kompletnie brak motywacji do leczenia agresji. Proponuje mu terapię grupową. Smolny niechętnie się zgadza… Ale w domu znowu ponoszą go nerwy - Basia powiedziała jego matce o tym, że zapisał się na terapię! Marta poszukuje pracy - niestety, na razie bezskutecznie. Powinna też wyprowadzić się z mieszkania Igora, lecz bez regularnych dochodów nie ma na to szans… Kiedy dowiaduje się o tym Olaf, natychmiast proponuje Marcie wspólne wynajęcie mieszkania. Marek przygotowuje się do prezentacji produktów AGD na nowo oddanym osiedlu. Okazuje się jednak, że… został uprzedzony! Ktoś, powołując się na Zimińskiego, wykorzystał okazję i poważnie się obłowił! Wściekły Marek prosi Dębka, żeby pomógł mu namierzyć typa… 2063 Michał udziela wywiadu "Dzień Dobry TVN". Zapytany, czy ma żonę Brzozowski odpowiada - zgodnie z prawdą - że jest rozwiedziony. Prezenterka oczywiście podchwytuje ten fakt. Program ogląda Kinga - jest wściekła... Chce się wyprowadzić od męża! Zaalarmowana przez policję pracownica opieki społecznej sugeruje Henrykowi, żeby poszukał dla Ludwiki specjalistycznego ośrodka. Magnowski naradza się z Rafałem i Agnieszką. Olszewska poleca sprawdzoną placówkę. Niestety, całą rozmowę słyszy Ludwika! Zaczyna się pakować… Marek - ze świadomością klęski- przyjeżdża do firmy na cotygodniowe podsumowanie. Jest w absolutnym szoku, kiedy okazuje się, że liderem sprzedaży AGD-POL jest… Stefan Dębek! Do Marka dociera, że jego najlepszy przyjaciel okradł go i oszukał… 2064 Jarek bierze wolne w pracy - chce spędzić z Elizą romantyczny dzień. Przychodzi z kwiatami do pubu, w którym pracuje ukochana. Ale tam Elizy nie ma... Zszokowany Berg dowiaduje się, że… od ponad miesiąca dziewczyna go okłamuje… Na oddział Kamila zostaje przyjęty nowy pacjent - Heblewski. Jest bardzo roszczeniowy i apodyktyczny - towarzyszy mu też młody osiłek. Hoffer jest jedynym lekarzem, który potrafi okiełznać pieniacza. I dlatego ordynator Ostrowski decyduje, że to Kamil będzie operował niesfornego pacjenta. Henryk alarmuje rodzinę - Ludwika zniknęła! I wzięła ze sobą wszystkie osobiste rzeczy… Zaalarmowana policja rozpoczyna poszukiwania. Niestety, bezskuteczne… 2065 Smolny rozpoczyna terapię. Spotkanie z grupą wsparcia nie należy do przyjemnych - ani dla Smolnego, ani dla innych uzależnionych… Pierwsze spotkanie terapeutyczne nie przynosi spodziewanych rezultatów - Krzysztof wybucha wściekłością, gdy zastaje w domu swoją matkę! Podejrzewa, że Smolna czuje satysfakcję z powodu jego terapii "u czubków"… Krnąbrny pacjent - Heblewski - dowiaduje się, że będzie go operował Kamil. Natychmiast dzwoni do kogoś i każe pilne sprawdzić Hoffera… Tymczasem Kamil - poruszony dziwnym zachowaniem Heblewskiego - też postanawia go sprawdzić… Marta jedzie po swoje rzeczy do TVN. W głębi serca liczy, że szef wciąż czeka na jej powrót. Okazuje się jednak, że redakcja doskonale sobie radzi a jej miejsce zajęła… Dominika! Wieczorem Olaf pokazuje Konarskiej mieszkanie, które… chce wynająć dla nich. Jak zareaguje Marta? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2062-2065 20.04.15, 07:54 > Marta jedzie po swoje rzeczy do TVN. W > głębi serca liczy, że szef wciąż czeka na jej powrót. Okazuje się jednak, że re > dakcja doskonale sobie radzi a jej miejsce zajęła… Dominika! Wieczorem Ol > af pokazuje Konarskiej mieszkanie, które… chce wynająć dla nich. Jak zare > aguje Marta? Upije się :D Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2066-2073 05.05.15, 16:05 Najwyższy czas na kolejne odcinki - dziś streszczenie aż 8 nowych odcinków! Na pewno czekacie na nie z wypiekami! I słusznie, bo będzie się działo! ;) 2066 Smolny ma przykrą rozmowę z Mierzejewskim, członkiem zarządu, który ma pretensje o złe wyniki wydawnictwa. Krzysztofowi puszczają nerwy … zaczyna się awanturować i wyrzuca szefa za drzwi! Widzi to przerażona Basia… Roztrzęsiony Smolny idzie do swojego terapeuty po leki uspokajające! Kamil dowiaduje się od Igora, że Hebel, pacjent, którego ma operować, to wyjątkowo groźny gangster! Spanikowany Hoffer próbuje oddać tę operację innemu lekarzowi. Ku jego zaskoczeniu Hebel natychmiast się o tym dowiaduje! Wkurzony mafioso uświadamia Kamilowi, że wie o nim i jego rodzinie wszystko… Michał zastanawia się czy nie zrezygnować z "Mam Talent!" - uważa, że to jedyna szansa, aby Kinga do niego wróciła. Bialski protestuje - tłumaczy Brzozowskiemu, że żona nie może pozbawiać go marzeń! Michał nie wie, co robić - szczególnie, że podejrzewa, iż Kinga zaczyna nastawiać przeciwko niemu synka… 2067 Lekarz zakazuje odwiedzin Maksa u synka - Brzozowski nadal nie udowodnił, że jest ojcem. Na dodatek pielęgniarka Kasia alarmuje, że maluszek lada dzień zostanie wypisany ze szpitala - a wtedy trafi do rodziny zastępczej! Maks traci nerwy - zarzuca Weronice, że niedostatecznie angażuje się w jego sprawę i… zwalnia Roztocką! Jarek ma pretensje do Elizy, że nie dość energicznie szuka pracy. Berg, przy współlokatorach, robi ukochanej złośliwości. Eliza w końcu nie wytrzymuje! Między młodymi dochodzi do wielkiej awantury! Dziś operacja Hebla - gangster mówi Kamilowi, że jeśli coś się nie uda, Hoffer poniesie konsekwencje! Z drugiej strony, jeśli wszystko się powiedzie, nie pożałuje… Operacja trwa kilka godzin. Kiedy Kamil wychodzi z sali, zastaje czekających na niego ludzi mafiosa… 2068 Marta dostaje propozycję pracy - w tabloidzie! Jest zmuszona ją przyjąć… Konarska spotyka się z Olafem. Mówi, że bardzo za nim tęskni i proponuje, żeby porozmawiali. Niestety, Olaf jest obojętny na jej propozycję… Pogodzeni Jarek i Eliza planują romantyczny weekend w Paryżu. Znaleźli tanie przeloty a w przenocowaniu przecież może im pomóc… rodzina Michela! Słysząc tę prośbę, chłopak zaczyna się dziwnie zachowywać. Wynajduje same przeszkody a w końcu odmawia! Wszyscy są totalnie zaskoczeni zachowaniem Michela… Smolny szokuje swojego szefa! Przeprasza Mierzejewskiego za awanturę i szczerze przyznaje, że złe wyniki wydawnictwa to jego wina. Zaskoczony szef… przyjmuje przeprosiny i puszcza wszystko w niepamięć! 2069 Michał spotyka się z synkiem. Ignaś podejrzewa, że tata nie chce, żeby z mamą wrócili do domu. Brzozowski widząc, jak bardzo synek przeżywa jego rozstanie z Kingą, chce zrezygnować z kolejnego etapu "Mam Talent!"… Bialski ostro protestuje! Igor ma napisać artykuł o nudnym potentacie z branży okiennej. Nowak przychodzi do domu biznesmena i… ośmiesza się będąc kompletne nieprzygotowanym do rozmowy! Ciężka dla Igora atmosfera zupełnie się zmienia, kiedy pojawia się Elżbieta - piękna i zmysłowa żona biznesmena… Joanna przyłapuje Kasię na pisaniu bloga. Karci ją - przecież ma szlaban na komputer! Dziewczyna reaguje bardzo nerwowo… W szkole Kasia proponuje Jankowi kino. Chłopak odmawia. Żeby wzbudzić jego zazdrość, Bergówna ostentacyjnie umawia się z innym kolegą… 2070 Do Maksa pilnie telefonuje Kamila, pielęgniarka opiekująca się jego synkiem. Po Wiktorka właśnie przyjechali ludzie z pogotowia rodzinnego - zabierają maluszka ze szpitala! Maks rozpaczliwie próbuje powstrzymać urzędników… Marta rozpoczyna pracę w tabloidzie. Niestety, nie spotyka się z życzliwym przyjęciem… Nastrój Konarskiej poprawia Olaf - zabiera ją do mieszkania, które niedawno oglądali i oznajmia ukochanej, że je… wynajął! Olaf liczy, że Marta będzie jego częstym gościem… Bogdan w szoku - dowiaduję się, że jego córka wygrywa ranking na najgorętszą "dupeczkę" w szkole! Słysząc wyjaśnienia Kasi, Berg się wścieka - wychodzi na jaw, że dziewczyna prowadziła swojego bloga mimo zakazu! Niespodziewanie, za to wszystko obrywa… Janek! 2071 Maks dostaje w końcu wyniki badań potwierdzających jego ojcostwo. Niestety, rozprawa która nada mu prawa rodzicielskie ma odbyć się dopiero za miesiąc… Zdesperowany Brzozowski atakuje sędziego! Kasia przeprasza Janka za zachowanie swojego ojca. Chłopak się nie gniewa - liczy na dalsze spotkania. Niestety, Kasia ma cały czas szlaban na wyjścia… Niespodziewanie, z pomocą dziewczynie przychodzi… Dominik. Hebel chce się koniecznie odwdzięczyć Kamilowi za udaną operację. Kupuje mu zegarek za kilkadziesiąt tysięcy złotych. Hoffer zdecydowanie odmawia. Ale trafiła kosa na kamień - po południu posłaniec przynosi bardzo cenne prezenty dla Zuzy i Uli. 2072 Michał jest w kiepskim stanie po odejściu Kingi. Tymczasem Brzozowska ma poważne wątpliwości, czy dać byłemu mężowi jeszcze jedną szansę… Szczególnie, że w codziennych kłopotach nad wyraz chętnie pomaga jej… męski Iwo! Maria prosi męża o przeniesienie skrzynek na zaplecze. Włodek się spieszy - mówi, że zrobi to później. Zdenerwowana Ziębowa sama bierze się do roboty. Nagle czuje wielki ból … Naczelny "Olimpu" robi Marcie karczemną awanturę o jej pierwszy tekst. Tomczyk wścieka się, że zamiast sensacyjnego reportażu, napisała poważny artykuł o przemocy domowej. Zleca jej wymyślenie szokującego newsa o jednej z celebrytek. Konarska jest załamana… 2073 Bialski namawia Michała na powrót do "Mam Talent!". Ale Brzozowski nie słucha - idzie do Kingi i mówi jej, że na nikim mu tak nie zależy, jak na niej i na Ignasiu! Prosi, żeby wróciła do niego. Iwo przekonuje Brzozowską, że związek, który przysparza tylko rozczarowań nie ma sensu… Co zrobi Kinga? Unieruchomiona Maria nie może przeżyć, że nie wie, co dzieje się w barze - wprost zamęcza Włodka telefonami! Kasia wychodzi do kina z Dominikiem - tylko po to, żeby spotkać się z Jankiem! Randka jest bardzo miła do momentu, kiedy Janek z Kasią chcą zacząć się całować. Wtedy - jak z pod ziemi - zjawia się przy nich Dominik. Janek jest wściekły… Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: 2066-2073 05.05.15, 17:12 No to już po moim oglądaniu. Oglądałam powtórki od wtorku do piątku o 11:00. Dzisiaj włączyłam - a tu Gesslerowa. W zeszłym roku też zrobili podobny numer - wróciłam do serialu po kilku miesiącach. Ale teraz już nie wrócę - jak mają telewidzów w nosie, to ja ich też mam w nosie. Tym bardziej, że serial coraz głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2066-2073 05.05.15, 23:44 Ja oglądam na playerze, tez się dziś nadziałem :( nawspolnej.tvn.pl/odcinki-online Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2066-2073 06.05.15, 09:59 ja widze ze dobrze przewiadzialam ogladalnosc im spada wiec postanowili zyskac mlodsza widownie - stad te watki tych głupawych studentów, ta ciagle parzenie sie Elizy z tym chudzielcem, ostatnio gdzies mi mignela jakas lasia w staniku obamcywana energicznie na stole w kuchni i efekt, standartowo-przeciwny - mlodsza widownia sie smieje i wlącza redtjub a dotychczasowa , starsza dojrzala widownia jest zniesmaczona i przełącza na BArwy Szczęścia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 06.05.15, 14:27 Tak , ja kiedyś oglądałam trochę na zmianę z Barwami szcz , ale od kilku miesięcy nie jestem w stanie patrzeć na rodzinę Bergów chociażby , wszystkie wątki są tak obrzydliwe , że nie sposób tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pumka Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 19.05.15, 09:23 Marta pracująca w telewizji, na stanowisku kierowniczym, prowadząca program w TV, ot tak sobie rzuciła posadę, bo uniosła się honorem. A teraz ta "obyta" i "światowa" kobieta udaje głupią i zdziwioną tym, czym zajmują się i o czym piszą brukowce! !! :/ Swoją drogą ciekawa jestem, czy pensja w tej brukowej gazecie ją zadowala. Obstawiam, że w telewizji zarabiała ze 3 razy tyle. A teraz będzie w szmatławcu nagle pracować za najniższą krajową. Może nieco więcej. mydlenie oczu ! Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 20.05.15, 19:04 Mam wrażenie, że to posłuży do powstania nowego wątku: któraś z "gwiazd" zaskarży ją do sądu za zniesławienie. No bo skoro ma za zadanie wymyślanie depresji gwiazd i związków z multimilionerami...I sprawa w sądzie przeciągnie się jakieś kolejne 20 odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Na Wspólnej - sezon 2014/2015 20.05.15, 21:53 iza232 napisała: > Mam wrażenie, że to posłuży do powstania nowego wątku: któraś z "gwiazd" zaskar > ży ją do sądu za zniesławienie. No bo skoro ma za zadanie wymyślanie depresji g > wiazd i związków z multimilionerami...I sprawa w sądzie przeciągnie się jakieś > kolejne 20 odcinków. A najciekawsze jest to, że Marta napisała i oddała naczelnemu artykuł... już istniejący, ba, nawet wydany! Zwróćcie uwagę na wcześniejsze sceny, gdzie szef ją beszta, na ścianie redakcji za nią wisi "jedynka" ze zdjęciem gwiazdy z pieseczkiem i tytułem: "Gwiazda świeci dla milionera" :))))))))))))))))))))) Przeoczenie koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2074-2077 21.05.15, 09:31 Eh wątek z Martą pracującą w redakcji szmatławca jest rzeczywiście słaby i nudny. Wolałem ją już jak chlała ;))) Tymczasem zobaczmy jak w kolejnych odcinkach potoczą się losy naszych ulubionych bohaterów, w których m.in. "zachodni" Michel okaże się zwyczajnym Michaiłem zza wschodniej granicy: )) 2074 Igor przychodzi na kolejne spotkanie z Marcinkiem. Biznesmena jeszcze nie ma, ale… jest jego żona. Nowak z przyjemnością gawędzi ze zmysłową i ponętną kobietą. Elżbieta także nie może oderwać wzroku od Igora… Sąsiad Hofferów daje im się mocno we znaki remontem. W końcu Kamil nie wytrzymuje i interweniuje. Mężczyzna okazuje się furiatem - wyrzuca Hoffera za drzwi! Na nieszczęście sąsiada, o całej sytuacji dowiaduje się gangster Hebel… Norbert podejrzewa, że ich nowy współlokator Michel coś ukrywa. Tymczasem w mieszkaniu studentów pojawia się piękna blondynka - Sandra. Okazuje się, że to kuzynka Bruna, która nie ma gdzie mieszkać. Bruno proponuje jej pokój a Norbert od razu przystępuje do podrywu! Ale Sandrze w oko wpada przystojny Michel… 2075 Norbert robi co może, żeby poderwać Sandrę. Ta jednak zupełnie nie jest chłopakiem zainteresowana. Dziewczyna zarzuca miłosne sidła na Michela. Wściekły Norbert chce skasować konkurenta. Przeszukuje jego rzeczy i… jest w szoku! Odkrywa wielką tajemnicę Michela… Marta podekscytowana - w końcu będzie robiła rzetelny materiał. To reportaż o policjancie, który uratował tonącą kobietę. Niestety, na miejscu okazuje się, że historia jest mocno naciągana… Fotograf towarzyszący Konarskiej stwierdza, że temat da się uratować - trzeba tylko trochę… nagiąć fakty! Marta jest załamana… Maks idzie dziś na rozprawę o uznanie jego ojcostwa. Bardzo wspiera go pielęgniarka Kama, natomiast Weronika błaga Brzozowskiego o powstrzymanie emocji na sali sądowej… Czy spełni się największe marzenie Maksa i w końcu będzie mógł zająć się swoim Wiktorkiem? 2076 Marta ma nowe zadanie - szef wymyślił temat anoreksji znanej aktorki, która ostatnio drastycznie schudła. Konarska upiera się, że najpierw porozmawia z gwiazdą. Aktorka przyznaje, że jest ciężko chora … Niestety to nie anoreksja, ale rak. Błaga Martę, aby zachowała tę informację w tajemnicy, bo jej dzieci jeszcze o niczym nie wiedzą… Norbert naciska współlokatorów, żeby wyrzucić z mieszkania kłamcę Michela. Sandra - wkurzona tym, że chłopak okazał się Białorusinem - absolutnie popiera Norberta… Czy Michel będzie musiał szukać sobie nowego lokum? Chora Maria stawia na swoim - w barze pojawia się kamerka. Ziębowa na laptopie zaczyna obserwować, co dzieje się w lokalu. A dzieje się tyle, że od razu musi interweniować! Włodek nie wie, jak wytłumaczyć córkom, skąd mama wie o każdym ich ruchu w barze... 2077 Podczas sesji terapeutycznej Smolny dostaje napadu agresji … Pytany o relacje z rodzicami chce… pobić prowadzącego! Po sesji Krzysztof długo nie może dojść do siebie. Podchodzi do niego Tymon - kolega z terapii - i proponuje Smolnemu znakomite lekarstwo na jego problemy… Biznesmen Marcinek prosi Igora, żeby spotkał się z jego żoną. Chce, żeby Nowak napisał też o jej fundacji. Igora nie trzeba długo namawiać… Podczas spotkania okazuje się, że pani Elżbieta Marcinek - oprócz tego, że piękna i powabna - ma też dobre serce i… bardzo potrzebuje pomocy Nowaka … Sandra jest cały czas wściekła na Michela - czuje się przez niego poniżona! Rani chłopaka przy każdej okazji. Eliza próbuje z nią porozmawiać - czy to, że chłopak nie okazał się bogatym Francuzem zupełnie go przekreśla? W odpowiedzi Sandra - na oczach smutnego Michela - umawia się na randkę z… Norbertem! I to niestety ostatnie odcinki w tym sezonie naszego ulubionego serialu. Od czerwca w TVN zaczyna się sezon powtórkowo-ogórkowy :( Dziękuję wszystkim za uwagę. Do września! Odpowiedz Link Zgłoś
serialowka Re: 2074-2077 21.05.15, 10:05 oby nowy sezon był ciekawszy oglądam ten serial od początku i w tym roku przestałam odkąd zaczęły się perypetie modowe Kasi, śpiew Michała, wątek Maxa, Mietka itd.. nuda nuda nuda, od 2-3 miesięcy nie oglądam nawet wybiórczo, czytam jedynie opisy Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2074-2077 22.05.15, 11:27 serialowka napisał(a): > oby nowy sezon był ciekawszy > oglądam ten serial od początku i w tym roku przestałam odkąd zaczęły się perype > tie modowe Kasi, śpiew Michała, wątek Maxa, Mietka itd.. nuda nuda nuda, od 2-3 > miesięcy nie oglądam nawet wybiórczo, czytam jedynie opisy Mam to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: 2074-2077 22.05.15, 11:32 blawatek33 napisał: > Eh wątek z Martą pracującą w redakcji szmatławca jest rzeczywiście słaby i nudn > y. Wolałem ją już jak chlała ;))) JA TEŻ!!! Może jeszcze zacznie, jak widzowie będą za tym :) PS. Ktoś ze scenarzystów czyta nasze forum? > 2074 > Igor przychodzi na kolejne spotkanie z Marcinkiem. Biznesmena jeszcze nie ma, a > le… jest jego żona. Nowak z przyjemnością gawędzi ze zmysłową i ponętną k > obietą. Elżbieta także nie może oderwać wzroku od Igora… JAKAŚ ŚLEPA???? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: 2074-2077 22.05.15, 12:06 niewiarygodne jak ten facet o twarzy rozcieńczonej jajecznicy ma branie ! Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: 2074-2077 23.05.15, 13:05 Ale były też jaśniejsze momenty np. Hebel, wiem, oklepane ale lubię takie mafijne watki, no i umierający Włodek. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2078-2081 :) 26.05.15, 14:09 Hm, no głupia sprawa ale zdaje się, że trochę za wcześnie odtrąbiłem koniec sezonu :). Wbrew wcześniejszym zapowiedziom w ramówce programu pojawiały się ni stąd ni zowąd kolejne odcinki naszej wspaniałej "Wspólnej". A zatem lecimy dalej, jak gdyby nigdy nic:) Za zamieszanie przepraszam! 2078 Igor dostaje wiadomość od Elżbiety. Kobieta informuje go, że piłkarz Sawicki, mimo obietnicy, do tej pory nie pojawił się w szpitalu. Zdenerwowany Nowak udaje się do kolegi i robi mu awanturę, że wycofał się ze spotkania z chorym dzieckiem. Bartosz tłumaczy mu, że to dla niego zbyt trudne. Igor jednak nie odpuszcza i szantażuje Sawickiego – jutro wszyscy dowiedzą się z prasy o tym, że odmówił spotkania z umierającym chłopcem! Piłkarz decyduje się na spotkanie. Elżbieta jest zachwycona. W podziękowaniu całuje Igora! Zimiński nadal nie rozmawia z Dębkiem. Żona sugeruje mu, że już najwyższy czas, by pogodzić się ze starym przyjacielem. W firmie dyrektor chwali Marka i Stefana za doskonałe wyniki sprzedaży. W nagrodę dostają po ekspresie do kawy i depilatorze do nóg. Zimiński jest zawiedziony. Spodziewał się poważnego awansu! Danka idąc do szkoły jest świadkiem bójki dwóch uczennic. Zimińska natychmiast rozdziela szarpiące się dziewczęta i zabiera do swojego gabinetu na rozmowę. Okazuje się, że to Blanka zaatakowała koleżankę. Kiedy Zimińska pyta ją czy ma jakieś kłopoty, dziewczyna wzburzona wybiega z gabinetu dyrektorki. 2079 Marta dowiaduje się, że w najnowszym numerze „Olimpu” opublikowano artykuł o śmiertelnej chorobie znanej aktorki Mileny Korzyckiej, której Konarska obiecywała dyskrecję. Wstrząśnięta Marta żąda od naczelnego wyjaśnień i ujawnienia źródła informacji. Ten, w obecności Miłosza, autora fatalnego tekstu, zarzuca jej brak profesjonalizmu i zatajenie cennych danych. Marta podejmuje bardzo odważny krok i rzuca papierami! Hoffer odwożąc córkę do szkoły, uderza w zaparkowany tuż za nim samochód, powodując lekkie uszkodzenie karoserii w drugim wozie. Kierowcy decydują się jednak nie wzywać policji i spisać oświadczenie o winie. Poszkodowany uspokaja Kamila, że znajomy mechanik dokona naprawy za nie więcej niż 300 złotych. Kilka godzin później dzwoni jednak do Hoffera z informacją, że naprawa usterki wyniesie aż 5 tysięcy! Rozmowie przysłuchuje się Heblewski… Do Wojtka zgłasza się jedenastoletni chłopiec, który koniecznie chce zapisać swoją mamę na kurs nauki jazdy. Łukasz pokazuje Szulcowi dokumenty potwierdzające, że mama ma już za sobą pomyślnie zdane testy teoretyczne. Chłopiec nalega, by kurs rozpocząć jeszcze tego samego dnia. Jego matka z rezerwą traktuje pomysł nauki jazdy… 2080 Danka ochrzania chłopców, którzy na lekcji oglądali na telefonach komórkowych filmy pornograficzne. Wychowawczą rozmowę przerywa alarm sekretarki – w łazience leży nieprzytomna uczennica! Okazuje się, że to Blanka – dziewczyna, która przedwczoraj pobiła się z koleżanką. Chciała popełnić samobójstwo! Kamil ma dość – wzywa na rozmowę Heblewskiego! Przestraszony gangster – myśląc, że coś jest nie tak z jego sercem - przyjeżdża natychmiast. Kiedy dowiaduje się, że Kamil znowu ma do niego pretensje o jego dowody wdzięczności, jest wściekły. Oświadcza Hofferowi, że on ma swój kodeks honorowy i z niego nie zrezygnuje. Kamil jest załamany… Z pomocą przychodzi Zuza, która wymyśla bardzo sprytny sposób na gangstera. Smolny ma nawrót agresji – bez powodu wyżywa się na pracowniku. Basia próbuje uspokoić męża – bezskutecznie. Za to skuteczny jest Tymon – uspokaja Smolnego kolejną porcją haszyszu… Krzysztof wraca do domu odmieniony – ściska Kubę i oświadcza mu, że go… kocha! Basia nie wierzy w to, co słyszy… 2081 Danka próbuje ustalić, co doprowadziło jej uczennicę do próby samobójczej. Wszystkie tropy prowadzą na imprezę, która odbyła się dwa tygodnie temu. To na niej musiało się coś stać… W końcu Zimińska dowiaduje się, że chodzi o film, który został tam nagrany… Eliza dostaje pracę w fińskiej firmie. Walcząc o tę posadę zdesperowana Cielecka używa wszelkich chwytów – zapewnia nawet, że świetnie zna… język fiński! Michał rozpieszcza Kingę – śniadanie do łóżka, kwiaty... Odwozi ukochaną do pracy i czule żegna. Widzi to Iwo, który – niby żartobliwie - robi jej docinki na temat nudy rodzinnego ciepełka. Jednak chwilę później nie wspiera Kingi podczas ich wspólnej prezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 pora roku 31.05.15, 15:27 Jaka właściwie jest pora roku na wspólnej? Bo niedawno Eliza zdawała maturę i miała zdawać na studia a teraz nagle jest chyba już jesień, bo wszyscy chodzą w płaszczach, pełno liści na trawie i klorowe na drzewach. A Eliza w końcu jakie studia zaczęła? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: pora roku 15.06.15, 10:45 Chyba kolejny raz pominięto lato - jak zdawała maturę to już była jesień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2082-2087 09.06.15, 12:09 I o to kolejna porcja odcinków. I znów nic tylko same seksy i romanse a i bobo już chyba też niedługo się pojawi w rodzinie Bergów:) Miłej lektury. 2082 Kinga i Iwo poprawiają kampanię dla kapryśnego klienta. Kmiecik nie może oderwać oczu od pięknej, seksownie ubranej, współpracownicy. W pewnej chwili obejmuje Kingę i… próbuje ją pocałować! Danka odwiedza Blankę w szpitalu - mówi uczennicy, że widziała film, na którym ta uprawia seks z trzema chłopakami. Dziewczyna jest w szoku… Po chwili Blanka oskarża kolegów o gwałt! Mimo, że oskarżeni ostro zaprzeczają, w szkole pojawia się policja i aresztuje chłopców! Po ukazaniu się pochlebnego artykułu na swój temat, zadowolony biznesmen Marcinek chce, żeby takie teksty ukazywały się częściej - próbuje przekupić Nowaka. Odmowa Igora powoduje, że biznesmen staje się chamski… Zażenowana zachowaniem męża Elżbieta dzwoni do Nowaka z przeprosinami. Proponuje Igorowi spotkanie, które kończy się… namiętnym seksem! 2083 Igor budzi się po upojnej nocy z Elżbietą. Żona biznesmena jest już ubrana - patrzy z zadumą na Nowaka… Igor pyta, kiedy się znowu spotkają. Smutna Elżbieta nie odpowiada. Po chwili wychodzi… Nowak jest załamany. Wojtek prowadzi w klasie Mani szkolenie o bezpieczeństwie na drodze. Dzieci są zachwycone - ale zarzucają Mani, że Szulc chyba nie jest jej ojcem! Przecież mówi mu po imieniu. W domu smutna Mania pyta Żanetę, czy mogłaby mówić do Wojtka "tato"… Kuba ma problemy w szkole. Wychowawczyni sugeruje Basi przebadanie syna w kierunku dysgrafii i wizytę u psychologa. Smolna opowiada o tym mężowi - ten bagatelizuje problem. Według Krzysztofa, Kuba jest po prostu leniem! Między Smolnymi dochodzi do ostrej kłótni, po której Krzysztof natychmiast musi… zapalić skręta! 2084 Danka próbuje dowiedzieć się od uczniów z klasy Blanki, co naprawdę zaszło na tamtej, feralnej imprezie. Młodzież uparcie milczy. Jednak - po wyjściu dyrektorki - wszyscy zgodnie przyznają, że nie wierzą w gwałt na Blance! Przecież Blanka sama chwaliła się, że spała z trzema chłopakami... Czy młodzież zdecyduje się bronić kolegów, którzy siedzą w areszcie?! Eliza ostro wkuwa rozmówki polsko-fińskie - dzisiaj pierwszy dzień jej pracy. Na szczęście okazuje się, że znajomość języka będzie jej potrzebna dopiero, gdy z Finlandii przyjedzie prezes firmy - co zdarza się średnio raz na trzy lata… Tymczasem do Sandry przychodzi jakiś mężczyzna. Dziewczyna przedstawia go przyjaciołom jako producenta telewizyjnego. Ten daje do zrozumienia, że dzięki niemu Sandra zrobi karierę w show biznesie… Para wybiera się na randkę. Norbert jest wściekły! Smolny przeprasza Basię za swój wczorajszy wybuch w sprawie Kuby. Po południu Krzysztof spotyka się z Tymonem - palą haszysz. Upaleni idą na terapię. 2085 Basia jest przekonana, że znaleziony przez nią haszysz należy do Daniela. Robi mu awanturę, a syn nie protestuje, domyśla się bowiem, że to narkotyki Smolnego. Chłopak postanawia z nim szczerze porozmawiać. Wojtek jest wzruszony tym, że Mania chce nazywać go tatą. Na lekcję jazdy do Szulca zamiast Sylwii przychodzi jej syn Łukasz. Chłopiec usprawiedliwia mamę. Ich rozmowa uświadamia mężczyźnie, że to nie Sylwia opiekuje się synem, lecz chłopiec mamą. Monika domyśla się, że w barze jest reporter czyhający na jej męża. Cieślikowa używa swojego wdzięku i wyciąga od dziennikarza poufne informacje. Dowiaduje się, że szykowany jest wielki skandal - seksafera z senatorem w roli głównej. 2086 Danka nie wie komu wierzyć - Blance, która twierdzi, że została zgwałcona, czy oskarżonym uczniom, którzy stanowczo zaprzeczają. Zimińska ze zdziwieniem ogląda zdjęcia nastolatki na jej internetowym profilu. Dzień po feralnej imprezie dziewczyna wygląda na bardzo szczęśliwą. Na lekcji jazdy Szulc rozmawia z Sylwią o jej synu. Wojtek próbuje uświadomić kobiecie, że Łukasz nieustannie musi się nią opiekować. Urażona kobieta rezygnuje z kursu. Po południu zapłakany Łukasz błaga instruktora, żeby przyjął mamę z powrotem. Chłopiec tuli się do Szulca jak do ojca. Bogdan zaprasza żonę na wycieczkę do Rzymu. Joanna odmawia i zmieszana tłumaczy, że ma dużo pracy. W tajemnicy przed mężem odbiera wyniki badań. Jest nimi bardzo przejęta. Kiedy kobieta kolejny raz unika seksu, zdenerwowany Berg zaczyna podejrzewać, że między nimi dzieje się coś złego. 2087 Elżbieta prosi Igora o spotkanie. Okazuje się, że kobieta chce zakończyć ich romans. Żaneta uważa, że mąż robi krzywdę Łukaszowi. Daje mu bowiem złudną nadzieję na ojcowskie uczucia. Wojtek postanawia porozmawiać z chłopem. Tłumaczy mu, że ma własną rodzinę i nie zastąpi mu ojca. Danka odwiedza Blankę. Uświadamia jej, że oskarżeni przez nią o gwałt koledzy pójdą do więzienia, a ona - jeśli kłamie - będzie musiała żyć w poczuciu winy. Liczy, że dziewczyna w końcu powie prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 2088-2093 18.06.15, 12:33 2088 Upalony haszem Smolny prawie potrąca Olę! Wpatruje się w zdenerwowaną Zimińską, jak w obrazek… W końcu wyznaje jej, że jest najpiękniejszą dziewczyną na świecie! Gazety zaczynają donosić o seks aferze w Senacie. Potwierdza to dziennikarz, czający się w okolicach biura Cieślika. Zszokowana Monika uważa, że Damian z pewnością jest w nią zamieszany! Mimo ostrzeżeń Marii, Cieślikowa zaczyna śledzić męża… Igor informuje Elżbietę, że ma jej bransoletkę. Kobieta nie ukrywa, że bardzo się za nim stęskniła. Proponuje, żeby spotkali się tam, gdzie zwykle. Kiedy wieczorem Elżbieta wychodzi na randkę, niespodziewanie wraca jej mąż. Oznajmia żonie, że nigdzie nie pójdzie! 2089 Kinga ma erotyczny sen - z Iwem w roli głównej… W pracy Brzozowska jest świadkiem kolejnych podbojów miłosnych Kmiecika. Rozdrażniona pyta, czy choć raz potraktował jakąś kobietę poważnie. Tymczasem Michał szykuje dla Kingi dużą niespodziankę… Daniel idzie dziś z Olą na "Bal Prawnika". Z radosnego nastroju wytrąca go ojciec Łucji - jego córka rzuciła studia! Pruski prosi Daniela o pomoc… Na balu Brzozowski nie potrafi się dobrze bawić a Ola, która ma o to do niego pretensje, cały czas jest przez kogoś fotografowana! Joanna chce powiedzieć Bogdanowi coś bardzo ważnego. Podaje zaskoczonemu mężowi pakunek, w którym są dziecięce buciki…Informuje go, że jest w ciąży! Berg szaleje z radości. Ale zaraz słyszy coś, co powoduje, że uśmiech znika z jego twarzy… 2090 Kinga i Iwo świętują swój kolejny wspólny sukces. Szef gratuluje najbardziej kreatywnej parze… Po południu Michał chce totalnie zaskoczyć ukochaną - w ulubionej restauracji Kingi planuje ponownie się oświadczyć! Niestety, Brzozowska nie ma ochoty na wyjście - jest zmęczona… Basia idzie z Kubą do psychologa - chłopiec jest zadowolony, że urwą mu się lekcje. Jednak po wizycie już nie jest mu do śmiechu. Podsłuchuje, jak przerażona matka mówi Smolnemu, że psycholog skierował Kubę na badania neurologiczne… Monika wciąż podejrzewa Damiana o zdradę. Chce wynająć prywatnego detektywa - niestety, musi spotkać się z nim w barze na Wspólnej. Żeby utrzymać sprawę w tajemnicy, mężczyzna pojawia się w lokalu jako hydraulik. Obiecuje Cieślikowej, że natychmiast po zapłacie wkroczy do akcji… 2091 Uczniowie żądają, aby Danka zmusiła Blankę do wycofania oskarżeń. Zimińska z trudem panuje nad gniewem. Zdaje sobie sprawę, że młodzi ludzie wcześniej zastraszyli swoją koleżankę. Tymczasem Blanka wyznaje rodzicom prawdę. Ojciec wymierza jej policzek. Marta dostaje pracę w "Kraju". Naczelny gazety prosi Igora, aby zaopiekował się Konarską. Igor jedzie z nią do Płocka. Sandra udaje się z Andrew do eleganckiej restauracji. Mężczyzna sprytnie ukrywa, że jedynie podszywa się pod producenta telewizyjnego. Norbert nie potrafi ukryć zazdrości. Aby zaimponować wybrance, namawia Bruna do gry w zakładach bukmacherskich. 2092 Blanka nie wraca na noc. Danka spotyka przemarzniętą dziewczynę przed swoim blokiem. Postanawia wezwać na rozmowę Mrowińskich. Blanka błaga rodziców, aby nie przestawali jej kochać. Franek czuje się ignorowany, wciąż słysząc w domu rozmowy o ciąży i bliźniakach. Joanna próbuje z nim porozmawiać. Chłopiec reaguje jednak bardzo emocjonalnie. Norbert nadal usiłuje zdobyć pieniądze, aby zaimponować marzącej o karierze Sandrze. Tymczasem dziewczyna otrzymuje od Andrew propozycję udziału w teledysku. Podający się za producenta telewizyjnego mężczyzna zaciąga ją do łóżka. 2093 Basia doradza Danielowi, aby spotkał się z Łucją. Borykająca się z problemami dziewczyna oświadcza jednak Brzozowskiemu, że wraz z nowym partnerem planuje podróż do Indii. Kasia zgadza się, aby Dominik poszedł z nią i Jaśkiem na koncert. Między chłopakami dochodzi do nieprzyjemnej wymiany zdań. Danka postanawia zawiesić uczniów, którzy zostali oczyszczeni z zarzutów o gwałt. Młodzi ludzie nie wyciągnęli bowiem wniosków z zaistniałej sytuacji. Ponadto próbuje przekonać Blankę, aby wróciła do szkoły. Dziewczyna nie wyobraża sobie nauki w jednej klasie ze swoimi dręczycielami. Dawni koledzy składają jej niespodziewaną wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi 2094-2100 15.07.15, 13:50 2094 W napadzie agresji, Ludwika demoluje kuchnię! Henryk chce jej przeszkodzić – wywiązuje się szarpanina. Nagle Magnowski chwyta się za serce i osuwa na podłogę! Kiedy dzwoni Rafał, Ludwika spokojnie oznajmia synowi, że Henryk śpi… Ola proponuje Danielowi kino. Chłopak chętnie się zgadza. Po seansie para bardzo miło spędza czas. Żegnają się pocałunkiem! Czyżby stara miłość tak całkiem nie zardzewiała? Detektyw informuje Monikę, że na razie nie znalazł dowodów niewierności Damiana. Proponuje inną usługę: testerki wierności! Wręcza zszokowanej Cieślikowej katalog z pięknymi, seksownymi kobietami – sama może wybrać, która z nich spróbuje uwieść jej męża! 2095 Zdenerwowana Monika dostaje wiadomość, że dziś Jola – testerka wierności – nawiąże kontakt z Damianem! W tym czasie Cieślik potrąca niegroźnie piękną rowerzystkę. Ta, udając groźną kontuzję, zwabia senatora do swojego domu. Tam rozbiera się, by Damian mógł opatrzyć jej ranę… Basia przypomina synowi, że dzisiaj idą na wizytę u neurologa. Przestraszony Kuba, w tajemnicy, dzwoni do swojego taty! Mówi mu coś, co powoduje, że Andrzej natychmiast przyjeżdża do Warszawy… Agnieszka tłumaczy Rafałowi, że trzeba pomyśleć o oddaniu Ludwiki do domu opieki. Sobczak kategorycznie się na to nie zgadza! Oznajmia, że nawet gdyby musiał zrezygnować z pracy, będzie z mamą. Jako syn, jest jej to winien… Rafał ma ogromny żal do narzeczonej - zarzuca jej brak empatii i wygodnictwo! 2096 Marta znajduje poważny temat na reportaż – w jednym z domów dziecka dochodzi do znęcania się nad dziećmi! Igor pozwala Konarskiej zająć się tą sprawą. Niespodziewanie u Nowaka zjawia się Elżbieta. Zabiera go do swojego mieszkania – proponuje, aby było to ich miejsce schadzek. Rafał z Agnieszką odwiedzają ośrodek dla chorych na Alzheimera. Kierownik ośrodka potwierdza, że może przyjąć Ludwikę. Choć placówka wygląda bardzo dobrze, Sobczak cały czas ma potężne wątpliwości, czy oddać matkę do domu opieki… Eliza dowiaduje się od Sandry, że nabór do telewizyjnego show właśnie się skończył. Wściekła Sandra natychmiast dzwoni do Andrew – przecież obiecywał jej tam występ! Oszust uspokaja dziewczynę – ona nie musi brać udziału w castingu. Zaprasza ją prosto na plan zdjęciowy…Tymczasem Norbert i Bruno wpadają na nowy plan zdobycia wielkiej kasy! 2097 Smolny jest na głodzie narkotykowym – wyżywa się na swojej sekretarce. Błaga Tymona o kolejną dawkę marihuany! Przyjaciel w końcu załatwia towar… Wieczorem ostro upalony Smolny jedzie bez świateł samochodem. Zatrzymuje go policja! Marta szykuje się do kolejnego wyjazdu służbowego z Igorem. Olaf jest coraz bardziej zazdrosny. W domu dziecka Marta z trudem wysłuchuje przerażającej opowieści jednej z bitych dziewczynek… Po powrocie do domu Konarska jest wstrząśnięta, Igor stara się ją uspokoić. Olaf zastaje ich w objęciach! Honorata wraca do domu z rozciętym kolanem. Przewróciła się, uciekając przed szalejącymi na parkingu motocyklistami... Roman biegnie na parking i upomina łobuzów. Bandyci chcą go rozjechać!!! 2098 Smolny jest przesłuchiwany na posterunku. Policjantka oznajmia mu, że wykryto duże stężenie narkotyku w jego ślinie! Może uniknąć aresztu jeśli powie, skąd wziął marihuanę… Krzysztof utrzymuje, że ktoś podrzucił mu narkotyki. Nie wraca do domu na noc. Basia szaleje z niepokoju! Agentka Jola – testerka wierności - pod pretekstem złego samopoczucia, wzywa do swojego mieszkania Cieślika. Tam przystępuje do ostatecznego ataku – otwarcie zaczyna go uwodzić! Czy Damian oprze się pokusie? Sandra jest podekscytowana – dziś ma zdjęcia na planie telewizyjnego show! Niestety, „producent” Andrew przesuwa jej udział na następny dzień... Dziewczyna jednak jedzie na plan. To, co tam widzi, wprawia ją w totalne osłupienie! 2099 Ola robi Danielowi wyrzuty - od czasu ich randki, ani razu się do niej nie odezwał! Chłopak tłumaczy, że cały czas nie może się otrząsnąć po rozstaniu z Łucją… Słysząc to, Ola chce wyjść! Daniel zatrzymuje ją w drzwiach i zaczyna namiętnie całować! Rafał zastaje mamę podczas pakowania! Ludwika oświadcza, że bardzo chce się przeprowadzić do ośrodka opieki, o którym mówił. Gdy docierają na miejsce Magnowską dopadają wątpliwości. Zaczyna się bać... Igor spotyka się z Elżbietą w jej nowym mieszkaniu. Po – jak zwykle – namiętnym seksie, kobieta prosi, żeby Nowak został z nią na obiedzie. Nowak odmawia – mówi, że spieszy się do córki. Elżbieta wybucha – ona też ma męża, który na nią czeka! Wychodzi, trzaskając drzwiami… 2100 Roman ma dość szaleństw motocyklistów na parkingu osiedla - wzywa policję. Wieczorem zostaje brutalnie pobity! Nieprzytomnego Hoffera, leżącego w kałuży krwi, znajduje Włodek… Do Cieślika przychodzi Jola - testerka wierności. Po raz kolejny próbuje uwieść Damiana. Widząc to, Monika wpada do biura i płoszy kobietę. Damian wyznaje żonie, że prawdopodobnie jest na celowniku obcych służb! Monika jest przerażona… Smolnemu grożą trzy miesiące aresztu za jazdę pod wpływem narkotyków. Na dodatek Basia dowiaduje się, że wyrzucono go z terapii… Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi 2101-2103 15.07.15, 13:51 2101 Brutalnie pobity Roman trafia na stół operacyjny w bardzo ciężkim stanie! Czeka go ryzykowna operacja. Neurochirurg stwierdza, że nie wiadomo, jakie szkody poniósł mózg Hoffera. Roztrzęsiona Honorata błaga Romana, by nie umierał… Cieślik jest na przesłuchaniu w ABW. Funkcjonariusze informują go, że wyjaśnili sprawę agentki Joli. Nie mogą się przy tym powstrzymać od drwin z senatora… Basia ma dość męża - patologicznego kłamcy. Pakuje go i wyrzuca z domu! Krzysztof ląduje w hotelu. 2102 Roman stracił pamięć! Honorata jest załamana - narzeczony nawet jej nie rozpoznaje… Lekarz pociesza rodzinę Hofferów - pourazowa amnezja z czasem powinna ustąpić… Do Sandry wpada Andrew - zdziwiony, że dziewczyna przestała się do niego odzywać. Sandra wyzywa go od kłamców i oszustów. Gdy mężczyzna poniża dziewczynę dochodzi do rękoczynów! Ola odwiedza Daniela. Ma wyraźną ochotę na sex z chłopakiem… Z niezręcznej sytuacji wybawia Brzozowskiego Bolek. Zimińska wychodzi wściekła. Wieczorem Bolek spotyka w pubie kompletnie pijana Łucję… 2103 Bolek mówi Danielowi, że spotkał w pubie pijaną Łucję. Brzozowski nie może uwierzyć - przecież Pruska miała być ze swoim nowym chłopakiem w Indiach. Odwiedza dziewczynę i oznajmia jej, że nie wyjdzie - dopóki Łucja nie powie mu, co się dzieje. Tymczasem Ola nie może się doczekać Daniela na randce… Maks nie radzi sobie jako samotny ojciec. Kiedy nie potrafi uspokoić rozpaczliwie płaczącego Wiktorka, dzwoni do Kamili. Młoda pielęgniarka zjawia się natychmiast. Udziela małemu pomocy i deklaruje, że może pomagać Maksowi… Franek widzi, jak koledzy z jego klasy okradają i biją młodszego ucznia. Mówi o tym swojej wychowawczyni. Chuligani zostają wezwani do dyrekcji szkoły. Po lekcjach banda "Cypisa" napada na Franka… Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Zaslanianie smoczka 18.07.15, 14:53 W scenie w której Maks przemawia do synka najpierw synek ma zasłonięty obrazek na smoczku, a potem ma go założonego do gory nogami - i po co to? I tak widać, jaki to smoczek i jakiej marki :P każdy średnio ogarnięty rodzic niemowlaka rozpozna bez trudu :P Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi 2104-2111 15.07.15, 13:56 2104 Elżbieta i Igor spędzają razem każdą wolną chwilę. Coraz częściej myślą o byciu razem na stałe. Spontanicznie decydują się na romantyczny wyjazd. Podczas wspólnych chwil Igor wyznaje Elżbiecie miłość. Norbert ma plan na skuteczną sprzedaż pierścionków. Chce przekonywać klientów o ich właściwościach uzdrawiających. Franek obawia się, że "Cypis" będzie się na nim mścił. Pyta ojca, czy może nie iść do szkoły. Nieświadomy problemów syna Bogdan nie zgadza się na wagary. 2105 Stan zdrowia Romana nadal się nie poprawia. Hoffer wciąż nie wie, kim jest i nie poznaje bliskich. W szpitalu pojawia się policjant, który chce go przesłuchać. Orientuje się, że Roman niczego nie pamięta, co stawia dalsze śledztwo pod znakiem zapytania. Kamila wspiera Maksa w opiece nad synkiem. Pielęgniarka coraz bardziej podoba się Brzozowskiemu, dlatego on proponuje jej, by zajęła się jego dzieckiem na stałe. Igor i Elżbieta spędzają na wyjeździe romantyczne chwile. Jej mąż niespodziewanie do niej dzwoni i nakazuje jej wracać. 2106 Ola złości się na Daniela, ponieważ chłopak nie jest o nią zazdrosny. Eliza dowiaduje się, że do jej firmy ma przyjechać szef z Finlandii. Dziewczyna ma być jego tłumaczką. Przerażona Eliza obawia się, że wyjdzie na jaw, iż nie zna języka fińskiego. Franek cieszy się z tego, że "Cypis" dał mu spokój. Jednak do Bogdana zgłaszają się rodzice szkolnego chuligana. Żądają dwóch tysięcy złotych za pogryzienie ich syna przez Ritę. 2107 Kinga jest świadkiem kłótni Iwona ze swoją przyjaciółką. Wieczorem mężczyzna dzwoni do Brzozowskiej. Pijany wyznaje Kindze, kto tak naprawdę zawładnął jego sercem. Olaf przygotowuje dla Marty niespodziankę, chcąc uczcić jej reportaż. Niestety, nie może umówić się z Konarską. Gdy pojawia się w jej pracy, dowiaduje się, że Marta dokądś pojechała z Igorem. Daniel i Ola się rozstają. Brzozowski nie jest pewny swych uczuć. Postanawia po raz ostatni walczyć o uczucia Łucji. 2108 Iwo przeprasza Kingę za pijackie wyznania. Obiecuje, że będzie ich łączyć tylko praca. Jednak wieczorem pojawia się u Brzozowskiej i wyznaje jej miłość. Eliza jest zdenerwowana, ponieważ wie, że spotkanie z fińskim prezesem jej nie ominie. Dziewczyna nie rozumie ani słowa z wystąpienia szefa. Mimo to zaczyna tłumaczyć jego przemówienie. Roman opuszcza szpital i wraca do domu. Jest zdezorientowany, a Honorata to dla niego obca kobieta. Leśniewska ma obawy, że łączące ich uczucie może nigdy nie wrócić. 2109 Elżbieta jedzie do swojego mieszkania na kolejną randkę z Igorem. Nie wie, że mąż ją śledzi. Gdy biznesmen widzi Nowaka, zyskuje pewność, że żona go zdradza. U Bergów pojawiają się policjanci z nakazem zabrania Rity. Okazuje się, że rodzice Cypriana zgłosili pogryzienie syna przez psa. Franek jest zrozpaczony. Joanna stara się odzyskać Ritę. Opiekująca się Wiktorem Kamila odkrywa rysunki Maksa. Wśród nich znajduje się portret Zdybickiej. Od Maksa dowiaduje się, że Ilona prawdopodobnie nie żyje. 2110 Elżbieta chce odejść od męża. Ten jest przeciwny jej wyjazdowi. Między małżonkami dochodzi do szarpaniny. Marcinek grozi, że jeśli żona go zostawi, on pozbawi ją pieniędzy. Franek prosi "Cypisa", żeby wycofał skargę na Ritę. Chuligan jest bezwzględny i wyśmiewa młodego Berga. Joanna załatwia możliwość odwiedzin u Rity. Romana drażnią opowieści Honoraty o tym, jaki był przed utratą pamięci. Leśniewska obawia się o ich związek. Roman wyznaje Kamilowi, że wątpi w miłość do Honoraty. 2111 Kinga proponuje Michałowi, by przełożyli datę ślubu. Brzozowski nie traktuje jej poważnie. Marcinek pozbawia Elżbietę dostępu do kont bankowych. Zwalnia ją także z pracy w fundacji na rzecz chorych dzieci. Igor radzi zrozpaczonej Elżbiecie, by porozmawiała z mężem. Zuza ma rozmowę kwalifikacyjną w firmie architektonicznej. Jej pewność siebie robi wrażenie na pracodawcy, który prosi, by w dziale kadr zostawiła dane kontaktowe. Zuza zamiast do kadr trafia na casting do reklamy. Zostaje wzięta za modelkę i siłą wciągnięta na plan sesji zdjęciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 2104-2111 18.07.15, 20:47 > Kinga jest świadkiem kłótni Iwona ze swoją przyjaciółką Iwona??? Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: 2104-2111 18.07.15, 20:52 Tak, taka jest odmiana. Iwo>Iwona, Hugo>Hugona, Bruno>Brunona. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 2104-2111 18.07.15, 21:10 Aż sieć przetrzepałam, bo niekoniecznie można znaleźć poprawną odmianę (są strony z błędną) i rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi 2112-2115 20.07.15, 13:05 2112 Igor ma zostać zwolniony z pracy! Nowak wie, że to zemsta męża Elżbiety… Zdenerwowany jedzie do konkurenta. Porzucony Jakub oświadcza, że nie zamierza zrezygnować z walki o żonę! Roman w szoku - dowiaduje się, że jest alkoholikiem. Ma ogromne poczucie winy - postanawia odwiedzić byłą żonę... Zauroczony Ewą Hoffer, wypytuje o ich wspólną przeszłość i związek. Ewa odprowadza Romana do domu. Świadkiem całej sytuacji jest Honorata… Jacek z ukrycia obserwuje Olę. Celowo wpada na Zimińską i proponuje spotkanie… Dziewczyna nie jest przekonana. Wieczorem Danka namawia Olę na wieczorne wyjście - bardzo chce, żeby córka zapomniała o swoich miłosnych zawodach... 2113 Marta potajemnie dzwoni do Igora - prosi o radę w sprawie prezentu dla Olafa. Nie wie, że jej chłopak jest nie tylko coraz bardziej podejrzliwy ale i zazdrosny. Olaf sprawdza Marcie telefon. Widząc korespondencję z Igorem jest pewny, że Marta go zdradza! Postanawia pojechać do mieszkania Nowaka… Ola przeprasza Jacka za swoje zachowanie i obiecuje mu, że da namówić się na randkę. Dowiaduje się jednak o nieznajomym bardzo niepokojących informacji… Zdenerwowana przychodzi na spotkanie z Jackiem i żąda wyjaśnień - dlaczego ją prześladuje? Roman wciąż myśli o Ewie. Nie może zrozumieć dlaczego stracił tak piękną kobietę. Całą sytuację bardzo boleśnie przeżywa Honorata. Jest załamana, że jej mężczyzna myśli o innej… Tłumaczy Romanowi, że Ewa zostawiła go dla innego. Wieczorem Romana dopadają jego oprawcy - grożą mu i każą wycofać oskarżenia! 2114 Kinga przychodzi do mieszkania Iwa - namawia go, żeby nie rezygnował z pracy. Mężczyzna czuje, że to nie jedyny powód jej wizyty… Iwo z pożądaniem rzuca się na Kingę! Synowie Berga przez cały dzień zbierają podpisy pod petycją o uwolnienie Rity. Jednak wieczorem zapłakana Joanna mówi chłopcom, że to na nic. Jutro Rita ma być uśpiona… Franek jest zrozpaczony! Śledztwo w sprawie zniknięcia Zdybickiej umorzone. Maks uwolniony… Jego relacje z Kamilą stają się coraz bliższe. Wieczorem, podczas pożegnania, Brzozowski namiętnie całuje pielęgniarkę! 2115 Dzisiaj ślub Michała i Kingi. Pana młoda nie jest szczęśliwa. Podczas ceremonii Kinga jest nie tylko bardzo przybita ale i rozkojarzona. Ślubną ceremonię obserwuje Iwo… Zuza jest bardzo szczęśliwa - dzisiaj ma podpisać umowę o pracę. Ku jej zaskoczeniu okazuje się, że nie będzie architektem zieleni. Będzie… modelką! Franek i Jarek przypinają się łańcuchem do bramy schroniska! Nie pozwolą uśpić Rity! Weterynarz, który wydał wyrok na ich psa, nie daje jednak za wygraną. Przeskakuje ogrodzenie i przygotowuje śmiertelny zastrzyk dla psa! Do akcji wkracza policja… Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: 2112-2115 21.07.15, 14:41 Przeskakuje ogrodzenie i przygotowuje śmiertelny zastrzyk dla psa! khe? Odpowiedz Link Zgłoś
matka_polka_zona Re: 2112-2115 21.07.15, 15:32 Oby już po romansie Igorka. Ta pseudo romantyczna muzyczka i to ich mazgajenie się do siebie było tak żenujące, że przelatywałam to w drugim oknie. Niech on w ogóle zniknie z serialu. niechże go kropnie ten cały Marcinek, eh Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 2112-2115 21.07.15, 19:54 > Ta pseudo romantyczna muzyczka i to ich mazgajenie się do siebie było tak żenuj > ące Ja mam tak samo. Można na setki sposobów pokazać bliskość i miłość pomiędzy ludźmi, oni wybrali najbardziej pawiogenny. Brakuje hiszpańskiego dubbingu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi 2116-2119 22.07.15, 13:45 2116 Dzień po ślubie Kinga unika bliskości Michała… Wykręca się pracą. Brzozowska dowiaduje się także o zwolnieniu Iwa. Dyrektor prosi ją, aby przekonała Kmiecika do powrotu. Roztrzęsiona Kinga błaga Michała, żeby natychmiast gdzieś wyjechali! Zuza jest bardzo podekscytowana - rozpoczęła pracę fotomodelki. Hofferowa jest pełna zapału do zmian - oznajmia rodzinie, że od dziś zmieniają dietę i… chodzą wcześniej spać! Kamil nie wie, czy się z tego cieszyć… Norbert i Bruno świętują zarobek na handlu pierścionkami. Huczną imprezę przerywa wizyta policji. Funkcjonariusze legitymują studentów. Okazuje się, że… wiza Michela wkrótce traci ważność! Za trzy tygodnie czeka go deportacja! 2117 Elżbieta szuka pracy poprzez kontakty ze znajomymi. Niestety, nikt nie chce jej pomóc… Dociera do niej, że to sprawka Jakuba! Na domiar złego Elżbieta słyszy od córki Igora, że ta... nie chce z nią mieszkać! Michel ma problem z zebraniem zaliczeń od profesorów z uczelni. Chłopak jest załamany - to oznacza jego deportację… Przyjaciele Michela chcą mu pomóc - wymyślają bardzo kontrowersyjny plan ratunkowy! Kamila chce zrezygnować z opieki nad synkiem Maksa. Brzozowski błaga, żeby została - obiecuje trzymać ręce przy sobie. Kama się zgadza. Maks dotrzymuje słowa, ale piękna opiekunka… zmienia zdanie! Brzozowski i Kamila lądują w łóżku… 2118 Basia i Smolny planują przeprowadzkę do nowego domu - obecne mieszkanie obiecują zostawić Danielowi! Młody Brzozowski i Łucja chcą uczcić tę wspaniałą nowinę. W pizzerii spotykają… Olę i Jacka! Danielem targają zaskakujące uczucia… Podczas kolejnej sesji zdjęciowej Zuza świetnie sobie radzi. Fotograf jest nią zachwycony! Nagle praca na planie zostaje przerwana. Hofferowa dowiaduje się, że jest… zwolniona! Kamila oznajmia Maksowi, że nie może już u niego pracować. Brzozowski jest zaskoczony - przecież między nimi zaczęło rodzić się uczucie! Chce znać przyczyny decyzji… Kama oznajmia Maksowi, że musi wyjechać z Polski! 2119 Honorata namawia Romana, żeby pojechał do pracy - to pomoże mu wrócić do normalności. Ale Hoffer, zamiast do firmy, jedzie do… byłej żony! Ewa jest zaskoczona i tłumaczy mu, że nie powinni się widywać… Niestety, ich spotkanie widzi Honorata! Elżbieta walczy o posadę w szkole tańca. Kiedy widzi, że jej szanse maleją, nie daje za wygraną! Porywa do gorącej cha-chy samego… szefa szkoły! Daniel odwiedza Olę - wypytuje o Jacka. Nowy chłopak Zimińskiej wydaje mu się mocno podejrzany… Ola jest mocno wkurzona na Brzozowskiego - ale jego podejrzenia dają jej sporo do myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi 2120-2123 29.07.15, 14:39 2120 Kinga i Michał wracają z romantycznego wyjazdu. "Młoda para" jest w znakomitej komitywie. Wybierają się razem na firmowy bankiet. Niespodziewanie przychodzi tam również… Iwo! Kmiecik natrętnie kręci się przy Brzozowskiej. W końcu spotykają się w łazience. Iwo przekręca klucz i… zaczyna pieścić Kingę! Co zrobi Brzozowska? Honorata jest śmiertelnie obrażona na Romana. Pięknie ubrana, oznajmia mu, że wychodzi na spotkanie... Hoffer zaczyna za nią wydzwaniać. Kompletnie nie radzi sobie ze swoimi emocjami… Smolni jadą na budowę odebrać dom. Wykonawca zachwala swoją robotę. Jednak inspektor budowlany jest innego zdania - oświadcza, że dom jest pełen usterek! Według niego nie nadaje się do odbioru… W Smolnym wzbiera wściekłość! 2121 Kinga nie może zapomnieć o namiętnym seksie z Iwem. Niespodziewanie spotyka Kmiecika pod swoim domem! Mężczyzna proponuje, że podrzuci ją do pracy. Wiezie jednak Brzozowską do swojego domu… Ula zamęcza Zuzę pytaniami kiedy pojawią się reklamy z jej udziałem. Chciałaby udowodnić koleżankom, że ma mamę modelkę… Tymczasem Kamil przyłapuje w swoim gabinecie jakąś dziewczynkę. Tosia przegląda dokumentację swojej mamy - ciężko chorej pacjentki Hoffera... Inspektor budowlany oblicza koszt poprawek w domu Smolnych na 50 tysięcy złotych! Sugeruje, że wykonawca ich oszukał. Krzysztof jedzie na budowę i żąda od Koryckiego, by naprawił swoje błędy. Wykonawca się nie zgadza! 2122 Iwo wraca do pracy w firmie Kingi. Brzozowska w panice - obawia się plotek. Żąda, by kochanek się zwolnił! Zamiast tego Iwo ponownie zabiera Kingę do siebie… Brzozowska nie protestuje. Michelowi grozi deportacja. Przyjaciele zamieszczają na profilu randkowym ogłoszenie o "białym małżeństwie". Na anons odpowiada studentka Ala. Miła, skromna dziewczyna zgadza się na ślub - za 10 tysięcy. Michel jest uratowany? Maks szuka pretekstu, by spotkać się z Kamilą - chce zrozumieć, dlaczego ukochana go opuszcza. Dziewczyna przychodzi po swoje rzeczy. Wyjaśnia Brzozowskiemu, że ma poważne powody, by lecieć do Afryki. Maks jest załamany… 2123 Kamil chce, by ojciec postarał się odbudować związek z Honoratą. Roman czuje się zaszczuty - wszyscy coś mu tłumaczą, podpowiadają i czegoś żądają! Wieczorem oznajmia Honoracie, że ma dość i wyjeżdża! W prasie ukazują się reklamy z Zuzą. Ula szczęśliwa - wreszcie może pochwalić się zdjęciami mamy-modelki. Tymczasem Kamil dowiaduje się, że Tosią - córką jego ciężko chorej pacjentki - nikt się nie opiekuje… Igor jest potwornie zdenerwowany - okradziono jego konto! Elżbieta jest zawstydzona. Przyznaje, że to ona wydała wszystkie pieniądze Nowaka… Na kosmetyki i ubrania! Igor jest w szoku… Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: 2120-2123 30.07.15, 10:16 Igor jest potwornie zdenerwowany - okradziono jego konto! E > lżbieta jest zawstydzona. Przyznaje, że to ona wydała wszystkie pieniądze Nowak > a… Na kosmetyki i ubrania! Igor jest w szoku… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha :D a to dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: 2120-2123 31.07.15, 17:32 Nie wiem, co w tym śmiesznego.. normalnie, na waciki potrzebowała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Iwo 30.07.15, 11:06 Iwo - Iwem, Iwona, z Iwonem. Tak się odmienia to imię. Odpowiedz Link Zgłoś