Dodaj do ulubionych

Nagrody Emmy 2015

18.08.15, 15:25
Gra o tron w tym roku otrzymała nawet 24 nominacji. Czy uda się serialowi zwyciężyć w głównych kategoriach Emmy awards. Obok Gry o tron również możemy zobaczyć takie produkcje jak Mad Men, Downtown Abbey, Homeland, House of cards i wiele innych.
A wy kogo typujecie do wygranej?
Obserwuj wątek
    • kratka151 Re: Nagrody Emmy 2015 19.08.15, 23:54
      Według mnie Gra o tron niezasłużenie zdobyła tyle nominacji, szczególnie, że piąty sezon jest (wg. wielu widzów, w tym mnie) najsłabszy. Jeśli chodzi o kategorię najlepszy serial dramatyczny to obstawiam Mad Men, bo w tym roku się skończył, a akademia lubi nagradzać seriale tuż po ich zakończeniu. Sądzę, że to właśnie Mad Men będzie świecił triumfy na tegorocznej edycji. Chociaż ja osobiście dałabym statuetkę Better Call Saul, ale moja opinia, jako fanki Breaking Bad jest kompletnie nieobiektywna. Myślę, że Better Call Saul w tym roku jeszcze nie ma co liczyć na nagrodę, ale w przyszłym roku, kto wie... Ważnym konkurentem jest też House of Cards, który ma szansę wyjść z cienia i zacząć zdobywać nagrody, bo do tej pory zawsze znajdował się lepszy serial (czytaj; właśnie Breaking Bad :) ). Muszę jeszcze wspomnieć, że jestem okropnie niezadowolona z braku nominacji dla The Knick, który mnie urzekł świetnym klimatem i pięknymi zdjęciami, ale widocznie dla akademii jest zbyt mało "komercyjny". Nie rozumiem też braku jakichkolwiek ważnych nominacji dla Wikingów, nie jest to wybitny serial, ale myślę, że dość niedoceniony.

O serialach komediowych się nie wypowiem, bo takowych nie oglądam.

Najlepszy serial telewizyjny: jak dla mnie bezsprzecznie Poirot, perfekcyjny bez dwóch zdań.

Najlepszy aktor w serialu dramatycznym: Serce podpowiada Bob Odenkirk, rozum mówi Kevin Spacey (lub Jon Hamm). Btw. dlaczego Clive Owen nie otrzymał nominacji, dlaczego?!

Najlepsza aktorka w serialu dramatycznym: Czuję, że Robin Wright ma duże szanse.

Najlepszy aktor drugoplanowy w serialu dramatycznym: Jonathan Banks, proszę! Wiem, małe szanse :) Tak serio to myślę, że jedynym możliwym zwycięzcą jest Peter Dinklage, po 4 latach przerwy otrzyma swoją drugą statuetkę i chyba zasłużenie. Jak wspominałam, 5 sezon GoT mnie (i nie tylko mnie) rozczarował, ale Peter nie rozczarowuje nigdy :)

Najlepsza aktorka drugoplanowa w serialu dramatycznym: Stawiam na Christinę Hendricks, choć Lena Headey też ma duże szanse. Jak dla mnie nieporozumieniem jest nominacja dla Emilii Clarke, co prawda dziewczyna śliczna, ale aktorka tylko przeciętna.

No to by było chyba na tyle, nie będę komentowała wszystkich nominacji, opisałam tylko te (dla mnie) najważniejsze. Fajnie byłoby otrzymać jakiś odzew :) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka