Dodaj do ulubionych

Top of the Lake 2

07.09.17, 18:27
Na Ale Kino+ we wtorki wieczorem, po dwa odcinki.

Bez zaskoczeń - czyli serial hipnotyzujący.
W porównaniu do pierwszej serii - więcej niuansów, jeszcze bardziej wciągający, jeszcze bardziej angażujący. Genialny scenariusz, niebywałej jakości reżyseria, do tego aktorstwo które angażuje od razu.

(Drażni tylko wygląd Kidman - do bardzo młodej twarzy i figury nastolatki przed okresem pokwitania dołożyli jej siwą perukę, bo gra panią w średnim wieku, efekt jest cokolwiek sztucznawy, coś jak potężna diwa operowa, która gra pierwszy raz zakochaną młódkę. Gra świetnie, ale z powodu wyglądu trudno jej uwierzyć.)
Obserwuj wątek
    • latarnik88 Re: Top of the Lake 2 08.09.17, 09:03
      Na Alekino w środy wieczorem.Oglądam i widzialam sezon 1 .Temat jest przykry , ale całość
      robi wrażenie.W poprzednim sezonie Nowa Zelandia , teraz Sydney.W roli bohaterki prowadzącej
      śledztwo Elisabeth Moss znana z Opowieści podręcznej.Warto oglądać .
      • baabeczka Re: Top of the Lake 2 09.09.17, 23:10
        Oglądam i jestem oczarowana grą Elisabeth Moss.
        Kidman chyba przesadza z operacjami, pamiętam ją z burzą rudych lokow i teraz mnie ciut razi, ale gra wysmienicie.
        • scoutek Re: Top of the Lake 2 11.09.17, 16:55
          to polecam "Wielkie kłamstewka" tam jest naprawdę znakomita
          • bene_gesserit Re: Top of the Lake 2 11.09.17, 19:07
            Ona jest znakomita wszędzie - świetnie grała również w 'Mad Men', ale role w obu 'Top of the Lake' są chyba pisane dla niej - w każdym razie tak to wygląda i tak to jest zagrane.
            • remigius991 Re: Top of the Lake 2 07.02.18, 09:36
              trzyma klimat ale jak dla mnie to akcja trochę za wolno się toczy.
              • bene_gesserit Re: Top of the Lake 2 07.02.18, 17:41
                A ja, po obejrzeniu wszystkich odcinków jestem rozczarowana.
                Świat w 'dwójce' jest jakiś mocno papierowy, Główny Zły Mężczyzna jest Zły jak wilk z 'Czerwonego Kapturka' - totalnie i bez reszty, do tego szalony i niepoczytalny. Źli - i słabi - są też inni mężczyźni, mizoginistyczni, głupi, bezmyślni i okrutni. Jakoś to nagromadzenie Złych Mężczyzn i Dobrych Kobiet mnie razi. Rozumiem, co autorka miała na myśli i jej intencje zapewne były szlachetne, ale wyszło słabo.
                • emily-rose Re: Top of the Lake 2 15.06.18, 23:51
                  Ile odcinków ma druga sería? I tylko Elisabeth Moss jest elementem wspólnym z pierwszą serią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka