Dodaj do ulubionych

M jak miłość Lista absurdów - part X

27.08.23, 09:45
Zakładam wątek na nowy sezon , może ktoś się skusi i od czasu do czasu zajrzy i skomentuje poczynania naszych ulubionych bohaterów z serialu.
Jutro pierwsze rozdanie.
I niestety smutna wiadomość na początek , zmarł Andrzej Precigs ,znakomity aktor , znany z wielu produkcji i
serialowy ojciec Kingi.
Kończy się świat , który lubimy , znamy i akceptujemy dzięki takim artystom.C 'est la vie !
Obserwuj wątek
    • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.09.23, 00:59
      Bardzo smutna wiadomość. 😢
      Nie będzie już dziecinnych awanturek między starszymi panami. 😢

Ale wracając do aktualności serialowych - niech już ktoś tę Julię zabierze, bo tych jej intryg, zdzierżyć już się nie da. Normalnie za łeb i o ścianę.

Piotrek to się załatwił, doprawdy. Ale trochę mnie to dziwi, młody facet, bez nadwagi, jeszcze niedawno była mowa, że uprawia sporty i rozległy zawał?
      A tuż obok Tadeusz z otyłością kliniczną i nikt o zawałach w jego przypadku, czy bodaj o nadciśnieniu nawet nie wspomina.
      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.09.23, 10:44
        Piotrka zajechały nerwy i stres związany z pracą adwokata i chęć pełnego zaangażowania w sprawy rodzinne .Brak czasu , głowa zajęta myślami o procesach , niby jest partnerem w kancelarii ale żaden z kolegów nie jest tak obciążony sprawami rodziny jak Perła .Adaś na luzie , ciągle cedował swoje obowiązki na Piotrka.I taki efekt.Rozległy zawał .Teraz trzeba zwolnić tempo , podleczyć serce , zmienić nawyki żywieniowe , wyluzować bardziej i zrelaksować , odpuścić kancelarię , pojechać na rehabilitację kardiologiczną na miesiąc do szpitala uzdrowiskowego , brać leki , odwiedzać kardiologa w miarę potrzeby ,czyli odświeżyć ciało i duszę.Głownie trzeba to wykonać samemu , nie oglądać się na żonę , młody jeszcze , po 40stce , to da radę.
        • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.09.23, 00:58
          Dzisiaj to już absurd, nad absurdami.
          Przez pół odcinka Franka biadoli, że nie ma nikogo do pracy kelnera, Pawulon castingi robi, a ostatecznie sam się u niej zatrudnia, rowery będzie serwisował wieczorami i po nocach, a tu nagle hop, nagle Kindze deklarują, że przygarną bliźniaczki na jakiś czas, żeby Piotrek wypoczywał i jak najszybciej wrócił do zdrowia.
          No hit!
          A kto się tymi bliźniaczkami zajmie? A może wezmą je do kelnerowania? 🙈🙈
          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.09.23, 08:20
            Może bliżniaczki chodzą do przedszkola , czy żłobka , bo inaczej co je czeka ?Kącik przy małym stoliczku w Bistro , z kredkami .Absurd goni absurd.Kinga nie musi leżeć przy mężu i trzymać go za rękę.
            A co do Piotrka , już za parę dni , właściwie z marszu ,takie osoby po zawale wyjeżdzają w ramach NFZ do szpitala uzdrowiskowego , w ramach L4 , mają tam zapewnioną doskonałą opiekę medyczną , rehabilitację kardiologiczną ,leki , dietetyczne jedzenie i oswojenie z chorobą w towarzystwie takich samych chorych osób.Piotrek jest po koronarografii ,ma założone stenty (angioplastyka),pomoc wszystkich dookoła, nawet wsparcie finansowe kancelarii.Przecież nie zostanie bez pieniędzy , zasiłek chorobowy będzie mu wpływać na konto.
            A szalona Julia już za trzy dni wprowadzi swój plan w życie.Do wszystkich plag dotykających środowisko Budzyńskiego dojdzie podejrzenie popełnienia morderstwa.
    • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 20.09.23, 18:52
      Prrrrrr, Szalona! Och Latarniku, cóżeś Ty mi uczyniła :D Dawno spuściłam zasłonę milczenia na ten serial, ale cosik mię podkusiło i po obejrzeniu serialu o Agnieszce Osieckiej, (któren to stał się powodem wykupienia abonamentu na VOD) zapuściłam żurawia do Zduńskich. "Na chwilę", pomyślałam. "Nie będę przecież tego oglądać". Ale stara miłość nie rdzewieje. Obejrzałam pół jakiegoś odcinka, w którym Piotruś po zawale powrócił na łono Kingi. I jakosik po nitce do głębka po paru dniach postanowiłam sprawdzić, czy jeszcze tu ktoś pisze. A jakże! No to co... wracamy.
      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.09.23, 07:53
        Szalone historie możemy oglądać , wręcz kryminalne.Można sądzić , że wielu wariatów opuściło bezpieczne mury i zagnieżdziło się w Mjm.
        Zabrakło Wojtka , zabraknie Filarskiego ale jest sąsiad Wiesiek , który zaczyna rządzić się w domu Kingi , tym bardziej , że Piotruś traktowany jest jak inwalida.Dzieci oddali , psa też , wszyscy zajęci , a Piotrek kanapki sobie nie zrobi sam.
        Budzyński podejrzany o podżeganie do samobójstwa lub wręcz o uprowadzenie i zabójstwo.
        Kryminał kabaretowy zrobili z naszego serialiku rodzinnego.
        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.09.23, 10:46
          latarnik88 napisała:

> Kryminał kabaretowy zrobili z naszego serialiku rodzinnego.
          >
          😄No właśnie. Jedna desperatka pozoruje swoje zabójstwo, próbując wkręcić w to byłego kochanka, drugi nieszczęśnik wysyła pogróżki pani doktor, trzeci bandyta wykorzystuje córkę, żeby dotrzeć do matki... No i jeszcze wątek szemranej siostruni lekarki Kasi... A to najwyraźniej nie koniec, bo szykuje się nam chyba jakaś heca z Olą, która najwyraźniej ześwirowała po odkryciu, że "jej" Tadzik znalazł sobie inną kandydatkę na żonę. Aż strach się bać, co będzie dalej😉
          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.09.23, 08:39
            Ola z błędnym wzrokiem i zmierzwionym dziko włosem , spoglądająca przez szparę w zasłonach.
            • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.09.23, 15:05
              Przez dwa tygodnie nie byłam w Polsce i teraz obejrzałam zaległe odcinki z nagrań. Cóż, niby człek wiedział, co zajdzie, ale stopień zje...nia łba Julii poraża mimo to.
              To, że Budzynia nienawidzi w sumie za swoje błędy, nie usprawiedliwia niczego. Tyle ludzi krzywdzi przy okazji, w tym swoją przyjaciółkę Sylwię, która odchodzi od zmysłów ze strachu o nią.
              • ikarr Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.09.23, 06:47
                Wczoraj cały odcinek ślub w wersji komediowej, nie do wytrzymania, przeplatany z cudownym oczyszczeniem strapionego po śmierci córeczki ojca, a spodziewaliśmy się, że znajdziemy zwłoki lekarki w pobliskim lesie i nareszcie odczepi się ona od Rogowskich. A tu nie, rozejm.
                Mateusz pojawia się nagle spod ziemi przy Kamizeli wracającej z cmentarza i tak samo niespodziewanie odjeżdża (ile czasu był w domu, pół dnia?).
                Lilka już wg mnie wygląda matronowato, to już nie jest ta sama dziewczyna ze zdjęć przeglądanych przez Mateusza. Może wreszcie zrozumie, co zrobiła i przestanie za nim biegać.
                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.09.23, 08:05
                  Rozumiem , że Mateusz przeżył mocno porzucenie przez żonę dla dwukrotnie starszego faceta z krainy pająków , który na dodatek żle ją traktował i okazał się w końcu niebezpiecznym przestępcą międzynarodowym , ale czy koniecznie musiał wstąpić do woja , do dobrowolnej służby wojskowej , jak wyrecytował Rogowski?
                  Morze , służba na statku , ucieczka z Grabiny , to jasne , sprawdził się chłopak , odtajał po zdradzie , poradził sobie.Ale wojsko ?Żeby ganiali go tam bez sensu a może i wysłali na front.
                  Nie mógł studiować ? , zarobił chyba na morzu , ojciec też mógł pomóc , może za granicą .
                  A ta Lilka wzrokiem za nim wodzi , ugania się za nim , złamie się chłopak i pozwoli jej wrócic?
                  Wczoraj tak było z chrześcijańskim przesłaniem , szczególnie wątek lekarki i ojca zmarłej córki.
                  Co do ślubu , to za dużo tych gagów było , a to obrączki zginęły , a to urzędnika zabrakło.Ale wiadomo , że dobrze się skończyło , wszyscy się odnależli na swoich miejscach , panna młoda wyglądała pięknie jak marzenie , pan młody rzeczywiście schudł , jeszcze z 10 kg chociaż i będzie git.
                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 00:58
                    Scena, w której Stasiek i "Józuś" na wyprzódki prowadzili Jagodę przed obliczę urzędnika, miodzio! 😂😂😂
                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 08:04
                      Wreszcie Perła pojechał do sanatorium i to na 3 miechy.Zwyczajowo szpital uzdrowiskowy przydzielany jest na 28 dni , ale pewnie kancelaria się zrzuciła.
                      Bez pomocy bliskich młodzi Zduńscy nie poradzili by sobie i teraz w czasie choroby i na co dzień będąc zdrowymi.A dwoje starszych już samodzielni , dwójka młodszych w przedszkolu i ciągle krzyk i lament.Zakupy można zamawiać z dostawą do domu, Starszy pan w ortezie może się obsłużyć samodzielnie śniadaniem i przekąską .
                      A tak bardzo Kinia chciała mieć dużą rodzinę .Bistro daje możliwość manewru czasowego , gdyby pracowała na etacie to dopiero miała by problemy z czasem i logistyką.Mama wdowa w depresji , problem w tym , że nie opiekuje się domem i dziećmi.
                      • kobieta-leniwa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 08:30
                        małe wyjaśnienie do szpitala uzdrowiskowego, długość rehabilitacji kardiologicznej zależy od kondycji, nie ma czegoś takiego "zwyczajowo" i jak najbardziej można dostać pobyt na 3 a nawet 6 miesięcy
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 15:24
                          Nie wiedziałam , że może być i 3 do 6 m-cy.Nie spotkałam kogoś takiego ,Owszem , przedłużano pobyt o 7 dni.
                          Ludzie młodzi ,po ciężkim zawale , 5 stentów wstawionych ,niewydolność serca.Wygląda mi to na propagandę sukcesu.On się tam zanudzi , chyba , że znajdzie sobie koleżankę , bo takich tam nie brakuje.Ledwo kostusze uciekły i już chętne.
                          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 15:41
                            latarnik88 napisała:

> Ledwo kostusze uciekły i już chętne.

Kusicie dziewczęta, kusicie. Lecę nadrabiać zaległości. Sanatorium, a to ci dopiero! Już widzę ten wianuszek siwych dam, a w środku Perła. Tam go nikt oszczędzał nie będzie. Nikt nie powie "Piotruś zostaw, Piotruś nie rusz." W końcu dowiedzie, że serce ma jak dzwon. Byle go cucić nie trzeba było jak tego biedaka w Dąbrowie Górniczej.
                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 15:54
                              to nie sanatorium , a Oddział szpitalny rehabilitacji kardiologicznej w szpitalu uzdrowiskowym.Zaoszczędzą przez 3 miesiące, wyżywienie , leki , rehabilitacja , wszystko za darmo.Wróci taki wygimnastykowany i odświeżony jak młody bóg.Starsze panie i owszem , panowie również , ale więcej młodych 40 letnich facetów i panie młodsze też.I zdziwienie , bo brak grubszych pacjentów , szczupli , a nawet chudzi , tacy wysuszeni zdarzają się.Perła będzie miał branie.Towarzystwo wypoczęte , wycwiczone , chyba do basenu go nie skierują , ale tak ogólnie to warunki do romansowania wspaniałe.A to też terapia pożądana.
                              • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 17:03
                                latarnik88 napisała:

> brak grubszych pacjentów , szczupli , a na
                                > wet chudzi , tacy wysuszeni zdarzają się.

Znak czasu, widać wszyscy z Warszawy, bo w Grabinie ten pan młody do wysuszonych raczej nie należy. A i Maryja chuderlaczkiem nie jest. Ona teraz z Arturem na stałe w Grabinie mieszka? Pozapominałam wszystkie ksywki... Artur zdaje się miał jakąś ksywkę farmakologiczną, ale jaką? Nie pomnę. Bo Prostamol to był wcześniejszy adorator Maryi sprzed lat.
                                A czy Martusia jeszcze pokazuje się w serialu?
                                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 17:47
                                  Santana zdaje się to Artur Rogowski
                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.10.23, 08:28
                                    Lemur nachodzi Gibona błagając go o pomoc w polepszeniu relacji między dziećmi a Radkiem.Kiedyś nie miała czasu na weekend z rodziną i wakacje wspólne , nie mówiąc o zmianie pracy i powrót do Warszawy .A teraz kochaś jest najważniejszy i pod jego potrzeby wszystko się zmieniło i zdolna jest do wszelkich poświęceń , żeby go zadowolić.
                                    A co ze skrzywdzonym i zdradzonym Gibonem , który niczym nie zasłużył sobie na takie potraktowanie?Ma on broń służbową ? Czyli powinien się odstrzelić , żeby zadowolić zakochaną Izę i uczynić z niej wdowę do wzięcia.
                                    Szymek to chyba nie wie o swojej biologicznej mamie Kasi , która spoczywa na cmentarzu.
                                    • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.10.23, 15:34
                                      latarnik88 napisała:

> Czyli powinien się odstrzelić , żeby
                                      > zadowolić zakochaną Izę i uczynić z niej wdowę do wzięcia.

Lemur jak Izabela Łęcka: skoro kochaś ważniejszy to Gibon powinien stanąć na wysokości zadania i odstrzelić się, a nie fochy strzelać. Po rycersku powinien postąpić.
                                      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.10.23, 08:53
                                        Przynajmniej, ze strony ojca Janka od Basi mają spokój , po jego napaści z pistoletem w reku na żonę i policjanta , zapuszkują go na dłużej.

Lemur znudzony był już życiem z Gibonem ,zakochała się gorąco w Blondasie i koniec z małżeństwem.Dobrze , że Szymek zrozumiał , że biegu historii nie zmieni i pogodził się z rozpadem rodziny.Bedą mieli tatę i mamę , tyle , że oddzielnie , no i ojczyma , który jak na razie stara się bardzo.
                                        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.10.23, 10:30
                                          No właśnie nie jestem do końca przekonana, czy Szymek rzeczywiście już się pogodził z sytuacją. Wystraszył się wprawdzie tą swoją akcją z gwoździem w oponie, ale czy odpuści tak zupełnie, czy tylko zmieni "kaliber", zobaczymy.
                                          Blondas może i się stara, ale ja mu nie ufam, wydaje mi się jakiś taki nieszczery, jeśli chodzi o dzieciaki zwłaszcza. Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że Lemur jeszcze gorzko pożałuje tej zamiany.
                                          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.10.23, 12:30
                                            majaa napisała:

> Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie,
                                            > że Lemur jeszcze gorzko pożałuje tej zamiany.

Też tak sądzę i będzie "jak trwoga to do Gibona". A Gibon złamie się i weźmie Lemura pod swoje skrzydła, bo męczeństwo to jego drugie imię.
                                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.10.23, 18:31
                                              wawrzanka napisała:

> majaa napisała:
                                              >
                                              > > Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie,
                                              > > że Lemur jeszcze gorzko pożałuje tej zamiany.
                                              >
                                              > Też tak sądzę i będzie "jak trwoga to do Gibona". A Gibon złamie się i weźmie L
                                              > emura pod swoje skrzydła, bo męczeństwo to jego drugie imię.

Tak jest , to samo pomyślałam , że Gibon przygarnia wszystkie "brzydkie kaczątka", skrzywdzone przez los ,czy okoliczności.
                                              Pewnie Blondas , zdolniacha w zawodzie dziennikarskim, dostanie propozycję pracy w prestiżowym piśmie ,gdzieś na kontynencie amerykańskim i wyjedzie.Może Lemur pociągnie za nim a może nie.Dzieci Gibon nie pozwoli jej zabrać.
                                              • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.10.23, 13:16
                                                Raczej nie liczę na ponowne zejście się Lemura z Gibonem, a to dlatego, że oni rozeszli się tak prywatnie i pewnie nie będą chcieli znów grać szczęśliwej rodzinki. Niby aktorom nie powinno to przeszkadzać, to w końcu ich praca i za to im płacą, ale akurat w przypadku seriali to odnoszę wrażenie, że scenarzyści jednak bardzo się starają iść im na rękę w takich sytuacjach.
                                                • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.10.23, 17:49
                                                  Czyli M jak Miłość to taki mały Big Brother.
                                                  • agatha.trixie Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.10.23, 20:29
                                                    Szczególnie, że rozstali się z powodu zdrady. To byłoby zwyczajnie okrutne, zmuszać ich do grania romantycznych scen takiej sytuacji.
                                                    Tylko scenarzyści mogli się jednak bardziej postarać, bo ta nagła miłość Lemura do Blond Wymoczka jest zupełnie niewiarogydna.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.11.23, 07:29
                                                    Maryja może już iść na emeryturę , maja 50%udziałów w przychodni , to blokuje etat , niezastąpiona.Ale w końcu to jej wybór razem z mężem w domu i w pracy.
                                                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.11.23, 23:41
                                                    A Maryja ma już 60 lat? Bo Pieńkowska dopiero 58.

Zresztą, czy ma, czy nie ma, skoro chce, niech pracuje. Mnie bardziej wkurza ta jej ciągła potrzeba kontroli nad wszystkim i wszystkimi. 😏
    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.11.23, 08:33
      Parę lat temu , oficjalnie, były w serialu 59 -te urodziny Maryji.Ona od Santany -męża jest sporo starsza , chyba z 8 lat.Ona stale w niedoczasie , bo i dom na wsi i Kamizela i Basia niesforna i mężulek i dzieci , wnuki w stolicy.Ale widocznie to lubi.
      • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.11.23, 23:43
        Jacek Milecki (Robert Gonera) wraca do serialu. Jakiś czas temu pisałam, że powinien wrócić i proszę! 😁😁
        Nastąpi również powrót Natalki, ale będzie ją grać Dominika Suchecka, a nie Marcjanna Lelek, która się obraziła na produkcję. 😉

A Jacek pojawi się już chyba w przyszłym tygodniu. 🙂
      • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.11.23, 23:51
        Według fandomu Maria skończy 24 grudnia 63 lata. 😉
        Dla niektórych to wiek na emeryturę, dla niektórych jeszcze nie. 🙂
        Moja mama pracowała do ukończenia 75 roku życia, wcześniej nawet nie chciała słyszeć o emeryturze. 😉
        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.11.23, 07:40
          Zgadza się, w 1960 r Lucjan poślubił ciężarną Basię, przy sprzeciwie rodziców.. Potem Kamizela była ukochana synów i spafkobierczynia.Marysia urodziła się w tym roku .w 1960.Pracą pielęgniarki w przychodni to nie pracą na oddziale szpitalnym.Takze do 70 tki prace pociągnie.,biorąc pod uwagę kondycję mamy i soltysiny to jeszcze dużo pracy przed nią.
          • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.11.23, 11:12
            Czy tylko mnie się wydaje, że twórcy serialu przygotowują nas, widzów emki, na odejście Piotra, Perły Palestry z tego padołu łez?
            To przekazania polisy Marii, te wspomnienia z dzieciństwa, wspólne odkopanie "kapsuły czasu", te spojrzenia na bliskich pełne melancholii?
            Tak mi jakoś powiało.

No i sprawa Jacka - myślicie, że będzie znowu miłość?
            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.11.23, 17:01
              misterni napisała:

> No i sprawa Jacka - myślicie, że będzie znowu miłość?
              >
              Myślę, że zło jakiej miał w sobie , nadal w nim tkwi.Oszuka Martę, wpedzi w kłopoty finansowe ,będą z tego same problemy .
              A co do Perły, trudno powiedzieć, choroba niedokrwienna serca nie musi być śmiertelna. Wszystko zależy od sposobu zycia i swiadomosci na ten temat.Przezyl szok , wraca do siebie i tak go naszlo.Dowiaduje sie , ze najcenniejsze jest zdrowie i rodzina.Ma czworo dzieci , jest potrzebny.Nie warto poświęcać się dla pracy ponad siły, bo jak ich zabraknie , to otoczenie zawodowe potraktuje chorego jak inwalide niepelnowartosciowego i znajda innego pracusia na jego miejsce.
              • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.11.23, 23:30
                Jacek nie był zły, był w szponach nałogu. Ludzie z tego czasem wychodzą.
                Generalnie mogłoby się coś w życiu uczuciowym Marty zadziać pozytywnego, bo zrobili z niej już skapcaniałą nudziarę. Maria sporo starsza, a pełna werwy, kolorowa, a ta snuje się ze zmarszczonym czołem jak potępieniec. Dobrze, że chociaż w namiotach przestała chodzić.
                • beakarp Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.11.23, 18:59
                  no właśnie - mogliby jej botoksu troche zapodać na czoło ;)
                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 08:56
                    Podpalenie już było w Grabinie.Chory psychicznie Rafał( Przemysław Bluszcz), bezdomny , zakochany w Annie ,podpala dom Mostowiaków , a przedtem więzi w owczarni Annę i Ewunię .Na szczęście Marek w ostatniej chwili ratuje obie panie , ale dom doszczętnie spłonie.Przybywa też Werner , ówczesny chłopak Anny.Anna , to siostra przyrodnia Hanki.To były historie.
                    To Anna była pierwszą właścicielką Siedliska.Kupiła posiadłość od Kisielowej , która dostała je w spadku.
                    Anna rywalizowała o Marka z Ewcią , potem związała się z Wernerem i którego porzuciła dla restauratora z Riviery francuskiej .Prowadzą tam pensjonat.A Marek , jak wiadomo osiadł ostatecznie w Australii , razem z przybranymi córkami, żoną ,uznaną naukowczynią i jej synem.
                    • moniq_c Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 10:21
                      a zwróciliście uwagę że Ania Martusiowa zrobiła sobie nowy nosek?
                      • moniq_c Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 10:25
                        Martusiówna właściwie ;)
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 12:50
                          Możliwe, zauważyłam , że jakoś inaczej wygląda i nie mówię o kolorze blond.Miała brzydki nos , a własciwe brzydkie nozdrza , co szpeciło , miała możliwość , to sobie zoperowała.
    • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 31.01.24, 12:27
      Coś ostatnio umilkłyśmy, Dziewczyny ;) A tu przecież się dzieje...

Podmienili Natalkę (jak Wam się podoba ta zamiana? Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić na razie.

Dima zaczyna zdradzać wrażliwość na wdzięki Owada i Budzynowi znowu gul skacze z zazdrości.

Pavulon też nie może spać spokojnie, bo kolega-psychol zagiął parol na jego żonę i pewnie łatwo nie odpuści.

Namiotowi chyba mocno doskwiera samotność, bo najwyraźniej planuje powrót do przeszłości ze swoim byłym, który próbuje ją obłaskawić eklerkami. Tymczasem jednak razem z Maryją wpierniczyli wszystkie i nawet im do głowy nie przyszło, żeby chociaż jedną zostawić z całego pudełka :O Wprawdzie Maryja nie musi przecież dbać o figurę, bo jak wiadomo kochanego ciała nigdy nie za wiele, no ale tak wyżreć dosłownie wszystkie?!

Gibonowi najwyraźniej szykuje się kolejny potomek. Jeszcze facet nie do końca okrzepł w roli kawalera z odzysku, a tu taki sztos... Ciekawe, co Gibon zdecyduje, jak się dowie.
      • ikarr Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 31.01.24, 18:50
        Ja jestem wstrząśnięta kreowaniem Lenki na bożyszcze mężczyzn.
        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 01.02.24, 15:51
          Lenki czy Basi ?bo to raczej Basię Rogowska kreują od 3 lat na pozeraczke męskich a raczej chlopiecych serc do której kolejka wręcz się ustawia.No ale Basia wybredna i nie każdego wybiera na sezon. A Lenka Zdunska też ostro sobie poczyna w temacie i świat się kręci wokół miłości.Nawet ta mała od Umarlaka też już musi mieć parę, bo singielka to raczej pośledni stan. A Gibon wiadomo , że od czasu do czasu musi coś zmajstrowac
          Tylko Gapowata Franka z Pavulonem nadal bezdzietni , pomimo starań i chęci.Natalka dziwna jest w nowej odsłonie .Ania po korekcie nosa i w nowym kolorze nie podobna do siebie.
          • edka12 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 09:16
            Czy tylko ja mam wrażenie, że Lenka Zduńska gra koszmarnie? Nie chodzi mi absolutnie o wygląd dziewczynki ale jest tak sztuczna i nierealna, ze aż zęby bolą.
            Szykuje się wielki powrót Natalki z Antypodów. Niepokojąco często dopytywała się o wakat i zerkała na nowego komendanta.
            Franka źle skończy kontynuując znajomość z psychopatycznym architektem.
            A Iza jest jak pies ogrodnika. Sama planuje ślub a na nowe związki Gibona krzywo patrzy. Co będzie jak się dowie o nowym potomku?
      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 02.02.24, 12:07
        Namiot nie powinien zadawac sie z exmezem , oszustem i hazardzista.Ponizyl ja powinna słuchać rodziny i rozumu zawodowego . że ten Jacek czegoś potrzebuje od niej.Jakiegos zabezpieczenia majątkowego na rzecz swego nowego interesu jak przypuszczam.Oprzytomniej Namiocie.
        • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.02.24, 17:38
          Namiot zadał się po wyjeździe Ani z dwoma ex-mężami. Obaj przylecieli z jedzeniem pocieszać Namiota, choć Budzyn tak jakby na siłę, z lojalności wobec Ani, która go o to poprosiła. Hm... dorosła córka, zamiast się zajmować własnymi sprawami, których na pewno ma dużo przed wyjazdem, nęka ojczyma, by opiekował się Namiotem.

Swoją drogą pamiętacie ten motyw? "Proszę, zaopiekuj się [dowolne imię] podczas gdy ja będę [w więzieniu/szpitalu/na przymusowym zesłaniu, w kryjówce, w delegacji]

Wieczorem Namiot ogląda album ze zdjęciami, chodzi po ścianach i ogólnie nie wie co ma ze sobą zrobić. Podobno inteligentni ludzie nie nudzą się.
          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.02.24, 09:47
            Ania nie wyjeżdża daleko , zmienia mieszkanie , na studenckie wynajmowane z koleżanką w Warszawie.Ma studiować prawo.Pozbierała się dziewczyna przed maturą i dobrze zdała.Ciekawe , co by się stało , żeby mamunia odmówiła finansowania wynajmu plus koszty utrzymania.Jak to działa?Znowu byłyby fochy i kręcenie , tym razem ładniejszym noskiem?
            Namiot zawsze miała dużo pracy , siedziała nad aktami w swoim gabinecie , a teraz co ,praca nie zając?
            Dlatego zbliży się z Jackiem , z nudów.Brak emocji rodzinnych.
            • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.02.24, 13:47
              latarnik88 napisała:

> Namiot zawsze miała dużo pracy , siedziała nad aktami w swoim gabinecie , a ter
              > az co ,praca nie zając?
              > Dlatego zbliży się z Jackiem , z nudów.Brak emocji rodzinnych.

To prawda, zawsze też przed nią męski ścielił się trup. Dziś jak widać mniej chętnych do tego. Namiot nie powinien jednak długo być sam. Marnuje się potencjał wątku miłosnego w wieku dojrzałym, po przejściach. Może w końcu jakiś dłuższy udany związek dla Namiota?
            • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 13.02.24, 12:53
              Ach te problemy dzieci z bogatych rodzin... Mamuśka z tatuśkiem mają łożyć na podwójny czynsz, bo córcia chce się pobawić w dorosłą i "samodzielną". I koniecznie żadnych dobrych rad, tylko kasa na czas. A jak nie, to na bank byłby foch.
              A co do przeżywania tej Aninej wyprowadzki przez Namiot, to już nie pamiętam, czy w przypadku Łukasza też taka pogubiona była, ale chyba jednak nie. Czyżby teraz syndrom całkowicie już pustego gniazda? No najwyraźniej... Ale wiązać się z kimkolwiek, a zwłaszcza z byłymi, tylko dla zabicia pustki i nudy to bardzo kiepski pomysł.
              • ikarr Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 08:17
                Jak zobaczyłam wczoraj sceny w domu rodzinnym nowej narzeczonej Gibona (nie pamiętam nawet imienia postaci...), która spodziewa się dziecka i z drżeniem w głosie oraz wielkim strachem poinformowała o tym Gibona ("Myślałam, że po pierwszym zdaniu uciekniesz"), to poczułam, że nie da się już tego serialu oglądać. Co to za archetypowe w najgorszym znaczeniu kreowanie postaci i relacji? Rodzinka - Kiedy ślub? (Gibon milczy, patrząc przy stole na prymitywne ciocie i wujków), panna, wystylizowana na modelkę, która uciekła z prowincji do wielkiego miasta, boi się powiedzieć kochasiowi o ciąży. Ludzie, co to jest?
                I zapowiedź kolejnego odcinka - Iza znajduje kartkę z informacją o konieczności udania się przez pannę do ginekologa, reaguje histerycznie: Czy Gibon zdaje sobie sprawę, jak nowy ślub i kolejne dziecko wpłyną na stan psychiczny ich dzieci? Rzeczywiście mądry watek. Czy sama myślała o konsekwencjach związania się z kochankiem i rozbiciu rodziny?

Wątku granego przez aktora Łukasza Garlickiego to już naprawdę szkoda komentować.
                • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 10:49
                  No właśnie też zwróciłam uwagę na tę zajawkę kolejnego odcinka, kiedy Lemur przeczytał kartkę i mnie totalny bulwers chwycił. Jak ona w ogóle śmie komentować Gibonowe życie?! Ta rodzina rozpadła się wyłącznie z jej winy. Jak się migdaliła z nowym gachem, to się jakoś niespecjalnie martwiła, jak to wpłynie na dzieci. Jej to wolno, bo ona "się zakochała", ale Gibon to powinien żyć jak mnich i czekać na ewentualne Lemurowe pozwolenie na ułożenie sobie życia, bo inaczej to ona nagle "martwi się o dzieci". Powinien jej Gibon w końcu porządnie wygarnąć, bo cacka się z nią, jak z jajkiem, i to śmierdzącym.
                • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 13:44
                  ikarr napisała:

> Rodzinka - Kiedy ślub? (Gibon milczy, patrząc przy stole na prymitywne ciocie i wujków),

Może na Śląsku gdzieś na wioskach to jest jeszcze praktykowane, może ktoś tu zna te realia i potwierdzi? Tak, to archaiczne, ale coś mi się wydaje, że jeszcze tak bywa. Dziewczyna ze Śląska ucieka do stolicy, ale ciągną się za nią sprawy psychologiczne z dzieciństwa. Boi się oznajmić ojcu dziecka, że jest w nieślubnej ciąży, bo ten może się zezłościć. Hm... osobliwe, trzeba nadać dziewczynie ksywkę.

> Wątku granego przez aktora Łukasza Garlickiego to już naprawdę szkoda komentować.

Ale się rozwijać będzie, barman zaszantażuje sprawcę wypadku jak wynika z zapowiedzi. Może się okazać, że barman był pegazusowany podczas tej rozmowy. A co, w tym kraju wszystko jest możliwe, może to jakiś znajomy woźnego z CBA.
              • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 08:23
                W przypadku Łukasza to była jeszcze z Budzyńskim i on ponosił w głównej części te obciążenia.Pamiętam wypadek spowodowany przez Łukasza?, śmiertelny , serce ofiary powędrowało do Insekta.Potem były różne hocki klocki i w końcu wyjazd Marty z Anią do Kolumbii , gdzie przebywał już Lukasz z ówczesną narzeczoną.
                Namiot miała tam jakiegoś dobiegacza i czuła się z tym dobrze, choć to był jakiś szwarc charakter.
                Nie dziwota , że te dzieci wyszły jakieś takie rozbiegane życiowo , skoro zmieniały się często okoliczności ich wychowania , partnerzy , miejsca ,problemy zawodowe matki.
                W sumie Marcie dobrze się powodzi , ma ogromniaste zarobki , to może wynajmować córce mieszkanie studenckie.
                • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 10:38
                  No fakt, pieniądze ma i Namiot i Budzyn, więc córka może mieć zachcianki. Ale faktycznie, jak widać, zamożność rodziców to nie jest recepta na szczęście, jeśli nie idzie za tym spokojne, normalne życie rodzinne.
                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 13:55
                    majaa napisała:

> No fakt, pieniądze ma i Namiot i Budzyn, więc córka może mieć zachcianki. Ale f
                    > aktycznie, jak widać, zamożność rodziców to nie jest recepta na szczęście, jeśl
                    > i nie idzie za tym spokojne, normalne życie rodzinne.

Nie ma czegoś takiego jak spokojne, normalne życie rodzinne XD
                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 16:18
                      Mnie się ta Kama nie podoba powiem szczerze , ani z wyglądu ani z zachowania.Sytuacja zmusiła ją do podjęcia takiej a nie innej z pracy z powodu poczucia winy za wypadek siostry i konieczność jej utrzymania.
                      Gibon nie ma szczęścia do kobiet w poważnych związkach .Zawsze są jakieś skrzywdzone przez los , sieroty ,często uwikłane w jakieś relacje patologiczne jak Lemur z Arturem czy też ta Ślązaczka Kama .I znowu kobieta musi tłumaczyć się z ciąży przed facetem , bo ona winna ,że poczęła i za to go przeprasza.Przeprasza , że zapomniała o tabletce i że robi mu kłopot.Gibon z kolei poddaje się terrorowi emocjonalnemu ze strony Lemura , którego kiedyś uratował z rąk wariata i córkę ich uratował a Lemur uważa , że jej wolno kochać na nowo , a były mąż powinien służyć jej i nowemu mężowi i ogłosić celibat.
                      Współczuję Adele czyli Anitce ciężkiego życia bez matki pijaczki , która ją zostawiła na tyle lat i nie miała odwagi wrócić jak się ogarnęła i stanęła na nogi.Znowu kolejna ofiara losu , czyli nasza Adele.Podobne są bardzo matka i córka , dwie piękne kobiety.
                      Faktycznie , Lenka jest stale nadąsana i w pretensjach , zupełnie inaczej wypada niż ta poprzednia.Wynika to ze scenariusza , bo tamta pomagała stale Kindze przy bliżniaczkach , jak Piotrek hulał w Stanach.Ale dziewczyna nie ma zdolności aktorskich , nie trafiony wybór. Misiek jest straszny , może dlatego, że jako jeden chłopak w rodzinie stara się być liderem.
                      • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 16:35
                        Misiek ma grać rolę śmiesznego, ale te hece ze sztuczkami magicznymi są nudne. Reakcje rodziny przewidywalne, brakuje dynamiki, jest to słabe. Czy obecna Lenka jest tą samą aktorką od początku? Mam długie okresy nieoglądania, więc nie jestem pewna.

Big Bombelos ruga Perłę za grzechy dietetyczne. Ten z kolei sam mógłby zadbać o siebie i małżonce nie przysparzać kłopotów. Co to za problem dziś zdrowo jeść? Wszystkiego jest obfitość, nawet w fast foodach coś się znajdzie dla sercowców. Zamiast hamburgera mógł zamówić sałatkę z kurczakiem i oliwą, albo chociaż jakiegoś wrapa. Można sobie dowolnie dodatki komponować, można jakiś fajny nowy motyw wymyślić do filmu, ale nie.

Lepiej eksploatować stereotypy, że żonka z wałkiem gania męża po domu, bo ten coś na diabła narobił.
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.02.24, 16:47
                          Może warto udać się z Miskiem do psychologa, chociaż Kinga jest po psychologii ,ale nie zna się na leczeniu. W moim otoczeniu , dzieci chodzą do terapeuty i to pomaga . Natomiast co do Kamili i jej ew. ciazy , ona przeprasza bo obiecywali sobie sexsport dla przyjemności. I ona zawiodła bo facet nie musi lykac tabletek jak narazie , ewentualnie te niebieskie z apteki bez recepty.Ale Gibona to nie dotyczy.
                          • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.02.24, 10:35
                            Ale w sumie to czemu z Miśkiem do psychologa? No ma tam jakieś swoje odpały od czasu do czasu, ale to przecież w końcu dzieciak jeszcze. Nie zauważyłam, żeby jakoś odstawał od normy, a momentami to mnie nawet zaskakuje pozytywnie.

Mnie się Kama akurat podoba, odnoszę wrażenie, że to naprawdę spoko dziewczyna, niezmanierowana i nieroszczeniowa. Zgadzam się tylko co do tej ciążowej dramy z Gibonem i stryjkiem. Niby nowoczesna, ogarnięta, a w tym temacie tkwi jakby jeszcze w średniowieczu.
                            • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.02.24, 11:15
                              Dla mnie też Kama spoko. Denerwuje mnie za to ta nieszczęsna żona/dziewczyna Umarlaka, co szukała mamuśki latami, a jak teraz mamuśka się znalazła to ta robi stójkę w zwisie i ucieka, nie chce z nią gadać. W ogóle od zawsze irytowały mnie takie sytuacje rodzinne: wyrzekanie się rodziny, udawanie, że jej nie ma, skreślanie kogoś na amen. No dobrze, można mieć żal. Ale ten żal ma się przede wszystkim w sobie dopóki się wszystkiego nie obgada i nie zamknie się tematu. Można go zamknąć w sposób cywilizowany, np. "dobra, jeśli tu już przyszłaś pod mój dom to umówię się z tobą na kawę, ale nie teraz, bo mam przyjęcie. Spotkajmy się tu i tu." I wtedy można powiedzieć wprost tej osobie, że ma się żal, że przykro, że ciężko i sorry, ale nie jestem gotów/gotowa na bliskie kontakty z tobą. A nie jak to w Polsce z miną ponurego kojota ktoś wyszczekuje: "co tu robisz, czego tu szukasz, ić stont"
                              • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.02.24, 13:18
                                Adele wyszła na ludzi , nie wiem kto się nią opiekował , jak dorastała bez matki alkoholiczki , która poszła w tango.Faktem jest , że skończyła studia i dała sobie radę .Ma żal do matki , że ta ogarnęła się całkowicie , poukładała sobie życie na nowo , napisała książkę , a na to potrzeba czasu.I w tym wszystkim nie pomyślała , żeby odnależć dorosłą już córkę i próbować nawiązać relacje rodzinne.A , że przyjechała pod dom z zaskoczenia , to nie dziwię się , że córka była w szoku i odebrało jej mowę.
                                Co by się stało z Polą przy tak nieodpowiedzialnej matce , która ją urodziła?Na szczęście Kamil jest w porządku i ma przy boku Anitkę , która przejęła obowiązki matki .Niby ta mamusia trochę zmądrzała i wychodzi na prostą , ale gdyby nie częste wstawiennictwo Anitki , to Kamil posłał by ją w diabły wcześniej niż póżniej.Anitka rozumie sytuację i widzi , że dziecko jednak kocha matkę i stara się pomóc w utrzymaniu relacji.Matka handlowała córką , wyłudzała pieniądze , okradała , kłamała , ale był ktoś kto widział w niej człowieka i matkę .
                                • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.02.24, 16:38
                                  No właśnie, nie jestem na bieżąco, nie znam całej historii. Swoją drogą dlaczego ciągle w filmach pojawia się motyw przychodzenia do ludzi do domu/mieszkania, albo pod dom bez wcześniejszego nawiązania kontaktu przez telefon, albo online? To jest teraz naturalne i dramaturgia scenariusza wcale nie musi na tym ucierpieć. O wiele łatwiej jest kogoś znaleźć online, niż mieć jego adres zamieszkania. Skąd ta matka w ogóle wiedziała gdzie Adele mieszka?
                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.02.24, 17:04
                                    Powiedziała, że od dawna zna adres zamieszkania córki i jej pracy.Pewnie korzysta z usług detektywa przecież to takie powszechne. Stać ja widocznie..
                              • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.02.24, 09:48
                                wawrzanka napisała:

ężko i sorry, ale nie jestem gotów/gotowa na bliskie kontakty z tobą.
                                > A nie jak to w Polsce z miną ponurego kojota ktoś wyszczekuje: "co tu robisz, c
                                > zego tu szukasz, ić stont"

Zgadzam się z jednym wyjątkiem - może nie "jak to w Polsce", tylko raczej jak to zwykle w serialach. Zawsze mnie w nich zadziwiają różne dzikie reakcje, niedomówienia, zupełnie zbędne tajemnice, które i tak prędzej czy później muszą wyjść na jaw... I tak się zastanawiam, kto w realu faktycznie tak postępuje, bo dla mnie to jakiś kosmos.
                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.02.24, 10:05
                    Nie do końca rozumiem Kamę... jest dziecko - źle, nie ma - też niedobrze. Myślałam, że odetchnie z ulgą, a tu zonk... Pewnie po reakcji Gibona na ciążę miała nadzieję, że może jednak stworzą jakiś związek, a teraz sprawa się rypła. Myślicie, że zostaną ze sobą po wyznaniu Kamy? Gibon się złamie i jednak zakocha?

Najgorzej, że Budzyn znowu nie może spać spokojnie, bo Dima ewidentnie ma coś do Owada. Widać, że nie czuje się z tym komfortowo, ale cóż, serce nie sługa... Wprawdzie trochę się zakumplowali z Budzynem, ale Budzyn ma szósty zmysł i czuje pismo nosem.

Adaś zaczyna mnie już lekko irytować swoim infantylizmem. W realu spuściłabym takiego gościa na drzewo już wieki temu, no ale w serialu to nawet rozumiem sens jego istnienia😉
                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.02.24, 14:53
                      Ja nie trawię wątków z Gibonem i Lemurem .Rok mija a sprawa nie rozwiązana , ciagle cos nowego się dzieje.Niby po rozwodzie , ale teraz ślub i zazdrość Izy o nowe życie byłego mężą.A on ma ciągłe perypetie w związkach , zawsze trafia mu się dama z podtekstem.Kama zakochana w Gibonie a umawiali się tylko na sexsport i jak tu wybrnąć .Dziecko z przypadku miało być ale nie będzie.Dla niej gorzej a dla niego lepiej.

Szymek dorasta w przekonaniu , że Iza jest jego mamą , pewnie lepiej dla niego ale z czasem mu powiedzą
                      Kryzys jakiś będzie.Ten kochaś od Lemura to młodszy od niej , doświadczenie zawodowe posiada , ale myślę , że nawet do dziesięciu lat różnicy między nimi może być.Jakieś wspólne dziecko może się pojawi.

Werner od zawsze był irytujący jeśli chodzi o partnerki.Jak pamiętam to w grę wchodziły tylko dziewczyny z agencji.Potem zaczął się rozwijać ale nie szło mu.Startował do Agnieszki Rudej prokurator , ale ta nie chciała go.Teraz trafiła mu się super dziewczyna ale on nie rozumie , że etap ukradkowego seksu już minął a ludzie w związku wykazują się czymś więcej.To jest ogólnie leń , zawsze zwala robotę na innych , kiedyś Piotrka o mało nie wykończył i to za mała pensję i ciągle przesiadywał u nich.Aż Kinga wkroczyła i w rezultacie Piotrek dostał godziwe wynagrodzenie i został Partnerem w kancelarii.

Aleksandra zazdrości Iwonie narzeczonego , profesora , zamożnego o ujmującej powierzchowności , bo kto jej się trafiał ?zboczeniec a potem szkolny kolega , który wyłudził od niej pełnomocnictwo do majatku.
                      Te panie , raczej takie już starsze , ale zajęte mocno , Iwona jeszcze zęby leczy , pracuje w cukierni , wnukiem się zajmuje .Ola nie pracuje zawodowo ale dużo przy wnukach pomaga .Mają zdrowie kobiety.
                      • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.02.24, 11:37
                        Faktycznie, Aleksandra zachowuje się tak, jakby zazdrościła Iwonie faceta, niefajne to jest. Ale ona chyba jest współwłaścicielką Makarenki, więc też tam pracuje i ma z tego jakąś kasę.

A czemu dla Kamy gorzej, że nie ma dziecka, skoro Gibon jej nie kocha, przynajmniej na razie? Przecież w sumie nie ma żadnej pewności, że gdyby to dziecko jednak było, to Gibon by się z nią ożenił.
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.02.24, 11:54
                          Bo ona jednak by chciała mieć to dziecko z Gibonem , może by się zdecydował i pokochał jako matkę swego dziecka kolejnego.
                          A ten Ukrainiec przybył z frontu taki prawie nieprzytomny , z krwiakiem w głowie , na nogach nie mógł się utrzymać , a tu proszę , zmartwychwstał ,cud w Grabinie , to pewnie od tej wody co ją Sołtyska Zofia propagowała.Na jednych nie działała a na drugich jak najbardziej.Leczy ludzi a nawet bije pijaków awanturników w Siedlisku.Ale chłopcy rozradowani , że im się trafiła taka bijatyka.Owad wrócił niespodziewanie , wydobył kasetkę z czerwonym krzyżem , zaopatrzył bohaterów i git.
                          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.02.24, 17:12
                            latarnik88 napisała:

> Bo ona jednak by chciała mieć to dziecko z Gibonem , może by się zdecydował i p
                            > okochał jako matkę swego dziecka kolejnego.

To już byłoby trzecie dziecko Gibona, każde z innej matki. Rozsiewa swą progeniturę hojnie, choć tym razem chybił. A raczej mu się upiekło.

Ciężko znaleźć w serialu kobietę, która jeszcze nigdy nie zaszła w nieplanowaną ciążę. W ślad za nestorką rodu - Kamizelą, każda z córek zaliczyła wpadkę. Kobieta w wieku rozrodczym to wielki potencjał scenariuszowy. Wcześniej czy później można jechać na dramaturgii wynikającej z nieplanowanej ciąży: a to zagrożona, a to nieślubna, a to w zbyt późnym wieku, a to ukradkowa i "nikt nie może się dowiedzieć". Suspens niezawodny.
                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.02.24, 14:52
                              Szanowna mamusia zapomniała swoje życiowe błędy ?Zostawiła synusia Gibonika z ojcem i porzuciła rodzinę dla nowej miłości.Nawet nie odwiedziła syna , a po latach wróciła i prosiła o przebaczenie.
                              Może jej się nie podobać Kama , z uwagi na srodowisko , w którym ta się obracała , ale nie powinna krytykować jej lekceważąco , bo syn to dorosły facet , z bolesnym bagażem życiowym , po mamusi i żonie.
                              Faktem jest , że praca w takim srodowisku , pewnie dobrze płatna , ale jest niebezpieczna i uwłaczająca kobiecie.
                              • laluna82 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.02.24, 22:04
                                Pan profesor tak nagle zmienił gust ? wcześniej mloda atrakcyjna żona, potem kolacyjki z młodą atrakcyjną pielęgniarką a teraz wielka miłość do hmm ... zwyczajnej urodowo rówieśniczki ? Tylko w bajkach i serialach takie rzeczy ;)

No staram się dać szansę nowej Natalce ale nie mogę.... no nie leży mi ta aktorka.
                                • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.02.24, 00:59
                                  Wolę nową Natalkę od wiecznie nabzdyczonej Marceliny Lelek.
                                  A przeciętna urodowo rówieśniczka jest po prostu dla niego atrakcyjną towarzyszką i powiedzmy sobie szczerze, związki z młodszymi kobietami nie wyszły mu na dobre. 😉

Czy tylko ja zauważyłam kwitnące kasztany we wrześniu? 😉
                                  • maniusza Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.02.24, 10:35
                                    ja również - w pełni nową Natalkę kupuję. sympatyczna, normalna.

a profesor? cóż uczy się na błędach - może po prostu zapragnął bezpiecznej przystani po wcześniejszych szaleństwach ;)
                                • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.02.24, 12:19
                                  Cóż, pan profesor już się chyba wyszalał po prostu, i może zmądrzał. Zresztą Iwona też jest po przejściach i bardzo się zmieniła na korzyść, z tego co mówił o niej Glonojad. Uważam, że pasują do siebie.

A co do Natalki, to akurat się zgadzam. Też jakoś nie mogę się przyzwyczaić, mimo że sympatyczna, ładna i gra też OK.
                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.02.24, 16:19
                                    Ależ z tej Franciszki jest atrakcyjne babka.W okolicznościach nad stawem , w kostiumie pokazało swoje zgrabne ciało , do tego ładna buzia i dużo wrodzonego uroku.Miss tego serialu po ćwierćwieczu emisjii wreszcie można powiedzieć , o ta ta jest najpiękniejsza.To moja opinia oczywiście.
                                    Kolargol , wstał z łózka , obudzony przez Nindżę goluteńki , rozumiem.Bo ta się spłoniła.
                                    Nowa Natalka jest fajna , ale trzeba czasu , żeby się przyzwyczaić.Nie ma szczęscia w miłości dziewczyna , nadal nie może znależć partnera.
                                    Koleżanka Kolargola , pani od pożyczek i płatnego seksu , ma duże oczekiwania , Kolargol trochę się mityguje ,żeby oddzielić pieniądze od seksu, ale w końcu pieniędzy potrzebuje i seksu też.Siedzi u pani w kieszeni.Ile
                                    ta zamożna klientka ma lat.Myślę , że 50 lat , jest zgrabna i dobrze zachowana.Wygląda jak mama Natalki albo Franki.

Pan profesor gustował w dużo młodszych i atrakcyjnych paniach , teraz mu się odmieniło , potrzebuje takiej partnerki , co to w zdrowiu i chorobie pomoże.I ta znajomość zapewnia ciepłe relacje rodzinne.
    • laluna82 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.03.24, 21:22
      Chyba sytuacja z Dimą robi się niezdrowa.
      Andrzej traci cierpliwość, choć po jego wyskokach , musi uważać z pretensjami.
      Ciekawe jak ten wątek zakończą ? Dima na front ? Czy wyprowadzka z córką od Magdy?

Lence mogli dać jakiegoś mniej atrakcyjnego chłopaka, bo sytuacja jest niewiarygodna - tak, jestem wredna :D a tak naprawdę, to jestem realistką.

• latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.03.24, 08:20
        laluna82 napisał
        > Lence mogli dać jakiegoś mniej atrakcyjnego chłopaka, bo sytuacja jest niewiary
        > godna - tak, jestem wredna :D a tak naprawdę, to jestem realistką.
        >
        Taka jest prawda .Ludzie od castingu wybierają ładnych chłopców a dziewczyna pierwsza z kolejki wchodzi.Mała Basia z Grabiny , ma 20 lat a gra 15latkę i jest wiarygodna.Jak to było? " rodzina na swoim".
        Dima , to taki wojenny romantyk.Ozdrowiał , stanął na nogi i zakochał się w "cioci".Andrzej przeszkadza w tej sytuacji , wyjętej żywcem z radzieckich filmów o drugiej wojnie światowej.
        Powinien wyjechać do Austrii czy tam Szwecji i pracować jako lekarz , skoro ma dyplom ważny w tych krajach , jak mówił wcześniej.Chyba , że rozejrzy się wokoło i dojrzy młodą kobietę , którą się zauroczy , tak bardziej po męsku.
        Do sanatorium powinien pojechać.
        • ib_k Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.03.24, 09:03
          Naprawdę wiarygodna? Dla mnie bardzo nie wiarygodna, w ogóle jej wątek to dla mnie kosmos. Wielkie miłości od 12 roku życia, te ustępstwa babci bo to taka mądra dziewczynka, taaa kłamie, oszukuje, manipuluje. Scenarzysta ma jakieś chore wyobrażenie o 15 latkach, zauważmy że Lenka też ma 15 lat i wygląda na swój wiek i zachowuje się jak typowa 15 latka ( przynajmniej w mojej bańce), trochę nieporadnie ale z wdziękiem.
          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.03.24, 09:33
            Wiarygodna w roli takiej właśnie krnąbrnej manipulatorki , oszukującej rodzinę ,uwikłanej w związki miłosne od 12 go roku życia.Takiej co to zmienia chłopców zgodnie z kalendarzem szkolnym.
            Wygląda młodo , taki krasnoludek z niej.A rodzina to akceptuje , Maryja wspomina , że do niej chłopcy też w kolejce stali.Aż w końcu wylądowała ze Zduńskim.
            • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.03.24, 13:10
              Ta Basia to taka cwaniurka się zrobiła, umie owinąć sobie rodzinkę wokół palca. Ale trzeba przyznać, że robi to w sumie z wdziękiem i nad wyraz umiejętnie, jak na taką młodą osóbkę ;)
      • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.03.24, 12:47
        laluna82 napisała:

> Lence mogli dać jakiegoś mniej atrakcyjnego chłopaka, bo sytuacja jest niewiary
        > godna - tak, jestem wredna :D a tak naprawdę, to jestem realistką.
        >

Wprawdzie chciałabym, żeby było inaczej, ale niestety, muszę się z tym zgodzić. W tym wieku fizyczność gra ogromną rolę i "szare myszki" raczej nie otrzymują propozycji "chodzenia" od atrakcyjnych chłopaków. Ale może to taka próba przełamania tych standardów, nie wiem...
        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.03.24, 16:04
          Nie rozumiem , jak można zmuszać dzieci do udziału w uroczystości ślubnej z 2gim partnerem , gdy dzieciak nie chce.I jeszcze prosić exmeza o pomoc , bo extesciowa zachorowała i ktoś musi ja zastąpić.Zaklina rzeczywistość. Poza tym Ania , poznała faceta w parku , podniósł jej kule , rozmawiała 5 min i już się umawia i ciągnie do domu.A to może być ktokolwiek , jest niebezpieczny faktycznie i knuje coś.
          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.03.24, 16:12
            Ania nie przypuszczał , że siostra z Marcinem będą w mieszkaniu,była zdziwiona.Nie bała się obcego zaprosić do domu ?On tak strasznie wygląda, czysty jest ale tak na Rumcajsa , czyli rozbójnika się stylizuje.
          • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.03.24, 11:59
            No właśnie też mnie to zdumiewa, że ledwo poznany facet dostaje zaproszenie do domu. I to jeszcze najwyraźniej z zamiarem, że będą sami. Nie wiem, co ludzie mają w głowach... Jeśli to ma być jakaś kolejna akcja edukacyjna w stylu "uważaj, widzu, kogo zapraszasz do domu, bo to może być wilk w owczej skórze, jak ten znajomy Ani", to naprawdę nie wiem, czy nie lepsza byłaby po prostu promocja ostrożności.
          • laluna82 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.03.24, 23:22
            latarnik88 napisała:

> Nie rozumiem , jak można zmuszać dzieci do udziału w uroczystości ślubnej z 2gi
            > m partnerem , gdy dzieciak nie chce.
            serio masakra jakaś, romantyczka się znalazła, jakby nie mogli sami iść do urzędu i sformalizować związek. Aż się prosi, żeby młody skopał jej ten ślub.

I jeszcze prosić exmeza o pomoc , bo extesc
            > iowa zachorowała i ktoś musi ja zastąpić.

a to już idiotyzm Marcina że się na takie rzeczy zgadza. Bo co ? bo gwiazda musi na spokojnie sobie makijaz zrobić? Też nierealna sytuacja, bo żaden normalny, porzucony rogacz by jej tak życia nie ułatwiał. I wcale nie uważam że dzieci na tym dobrze wychodzą.
            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.03.24, 08:32
              Kiedyś na pewno Szymek dowie się o Kasi swojej mamie , która tak na niego czekała i niestety odeszła.Lemur nie jest złą mamą , jej grzech to porzucenie Gibona i zakochanie się w drugim.Ale Szymek będzie mial żal i do niej i do ojca , że nie został z nim w takiej sytuacji.Czuje niechęć do Radka i do Lemura , Kamę akceptuje i lubi , bo rozumie , że nie rozbiła mu rodziny i jest fajna .Radek mocno się stara ale to tylko denerwuje Szymusia.Chciałoby się powiedzieć , a zobaczycie , ale wiadomo , że to raczej nie realne.
              • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.03.24, 11:18
                Tak się zastanawiam, czy nie byłoby lepiej, gdyby Szymek dowiedział się o swojej prawdziwej mamie jeszcze wtedy, kiedy byli szczęśliwą rodzinką z Lemurem. Ale teraz to raczej nie jest najlepszy moment, bo i tak już jest mu bardzo trudno i musi się uporać ze swoimi uczuciami. Tak czy inaczej, uważam, że Marcin będzie musiał w końcu o tym pomyśleć, bo dzieciak ma prawo poznać prawdę.
                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 12.03.24, 15:44
                  Ale Maryji trafiło się.Dwóch synów 40letnich i do kompletu córunia piętnastoletnia ,zadziorna i pełna energii i młodszy mąż .Praca , rodzinna wieś i dom.Naokoło ludzie , których zna od kilkudziesięciu lat i Mama Kamizela szefowa , mądra głowa, pełna zycia , urzędująca w kuchni cały dzień a z doskoku ratująca świat i ludzi.A i jeszcze wnuczki i wnuczek.Jedno życie za krótkie .
                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 13.03.24, 13:28
                    Tak, to prawda, Maryja z Kamizelą są w stanie ogarnąć wszystko i wszystkich. Tylko chyba Maryja ma już lekko dosyć, bo chce wyciągnąć Krysię na "wagary". Byle nie na długo, bo w rodzince może jakiś armagedon nastąpić, jak obie babcie na raz się urwą ;)

Czy tylko ja mam takie wrażenie, że Natalka podkochuje się w Kolargolu?
                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 13.03.24, 16:42
                      Sama jest on też , to czemu nie?Mieszkanko u Kamizeli na stryszku czeka ,pasują do siebie.A jemu to chyba wstyd przed samym sobą , że siedzi w kieszeni u bogatej i atrakcyjnej klientki.
                      Myślę , że Natalkę może coś polączyć z komendantem posterunku policji .Tak ciepło na nią popatrzył.
                      • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.03.24, 13:13
                        latarnik88 napisała:

> Myślę , że Natalkę może coś polączyć z komendantem posterunku policji .Tak ciep
                        > ło na nią popatrzył.
                        >

Też tak pomyślałam, ale jednocześnie właśnie miałam wrażenie, że ona jednak coś czuje do Kolargola. Ciekawe, jak to w końcu będzie, bo jak dla mnie, to i Kolargol i komendant pasują na jej partnera. Kolargol najwyraźniej nie czuje się komfortowo z tą bogaczką, więc kto wie...
                        • maniusza Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.03.24, 14:52
                          zawsze eks mąż psychol może bogaczkę unieszkodliwić i Koralgol będzie wolny ;)
                          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 14.03.24, 15:40
                            Skąd ta kobieta Dorota ma tyle pieniędzy?Sypie groszem bez zastanowienia.Teraz chce jechać razem do Australii.Kolargolowi chyba nie bardzo się podoba , bo przychodzi do niej na igraszki z ociaganiem i dozuje po aptekarsku te przyjemności.
                    • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 19.03.24, 10:57
                      No i Gibon jednak się zakochał😁Jak myślicie, będzie ślub, jak u Lemura?
                      Najgorzej, że ten brodaty zbir z kucykiem zasadził się na nieostrożną Anię i będzie wyciągał z niej wszystkie informacje, a nie wiadomo, jakie świństwo planuje. Mam nadzieję, że Gibon jednak nie będzie musiał kolejny raz przeżywać straty ukochanej, bo to chyba ciut za dużo, jak na jednego człowieka.
                      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 19.03.24, 14:03
                        Ania zachłysnęła się życiem , już nie jest kulawym kaczątkiem , przygruchała sobie chłopaka , choć raczej on sobie ją przygruchał za jej przyzwoleniem.Bo nadal Ania kocha Marcina , ale zazdrości siostrze , to pierwszemu lepszemu facetowi zaufała.
                        Nie sądzę , żeby Gibon ożenił się z Kamą .Gibon +nowe dziewczyny to temat na nowe wątki.Ale może , kto wie, odczuwa on brak partnerki po odejściu żony ,powiedział , że kocha , dzieci też ją lubią ale raczej to się skończy z jakiegoś powodu .
                        Ania jest bardzo naiwna w temacie życiowym , może za mało książek czyta, że od razu ufa perwszemu facetowi , który się nawinął.
                    • beakarp Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 19.03.24, 23:16
                      ale ze też w mrozny i śnieżny dzień Natalka biega w cienkim płaszczyku typu prochowiec/ trencz?
                      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 20.03.24, 14:27
                        No to Modry się popisał swoją głupotą , a młodzi niefrasobliwi , że hej.Trzeba było pilnować w nocy tego sprzętu nieubezpieczonego o ogromnej wartości skoro poszedł na to dom i działka.A teraz co?Ludzi zatrudnili , z roboty się nie wywiążą , kary umowne będą płacić.Jak można zaufać człowiekowi 80+, który niedawno był prawie ubezwłasnowolniony przez oszustkę i poddał się temu.Nie wiem co oni zrobią i jak dalej będą żyć.
                        Natomiast co do małej Basi to wreszcie trafił jej się zwyczajny chłopak , który na oko jest grzeczny i dobrze wychowany oraz nie zaden piękniś jak ten fotograf,który miał coś nie tak z głową.Ciekawe jak to się rozwinie .Jeszcze wrócę do Adasia , on jest stracony dla normalnego życia i normalnych kobiet.Nareszcie ma nianię w domu , która go nakarmi , położy spać , utuli kocykiem.A on wieczorem wyruszy na łowy celem zabawy nocnej z jakąś chętną panią.
                        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.03.24, 10:40
                          Rzeczywiście, ja też już chyba kładę krzyżyk na Adasiu, jest niereformowalny.

Tadzika i Jagody mi trochę szkoda. Fajna z nich para, spoko ludzie, tyle że dotychczasowe przykre doświadczenia najwyraźniej niczego ich nie nauczyły. Nadal naiwni i nieostrożni.
                          • maniusza Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.03.24, 10:56
                            mi też Tadzika i Jagody żal, fajna para trochę już razem przeszli a gdy wreszcie zaczęło się dobrze dziać to znowu dostali od życia z liścia.
                            Fakt zaufali starszemu panu. Pilnować sprzętu w nocy nie musieli bo Friedmann im powiedział przecież że jest ubezpieczone (miał się dzień wcześniej z agentem spotkać). Chociaż przy takiej wartości zdecydowanie bym to sama załatwiła, fakt.

Na Wernera już patrzeć nie mogę taki cipeusz. Ja wiem że to karykatura serial itd ale zastanawiam się czy w życiu jest możliwe żeby ktoś był świetnym np. prawnikiem (a tu go na takiego kreują) i takim aspołecznym inwalidą życiowym...
                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.03.24, 11:36
                              Modry jest głupi bo to senior 80+ , trochę mu się polepszyło , ale mózg już sfatygowany mocno.
                              Ubezpieczyć nie można majatku bez właściciela , także z tej pary małżonków , przedsiębiorców , to Tadzio jest głupi , bo nie zainteresował się tematem , niby wiedział ,że można przeprowadzić operację przez internet ,ale odpuścił bo wujcio mu powiedział , że u znajomka bedzie taniej.
                              Jagódka jest mądra i bystra w temacie finansów , wszak grając na giełdzie zgromadziła walizkę pieniędzy i przekazała ją Tadziowi jako wkład własny do firmy.Ale kobiety nikt nie słucha przecież , zdemenciały wujcio z kolegami zasiedział się i zapomniał.A mąż zaufał wujciowi i cieszył się motocyklem .Jeszcze dojdzie do tego , że wujcio straci dom i pójdą mieszkać do leśniczówki.Tadzio jest naiwny jak stare dziecko , zaufał intrygantce psychiatrycznej a ona chciała spalić Jagódkę , to przez niego to wszystko.
                              • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.03.24, 10:25
                                No niestety, starsi ludzie są często może nie tyle głupi, co po prostu naiwni i łatwowierni, a na dodatek szwankuje im pamięć. To nie jest przecież jakaś wiedza tajemna i dziwię się, że Tadzik i Jagoda tak się dają wujkowi urabiać. Rozumiem, że Modry chce się czuć potrzebny i pomocny, no ale to można mu powierzać jakieś mniej istotne sprawy, a nie cały majątek praktycznie. Przecież on też teraz na pewno będzie się czuł fatalnie i będzie się dołował i obwiniał, więc ulegając młodzi wcale mu nie pomogli tak naprawdę.
                                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.03.24, 14:37
                                  Nie chciałam obrażać starszego pana określeniem głupi jako obarczony głupotą wrodzoną.To wszystko jest tak niewiarygodne , że można stracić taki majątek przez zbiorową głupotę , tzn pominęłabym Jagódkę bo ona coś próbowała powiedzieć , ale mężulek to zlekceważył.Może znajdą tych złodziei i odzyskają sprzęt, ale znając realia ,to jest on już za wschodnią granicą.
                                  • maniusza Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.24, 09:14
                                    też sobie nie wyobrażam. Młodzi robią inwestycję życia kładą wszystko na jednej szali podpisują kontrakt z wysokimi karami umownymi po czym beztrosko pozostawiają stetryczałemu starszemu panu ubezpieczenie tego wszystkiego. No nie ogarniam..
                                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.04.24, 14:31
                                      Śmieszy mnie ta córeczka Piotrka i Kingi ,Lenka i jej rozterki miłosne ratowane przez tatę mecenasa.
                                      • laluna82 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.04.24, 22:06
                                        no dla mnie to tez było żenujące... i ten nastolatek taaaki dojrzały... po co takie głupkowate wątki?
                                        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.04.24, 12:32
                                          Teraz tatuś sytuację uratował, a co będzie, jak się młody po prostu odkocha? Bo mało prawdopodobne, żeby w tym wieku to była miłość do grobowej deski... Też tatuś będzie na niego czyhał z pretensjami i przekonywał, jaki to skarb mu się dostał i że powinien go docenić?
                                          • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.04.24, 12:43
                                            A w ogóle to jakiś taki rzewno-miłosny był ten odcinek... Wszyscy się bardzo wzajemnie doceniali i wyznawali sobie wzniosłe uczucia, nawet Adaś się znowu pogodził z Sylwią. Chyba już pora na jakąś małą aferkę, bo coś za duża sielanka panuje...
                                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.04.24, 14:58
                                              I ta para Elka +Artur , współpracujący ze sobą 40latkowie , co mają wnieść do serialu?On , z choroba psychiczną , jak nie weżmie leków a podleje alkoholem , to jest nie do zniesienia , ona samodzielna , szukająca partnera , bezskutecznie i nieszczęśliwie , bo jak niby znajdzie , to okazuje się , że on chce jednego .Franka dobra dusza otwiera im oczy na siebie nawzajem i kojarzy ich romansowo.Ten wątek , to tak jakby z litości napisany dla nich.
                                              • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.04.24, 16:04
                                                Gibon wreszcie szczęsliwy , dzieci też , lubią dziewczynę ojca.Zdrowa ta Ślązaczka , taka postawna ,tylko usta ciągle trzyma w półotwarciu , czy to tak z natury , czy to taka moda?
                                                • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.04.24, 18:37
                                                  latarnik88 napisała:

> Gibon wreszcie szczęsliwy , dzieci też , lubią dziewczynę ojca.Zdrowa ta Ślązac
                                                  > zka , taka postawna ,tylko usta ciągle trzyma w półotwarciu , czy to tak z natu
                                                  > ry , czy to taka moda?

Moda, moda. Za Anną Rubik.
                                                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.04.24, 02:00
                                                    Ale i tak ją lubię, zdecydowanie bardziej pasuje do Gibona, niż wiecznie nafochany Lemur. I dzieci ją zaakceptowały, i matka Marcina chyba się przekonała.
                                                    Fajny ten wujek ze Śląska, może wreszcie i Aleksandra szczęścia zazna. 😉
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.04.24, 14:26
                                                    Jednak los łaskawy ,Pawełek dostał znowu prezent.Dawno temu profesor Koniuszko?zapisał mu testamentem mieszkanie , a teraz razem z Franką dostali w prezencie dom w górach , od jej stryja.Najpierw działki po rodzinie,teraz dom.Jak się komuś darzy to się darzy , tylko z rozmnożeniem nie wychodzi.I niby zasłużyli , bo wychowali Basię .Franka to najlepsze co mu się przytrafiło , a jej też spotkanie z Pawłem odmieniło życie , miała przecież za mąż wychodzić za jakiegoś starego dziada , którego znalazł jej ojczym.
                                                  • ib_k Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 17.04.24, 10:09
                                                    Nie ojczym tylko zdaje się ten ukochany stryj co to chciał Franię okraść z majątku i zmusić do małżeństwa ale pod wpływem rodziny Zduńskich zmienił magicznie charakter
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.04.24, 09:39
                                                    ib_k napisała:

> Nie ojczym tylko zdaje się ten ukochany stryj co to chciał Franię okraść z mają
                                                    > tku i zmusić do małżeństwa ale pod wpływem rodziny Zduńskich zmienił magicznie
                                                    > charakter

Ja pamiętam, że ojczym , ale to nie ważne.Tak czy inaczej rodzina górali nie broniła Franki przed wydaniem za mąż za starucha , tym bardziej , że ona go nie chciała i nie miała zamiaru wychodzić za mąż.Gdzie była rodzina ?Ciotki , wujkowie , społeczność tamtejsza,w końcu wszyscy się znali .To nie czasy przedwojenne.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 24.04.24, 10:16
                                                    Ja też pamiętam, że ojczym. Zmuszał ją, żeby wyszła za gościa, bo był bogaty. A rodzina... cóż, może uważali, że to świetna partia dla Franki. Teraz też wśród niektórych pokutuje takie przekonanie, nie tylko przed wojną, niestety.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 24.04.24, 10:21
                                                    Też bardzo lubię Kamę, mimo tych wiecznie niedomkniętych ust😉Nie rozumiem tej mody... często wygląda to tak, jakby ktoś miał jakiś problem zdrowotny i nie był w stanie domknąć paszczy😜
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.04.24, 14:07
                                                    majaa napisała:

> Też bardzo lubię Kamę, mimo tych wiecznie niedomkniętych ust😉Nie rozumiem tej
                                                    > mody... często wygląda to tak, jakby ktoś miał jakiś problem zdrowotny i nie b
                                                    > ył w stanie domknąć paszczy😜

Wskazuje na polipy w nosie.Poza tym ciężko stąpa , jak chłop , może to z racji pochodzenia , córka górnika , sierota , walcząca o przetrwanie w stolicy i zdrowie siostry.Ale ogółem spoko , najładniejsze to imię i nazwisko aktorki .Ładna kobieta.A Gibon wpatrzony jak w obrazek.
                                                  • maniusza Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.04.24, 15:19
                                                    No i wreszcie fajna kobitka z jajem i z ikrą a nie ten wiecznie niezadowolony i rozmemłany Lemur.
                                                  • agatha.trixie Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.04.24, 11:27
                                                    Na miejscu Gibona chyba by się poddała i złożyła śluby czystości. Facet ewidentnie nie ma szczęścia w miłości, więc tylko czekać aż i Kama coś wywinie. Oby tylko nie zdążyli machnąć sobie wcześniej bombelka, bo z trójką nie da sobie już rady. :P
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.04.24, 12:45
                                                    Nie no, młody jest jeszcze, nie może się tak łatwo poddawać😉 Ja tam mam nadzieję, że mu się z Kamą ułoży. Konkretna z niej dziewczyna, odwrotność Lemura. Obawiam się tylko, że mogą wyniknąć jakieś kłopoty z Anią i tym jej typkiem. Widać, że dziewczyna usilnie próbuje zapomnieć o Gibonie, bo na specjalnie zakochaną nie wygląda. Dobrze, że ostatnio znalazła gnata i forsę u niego w szufladzie, to może pójdzie w końcu po rozum do głowy. No chyba że właśnie tutaj trafi się dziecię od pierwszego strzału i będzie drama...
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 01.05.24, 14:21
                                                    Dwie siostry,dr Kasia i ta nawrocona Justysia ,zamierzaly zdradzić tajemnice ordynatorowi Adamowi ,swojemu kuzynowi ,synowi cioci,która oddała go po urodzeniu do adopcji .Gdyby nie pożegnanie doktora z mama pod jego gabinetem i czułość między nimi ,siostry oznajmiły by mu skrywana tajemnice , że nie jest synem tej kochającej mamy.Doprowadzily by do tragedii.W ostatniej chwili starsza zatrzymała młodsza.Zyl człowiek ,w sprawie swego poczęcia kilkadziesiąt lat w nieświadomości i te dwie kuzyneczki chciały złamać mu życie.Mlodsza aż się paliła do tego.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.05.24, 18:59
                                                    Który to już raz Krysi grozi inwalidztwo i wózek ?Wycisnęli mamę jak cytrynę , prowadzenie domu , opieka nad blizniaczkami , zakupy , gotowanie , pewnie i sprzątanie.A córunia wiecznie zajęta , jak nie bistro to z przyjaciólką nad projektem firmy charytatywnej w zakresie doradztwa adopcyjnego.Nie mają sumienia.Matka płacze z bólu a ci wiecznie w biegu.Przerzucili swoje obowiązki na plecy matki .Nie da się tego spokojnie oglądać.Pani psycholog od siedmiu boleści.A tak ciężko pracowali nad poczęciem dwójki młodszych.
                                                  • ib_k Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.05.24, 10:17
                                                    No i jak zakończenie sezonu? Biedny Bartek znowu nieszczęśliwie zakochany ale mam nadzieję że Dorota mimo że pewnie będzie miała 2 miesiące życia to ozdrowieje.
                                                    Krysia która chodziła już o kulach wyląduje na wózku ale dzięki pomocy Wieśka szybko dojdzie do siebie aby ogarniać dom i dzieci córki.
                                                    Ciekawe jak poprowadzą wątek Nadii bo szczerze mówiąc nie ma tu chyba dobrego rozwiązania.
                                                    Czy mi się wydawało czy Basia Pawełkowa miała studiować z chłopakiem w Paryżu? Skąd nagle ten wyjazd do mamusi? Coś przegapiłam.
                                                    Myślicie, że nowa pani doktor zagnie parol na Santanę?
                                                    Basia Rogowska świetnie zagrana przez młodą aktorkę jest absolutnie antypatyczną postacią, manipulatorka wybitna, kłamczucha, złodziejka ( chyba były tam jakieś pieniądze co zginęły, jeżeli nie to przepraszam postać:)), i ci jej chłopcy! Zakochana od 12 roku życia i każdy następny to miłość życia i na zawsze. Z zaangażowaniem i wzajemnym roszczeniem się rodzin.
                                                    Mam nadzieję, że w nowym sezonie odświeżą wątek Łukasza i jego dzieci. I wprowadzą jakieś ciekawe postacie w Grabinie bo Kisielowa & Co są już wybitnie niestrawni.

• latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.05.24, 13:46
                                                    Straszne rzeczy sie zadziały na koniec tego sezonu.Marcinek ,wieczny poszukiwacz guza z nadmiaru adrenaliny , znowu sponiewierany tak skutecznie , ze nie wie kim jest i co robi na tym swiecie.Robert jest wyjątkowo wredny i mściwy.
                                                    Aneta mamę wydała za mąż ,ale po drodze została okradziona przez kolegę ortopedę , zaawansowanego ćpuna z pieczątki służbowej.Teraz narkoman natrzaska recept i jeszcze zarobi na tym , a nasza Anetka będzie miała problemy.Mama , taka kurka zielononóżka , wyglądała bardzo ładnie i uszczęśliwi profesora.
                                                    Basia rozwija charakterek , jest faktycznie antypatyczna ,zła do imentu.Teraz to już pójdzie na całość i spodziewajmy się pieluszek w domu.Szkołe też pewnie rzuci .16 rok jej idzie to chłopaczyna nie jest zagrożony karnie.Nawet babcię zlekceważyła.
                                                    Siostra pani doktor, młoda przestępczyni , narkomanka była podobno , urodziła córkę i ma fatyganta poważnego , zakochanego w niej od pierwszego wejrzenia , pewnie dziecku da nazwisko , bo w zasadzie nie wiadomo kto jest ojcem.
                                                    Bartek nie może być szczęśliwy , pewnie Dorota umrze , chyba , że jakiś cud nastąpi , ale przed tem zdążą się pobrać i Kolargol dostanie spadek.Komuś musi zostawić majatek , widać , że tego dużo jest , także Bartuś będzie bogatym wdowcem.
                                                    Druga Basia , studiuje chyba we Francji , a do bistro wpada żeby zarobić na czesne.Planują zawiesić studia na rok i popracować w UK, skoro mamusia zaprasza.
                                                    Basia z Grabiny jest fantastycznie odegrana .Przyznaję to .Widać proces przemiany dziewczyny z wiekiem i narastanie krnąbrności i odrzucenia zasad panujących w rodzinie.Robi co chce , sprowadza zwierzaki hurtem , bo ona musi , bo jest litościwa , a najblizszych ma za nic.
                                                    Krysia została zatyrana przez córkę i jej rodzinę.Kinga nie ma sumienia .Doprowadziła matkę do inwalidztwa.
                                                  • laluna82 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 13.06.24, 10:53
                                                    Ja bym jeszcze jakoś rozumiała nowy projekt Kingi, gdyby był korzystny finansowo. W końcu czworka dzieci i dom do utrzymania jest. Ale CHARYTATYWNIE?! serio?
                                                    Nie stać jej na to ani finansowo (brak chociażby płatnej pomocy domowej), czasowo i logistycznie. Plus teraz chora matka.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 13.06.24, 12:02
                                                    Panowie ojcowie odeszli , to staralaby się mamę Krysie utrzymać jak najdłużej w dobrej formie.A nie ,wykorzystywali matkę, aż padła.
                                                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 24.09.24, 21:59
                                                    Basia zła do imentu? Normalna nastolatka.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.09.24, 08:22
                                                    W Basi siedzi kilka zbuntowanych nastolatek.Ma być tak jak ona chce w tym momencie a inni niech się martwią co będzie dalej.
                                                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.25, 14:32
                                                    No to właśnie typowe dla tego wieku. Ale poza tym to bardzo dobra i wrażliwa dziewczyna. 🙂
    • laluna82 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.10.24, 21:10
      Jak uśmiercą Dorotę, żeby ta nieogarnięta i flegmatyczna policjantka była z Bartkiem, to rzucam ten serial na zawsze.
      • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.10.24, 09:25
        laluna82 napisała:

> Jak uśmiercą Dorotę, żeby ta nieogarnięta i flegmatyczna policjantka była z Bar
        > tkiem, to rzucam ten serial na zawsze.

Tu chyba o to chodzi, że miłość ma zwyciężyć i on ją tak bardzo kocha, że ona wyzdrowieje z tej miłości.
        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.10.24, 12:42
          Love Story po polsku.Nie pamiętam kto w tej wersji amerykańskiej był chory ,chyba dziewczyna ale biedna a nasza Dorotka zamożna
          Druga sprawa,Franka jaka wielkoduszna ,wziela na siebie niemożność zajścia w ciążę a to Pavullon okazał się całkowicie bezpłodny.Kobieta pr,echodzi różne badania a na koniec facet okazuje się być przyczyną.
          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.10.24, 23:59
            latarnik88 napisała:

> Druga sprawa,Franka jaka wielkoduszna ,wziela na siebie niemożność zajścia w ci
            > ążę a to Pavullon okazał się całkowicie bezpłodny.

Nie zajarzyłam, że ona wzięła to na siebie, ale faktycznie coś tam gmerała ukradkiem w tych wynikach.
            A Maryja jak szpieg Karamba podglądała. Coś podejrzewa. Jeszcze z tego będzie chryja.
          • agatha.trixie Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.11.24, 12:14
            superseriale.se.pl/m-jak-milosc/m-jak-milosc-odcinek-1828-franka-zajdzie-w-ciaze-z-piotrkiem-fani-juz-przewiduja-final-szalonej-nocy-zdunskich-na-weselu-zdjecia-aa-hFc7-4kp5-Y618.html?fbclid=IwY2xjawGUN7tleHRuA2FlbQIxMAABHboTxDCYOmxX2Rdez6svoD_F7xQNH6M1TYUgSECxBsXgfqqobzUSRKtgMw_aem_Uud8wYuSAIR0gvnHdHvoJQ
            Przyznam, że już od jakiegoś czasu nie oglądam MjM, ale natknęłam się na to gdzieś na FB. Widać, że scenarzyści idą tropem Mody na Sukces. 🤦‍♀️
            • laluna82 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.11.24, 15:25
              heh i luz, tylko szkoda że Maryja wie o bezpłodności i pewnie namiesza jak to ona.
              • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.11.24, 15:37
                laluna82 napisała:

> heh i luz, tylko szkoda że Maryja wie o bezpłodności i pewnie namiesza jak to ona.

Wiedźma Ple Ple (kto wie ten wie) z tej Maryi, wszyscy przy niej to idioci, a ona taktowna, umie się znaleźć, dyskretna, doradzi, odradzi, wycofa się kiedy trzeba i interweniuje kiedy trzeba. Wkurzająca jest z tym, chodzący ideał, a tak to sztucznie brzmi i wygląda jak pierwsze silikonowe cycki.
            • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.11.24, 15:22
              agatha.trixie napisała:

> Przyznam, że już od jakiegoś czasu nie oglądam MjM, ale natknęłam się na to gdz
              > ieś na FB. Widać, że scenarzyści idą tropem Mody na Sukces. 🤦‍♀️

Hm... że Franka pomyli Pawulona z Perłą to można jej wybaczyć, szczególnie po pijaku.
              Ale co Perła będzie miał na swoje usprawiedliwienie?
              • agatha.trixie Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.11.24, 16:28
                Zemstę za Kingę. :P Wszak, jakiś czas temu Pavulon zadurzył się w małżonce brata i próbował nawet ją pocałować.
                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.11.24, 15:19
                  agatha.trixie napisała:

> Zemstę za Kingę. :P Wszak, jakiś czas temu Pavulon zadurzył się w małżonce brat
                  > a i próbował nawet ją pocałować.

Pavulon pił tyle ,jakby chciał zapić się na śmierć.Przystawial się do Kingi bez pardonu.Odbilo mu coś po tym pijaństwie.Natomiast Perla i Franka upili się jednorazowo ,na weselu.Dziwie się że Perla chorując na chorobę niedokrwienna serca i przyjmując leki kardio sięgnął po kieliszek i upił się do tego stopnia że.zgrzeszyl z bratowa.Ale dobrze się stało, cieszę się,że zbliżenie może być owocne.Ale wiadomo,że Maryja wszystko wyniucha i zdradzi tajemnice poczęcia.A może nie ?
                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.11.24, 18:10
                    latarnik88 napisała:

> Natomiast Perla i Franka upili się jednorazowo ,na weselu.

Ale jak rozumiem to dopiero nastąpi?
                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.11.24, 08:49
                      Jeszcze w przyszłości .Ale zobaczymy czy nas nie podpuszczają w temacie zdrady małżeńskiej i poczęcia.Ja bym chciała ,bo Gibona i Kamy mam juz dość.
                      • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.11.24, 16:04
                        latarnik88 napisała:

> Ja bym chciała ,bo Gibona i Kamy mam juz dość.

O to to. Szczególnie Gibon wyczerpał pulę serialowych nieszczęść przypadających na jednego bohatera. Porzucony przez matkę, ukrywający się, owdowiały przed ożenkiem, ratujący kobiety i przez nie porzucany, by przed czterdziestką (chyba) spocząć z całkowitą amnezją na łonie trzeźwej (poniekąd) alkoholiczki. Pora mu zacząć żyć. Ale on chyba z tych, co nie potrafią żyć przed pięćdziesiątką. A i potem różnie bywa.
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.11.24, 08:39
                          Jeszcze trzeba dołożyć do listy nieszczęść Gibona,żigolak na utrzymaniu starszych kobiet ,osadzony ,podejrzany o zabójstwo Chinki czikulinki.Myślę ,że potrzebny mu reset od dotychczasowego życia.Dzieci szkoda , ale powinien zostać z lekarką w leśniczówce.Rentę jakąś dostanie ,pamięć mu wróci i będzie dobrze.Z dala od tej wiarołomnej Izy , tej Kamy z otwartą buzią i jej siostruni pożerającej go oczyma.Wszystkie jego kobiety były problemowe uwikłane w jakieś znajomości.Nie były kryształowe.
                          Jakub nie spoczął na laurach ,w pogoni za cieniem przyjaciela przeczesał okolice.Żona ma pretensje ,że jej nie pomaga.W czym?Ano w obsłudze siostry z dzieckiem i pilnowaniu żeby nie wciągnęło jej stare życie. W końcu siostrunia da nogę i zostawi dziecko z Kasią.
                          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 19.11.24, 10:07
                            Wszyscy czekali podekscytowani ,że Franka zgrzeszy z Perłą , a tu tylko pijany pocałunek.A Kinga pozwalała pić alkohol mężowi ,tak go upomina na co dzień ,żeby dbał o dietę i tryb życia z uwagi na chorobę niedokrwienną serca,zawał i stenty , a tu nić?Dobrze,że się chłopina obudził po tej nocy.Ani słowem nie wspomnieli ,że Perle nie wolno.Tematu nie było.Co do dziecka i bezpłodności Pawełka, to jemu to obojętne.Tak mówi ,bo po jego stronie jest przyczyna ,żeby było odwrotnie ,to by ubolewał.Proponuję takie rozwiązanie,In vitro , zarodek z jaja Franki i i substancji biologicznej Perły.Może się
                            uda.
                            Kamizeli powinni zafundować lepszą peruczkę , bo ten plastik na jej głowie jest żałosny.Mówię to do produkcji.
                            • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.11.24, 00:12
                              latarnik88 napisała:

> Wszyscy czekali podekscytowani ,że Franka zgrzeszy z Perłą , a tu tylko pijany
                              > pocałunek.

Poczekaj, poczekaj. Mnie się zdaje, że to dopiero początek galimatiasu. Perła nic nie pamiętał, Franka tak samo, a wiele wydarzeń z tej nocy nadal owianych jest tajemnicą. Dlaczego Franka spała nago? Dlaczego Pawełek znalazł w legowisku krawat Perły? I jeszcze te rozmowy o bezpłodności. Prawdą jest, że wątpliwe, by Perła, że tak powiem, stanął, na wysokości zadania w stanie powodującym całkowitą amnezję, a jednak w tym serialu wszystko jest możliwe.

Przewiduję również taki zwrot akcji, że Franka jednak znajdzie się w stanie błogosławionym za sprawą własnego męża, a to z tej przyczyny, że noc prawdziwie namiętna i przytomna (po pijackiej bezprzytomnej z Perłą) jakimś cudem zaowocuje nowym życiem. I zdziwią się wszyscy niepomiernie i zaczną podejrzewać, że coś więcej było z Perłą, niż pocałunek.

Ale że Kinga tak łatwo, z uśmiechem wręcz przyjęła to, że Perła się pocałował z Franką...

A Kinga pozwalała pić alkohol mężowi ,tak go upomina na co dzień ,żeb
                              > y dbał o dietę i tryb życia z uwagi na chorobę niedokrwienną serca,zawał i sten
                              > ty , a tu nić?Dobrze,że się chłopina obudził po tej nocy.Ani słowem nie wspomni
                              > eli ,że Perle nie wolno.Tematu nie było.Co do dziecka i bezpłodności Pawełka, t
                              > o jemu to obojętne.Tak mówi ,bo po jego stronie jest przyczyna ,żeby było odwro
                              > tnie ,to by ubolewał.Proponuję takie rozwiązanie,In vitro , zarodek z jaja Fran
                              > ki i i substancji biologicznej Perły.Może się
                              > uda.
                              > Kamizeli powinni zafundować lepszą peruczkę , bo ten plastik na jej głowie jest
                              > żałosny.Mówię to do produkcji.
                              >
      • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.12.24, 13:53
        No mam nadzieję, że Doroty nie uśmiercą. Ale ten wątek z jej wyjazdem w siną dal tuż po ślubie to dla mnie jakieś kuriozum. O co tej kobiecie chodzi? I po co w takim razie w ogóle był ten ślub? Bo majątek to mu przecież już w testamencie przepisała. Strasznie to samolubne z jej strony, imo. Pomyślała, jak on się będzie czuł w tej sytuacji? Poza tym, jak byłby wolny, to miałby szansę ułożyć sobie życie z kimś innym, a tak to będzie żył w zawieszeniu i nie wiadomo, ile to potrwa.
        • ib_k Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.12.24, 15:54
          Spoko, spoko. Zniknięcie to wątek mega rozwojowy, np. oskarżą Bartka o zabójstwo no bo dziedziczy, a tu pach Dorotka zmartwychwstanie. Wątek co najmniej na pół sezonu
          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.12.24, 18:36
            ib_k napisała:

> Spoko, spoko. Zniknięcie to wątek mega rozwojowy, np. oskarżą Bartka o zabójstw
            > o no bo dziedziczy, a tu pach Dorotka zmartwychwstanie. Wątek co najmniej na pó
            > ł sezonu

Jak nie na cały. Szukaj tatka latka.
            • wawrzanka Ślub Martusi 14.12.24, 16:02
              Wzruszające były te sceny retro sprzed 20 bodajże lat.
              • latarnik88 Re: Ślub Martusi 17.12.24, 10:33
                Tak ,bardzo wzruszające.Tyle się potem działo w serialowym życiu i naszym ,widzów.Sl8czna byla ta Martusia,teraz też dobrze wygląda ale świeżość i młodość poszła do innych.
    • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.01.25, 11:41
      No i co Wy na tę historię z Pavulonem i Franką? Się porobiło... Z jednej strony Pavulon zachował się podle, ale znowu z drugiej... Ciekawe, czy Franka donosi ciążę w tym stresie. A Pavulon mógłby też pogadać od serca z Perłą, bo takie wąty niestety nie wróżą dobrze związkowi. Maryja miała sporo racji, że takich słów się nie zapomina.

Natalka przegina z Kolargolem. Miejmy nadzieję, że wreszcie otrzeźwieje po tej wtopie w robocie, chociaż imo nie wyglądała na jakąś strasznie przejętą faktem, że grozi jej dyscyplinarka.
      • ib_k Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.01.25, 11:56
        No ja tam Pawła rozumiem, żona ma zdjęcia co najmniej dwuznaczne z jego bratem, dodatkowo się z nim całowała, krawat brata w ich łóżku...i viąża cud. Chyba tylko idiota by się nie zdenerwował. Franka zachowała się jak obrażona panienka co to mu nie "dawała powodów do podejrzeń" chociaż dawała. Ba, sama je miała co do siebie...
        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.01.25, 13:14
          Faktem jest, że taka całkiem święta to ona nie była. Żarty żartami, ale jakiś umiar warto zachować.
          A swoją drogą, dlaczego Kinga nie ma z tym problemu? Nie oglądała w ogóle tych zdjęć z wesela, czy co? A może ona też męża ze szwagrem pomyliła i myślała, że z Franką to Pavulon był?
          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.01.25, 17:45
            Schlać się do takiej nieprzytomności, że się nie wie co się robiło ze szwagrem/bratową? Już samo to usprawiedliwia niepokoje Pawulona. Nic za to nie usprawiedliwia Franki. Musiało od niej walić rano wódą jak z gorzelni. I jeszcze ten krawat.

Kinga i Piotrek to takie stare dobre małżeństwo, że nawet całowanie z bratową uznają za żarcik. Nikt między nich palca nie wsadzi. Ale Piotrek między brata, a bratową wsadził i to niekoniecznie palec.

Tylko czy na pewno? Niezbitych dowodów brak. W dodatku Franka w krótkim odstępie czasowym pofolgowała sobie i z mężem. Przy bliźniakach jednojajowych nie da się stwierdzić, który z nich jest ojcem. Ma Pawulon zagwozdkę.

W gruncie rzeczy co to za różnica czyje to dziecko?
            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.01.25, 08:52
              O właśnie,najważniejsze , że zostanie matka.Pavullon powinien przestać się ciskać i zaakceptować sytuację.Mowil o sobie ze jako bezplodny jest niepełnowartościowym facetem i mężem.Zona marzy o dziecku ,więc będzie je miała.Chyba lepsze niż z adopcji ,bo geny i dna to samo.O co się tak ciska,nie rozumiem.
              • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.01.25, 09:28
                Bo weźmy taką sytuację: ktoś z rodziny wpada na pomysł, by poszukać dawcy nasienia. Po kilkunastu odcinkach, cichych dniach i genialnych dialogach: "o co chodzi", "o nic", "przecież widzę", po ściskaniu w dłoniach telefonu, odrzucaniu połączeń, gniewnych wyjazdach i powrotach Pawulona od Madzi, Kini i kogo tam jeszcze wychodzi na to, że najlepszym dawcą nasienia byłby Perła. Efekt byłby ten sam, a za to ile pieniędzy zaoszczędzonych.
            • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.01.25, 10:17
              no ten wątek może się ciągnąć długo bo co by nie było - skoro nie ma możliwości sprawdzenia - to niepewność zostanie na zawsze...
              w sumie beznadziejna sytuacja.

a Franka niech obrażonej niewinności nie zgrywa bo w głębi duszy tak naprawdę sama nie jest pewna skoro była nawalona jak szpadel ;)
              • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.01.25, 11:17
                Nieprzytomna nie była, ale chuć jakaś tam była i u szwagra i u Franki .Ciekawe ,czy czułaby taką namiętność w kierunku np Kamila czy Adasia?Czy zamroczona widziała portret męża przed oczami i czuła wibrację?Czy wiedziała,że to szwagier.Ale tak się spić na weselu wujka ,do granic przyzwoitości ,no niepojęte.Ale ona mówi ,że tylko z Pawłem i ja jej wierzę .Alkohol ,emocje Pawła zagotowały i jakiś niedobitek zrobił swoje.
                • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.01.25, 11:51
                  nieprzytomna nie ale film sie urwał ;)

nie wiem co powodowało szwagrem ale że jej się po pijaku mogły bliźniaki pomylić w to akurat mogę uwierzyć...
                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 17.01.25, 14:12
                    Mnie się wydaje, że Perła na weselu po prostu wypity był i na maksa ubawiony. Nie wyglądało to raczej ani na chuć ani na jakieś celowe działanie. Ot, takie pijackie żarciki.
                    Ale faktem jest, że z obu stron nastąpiło przegięcie. Szkoda mi Pavulona, bo wątpliwości już chyba na zawsze z nim zostaną.
                    • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.01.25, 09:26
                      majaa napisała:

> Mnie się wydaje, że Perła na weselu po prostu wypity był i na maksa ubawiony.

Nawet żonie tak to przedstawił. I tak to wyglądało. Co nie zmienia faktu, że poszło to za daleko. Chuć, nie chuć - Perła poszedł za Franką jak krowa prowadzona na postronku. A Franka widziała w Perle Pawulona, więc u niej chuć mogła dojść do głosu. Jeszcze wzmocniona nieuświadomionym instynktem, że ten drugi jest płodny.
                      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.01.25, 09:56
                        Siostra Kaśki ,lekarki ,dziewczyna z kryminalną przeszłością,przed odsiadką ,znalazła sobie chętnego ,który wszystko porzucił dla niej i wyjechał daleko ,a w zasadzie uciekli razem z dzieckiem przed wymiarem sprawiedliwości.Co w niej zobaczył ,że tak go strzeliło błyskawicznie?
                        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.01.25, 11:45
                          Cokolwiek zobaczył, to faktem jest, że nieźle go trzepnęło;) Ale jestem w stanie uwierzyć, że tak zakochany i zdesperowany człowiek może zgodzić się na różne szalone pomysły, w stylu ucieczki przed wymiarem sprawiedliwości. Ciekawe, czy jeszcze kiedykolwiek pojawią się w serialu, czy to już zamknięty wątek, jak z Goszą.
                          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.01.25, 12:41
                            Oni kiedyś razem pracowali ,Kaśka jako młoda lekarka i Krzysiek ratownik.Może podkochiwał się w Kaśce ,ale nie miał odwagi do niej startować a ona widziała w nim kolegę.I ta siostra to może taka namiastka Kaśki,wykształconej ,poukładanej dziewczyny,zupełne przeciwieństwo siostry ,oszustki,narkomanki ,przestępczyni i złej córki oraz siostry i siostrzenicy .Złe to zawsze zostanie złe.
                            • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.01.25, 14:43
                              Może odlecą w siną dal, a zamiast tego szykuje się romansik Kaśki z jej pacjentem.
                              • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.01.25, 10:33
                                No właśnie nie wiem, czy ten romansik będzie. Coś mi się wydaje, że Kaśka jednak otrzeźwieje, przemyśli sprawę i nie posunie się dalej.
                                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.01.25, 11:48
                                  Problemy dzieci szarpią serca rodzicom.Utuczyliście córkę ,do tego koleżanka ,chuda,chce go odbić Lence i nie ma snu po nocach .Ale przecież ten pierwszy chłopak nie musi być tym jedynym i mężem w końcu.Trzeba to przeżyć razem ,córka w rozpaczy ,płacz po nocach .Treningi i dieta.Pół roku i będą efekty ,chyba , że stres zacznie zajadać batonikami.
                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.01.25, 14:06
                                    Lenka mogłaby trochę schudnąć. Z drugiej strony dziewczynka chyba całkiem dobrze czuje się ze swoją wagą, tylko ta postać jest prowadzona w taki sposób, że zupełnie nie pasuje do jej wyglądu.
                                    • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.01.25, 11:06
                                      Dobrze, że postanowiła zacząć się trochę ruszać, to dobry nawyk. Tylko nie jestem przekonana, czy wytrwa, bo motywacją powinna być troska o zdrowie i kondycję, a nie tylko chudnięcie, żeby spodobać się chłopakom. Zresztą, atrakcyjność wcale nie jest uzależnione od idealnej figury, bo taką to naprawdę rzadko kto ma, zawsze można się do czegoś przyczepić. Podobało mi się, jak Perła tłumaczył Lence, że najważniejsze jest, żeby ona sama się akceptowała i dobrze o sobie myślała, bo prawdziwa siła bierze się właśnie z wewnątrz:)
                                      • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.01.25, 22:13
                                        Nie mogę z tego Kolargola... przecież to się kupy nie trzyma. Maila nie dostał, a zachowuje się jakby dostał. W dodatku śledczy ustalili, że Dorota była na lotnisku w "Juesej". Ale przecież nie można inaczej: bez jęczenia, stękania, dukania, półsłówek i wyrzucania telefonu do jeziora (cóż to był za teatralny gest!) ten serial straciłby wszelki sens.
                                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.01.25, 08:25
                                          I butelkę dobrego alkoholu cisnął do jeziora.Z barku ,który Dorota zaopatrywała.Teraz same jojczenia pokazują.Ja nie mogę się doczekać, kiedy na imprezie rodzinnej Pawel zrobi awanturę, wykrzyczy ,że to nie jego dziecko tylko brata i pobije Piotrka .Będzie ubaw i znowu pijaństwo tego niepłodnego.
                                          • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.01.25, 09:41
                                            Kolargol przesadził. Robi dramę, chociaż jeszcze nie ma z czego. Ja mu tańczyć nie każę, ale te ciągłe płacze i katowanie się złymi myślami naprawdę w niczym mu nie pomoże.
                                            Wątpliwości Pavulona rozumiem, ale zachowania, podobnie jak Koralgola, też nie popieram. Jak nie wierzy ani żonie ani bratu, to to całe jego małżeństwo przestaje mieć sens. I zdaje się, że Franka ma chyba w planach go uświadomić w tej kwestii.
                                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.01.25, 10:02
                                              Nie wierzy i nie uwierzy ,chyba ,że okaże się po niewczasie ,że wyniki pomylili i Paweł płodny jednak jest.
                                              • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.01.25, 14:03
                                                Ale powiedzmy sobie szczerze: już bardziej prawdopodobne jest spłodzenie dziecka przez bezpłodnego Pawulona, niż pijaniutkiego w sztok Perły. Nigdy nie miałam okazji tego sprawdzić, ale słyszałam, że jeśli ktoś jest tak pijany, że nic nie pamięta to raczej nie tylko pamięć mu szwankuje, ale również inne członki ciała. Może któraś z Was dziewczyny może to potwierdzić? :D
                                                • wawrzanka Ksywka dziecka Franki 29.01.25, 14:21
                                                  Bliźniaczy Płomień
                      • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.02.25, 00:05
                        Ale zaraz, że do niczego poważniejszego poza obściskiwaniem i pijackimi całusami nie doszło, to akurat wiadomo, bo panna młoda rozgoniła towarzystwo i wyraźnie to było zaznaczone. Pavulon tego nie wie, ale Piotrek już tak, stąd widać, że ma w miarę czyste sumienie. Franka też.
                        Uważam, że Pavulon ostro przegina, zwłaszcza, że dam smalił onegdaj cholewki do bratowej i to całkiem na poważnie.
                        • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.02.25, 00:06
                          że sam smalił cholewki* 😉
                        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.02.25, 11:16
                          "Ma w miarę czyste sumienie"... no dość intrygująco brzmi?😏😉A tak serio, to faktycznie na zdjęciach Franka z Perłą wyglądają dość dwuznacznie, trzeba przyznać. Niby nic się nie stało, ot, pijackie umizgi, no ale pewnego rodzaju przegięcie jest, imo. Dla mnie kwestia zasadnicza to czy Pavulon ma zaufanie do żony i brata, bo bez tego zawsze będzie kiepsko. Może właśnie dlatego ma wąty, bo sam się do bratowej kiedyś przystawiał.
                          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.02.25, 13:41
                            Sam się przystawiał ,a że go zastopowała to dalej się nie posunął.A wie ,że to możliwe.Nigdy im nie uwierzy ,nawet jak sprawa przyschnie to będzie go ta niepewność męczyła.
                            • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.02.25, 14:48
                              Doskonały przykład na to, jak zazdrość może zatruć szczęście i spie...yć człowiekowi życie.
                              • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 04.02.25, 15:19
                                Nie wiadomo ile tych małpek spożywa,łatwo ukryć i stracić kontrolę.Może jechać po pijaku i stworzyć sytuację niebezpieczną ,policja itd.Paweł wpada w kłopoty.
                              • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.02.25, 11:19
                                ja myślę że tradycyjnie będzie happy end - ale ciekawa jestem jak ostatecznie rozwiążą problem ojcostwa - powtórzą badania i jednak się okaże że Pavulon nie strzela ślepakami?...
                          • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.02.25, 12:19
                            Wiem, że to dość niezręczne stwierdzenie, ale chodzi bardziej o to, że takie pijackie obściskiwania jeszcze można obrócić w żart, wiedząc, że nie było kontynuacji.
                            I tu już faktycznie wchodzi kwestia zaufania. Kinga wierzy Piotrkowi, Paweł France nie, bo doskonale wie, że on na miejscu brata posunąłby się dalej.
                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.02.25, 15:01
                              Franka powinna iść na L4.I nie myśleć przynajmniej o pracy.Kinga oczywiście myśli, że ciężarna Franka będzie zasuwać w barze do dnia porodu.Oczywiscie mama pomoże,przecież po operacji kręgosłupa i rehabilitacji da sobie radę z 4 dzieci i domem.
                              Paweł dzwoni do ciężarnej zony ,żeby jej nawtykać,zidiocial zupełnie.Sytuacja bez wyjścia.
                              • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.02.25, 15:07
                                Paweł był nawalony i przez to jego wqrw na cały świat się spotęgował skoro nawet bratu limo podbił.
                                • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.02.25, 10:24
                                  No ale musisz przyznać, że to dość marne usprawiedliwienie. Pić trza umić😉 Pavulon ostatnio ciągle łazi nawalony i wyżywa się na wszystkich wkoło. Widać, że bliscy naprawdę starają się go zrozumieć, odpuścić i pomóc, nawet Franka. Ale cierpliwość też ma swoje granice i Pavulon musi w końcu się ogarnąć, bo za chwilę nie będzie co zbierać.
                                  • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 06.02.25, 11:00
                                    ja nie usprawiedliwiam tylko stwierdzam fakt ;)
                                    myślę że się niebawem ogarnie ale jeśli tej sprawy ostatecznie nie wyjaśnią (pytanie jak?) będzie to w nim dalej tykało jak bomba z opóźnionym zapłonem.
                                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.02.25, 08:15
                                      Alkohol działa na Pavullona jak zapłon,budzi agresję .Co by było ,żeby zabił brata albo mocno uszkodził.Mogło tak się stać ,pije,wpada w szał i dalej pije ,z mieszkania zrobił śmietnik ,dzwoni do ciężarnej zrozpaczonej żony i dalej ją poniża i straszy.Rodzina nie odpuszcza ,wszyscy chcą mu pomóc ,on trzeżwieje i wstydzi się swego zachowania ,aż do następnej małpki.Sytuacja bez wyjścia ,powinni się rozstać ,on nigdy nie odpuści ,chyba ,że nowy wynik pokaże ,że może płodzić.Jak tu życ potem z takim ,idiotą ,jak mu wybaczyć .
                                      • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.02.25, 10:43
                                        No i tak przypuszczam, że może Pavulon w "okienku trzeźwości" uda się na dalsze badania, które pokażą, że jednak jest w stanie spłodzić potomka. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić inne rozwiązanie, jeśli to dziecko ma się urodzić, a małżeństwo ostać. No, chyba że scenarzyści planują jednak totalną rozpie.duchę u Zduńskich😉
                                        • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.02.25, 11:05
                                          majaa napisała:

>No, chyba że scenarzyści planują jednak totalną rozpie.duchę u Zduńskich😉

Długo to się będzie ciągnąć, a moje przypuszczenia co do opierdolu otrzymanego od Madzi się sprawdziły.
                                        • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.02.25, 11:37
                                          No ale jak tak się zastanowić - z pijacko pavulonowego punktu widzenia - nawet taki wynik badań by w 100% wątpliwości nie rozwiał bo jednak całowanie i krawat...
                                          no chyba że by się od tej pory z dala od procentów trzymał - bo mu po nich ewidentnie w dekiel wali.
                                          Jedni się upijają na wesoło i rubasznie a w nim się ewidentnie agresor budzi.
                                          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.02.25, 12:41
                                            risottokalafiorowe napisała:

> No ale jak tak się zastanowić - z pijacko pavulonowego punktu widzenia - nawet
                                            > taki wynik badań by w 100% wątpliwości nie rozwiał bo jednak całowanie i krawat

Skoro nikt nic nie pamięta to i widzowie we mgle. Już na wieki Bliźniaczy Płomień mieć będzie dwóch ojców. Chyba, że scenarzyści wyciągną jakiegoś królika z kapelusza, dowód niezbity i namacalny, że do niczego dojść nie mogło. Podobno zapatrzenie działa tak, że jak matka się zauroczy i zajdzie w ciążę to ten obiekt zapatrzenia jest drugim ojcem. Nie wiem czy to się liczy po pijaku.
                                            • misterni .... 14.02.25, 01:46
                                              No ale przecież żona wuja widziała, że do niczego dojść nie mogło, bo wyrwała Frankę ze szwagrowskich ramion i położyła spać w apartamencie nowożeńców. Na drugi dzień rozmawiała o tym z Piotrkiem.

wawrzanka napisała:

"Skoro nikt nic nie pamięta to i widzowie we mgle. Już na wieki Bliźniaczy Płomień mieć będzie dwóch ojców. Chyba, że scenarzyści wyciągną jakiegoś królika z kapelusza, dowód niezbity i namacalny, że do niczego dojść nie mogło."
                                              • wawrzanka Re: .... 14.02.25, 12:27
                                                misterni napisała:

> No ale przecież żona wuja widziała, że do niczego dojść nie mogło, bo wyrwała F
                                                > rankę ze szwagrowskich ramion i położyła spać w apartamencie nowożeńców"

No właśnie! Już to tu czytałam, ale chyba w serialu przegapiłam. Zatem sprawa przesądzona. Pawulonowe rozterki poniekąd rozumiem mimo wszystko. Oczywiście, że powinien się ogarnąć, ale i Franka nie musiała aż tak na niego napadać, bo jednak się całowała pijaniutka w sztok. Taka kryształowa nie jest szczególnie w kontekście alkoholowym, a wrażliwości na Pawulona smutek bezpłodnościowy zero. Aż mi trochę żal Pawulona.
                                                • latarnik88 Re: .... 15.02.25, 10:08
                                                  wawrzanka napisała:

> Oczywiście, że
                                                  > powinien się ogarnąć, ale i Franka nie musiała aż tak na niego napadać, bo jed
                                                  > nak się całowała pijaniutka w sztok. Taka kryształowa nie jest szczególnie w ko
                                                  > ntekście alkoholowym, a wrażliwości na Pawulona smutek bezpłodnościowy zero. Aż
                                                  > mi trochę żal Pawulona.
                                                  To był jednorazowy wyskok alkoholowy Franki ,nigdy nie widzieliśmy jej pijanej , pracuje w gastronomii,okazji jest dużo ,ale ona zawsze trzeżwa i zaangażowana zawodowo.Na miejscu i dostawy ,pilnuje interesu , tym bardziej ,że Kinga obarcza ją obowiązkami ponad miarę , Kinga potrafi zrzucić, a to na mamę obowiązki domowe i opiekę nad dziećmi i na Frankę a sama angażuje się w różne projekty , np z Magdą w sprawy fundacji.Matka 4 dzieci zostawia swoje dzieci ,żeby zająć się cudzymi dziećmi.Praca w fundacji ,jeszcze pro bono,to chwalebne zajęcie ale robi to kosztem innych.Myślę ,że obowiązki domowe ,nudzą ją i męczą ,ucieka od nich po prostu.
                                                  Co do wrażliwości zerowej Franki na cierpienia Pavulona z powodu bezpłodności ,to ona cierpi i to bardzo ,z powodu niemocy w temacie.Dowiedziała się ,że ma męża niezdolnego do spłodzenia dziecka ,którego pragnie.I jak się z tym czuje?
                                                  Myślę ,że pogodzą się ale nie wrócą do siebie ,powinni zyć oddzielnie ,za dużo zaszło między nimi złego i nie mozna tego od tak zostawić.Może kiedyś.
                                                  • zosa Re: .... 16.02.25, 08:14
                                                    Odpisywałam już kilka razy, ale gazeta wyrzuca mnie z wątku. Błąd podstawowy to dom w Grabinie:
                                                    1. Przecież spłonął, nie powinno w nim być pamiątek, tego samego wyposażenia itp. błąd podstawowy.
                                                    2. Piętra w domu- gdzie niby Bartek remontował strych? Przecież już pokoje na pierwszym piętrze, gdzie mieszka Maria z rodziną skośne ściany. Popatrzcie na dom w ujęciach z zewnątrz, tam nie ma kolejnego piętra.
                                                  • risottokalafiorowe Re: .... 17.02.25, 12:13
                                                    a ja tak sobie myślę że powinni porozmawiać szczerze - wyrzygać sobie wszystko i zrobić solidną grubą krechę.
                                                    Widać że się kochają, nie takie rzeczy ludzi sobie wybaczali..
                                                  • majaa Re: .... 18.02.25, 09:47
                                                    No to sobie porozmawiali szczerze, a w zasadzie to Pavulon się wytłumaczył. Widać, że Franka się łamie, bo kocha Pavulona mimo wszystko. Jeśli teraz Pavulon będzie się sprawdzał bez zastrzeżeń, to może Franka to sobie przemyśli i rozwodu jednak nie będzie. W końcu, tak jak już pisałam, da się zrozumieć, dlaczego tak zareagował.
                                                  • latarnik88 Re: .... 18.02.25, 14:03
                                                    I ani kieliszka alkoholu więcej.Franka boi się pijanego meza.
                                                  • wawrzanka Re: .... 18.02.25, 15:21
                                                    Oglądam teraz stare odcinki jak czapla chodziła do żurawia, czyli Franka do Pawulona. Bo ona go okłamała w kwestii surogacji. Podobne były rozkminki ino w drugą stronę: Pawulon był tym wybaczającym, a Franka kajającą się. Takie to burzliwe ich dzieje, oboje w gorącej wodzie kąpani, oboje zakochani.
                                                  • latarnik88 Re: .... 20.02.25, 11:35
                                                    Franka miała swoją poważną tajemnicę i ją ujawniła.Pavulon reaguje patologicznie,upija się, wszczyna awantury ,publicznie rzuca oskarżenia.Ten jego telefon z Warszawy do Franki przebywającej w Bukowinie,pijany bełkot mściwie złośliwy w kierunku ciężarnej kobiety , nie do przebaczenia.
                                                  • latarnik88 Re: .... 27.02.25, 15:11
                                                    Znowu jakiś zakochany w Maryji się pojawił?Czy to któryś z poprzednich ,chociażby ten,który usiłował porwać Basię ze szpitala?
                                                  • ib_k Re: .... 28.02.25, 13:32
                                                    Wg mnie tym zakochanym w Santa Maryji będzie Judyta😁
                                                  • majaa Re: .... 28.02.25, 14:15
                                                    Tym razem chyba jednak będzie chodziło o Artura. Pani psycholog jakoś niebezpiecznie się do niego zbliża😉
                                                  • ib_k Re: .... 05.03.25, 12:28
                                                    Oj nie, zdecydowanie chodzi o Maryję. Widziałaś te wczorajsze spojrzenia, westchnienia i umykające dotyki 🤣
                                                  • latarnik88 Re: .... 06.03.25, 12:42
                                                    ib_k napisała:

> Wg mnie tym zakochanym w Santa Maryji będzie Judyta😁

Tak ,właśnie obejrzałam i jestem pewna ,że Judyta kocha się w Maryji i bransoletka jest od niej.Dlatego jest w konflikcie z ojcem ,który nie chce jej znać z powodu ,że jest ona seksualnie nienormatywna.Ciekawy wątek.
                                                  • majaa Re: .... 06.03.25, 13:59
                                                    No tego to chyba jeszcze nie grali😃 Niezły numer, nie dość, że wątek homo, to jeszcze w dodatku chodzi akurat o Maryję🙃W niej się kochają dosłownie wszyscy, mężczyźni, kobiety, biznesmeni, lekarze...no nikt po prostu nie jest w stanie się oprzeć😄Tak czy inaczej, idziemy z duchem czasu😉
                                                  • wawrzanka Re: .... 13.03.25, 20:56
                                                    majaa napisała:

> No tego to chyba jeszcze nie grali😃 Niezły numer, nie dość, że wątek homo, to
                                                    > jeszcze w dodatku chodzi akurat o Maryję🙃W niej się kochają dosłownie wszyscy,
                                                    > mężczyźni, kobiety, biznesmeni, lekarze...no nikt po prostu nie jest w stanie
                                                    > się oprzeć😄Tak czy inaczej, idziemy z duchem czasu😉

Władza się zmieniła to i linia scenariuszowa.
                                                    Zresztą chyba jest obowiązek włączać wątki "nieheteronormatywnych". Fajnie, że kobieta, a nie sztampowo gej. Liczba gejów w serialach jest dramatycznie zawyżona i kobiety jak zwykle są dyskryminowane. Tym razem nasz ukochany serial spisał się na medal.
                                                  • majaa Re: .... 17.03.25, 09:56
                                                    wawrzanka napisała:

> Władza się zmieniła to i linia scenariuszowa.
                                                    > Zresztą chyba jest obowiązek włączać wątki "nieheteronormatywnych".

Uuuu, jak już obowiązek, to bardzo niedobrze. Znaczy wracamy do głębokiej komuny. Wtedy też władza na siłę "porządkowała" głowy obywateli.

Fajnie, że
                                                    > kobieta, a nie sztampowo gej. Liczba gejów w serialach jest dramatycznie zawyżo
                                                    > na i kobiety jak zwykle są dyskryminowane. Tym razem nasz ukochany serial spisa
                                                    > ł się na medal.

W świetle tego, co napisałaś o obowiązku, to może i trochę lepiej, że zamiast geja lesbijka, ale niewiele lepiej. Bo problem nachalnego "porządkowania głów" jednak pozostaje.
                                                    No, ale na razie to jeszcze spoko. I liczę, że tak pozostanie i scenarzyści nie będą zmuszeni powiększać populacji nieheteronormatywnych do nienaturalnych rozmiarów😉
                                                  • wawrzanka Re: .... 17.03.25, 12:00
                                                    majaa napisała:

> I liczę, że tak pozostanie i scenarzyści nie
                                                    > będą zmuszeni powiększać populacji nieheteronormatywnych do nienaturalnych rozmiarów😉

Dokładnie! Dobra, niech jeszcze będzie jakiś gej. Ale jeden (może para), a nie zaraz całe osiedle.
                                          • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.02.25, 10:24

> No ale jak tak się zastanowić - z pijacko pavulonowego punktu widzenia - nawet
                                            > taki wynik badań by w 100% wątpliwości nie rozwiał bo jednak całowanie i krawat

Czyli najważniejsze jest zaufanie, a Pavulon go zwyczajnie nie ma. Potrzebna jest totalna wolta w jego podejściu. Nie jestem przekonana, czy to możliwe. Czas mógłby pomóc, ale pod warunkiem, że Pavulon będzie starał się kierować rozsądkiem i szukać argumentów na plus, a nie ciągle na minus i sam siebie podjudzać. W każdym razie, alkohol mu w tym nie pomoże, to widać wyraźnie.
                                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.02.25, 15:47
                                              Tak patrzę na Mariusza ,byłego chłopaka młodej lekarki Kasi żony Jakuba,obecnie jej pacjenta i myślę ,kto to właściwie jest.I tak mi się kojarzy z jednym panem ,byłym wiceministrem obecnie rezydentem w Budapeszcie ,oskarżonym o różne defraudacje ,że to on powrócił jako aktor serialowy i uwodzi ,mam nadzieję ,że skutecznie ,Kasię Jakubową.Bo tamten to raczej celibat uprawiał a temu to chodzi o miłość.
                                              • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.02.25, 18:10
                                                latarnik88 napisała:

> Tak patrzę na Mariusza ,byłego chłopaka młodej lekarki Kasi żony Jakuba,obecnie
                                                > jej pacjenta i myślę ,kto to właściwie jest.I tak mi się kojarzy z jednym pane
                                                > m ,byłym wiceministrem obecnie rezydentem w Budapeszcie

Proponuję zatem dla Mariusza ksywkę Czuły Roman (owski).
                                                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.02.25, 21:07
                                                  Wspaniale
                                              • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 12.02.25, 10:55
                                                Powiem szczerze, że zaskoczyłaś mnie tym skojarzeniem, ale OK, możemy przyjąć ksywkę Wawrzanki. Mnie jeszcze przyszło do głowy RR (romantyczny Roman)😀
                                                • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.03.25, 08:19
                                                  majaa napisała:

> Powiem szczerze, że zaskoczyłaś mnie tym skojarzeniem, ale OK, możemy przyjąć k
                                                  > sywkę Wawrzanki. Mnie jeszcze przyszło do głowy RR (romantyczny Roman)😀

Ja chwilowo odpadam z dyskusji, bo wróciłam do odcinków, w których pojawiła się Julia. Nadrabiam zaległości z rozkoszą i każdego wieczora funduję sobie jeden odcineczek MjM. Zarzuciłam nawet mój ulubiony "White Lotus", a właśnie pojawił się nowy sezon.
                                                  Musiałam się dowiedzieć co takiego było między Andrzejem i Julią, że Madzia taka zła na nią. No i okazało się, że Budzyn jak zwykle zmajstrował jakieś dziecko po pijaku. Do nikogo tak jak do niego nie pasuje cytat: "On wciąż był sprawcą wielu ciąż".
                                                  Dowiedziałam się jak Werner spiknął się z Sylwią i jakie ziółko z tej Julii. Początkowo omijałam odcinki grabińskie, ale okazało się, że się przeplatają z warszawskimi, więc teraz już jadę równo. Wkrótce Was dogonię ;-)
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 12.03.25, 12:37
                                                    Czyli tak: jak Pavulon z Franką najwyraźniej zażegnali kryzys i czekają na synka, to znów Kasia kompletnie straciła głowę dla Czułego Romana. Wiem, że niby stara miłość nie rdzewieje, ale jednak... Przyznam szczerze, że jak pokazali te jej wspomnienia z Panem Ładnym, ze ślubem włącznie, to myślałam, że ochłonie i da radę się pohamować przed totalną zdradą. Rozczarowała mnie.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 13.03.25, 09:39
                                                    Wybrała pierwszą miłość i powrót do niej.Pożądanie wygrało przed głosem serca .A Pan Ładny dołączy do klubu zdradzonych i porzuconych ,takich jak Marcin.Porzucony dla młokosa nie wiadomo skąd , razem z dziećmi przez wiarołomną Izę.Dobrze ,że trafiła mu się taka Kama,bardzo zaangażowana w tworzenie domu dla jego dzieci ,do tego bardzo ładna i zgrabna ze wszystkimi kobiecymi talentami ,kuchennymi również.Oby Kuba nie związał się tylko z Panią doktor po przejściach ,bo to by było łatanie dziury w całym.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.03.25, 09:12
                                                    latarnik88 napisała:

> Wybrała pierwszą miłość i powrót do niej.Pożądanie wygrało przed głosem serca .
                                                    > A Pan Ładny dołączy do klubu zdradzonych i porzuconych ,takich jak Marcin.Porzu
                                                    > cony dla młokosa nie wiadomo skąd , razem z dziećmi przez wiarołomną Izę.Dobrze
                                                    > ,że trafiła mu się taka Kama,bardzo zaangażowana w tworzenie domu dla jego dzi
                                                    > eci ,do tego bardzo ładna i zgrabna ze wszystkimi kobiecymi talentami ,kuchenny
                                                    > mi również.Oby Kuba nie związał się tylko z Panią doktor po przejściach ,bo to
                                                    > by było łatanie dziury w całym.

Tak, Pan Ładny może znaleźć pocieszenie na łonie Martyny. Oboje będą lizać rany. Ładny co prawda jeszcze nie liże, ale wszystko na to wskazuje. A może będzie walka? Może właśnie Martyna przypomni Ładnemu co usłyszała od Kamy - żeby zawalczyła o Marcina z nią. I choć Martyna ma marne szanse przy Kamie, to jednak Ładny przy Czułym Romanie szanse ma spore. Mieliśmy już ten kazus - Santana też przecież oszalał kiedyś dla jakiejś kobiety, szło ku rozwodowi.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.03.25, 09:16
                                                    Ja to się raczej nie mogę doczekać aż Lenkę zrobią na bóstwo w tej galerii handlowej, czy gdzie tam. Ta jej koleżaneczka ewidentnie chce jej odbić chłopaka, więc kto wie do jakiej wizażystki skromną Lenkę ten szkolny wamp zaprowadzi.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.03.25, 09:27
                                                    A swoją drogą Aneta dała Czułemu popalić. Pamiętam, że Aneta miała tu kiedyś na forum brzydką ksywkę nawiązującą do wielkości jej ust. Nie była to może zbyt fortunna ksywka, dziś bym jej dała Czarna Mamba :-) A i Basię kiedyś nieładnie nazywałyśmy Wyłupiastą. Ktoś podniósł wtedy, że o dziecku tak pisać to bardzo brzydko i prawda. Ale Basia wyrosła na piękną kobietę, więc dziś, by jej tę "Wyłupiastą" wynagrodzić może będziemy nazywać ją Królewną Śnieżką? Jest śliczną brunetką dość mocno doświadczoną przez los, więc pasuje. Żadnej z tych wcześniejszych ksywek ja nie wymyśliłam, ale pamiętam XD
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 17.03.25, 10:53
                                                    Sorki, ale mnie Czarna Mamba zbyt się kojarzy z Iwoną Pavlovicz, o ile wiesz, kto to. To właśnie jej ksywka i faktycznie bardzo do niej pasuje. Jeśli chodzi o Anetę, to zostając przy wężowej terminologii, ja bym ją nazwała raczej Kobrą😉
                                                    Śnieżka do Basi teraz faktycznie bardzo pasuje, a jak zmieni kolor włosów, to może znowu ją przechrzcimy, bo Wyłupiasta to chyba jednak lekka przesada.
                                                    Faktem jest, że postaci ewoluują, czasem dość mocno charakterologicznie zwłaszcza. Dlatego ksywki w stylu np. Big Bombelos mają szansę się ostać, bo to się raczej nigdy nie zmieni 😉😀
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 17.03.25, 11:55
                                                    majaa napisała:

> Sorki, ale mnie Czarna Mamba zbyt się kojarzy z Iwoną Pavlovicz, o ile wiesz, k
                                                    > to to.

Już wiem ;-)

> Anetę, to zostając przy wężowej terminologii, ja bym ją nazwała raczej Kobrą😉

Tak! Kobra jest super.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 17.03.25, 11:00
                                                    latarnik88 napisała:

> Wybrała pierwszą miłość i powrót do niej.Pożądanie wygrało przed głosem serca .
                                                    > A Pan Ładny dołączy do klubu zdradzonych i porzuconych ,takich jak Marcin.Porzu
                                                    > cony dla młokosa nie wiadomo skąd , razem z dziećmi przez wiarołomną Izę.Dobrze
                                                    > ,że trafiła mu się taka Kama,bardzo zaangażowana w tworzenie domu dla jego dzi
                                                    > eci ,do tego bardzo ładna i zgrabna ze wszystkimi kobiecymi talentami ,kuchenny
                                                    > mi również.Oby Kuba nie związał się tylko z Panią doktor po przejściach ,bo to
                                                    > by było łatanie dziury w całym.
                                                    >

No właśnie chyba Pan Ładny niebezpiecznie zbliża się do Martyny. Ale może to nie byłby wcale taki zły pomysł, żeby on związał się z Martyną, a Kasia została z Czułym? Gibon i Kama mieliby wreszcie spokój i mogli zająć własnymi sprawami, może jakimś wspólnym berbeciem. W końcu wszyscy tam przywykli już, że każde jego dziecko jest z inną kobietą😉
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 06:42
                                                    Absurd sezonu: Kolargol, poruszywszy niebo i ziemię aby odnaleźć Dorotę i wiedząc, że cała wieś go w tym wspiera, trzy (3) razy odrzuca połączenie z nieznanego numeru, bo "to pewnie kablówka".
                                                    Fantazje Hani można jeszcze zrozumieć, choć i tak...
                                                    Dramaturgia w tym serialu w 90% opiera się na tym, że ktoś nie używa telefonu komórkowego, lub "ukrywa się" narażając bliskich na dramaty emocjonalne gorsze od tych, które przeżywaliby znając prawdę.

majaa napisała:

> No właśnie chyba Pan Ładny niebezpiecznie zbliża się do Martyny. Ale może to nie byłby wcale taki zły pomysł, żeby on związał się z Martyną, a Kasia została z Czułym?

Czuły jest podejrzany, szybko omotał Kasię, oczarował pięknymi słówkami za nic mając skrupuły swej wybranki i jej poukładane życie. Nie daje jej czasu, ostro uwodzi, to zdobywca. Ich więź opiera się na sentymentach i namiętności. To dużo, ale tak naprawdę słabo się znają po latach. Kobra też przesadziła w tej ingerencji stawiając sprawę na ostrzu noża. Szantażując Kasię tylko przyspieszyła tę piękną katastrofę.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 10:31
                                                    Ja też odrzucam połączenie z nieznanego numeru ,jak komuś zależy to wyśle smsa.Ale Kolargol powinien być czujny ,skoro oczekuje wieści o Dorocie.On nie jest zbyt lotny , albo z rozpaczy pomieszało mu się w głowinie.
                                                    Jego kumpel Tadzio też nie jest zbyt lotny,skoro inwestuje w drogi sprzęt nie ubezpieczając go .Chyba komórki mózgowe ma pomieszane z tłuszczem ,że taki jest oporny na kalkulacje zdroworozsądkowe.
                                                    Kobrze bliższa jest koleżanka niż jej oszukiwany mężulo ale ratuje ją z opresji.Pan Ładny nie wierzy Ww zbieg okoliczności i dalej niucha.A ortopedka poplacze sobie nad mężulkiem i pójdzie do kochasia ,Zmysłowego Romana,zostawi list .
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 10:56
                                                    No właśnie mnie też trochę wkurzają te serialowe dramy sztucznie wywołane nieodbieraniem telefonu, brakiem domyślności, że przez telefon można też wysłać smsa, zwłaszcza jak się zmieniło numer albo trzymaniem gęby na kłódkę wtedy, kiedy normalni ludzie w realu jak najbardziej by ze sobą pogadali🤨

Co do Czułego, to zgadzam się, rzeczywiście jakiś taki podejrzany z tą swoją namolnością w stosunku do Kasi. A ona też zachowuje się jak w amoku i leci do niego, jak ćma do ognia. No, ale może się jednak nie sparzy, może Czuły dla niej przeznaczony, a Ładny dla Martyny na pocieszenie😉
                                                    No i miło mi, że "Kobra" się przyjęła😘
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 14:12
                                                    Ten mlody chłopak,opiekujący się siostrami ,to prawdziwy Stachanowiec.Opiekuje się siostrami,uczy się do matury,pracuje,prawo jazdy zrobił i kurs ratownictwa.Czyli Stachanowiec , jeśli ktoś wie co to znaczy.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 14:28
                                                    Kolega Kamizeli ,Pan Jan,grany przez Wojciecha Duryasza.Występował z Misiem w okienku kilkadziesiąt lat temu i powiedział na zakończenie odcinka"A teraz drogie dzieci pocałujcie mnie w d**ę."I się nagrało ,dzieci usłyszały i przeszło do historii TVP.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 19:57
                                                    Duryasz jak nic musi mieć ksywkę Miś. Aż znalazłam tę scenę, oto ona:

youtu.be/fno4dRgoOu0?si=LJ78FPZM0VI_jOah
                                                    Jeszcze na końcu powiedział, że idzie na wódkę. Nie wiem jak to ująć w ksywce, może Pijany Miś? A młody, co opiekuje się siostrami - Stachanowiec.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 20:04
                                                    Zerknęłam na komentarze - to nie jest prawdziwe nagranie. Ale tak było.
                                                  • ib_k Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 18.03.25, 20:33
                                                    Duryasz nie występował w Misiu z okienka, a ta anegdota jest wymyślona i nigdy nie miała miejsca.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 19.03.25, 08:35
                                                    Odcinek sylwestrowy trochę nudnawy. Nie takie było zamierzenie. Oj, miało się dziać: zaginięcie Nadii, Sapera, kryzys modowy i urodowy, stan podgorączkowy i Budzyńskich rozmowy na szczycie z Dimą i Julią, tudzież wróżba o oświadczynach (szpakowatego, ale jednak) bruneta wieczorową porą w czerwonym sweterku. Jakoś nic z tej dramaturgii nie wyszło. Wszystko było miałkie, płaskie i bez polotu. Wiadomo, standardu "White Lotus" nikt nie oczekuje, ale miała nasza telenowela lepsze odcinki epizodyczne.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 20.03.25, 10:28
                                                    Kryzys modowo_urodowy u młodej Zduńskiej chwilowo zażegnany ,aż do następnego razu.Wróciła we łzach ale chłopak przybiegł za nią i już uradowana wyszła tupiąc buciorami.Rodzice zostali w domu , bo jak się ma tyle dzieci i psa ,to zawsze coś wyskoczy.Ale dobrze się stało , bo wybrali lepszą formę zabawy ,która przyniesie im więcej satysfakcji a w Siedlisku mieliby inną formę kryzysu do uczestnictwa.Julia powinna trafić przymusowo do psychiatrycznego zakładu leczniczego na terapię ,po tym co wyczyniała i jak chciała wrobić Budzyna w morderstwo na swojej osobie, to jest niewyobrażalne znosic jej obecność z uwagi na dobro dziecka.Ojciec powinien wyjechać z córką ,wymiksować się z tego chorego układu dla dobra wszystkich.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 20.03.25, 11:08
                                                    Też tak myślę, że to jest jednak chory układ, bo takich numerów, jakie odwalała Julia nie da się tak po prostu zapomnieć i żyć sobie razem dalej niczym jedna wielka rodzina. Ktoś wreszcie musi podjąć męską decyzję, gdzie i z kim Nadia ma mieszkać na stałe, a kogo tylko odwiedzać, bo takie ciągłe rozdarcie na pewno jej psychice nie służy. No i raczej jednak chyba to Owad powinien się wycofać, imo. Wiem, że to bardzo trudne, ale Dima jest dobrym ojcem, Nadia go bardzo kocha i na pewno z czasem zrozumie, że on chce stworzyć normalną rodzinę. A z Magdą przecież zawsze może spędzać jakieś weekendy, ferie czy część wakacji np.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 20.03.25, 19:39
                                                    majaa napisała:

> Też tak myślę, że to jest jednak chory układ, bo takich numerów, jakie odwalała
                                                    > Julia nie da się tak po prostu zapomnieć

Wspaniałomyślny Owad przeprasza Julię za swe emocjonalne uniesienie, też coś. Julia uwiodła Bydzyna, była z nim ciężarna, próbowała go odbić Owadowi. Następnie mobbingowała go i chciała zniszczyć. Przeszła przemianę duchową, ale i tak jest niewiarygodna psychologicznie jako postać. Chyba, że scenarzyści szykują kolejną drakę z Julią M. w roli głównej, by promować wiedzę o chorobie afektywnej dwubiegunowej. To rozumiem.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 19.03.25, 11:28
                                                    latarnik88 napisała:

> Kolega Kamizeli ,Pan Jan,grany przez Wojciecha Duryasza.Występował z Misiem w o
                                                    > kienku kilkadziesiąt lat temu i powiedział na zakończenie odcinka"A teraz drogi
                                                    > e dzieci pocałujcie mnie w d**ę."I się nagrało ,dzieci usłyszały i przeszło do
                                                    > historii TVP.
                                                    >

Tak, młody z siostrami zdecydowanie powinien zostać Stachanowce😉
                                                    Ale co do Duryasza i Misia w okienku, to to jest akurat tzw. urban legend.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.25, 07:02
                                                    Pan Ładny rozkwasił nosek Czułemu. Będzie śliwunia. Coś czuję, że ten Czuły jeszcze pokaże drugą twarz (której dotąd nie znamy) i wyjdzie na jaw, że jest niezdolny do długotrwałego związku, ale może nie.

Hm... rysunki dzieci Gibona i Lemura to element horroru. Czyżby Radek zamieniał się wieczorami w Draculę? Lemur był kiedyś kuratorem sądowym i bardzo nieufny był w stosunku do Gibona, który starał się o opiekę nad własnym synem. A teraz Lemur wpakował się w przemocowy związek i gdyby miał interpretować te rysunki w sądzie to ponuro oznajmiłby rodzicom, że umieszcza dzieci w rodzinie zastępczej.

Ja wiem, że "szewc bez butów chodzi", ale Lemur chodzi bez piątej klepki odkąd pojawił się w serialu. Zawsze sztywny z kijem w d... i srogą miną, wciąż tą samą, nawet jak się uśmiecha. Kamę na początku traktował jak trędowatą, a tymczasem Kama przy Radusiu Draculi to ideał.

• misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.25, 14:37
                                                    Lemur to w ogóle ma skłonność do przemocowców - przypominam Przyczajonego Tygrysa, zakopanego w ogródku 😅
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.25, 17:01
                                                    misterni napisała:

> Lemur to w ogóle ma skłonność do przemocowców - przypominam Przyczajonego Tygry
                                                    > sa, zakopanego w ogródku 😅

Faktycznie, coś było. Radek to Przyczajony 2.0. Sporo wspólnego mają. Obaj blondyni z psychopatyczną aurą.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.25, 17:49
                                                    A ja nie zapomnę Nocnego Grabarza.To dopiero ksywka.Kogo dotyczyła ?chyba doktorka Złotą Rączkę ,ordynatora.A teraz Pan Ładny ma szansę na celę więzienną i koniec kariery w zawodzie.Chutliwy Roman mściwy jest jak diabli.Mało mu jeszcze?Powinien chodzić w aureoli chwały ,że taki skuteczny jest w odbijaniu i uwodzeniu cudzych żon ,a on zgłosi pobicie i uszczerbek na ciele.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.25, 20:21
                                                    latarnik88 napisała:

> A ja nie zapomnę Nocnego Grabarza.To dopiero ksywka.

Ksywka przednia, te ostatnie takie ugrzecznione. Kiedyś to było.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.03.25, 20:39
                                                    latarnik88 napisała:

>Chutliwy Roman mściwy jest jak diabli.Mało mu jeszcze?P
                                                    > owinien chodzić w aureoli chwały ,że taki skuteczny jest w odbijaniu i uwodzeni
                                                    > u cudzych żon ,a on zgłosi pobicie i uszczerbek na ciele.

O to to. To też świadczy o tym, że Kaśka jeszcze zapłacze za Ładnym jak Niecnotliwy znudzi się zdobyczą, którą tak szybko owinął sobie wokół biodra.
                                                  • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.03.25, 08:43

> O to to. To też świadczy o tym, że Kaśka jeszcze zapłacze za Ładnym jak Niecno
                                                    > tliwy znudzi się zdobyczą, którą tak szybko owinął sobie wokół biodra.

owinął wokół biodra. Ładne :)
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.03.25, 14:28
                                                    wawrzanka napisała:

> O to to. To też świadczy o tym, że Kaśka jeszcze zapłacze za Ładnym jak Niecno
                                                    > tliwy znudzi się zdobyczą, którą tak szybko owinął sobie wokół biodra.

Ale trafne .Zabawa słowem .
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.03.25, 08:08
                                                    Te dwie siostry Makolągwy powinny wziąć się do konkretnej pracy a nie bujać się w butiku modowym, który przynosi straty.A rolą wujka doświadczonego życiowo Ślązaka jest uświadomić kuzyneczkom,że jest klapa i sklep generuje tylko koszty.A on kupował od nich towar internetowo i narobił sobie długów.Jak można być takim głupim.Roboty jest w stolicy mnóstwo i to nieskomplikowanej
                                                    ,gastronomia, sklepy wielkopowierzchniowe ,do obsługi kas.One chyba wykształcenia konkretnego nie maja ,zawodu też ,oprócz tańca na rurze.
                                                  • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.03.25, 09:23
                                                    Zgadzam się. dla mnie ten pomysł takiego sklepu od początku z du.y był.

Ale zauważcie że to chyba pierwszy od dawna biznes serialowy który nie wypalił - wszystkie inne - ktokolwiek cokolwiek zaczyna hula jak złoto - Siedlisko, bistro, serwis rowerowy Pavulona w którym chyba jeszcze nigdy klienta noga nie postała...
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.03.25, 09:27

> Ale zauważcie że to chyba pierwszy od dawna biznes serialowy który nie wypalił
                                                    > - wszystkie inne - ktokolwiek cokolwiek zaczyna hula jak złoto - Siedlisko, bis
                                                    > tro, serwis rowerowy Pavulona w którym chyba jeszcze nigdy klienta noga nie pos
                                                    > tała...

No i oczywiście Nocny Grabarz jako ordynator superhero i nie ma ch. w mieście, co by mu nie zazdrościł.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.03.25, 10:46
                                                    I takie smaczne jedzenie zapewniają na miejscu i na wynos.Inni latami uczą się gotować dla gastronomii a u Kingi wszyscy pracownicy z doskoku, a takie smaczne i popularne menu oferuje ,przynajmniej wśród rodziny.
                                                    W Siedlisku to samo ,uzdrowisko pierwsza klasa,najedzą się , napiją , wyspacerują ,wyśpią zdrowo i to wszystko pod zarządem Inwalidki I ej grupy.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.03.25, 11:58
                                                    No fakt:) Nawet Santana zmienił wiejską przychodnię w jakieś regionalne centrum zdrowia z psychoterapią włącznie.
                                                    A młodych Ślązaczek nawet trochę mi szkoda. Może oprócz sprzedaży, to powinny też wypożyczać ciuchy. A tak w ogóle, to chyba nawet nie wiadomo, jakie one mają wykształcenie i czym tak naprawdę się interesują.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.03.25, 23:06
                                                    latarnik88 napisała:

> W Siedlisku to samo ,uzdrowisko pierwsza klasa, najedzą się , napiją , wyspaceru
                                                    > ją ,wyśpią zdrowo i to wszystko pod zarządem Inwalidki I ej grupy.

A to Owad w Siedlisku jeszcze i gotuje dla gości? Zjechał tam niedawno w depresji. Przemyśliwał zakończenie małżeństwa z wiarołomnym Budzynem, przygarnął sierotę i latał z papierami po ośrodkach dla uchodźców, pomagał Stachanowcowi, przyjął pod swój dach ojca Nadii. A przy okazji rozwinął dobrze prosperującą agroturystykę w kilka miesięcy. Mistrz żonglerki z tego Owada.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.03.25, 00:04
                                                    A Czuły vel Biodro? Też się zaraz okaże, że z niego takiej klasy architekt, że klękajcie narody. A może nie. Może wpadnie w tarapaty jak go detektyw przydybie na czymś dziwnym. Ale nie idźmy w scenariusze.

Siostry makolągwy nie potrzebują sklepu stacjonarnego, skoro mają wysyłkę internetową. Wystarczyłby sklep online. Zresztą na otwarciu jakaś blogerka modowa jak pamiętam zachwyciła się panem starszym i co? Zamiast się zakręcić pan starszy wygenerował niepotrzebny ślad węglowy, zmarnował opakowania, transport, nadzieje sióstr Makolągw. Niech już jedzie na ten Śląsk, chyba za dużo tlenu się nałykał w tej Warszawie i coś mu pod czachą zaczęło dymić.
                                                  • ib_k Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 28.03.25, 15:04
                                                    No nie, Siedlisko położyła Ula wcześniej, stąd wyjazd do Australii i te australijskie długi. A teraz jakoś funkcjonuje bo Andrzej dopłaca z pensji prawnika w ramach zadośćuczynienia za ciążę Julii🙂
                                                    Bistro na nogi postawiła Franka nowymi pomysłami bo też już cienko przędło.
                                                    Wcześniej mistrzem położonych interesów był Mareczek no i Gazela biznesu.
                                                    .
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 31.03.25, 13:49
                                                    Wydaje mi się, że Siedlisko to chyba jednak nie potrzebuje aż takiego wsparcia Budzyna. Goście są i jakoś się to kręci, przecież nawet Owad musiał pomoc zatrudnić w osobie koleżanki pani Oli - Adasiowej opiekunki.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 31.03.25, 17:29
                                                    majaa napisała:

> Wydaje mi się, że Siedlisko to chyba jednak nie potrzebuje aż takiego wsparcia
                                                    > Budzyna. Goście są i jakoś się to kręci, przecież nawet Owad musiał pomoc zatru
                                                    > dnić w osobie koleżanki pani Oli - Adasiowej opiekunki.

Ona chyba ma dostawców lokalnych na różne przysmaki.Do sklepu jeżdzą po zakupy.Dbać należy o rezerwacje,przygotowanie pokoju i obsługę ,śniadanie i inne atrakcje.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.03.25, 13:25
                                                    latarnik88 napisała:

> A ja nie zapomnę Nocnego Grabarza.To dopiero ksywka.Kogo dotyczyła ?chyba dokto
                                                    > rka Złotą Rączkę ,ordynatora.A teraz Pan Ładny ma szansę na celę więzienną i ko
                                                    > niec kariery w zawodzie.Chutliwy Roman mściwy jest jak diabli.Mało mu jeszcze?P
                                                    > owinien chodzić w aureoli chwały ,że taki skuteczny jest w odbijaniu i uwodzeni
                                                    > u cudzych żon ,a on zgłosi pobicie i uszczerbek na ciele.
                                                    >

No proszę, jednak Czuły wycofał oskarżenie za pobicie. Może nie chciał narazić się Kasi, która dopytywała o Ładnego. Bo jakoś nie mam przekonania, że mu odpuścił tak w geście miłosierdzia za odbicie małżonki. Czuły ma coś takiego w sobie, że nie budzi we mnie zaufania, ale w Kasi najwyraźniej tak. Oby nie było z nią tak, jak teraz z Lemurem. Na początku niby wielka miłość, a teraz się okazuje, że żyje z przemocowcem.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 01.04.25, 07:40
                                                    "Z nim będziesz szczęśliwsza... dużo szczęśliwsza będziesz z niiiiim" - Zaśpiewał do Uli Kolargol, polazł na wrzosowisko i zapomniał wszystko: jaka epoka, jaki rok, dzieeeeeeń... i jaka godzina, kończy się, a jaka zaczyna.
                                                    Obłąkany zakochany znikający w dali cicho i widmo Doroty a to w snach Kolargola, a to w taksówkach. Ja p... co za odcinek. Czy to próba zdobycia Oskara w kategorii "kino niezależne"?
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 01.04.25, 10:27
                                                    No właśnie też miałam dziś o tym napisać, bo ten odcinek z Dorotą i Kolargolem mnie powalił normalnie. Czy oni jeszcze długą będą się bawić w tę ciuciubabkę? Czy może plan jest taki, że Kolargol faktycznie ma sfiksować i potem Dorota będzie go doglądać z nadzieją, że rychło powróci do zdrowych zmysłów? Nie wiem, ale potencjał jest, trzeba przyznać.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 01.04.25, 15:13
                                                    majaa napisała:

> Czy może plan jest taki, że Kolargol faktycznie ma sfiksować i potem Dorota będzie go doglądać z nadzieją,
                                                    > że rychło powróci do zdrowych zmysłów?

Możliwe, możliwe. Ale jak tylko powróci to wyjedzie zagranicę leczyć zszargane nerwy. Oczywiście nie będzie chciał niepokoić Doroty, więc zostawi jej list w butelce, którą wrzuci do muszli klozetowej i spuści wodę.

Butelkę odnajdzie detektyw wynajęty przez Ulę. A że telefony komórkowe mają to do siebie, że zwykle bywają zajęte, albo wyłączone, albo nikt nie odbiera - detektyw z butelką pojawi się znienacka w progu domu Uli. W domu będzie tylko jej córka.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 01.04.25, 15:30
                                                    A z tego Tadeusza ,ogrodnika,robią serialowego Niedojdę. Dziecko daje popalić ojcu ,matce i stryjkodziadkowi?Wszyscy niewyspani ,nieprzytomni,dziecko terrorysta nie daje im odpocząć.Zobaczymy jak sobie poradzi z Dorotką wiejska zaklinaczka dzieci.
                                                    Dorota nie może spotkać się ,skomunikować z Kolargolem.Już wydaje się ,że to już ,a to Bartuś nie odbiera ,bo nr nieznany,a to Hania manipuluje wszystkimi a najchętniej zamknęłaby oboje w sypialni i wyrzuciła klucz.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 02.04.25, 08:48
                                                    Wpletli wątek manipulacji przez osobowość narcystyczną. Ojciec koleżanki Lenki to narcyz jak się patrzy. Ale jaka finezja! Nawet Perłę omotał. I pocięte uda nastolatki jako dowód na to jak toksyczny rodzic może skrzywdzić dziecko. Niby taki uroczy samotny tata... i niedobra matka co zostawiła dziecko. A ta kobiecina pewnie do tego stopnia była rozstrojona, że nawet córką zająć się nie potrafiła. Mimo wszystko to jej nie usprawiedliwia. Ciekawe, czy jeszcze pojawi się w serialu. Może powróci jak marnotrawna matka pijaczka. Czeka nas kolejny wieczorek literacki i debiut autorki książki "Żyłam w cieniu narcyza"?
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 02.04.25, 12:10
                                                    Aż jestem ciekawa, jak poprowadzą ten wątek Narcyza (może taka ksywka?😉). Mam nadzieję, że Kinia albo Perła doznają w pewnym momencie olśnienia i może nawet jakoś zadziałają, bo szkoda tej dziewczyny, powinna otrzymać jakąś pomoc psychologiczną, a może i prawną. Przez takiego ojca to i ona sama przejawia jakieś niefajne instynkty i wyraźnie knuje przeciwko Lence.

Tadzik z Jagodą poszli wreszcie po rozum do głowy, że nie mogą normalnie pracować i funkcjonować przez 24/7 bez odpoczynku i skorzystanie z pomocy to naprawdę nie zbrodnia przeciwko dziecku. Jak się dziewczynką ktoś przez chwilę zajmie, to wszyscy na tym skorzystają, włącznie z tym dzieckiem, któremu na pewno nie służy wieczne wyczerpanie i podenerwowanie rodziców. Myślę, że spokojnie nawet wujek na zmianę ze Stachanowcem dali by radę, no ale taka opiekunka na stałe to może i lepsze rozwiązanie.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.04.25, 16:34
                                                    majaa napisała:

> Aż jestem ciekawa, jak poprowadzą ten wątek Narcyza (może taka ksywka?😉).

Ja już wiem, albowiem obejrzałam odcinek przedpremierowy. Nie będę spojlerować, zdradzę tylko, że to chyba jakiś cięższy kaliber, niż narcyz, ale ksywka i tak zacna :D

Big Bombelos dawno nie wdała się w jakiś flirt (bo romanse to nie dla niej, przynajmniej nie na teraz), więc kto wie , czy jakiejś maniany nie odwali. A ten Lenki chłopak (Grzesiek) taki niezdecydowany: i tu by rad i tam by wpadł.
                                                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.04.25, 14:38
                                                    Kinia to już ma jakiś romans z sąsiadem na koncie, pamiętacie? I gościu też rys psychopatyczny posiadał, żonę maltretował i w ogóle, a ona go podtruwała, czy jakoś tak. XD
                                                    Tuż przed zajściem w drugą ciążę to było
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.04.25, 15:03
                                                    Coś mi tam kołacze po głowie,że było tak.Ale w zasadzie nic nie pamiętam. Coś z truciem.A Perla nie oskarżał zony ,że to nie z nim poczęła?
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.04.25, 14:20
                                                    Miała, miała, gość potem chyba kręcił też z Mirką. Pamiętacie jeszcze Mirkę, przyjaciółkę i byłą szefową Kingi? Kurczę, to chyba już ponad 10 lat temu było... normalnie nie do wiary, jak ten czas leci.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.04.25, 14:26
                                                    A Big Bombelos chyba się jednak nie skusi na kolejnego sąsiada, bo ona coś czuje ósmym zmysłem, że w facecie jest coś "niepokojącego". Teraz ją podgląda, robi zdjęcia... faktycznie jakiś niebezpieczny świr.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.04.25, 19:44
                                                    Prowadziły audycję radiową.Mirka była w związku romantycznym z Asem seksu Pavulonem.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.04.25, 08:34
                                                    Pavulon miał mnóstwo partnerek i żon. Z Owadem nawet prawie się ożenił. Chyba w końcu do tego ślubu nie doszło, bo Owad był umierający, ale coś tam było.
                                                  • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.04.25, 10:24
                                                    Rzeczywiście jak na stosunkowo młodego faceta, to "dorobek" imponujący. Zwłaszcza że to przecież nie były jakieś przelotne miłostki, tylko w sumie każda z nich miała być w założeniu miłością na całe życie. Może dzięki France i dziecku wreszcie naprawdę ułoży sobie życie.
                                                  • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.04.25, 18:53
                                                    majaa napisała:

> Miała, miała, gość potem chyba kręcił też z Mirką. Pamiętacie jeszcze Mirkę, pr
                                                    > zyjaciółkę i byłą szefową Kingi? Kurczę, to chyba już ponad 10 lat temu było..
                                                    > . normalnie nie do wiary, jak ten czas leci.

Pamiętam Mirkę, szkoda, że już nie występuje, to była jedna z moich ulubionych postaci. Nie mam TV, oglądam naszą telenowelę na VOD, a tam są wszystkie odcinki, od pierwszego. Czasem zerknę sobie na jakiś sprzed kilku, a nawet kilkunastu lat... Pozmieniali się wszyscy, a najbardziej chyba Namiot. Czas jest najbardziej łaskawy dla Big Bombelos. Wygląda prawie tak samo jak na początku. No, ale to jeszcze młoda kobitka jest.

• misterni Ciąża Franki - chyba największy absurd MjM 11.04.25, 11:09
                                                    Ciąża Franki - chyba największy absurd MjM od lat.
                                                    Kiedyż to Franka zaciążyła? Ponoć podczas wyjazdu w góry na wesele, które odbyło się z końcem września, a dokładnie w noc poprawin.
                                                    Ja już pomijam fakt, że z początkiem grudnia wyglądała tak, jakby zaraz miała rodzić, ale teraz w serialu mam przełom lutego i marca, a ona ma termin za dwa tygodnie, czyli w szóstym miesiącu. 😅
                                                  • majaa Re: Ciąża Franki - chyba największy absurd MjM 11.04.25, 12:46
                                                    Oj tam, oj tam, w serialu, wiadomo, obowiązuje czas serialowy, niepodlegający żadnym logicznym zasadom😉😄
                                                  • latarnik88 Re: Ciąża Franki - chyba największy absurd MjM 11.04.25, 13:04
                                                    A o nowym Mateuszku nic? Szkoda tamtego chłoptasia, tyle wspomnień z nim związanych ,jak to malutki jeszcze był i jabłkami z sadu Lucka handlował przy drodze.Interesowny taki był ,zawsze parę złotych miał przy sobie i chciał zarobić.Pamiętam po wypadku Hanki spał z butami przy piersi ,które mama mu kupiła.Aktor z niego był marny ale zżyłam się z nim,tzn z Krystianem Domagałą.Jaki będzie nowy ,zobaczymy.Mam nadzieję,że nie zwiąże się z Lidką ,wiarołomną dziewczyną ,jego żoną ,która poleciała na pieniądze jakiegoś niebezpiecznego starucha w Australii.
                                                  • latarnik88 Mateuszek 11.04.25, 16:30
                                                    latarnik88 napisała:

> A o nowym Mateuszku nic?
                                                    Dopiero dzisiaj sprawdziłam z jakiej rodziny wywodzi się Krystian Domagała,otóż jego ojciec to Pawel Domagała a dziadek to Andrzej Grabowski ,ksywa Ferdek,mama corka Andrzeja.Swiat jest mały,kręci się wokół małej osi.Ale trochę dziwie się,że niemowlę wysłali już do pracy w serialu.
                                                    Ale w końcu,jak nie oni ,to kto.
                                                  • ib_k Re: Mateuszek 11.04.25, 18:21
                                                    Chyba coś ci to wyszukiwanie nie wyszło🤭
                                                  • latarnik88 Re: Mateuszek 12.04.25, 10:04
                                                    ib_k napisała:

> Chyba coś ci to wyszukiwanie nie wyszło🤭

Wygląda na to ,że tak .Przepraszam ,jeśli kogoś uraziłam ,wmawiając mu dziecko.
                                                  • ib_k Re: Ciąża Franki - chyba największy absurd MjM 11.04.25, 16:19
                                                    No przecież już dawno ustaliliśmy że nasz serial potrafi zakrzywiać czas i przestrzeń 😆
    • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.04.25, 09:18
      ja kibicuję Ładnemu i Martynie. obydwoje rozbitkowie po przejściach - to mogłoby się udać.
      • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.04.25, 11:15
        W sumie to tak, może będą dla siebie wsparciem. Tylko szykuje się ciekawa niespodzianka dotycząca Ładnego i Kasi (ale nie chcę spoilerować), która może pokomplikować sprawy.
        Mnie wkurza sytuacja z Dorotą i Kolargolem. Czy oni się w końcu zdążą znów zejść, zanim Kolargol pozbędzie się domu i wyniesie Bóg wie gdzie?
        • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.04.25, 12:05
          majaa napisała:

> Mnie wkurza sytuacja z Dorotą i Kolargolem. Czy oni się w końcu zdążą znów zejść, zanim Kolargol pozbędzie się domu i wyniesie Bóg wie gdzie?

Zdąży czy nie zdąży? Rozumiem ideę - zaspany Kolargol błąkający się jak pijany zając we mgle i rzucająca mu kłody pod nogi córka Natalki z jednej strony. Dorota jako zjawa i znikający punkt z drugiej. Ale ta wymijanka już nawet nie jest zabawna. Kamizela wspiera Kolargola jak może, bo od tego jest, a Kolargol... czy Dorota pomyślała co on będzie w ogóle przeżywał po przeczytaniu tego głupiego listu, który mu zostawiła za całe pożegnanie?

Tyle kasy mają, zamiast jak ludzie pogadać, że są eksperymentalne metody leczenia i mogliby razem tam jechać i Kolargol trzymałby ją za rękę - umierającą, czy zdrowiejącą - to nie. Lepiej list zostawić i zniknąć jak kamfora. Chyba Kolargol nie byłby taki głupi, żeby nie uszanować jej woli, gdyby mu powiedziała, że chce stawić temu czoła sama i żeby się z nią nie kontaktował, aż ona zrobi to pierwsza, albo lekarze poinformują go o jej stanie. No po prostu idiotka.
          • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.04.25, 12:13
            Prawda? Wszystko dałoby się załatwić normalnie, po ludzku, przynajmniej w realnym świecie tak by było, jak sądzę. Ale nie, w serialu niedasie i kropka. Bo za mało dramatycznie i wkurzająco by było chyba🙄
            • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.04.25, 12:38
              majaa napisała:

> Prawda? Wszystko dałoby się załatwić normalnie, po ludzku, przynajmniej w realn
              > ym świecie tak by było, jak sądzę. Ale nie, w serialu niedasie i kropka. Bo za
              > mało dramatycznie i wkurzająco by było chyba🙄

W serialu też się da, ale nie w operze mydlanej, bo tu królują najprostsze emocje i próżno szukać głębi w M jak M. Zresztą nie dla głębi oglądam ten serial, tylko dla tego forum XDXDXD
              • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 16.04.25, 14:39
                Kaśka jest szczęśliwa z Czułym Romanem.Zakochana ,buja w obłokach.Tylko ten Kuba ja uwiera .Przeszkadza.I nic tego nie zmieni.
                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 17.04.25, 13:07
                  Franka,jeszcze na koniec Bistro podpaliła i na pompie do szpitala trafiła.
                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.04.25, 08:45
                    Żal mi tej Kaśki.Kiedyś uratowała zycie Kubie ,wyciągając go z choroby , teraz odeszła bo kocha szaleńczo tego drugiego.A że krzywdzi Kubę , no cóz są na zero.Gorzej ,że wpadka z ciążą i to chyba z mężem , którego przytliła za mocno z litości i z poczucia winy.Coś chyba będzie kombinować z wynikiem testu.A to już byłoby niedopuszczalne.Jako lekarz chirurg ortopeda nie nadaje się do pracy.Idż na L4 kobieto.
                    • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 24.04.25, 09:36
                      no ja bym nie powiedziała że są na zero
                      pomogła mu w chorobie - ale to chyba normalne i oczywiste jeżeli się kogoś naprawdę kocha.

a to co teraz robi to zwyczajne ku...two moim zdaniem - szczególnie kombinacje z ciążą.
                      • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.04.25, 19:20
                        Ależ się Wikary zbiesił. 😆
                        A taki grzeczny chłopiec był.
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.04.25, 10:42
                          Górale to dzicy ludzie.Szczególnie ci serialowi.
                          • risottokalafiorowe Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.04.25, 10:59
                            no strasznie męczące i karykaturalne to było. coś z cyklu "humoru" pijanego wujka na weselu...
                    • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.05.25, 11:32
                      No to mamy koniec sezonu :( W tym roku jeszcze wcześniej niż w zeszłym. Początek maja to już przesada, imo.
                      Kasia bardzo negatywnie mnie zaskoczyła. Nie sądziłam, że zdecyduje się na takie podłe oszustwo wobec Pana Ładnego. Sądząc po jej siostrze, to jednak coś tam w genach siedzi. I mam przeczucie, że to się na niej kiedyś zemści. Tylko Ładnego mi szkoda, bo nie zasłużył na takie traktowanie.
                      Dobrze, że chociaż Kolargol z Dorotą przestali się w końcu bawić w chowanego. Może poratują teraz biednego Tadzia, którego prześladuje psychopatka Ola. On się nie powinien tak stresować, bo jeszcze zawału dostanie.
                      Generalnie u jednych zawitał spokój i szczęście, u innych szykują się problemy, jak w życiu ;) Miłego odpoczynku i do września, Dziewczyny 😘
                      • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.05.25, 12:08
                        majaa napisała:

> No to mamy koniec sezonu :( W tym roku jeszcze wcześniej niż w zeszłym. Począte
                        > k maja to już przesada, imo.

Moim zdaniem też przesada. Dwa miesiące nam obcięli.

A Kasia? Coś będzie z tymi wynikami, laborantka wie jak jest, ma wyrzuty sumienia, nie bez kozery były te dialogi między nią i Kasią. Pan Ładny też zna to laboratorium, dużo było mowy o tym, że to takie najpewniejsze. Może niezła chryja wyniknąć z tego oszustwa, czuję, że to temat na cały kolejny sezon. Biodro jak się dowie to może nawet rzucić Kasię, Ładny może walczyć o opiekę nad dzieckiem. Poczekamy zobaczymy.

Kolargol z Dorotą nie pasują do siebie, ale skoro już się odnaleźli w tej mgle to niech im się wiedzie.

> Miłego odpoczynku i do września, Dziewczyny 😘

I nawzajem! Do poczytania :-)
                        • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.05.25, 00:21
                          A zauważyliście, że Kolargor tak słodko pocierał piąstkami oczka, zupełnie, jak ten z bajki? 😅

Co do Kaśki, no naprawdę, nie spodziewałam się takiego świństwa. Będzie z tego chryja, a wcześniej będą ją zżerać wyrzuty sumienia. Zresztą to wynikało wprost z tego, co mówił Jakub o życiu w kłamstwie, jak to wyniszcza i że zrobił te badania między innymi ze względu na Kaśkę, żeby nie żyła w niepewności.
                          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.05.25, 08:54
                            Wzięte z życia.W najlepszych rodzinach znajdzie się córka,która wrabia jednego kochanka w ciążę od drugiego.
                            Colargol i Bogaczka nie pasują do siebie.Śmieszne są te ich relacje miłosne.

Pozdrawiam i do miłego zobaczenia we wrześniu.Pa Kochane!
                            • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.05.25, 10:04
                              latarnik88 napisała:

> Pozdrawiam i do miłego zobaczenia we wrześniu.Pa Kochane!

Do miłego zobaczenia! Wiecie co dziewczyny? Wpadł mi do głowy szalony pomysł. Nie wiem, czy jest możliwy do zrealizowania, ale podzielę się swoją myślą, po prostu rzucę temat: fajnie by było np. na koniec kolejnego sezonu się spotkać i obejrzeć gdzieś u którejś z nas wspólnie np. 4 ostatnie odcinki sezonu. Ja i tak oglądam z netu, więc porę można wybrać dowolną. Ale byśmy miały ubaw!🤣🤣🤣
                              • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.05.25, 10:27
                                Ja chętnie bym sięspotkała, tylko niech się czerwiec przewali, bo córka ma pierwszą sesję letnią na medycynie i szczerze, to jestem bardziej zestresowana niż ona. 😅
                                • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.05.25, 12:03
                                  misterni napisała:

> Ja chętnie bym sięspotkała, tylko niech się czerwiec przewali, bo córka ma pier
                                  > wszą sesję letnią na medycynie i szczerze, to jestem bardziej zestresowana niż
                                  > ona. 😅

Moja w podobnym wieku i mam to samo, tylko na innym kierunku 😅
                          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.05.25, 09:59
                            misterni napisała:

> A zauważyliście, że Kolargor tak słodko pocierał piąstkami oczka, zupełnie, jak
                            > ten z bajki? 😅

🤣🤣🤣 Padłam! 🤣🤣🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka