Dodaj do ulubionych

MJM - kwestie zawodowe

23.02.05, 22:33
chodzi o "papugę" i sąd. Jest lepiej. Na początku pękałam ze śmiechu jak
sędziowie w togach do baru sądowego wchodzili, adwokat Jacek nosił akta
sądowe pod pachą, Marta też (tu nie dziwi) ale z zielonym paskiem (cywilne)
kiedy ona jest karnistką.
Kasę w tym sądzie zarabia ostrą, więc biedni warszawscy siędziowie pewnie się
skręcają:-)Pewnie oszczędna.
ubaw mam nadal z jej dnia pracy. Mojej koleżanki (sędzi) matka ostatnio
usłyszała od sąsiadki " co ty Zocha opowiadasz, że ta twoja sylwia tak
pracuje - sędzia Mostowiak to o 13.00 już wolna:-)"
A tekst w ostatnim odcinku - "jestem taka zmęczona, mam 2 godzinną rozprawę
(jedną!!!!), potem naradę:-))))))" Jajka w biały dzień. A potem się dziwić,
że jak ona tak pracuje, to sięFOZZ przedawnia:-)
Obserwuj wątek
    • fiodorop Re: MJM - kwestie zawodowe 23.02.05, 22:41
      a właśnie kim z zawodu jest ciocia wandzia z niemiecji? :)
      • Gość: kama Re: MJM - kwestie zawodowe IP: 217.11.141.* 24.02.05, 09:39
        nikim
        opiekunka do dzieci byla u Niemcow
      • invicta1 Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 09:53
        Wanda to exszansonistka od frau teresy orlowski; teraz gra świętą i opowiada
        bajeczki o opiece nad dziećmi u szwaba
    • mysiakkkk Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 11:35
      Się kiedyś ciotka Wandzia musi spotkać z tą swoją Eryką za którą tak tęskni i z
      jej braciszkiem , ciekawe kogo wkręcą do ich roli?
    • szpiczak Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 11:56
      a kim jest Hanka? skonczyla jakas podstawowke? nie wydaje sie wam ze jest duzo
      starsza od Marka? wedlug moich spostrzezen ona ma 29 lat
      • delia_v Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 12:11
        aż tyle? nie wydaje mi się. kiedy serial startował to raczej musiała mieć tak z
        21-22, czyli teraz plus 4 czy tam 5 lat. a jak jest z Goszą? na poczatku
        zaczynała studia, ale czy zaczynała w wieku do tego pzrezaczonym, tj.19 lat,
        czy była strsza.
        a w ogóle tak prywatnie to Kożuchowska i ostałowska to rówieśniczki. szok dla
        mnie
        • szpiczak Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 12:17
          rowniesniczki? ale jaja. hanka w chwili smierci rodzicow miala 4 lata a oni
          zgineli w 1980 roku,poza tym dajac papiery wprawdzie sfalszowane do przetworni
          byla juz po studiach.wieku raczej nie sfalszowala??
          • delia_v Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 12:20
            no wlasnie moze sfałszowała. dała taki wiek, jaki byłby odpowiedni po
            ukonczeniu rzekomych studiow.
            ale skoro tak z tą śmiercią rodziców, to fakrtcznie tzrydziecha niedługo
            stuknie.
      • invicta1 Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 12:14
        Hanka jest absolwentką zawodowej szkoły masarskiej, dlatego z zapałem wyrabia
        pulpety cielęce dla ciotki
        ukonczyla również kurs szydełkowania, po ktorym z zapalem produkuje sobie te
        paskudne golfy w burych kolorach i onuce dla Lucka
        • szpiczak HAHAHA!!! 24.02.05, 12:23
          • Gość: chivas_regal Re: HAHAHA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:03
            A kim jest Marek_wiejski_zaczes?Dobrym pasterzem???
            • Gość: ania ustalmy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.02.05, 14:08
              wreszcie jakie kto ma wykształcenie i zawód i wiek: zaczes, hanka,gosza,
              sztefen, chochoły, gazela, toledo, ewunia, ciotka_samo_zło i reszta.
              • invicta1 Re: ustalmy 24.02.05, 14:30
                Gosza-szczyt kariery naukowej w stolycy uczy sie jak perz wyrywac, ale spkojnie
                moglaby wykladac na katedrze u Starowicza-sciemniala przy akcji z Peterem-taka
                strategia
            • invicta1 Re: HAHAHA!!! 24.02.05, 14:26
              Gość portalu: chivas_regal napisał(a):

> A kim jest Marek_wiejski_zaczes?Dobrym pasterzem???

z Zaczesem to jest tak:chłopak był ambitny, chciał skończyć samochodówkę, żeby
              mieć fach w łapie, w owczarni chciał zrobić dziuplę i tam przebijać numery w
              starych golfach z Niemiec
              pojechał nawet do Dojczland porobic kontakty, ale sprawa się rypła, bo złapali
              go jak nielegalnie handlował kiełbasą przy granicy i wbili misia w paszport,
              stracił chłop zapał naukowy, zrezygnował z samochodówki, wziął się za owce ino
              mu to polo zostało po czasach wojażerki po szwabii
              reasumujac: Marek_Wiejski_Zaczes to tłuk bez szkoły, z zamiłowania owczy kochanek
    • mysiakkkk Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 14:07
      A młody pazur Pejter? To jakiś naganiacz? Otrzymał już może jakąś ksywę?:)
      • invicta1 Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 14:27
        Pejter to wykidajło i alfons Alicze
        • mysiakkkk Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 14:35
          Baaaauhahahahaha Alfons Alicze o ja cieeee baauhahahahhaha dobre dobre:D
          • invicta1 Re: MJM - kwestie zawodowe 24.02.05, 14:41
            Gazela- ma gościu problem jest na liscie Wildsteina-krotko mowiac podpie..ł
            SB kolegów z technikum drzewnego, co drukowali bibuły-gdyby go Batman na sile
            nie trzymal odbierałby kuroniowke w pobliskiej PUPie; mature ledwie wydusil, ale
            do roboty drygu nie ma, czego sie dotknie to........sukces:)
            Filarplastowi wróżę szybką plajtę
            • xemxija Re: MJM - kwestie zawodowe 25.02.05, 00:39
              Przepraszam, ale wydaje mi sie, ze Gazela ukonczyl chlubnie przyzakladowa
              szkole muzyczna. Gdzies przeciez musial Marysie poznac, ktora spiew umilowala
              ponad wszystko.
    • Gość: P-77 Re: MJM - kwestie zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 18:48
      Akurat prawnych absurdów w "MjM" i innych polskich serialach jest tak dużo, że
      można by sworzyć odrębny wątek tylko po co (od razu ktoś by mi zarzucił
      wymądrzanie się).
      Co do pytania o zawód postaci - wiem, że Krzysztof Zduński jest po maturze i
      dwóch latach historii. Przez co w rubbryce "zawód wyuczony" biedak nie bardzo
      ma co wpisywać. Co innego wykwalifikowana pielęgniarka Maria Zduńska - teraz
      podobno są studia dla pielęgniarek, czyli można być panią magister pielęgniarką.
      • Gość: P-77 Re: MJM - kwestie zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 18:51
        A i jeszcze jedno.
        D. Ostałowska i M. Kożuchowska są równieśniczkami jak ktoś zauważył a ja dodam,
        że C. Morawski jest od M. Pieńkowskiej starszy o 11 lat, zresztą podobna
        różnica wieku (10 lat) jest między W. Pyrkoszem a T. Lipowską. .
      • Gość: Dama Re: MJM - kwestie zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:50
        On jest po dwuch latach medycyny. Przecież o to się kłócił z Mamusią. Na
        stomatologa się miał robić, a tu nic.
        • Gość: P-77 Re: MJM - kwestie zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:04
          > On jest po dwuch latach medycyny. Przecież o to się kłócił z Mamusią. Na
          > stomatologa się miał robić, a tu nic.
          I tu się mylisz.
          W drugim sezonie kiedy Krzysztof kręcił z Ewą ta zapytała: "Krzysiu a ty
          studiowałeś historię?" Krzysztof potwierdził i użalał się nad sobą, jaki to
          biedny był bo dla rodziny zrezygnował z wyższego wykształcenia.
          Chociaż nie wykluczam, że Krzysztof mógł próbować na kilku akultetach tak jak w
          dorosłym życiu z kilkoma fakultetami.
          Teraz Piotrek w rozmowie z przyjaciółką z sądu mówi, że tak bardzo spodobała mu
          się praca protokolanta, że chciałby być prawnikiem. No, jeżeli dostanie się na
          studia prawnicze i to dzienne to będzie dowód na to jak bardzo serial oderwany
          jest od życia.
          • Gość: Dama Re: MJM - kwestie zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:24
            A to w takim razie mamy błąd :) W powtórkach, które teraz lecą rano, ktoś
            (Gazela albo LuzMaryja, nie pamiętam) mówił, że Gazela na życzenie matki
            poszedł na medycyne (jak ojciec), ale po dwóch latach przestał studiować z
            powodów rodzinnych (Chochoły były w drodze chyba) a mamusia się obraziła. Na
            Marię głównie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka