Dodaj do ulubionych

Nowy polski serial s. f. ...Oficer

12.05.05, 22:16
Tak sobie patrzę:

- policja na rozpracowanie jedenego bandziora przeznacza jakieś gigantyczne
kwoty (apartament, najdroższe meble, ciuchy i perfumy, audi TT, karta
płatnicza ze 100 tys pln na koncie), do tego oddelegownie do akcji kilkunastu
policjantów; wciągniecie do gry operacyjnej wicepremiera, elitarnej prywatnej
uczelni i miedzynarodowej firmy 9chyba nawiązanie do nazwy Enron);
- policjant po kilkudniowym przeszkoleniu staje sie doktorem ekonomii, nie
zagina go żaden ze studentów podobno "najlepszej uczelnii"
- środki techniczne do podgladu jak z "Silvera"

i po tym wszystkim myslę, że jeśli ten ten film ma cos wspólnego z
rzeczywistoscia, to tylko reklamowane w nim produkty: vw (i wózki wicepremiera
i wspomniane tt), mebelki, ubrania i apartamentowiec; no i centrum handlowe
(nie jestem z wawy więc nie wiem jakie, ale wygląda jakby bylo w tym miescie
tylko jedne, bo wszystkie sceny "sklepowe" powstaja tylko tam) - no tak, jeśli
chodzi o product placement, to zarzucic niczego nie mozna;

drewniane dialogi i plastikowe postacie pomijam, bo moze sie uprzedzilem i nie
potrafie spojrzec obiektywnie - powiem nawet, że Chyra i Szyc i "grand" graja
nieźle, ale z takiego scenariusza nie sposób cos więcej wydusic

w każdym razie jedyne podsumowanie jaki mi się nasuwa to: "Glino" wróc !!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Basik Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.catv.net.pl 12.05.05, 22:28
      Muszę sie zgodzić z przedmówcą - sf.Coraz więcej niedorzeczności.
      A to centrum to Blue City.
      • Gość: ja Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 22:53
        ten dzisiejszy odcinek był naprawdę słaby, a ten gościu grający księdza....bez
        komentarza
    • tocqueville niestety słaby serial 12.05.05, 23:10
      Po prostu żal to oglądać. Zgadzam sie z przedmówcą, film nie ma wiele wspólnego
      z rzeczywistością.
      Teza, że główny bohater w ciągu kilku tygodni "staje sie" ekspertem od rynków
      finansowych jest nieco nieprawdopodobna choć... moze taki zdolny
      "Czarny charakter" też dziwny: sierota, który przed 30. skonczyl najlepsze
      uczelnie, pracuje w najbardziej prestiżowych firmach a JEDNOCZEŚNIE sŁużył w
      Legii Cudzoziemskiej, kiedy on to zdążył zrobić?
      • titerlitury Re: niestety słaby serial 13.05.05, 09:52
        Jak widzę maja Pańśtwo spora orientacje w metodach operacyjnych CBŚ i łatwo
        tropicie fałsz... Hłe hłe hłe
      • Gość: Viola Re: niestety słaby serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:25
        A ja oszalałam na punkcie "Nowojorskich gliniarzy"!!
    • doktor_kidler Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 13.05.05, 10:57
      Jezus Maria, jak sie wam nie podoba, to nie oglądajcie! Ale jak widze nie macie
      zamiaru poprzestać, żeby tylko wytykać pozniej blędy realizatorów ;)
      • czesiekkk Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 13.05.05, 11:16
        Jest taka scena w "Złym wychowaniu" Almodovara, gdzie reżyser i jego asystent
        szukają tematu na film i tną wycinki z gazet, opowiadające o niesamowitych
        historiach jakie wydarzyły się naprawdę.
        I właśnie tego oczekuję od każdego serialu kryminalnego, nie chcę aby ubarwiał
        rzeczywistość i tworzył fantastyczne postaci, chciałbym aby podglądnął
        rzeczywistość, a tematów sensacyjnych i niesamowitych nie zabraknie wystarczy
        sięgnąć do dzisiajszej prasy. To wszystko wydarzyło się naprawdę.
      • cactus Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 13.05.05, 13:50
        doktor_kidler napisał:

> Jezus Maria, jak sie wam nie podoba, to nie oglądajcie! Ale jak widze nie
        macie
        >
        > zamiaru poprzestać, żeby tylko wytykać pozniej blędy realizatorów ;)

Wiesz, ponieważ jestem w tej miejszości która płaci abonament, to mam chyba
        prawo ocenić na co idzie moja kasa. A poza tym nigdzie na forum nie widziałem
        informacji, ze można umieszczeac tylko wpisy chwalące filmy.

Więc może napisz co Cię zachwyciło w tej produkcji, to będzie mozna o tym
        podyskutować.

Howgh !
        • Gość: Ain Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 14:27
          Dziwny jest ten serial. Ma dobry klimat i poza Aldoną bardzo dobrą obsadę. Ale
          czy np. policjant służb specjalnych, który jeszcze niedawno był jako
          prawnik "na usługach " mafii, robi sobie huczny ślub w asyście ubranych w
          służbowe mundury przełożonych? I ta Aldona!!!
          • Gość: gość na portalu Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 19:09
            fajny wczoraj byl windows media player jako program do obrobki głosu w
            policyjnym komputerze :)
            • Gość: Anka Re: Nowy polski serial Oficer - REWELA! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.05, 02:07
              No kurka, genialny jest ten serial i tyle. Jestem zachwycona!
      • lahliq Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 14.05.05, 10:31
        doktor_kidler napisał:

> Jezus Maria, jak sie wam nie podoba, to nie oglądajcie! Ale jak widze nie
        macie
        >
        > zamiaru poprzestać, żeby tylko wytykać pozniej blędy realizatorów ;)

Lepiej krytykować nie oglądając?
        A ten serial jest tak głupi i oderwany od rzeczywistości, że aż bawi. I tylko
        ciekawe czy aktorom nie jest wstyd.
    • Gość: Marsha Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 30.05.05, 19:14
      A mnie wkurza w polskich serialach kryminalnych to, że każdy policjant jest w
      stopniu komisarza, tak jak by nie było innych, no ale sierżant czy
      aspirant /nie wspominając posterunkowego/ nie są dość medialne ;)
      • cactus Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 31.05.05, 08:58
        Gość portalu: Marsha napisał(a):

> A mnie wkurza w polskich serialach kryminalnych to, że każdy policjant jest w
        > stopniu komisarza, tak jak by nie było innych, no ale sierżant czy
        > aspirant /nie wspominając posterunkowego/ nie są dość medialne ;)

- poza tym akcja oczywiście musi się rozgrywac w Warszawie (tak jak w
        amerykńskich kryminałach w 90% jest to Los Angeles, a w 10% w Nowym Jorku);
        - policjant oczywiscie musi pracować w Wydziale Zabójstw, no teraz ewentualnie
        w CBŚ;
        - jezdzi dobrym zachodnim wozem;
        - nie używa radiostacji (passe) tylko komórki (trendy);
        - zawsze pod reką ma w komendzie speca od komputerów, który w 30s. sprawdzi
        kazdego podejrzanego lub w 60s. włamie się do dowolnej sieci komputerowej;

wszystko to ma tyle wspólnego z policyjna polska rzeczywistością, co "Na dobre
        i złe" z polska słuzbą zdrowia :)
        • anmanika Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 31.05.05, 09:07
          Fajny serialik komediowy, mozna sie usmiac po pachy.
          • Gość: Bleeeeeeeeeeee Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.future-net.pl 31.05.05, 09:14
            A kiedy to ten nasz Kruszon posiadł te tajniki ekonomii, że uczy w najlepszej
            polskiej prywatnej uczelni ekonomicznej? Żeby się na tym znać, to trzeba chyba
            skończyć jakieś studia w tym kierunku a nie odebrać kilka lekcji od pana
            profesora /Ratyński?/! Oj, fajny serialik komediowy! No i ten Kruszon
            szwendający się po całej Warszawie, łowiący ryby, chadzający na spacerki z całą
            warszawską policją - czy tak trudno go namierzyć przez Granta, że jest
            policjantem??? Bzdury, bzdury! To ja już wolę porucznika Colombo!
    • Gość: uttaa Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 31.05.05, 11:28
      Niewątpliwie w serialu jest kilka niewybaczalnych i niewiarygodnych głupot, ale
      dobrze sie bawię gdy ogladam Oficera więc olewam te wszystkie pierdoły.
      Osobiscie uważam, że muzyka jest najlepsza.
    • Gość: Ja Prawda, prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:41
      Też myślałam, że padnę, jak Szyc stał się znawcą ekonomii i prowadził wykład.
      Żenuła. Strasznie naciągane. I rzeczywiście - takie nakłady na jednego
      przestepcę - też naciągane. No i wątek miłosny - ledwno się poznali a już tracą
      życie dla siebie, wielka miłość. Szyc zakochany po pachy, ta go w trąbę puszcza,
      całuje dla zabawy. Melodramat.
      • Gość: uttaa Re: Prawda, prawda IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 02.06.05, 15:09
        A ja jestem ciekawa jak skończy się ten serial, macie jakieś propozycje?
        • Gość: mumu Re: Przypuszczam że skończy się tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:25
          zgadzam się z przedmówcami, że brak jakiegokolwiek obiektywnego spojrzenia scenarzysty na zachowanie realizmu opowiadanej historii jest irytujące, a często nawet denerwujące, ale jak widzę wszyscy oglądają, więc serial jednak nie jest chyba taki zły.
          A co do zakończenia to lubię "pisać scenariusze w trakcie oglądania" i za to często dostaję po głowie od swojej kobiety (-Cicho bądź-), więc i tu pospekuluję...
          Przypuszczam, że w ostatnim lub przedostatnim odcinku Malwina, siostra Granda uderzy w kalendarz w ramionach Kruszona raniona wystrzeloną przypadkowo kulą przez... właśnie Granda. Komisarz Ryś również kopnie w kalendarz, zapewne dlatego bo scenarzysta uznał, iż musi zapłacić za łapówę, którą ostatecznie weźmie od Topora w 11 odcinku, gdyż sprawiedliwości musi stać się zadość. Kruszon jak oczywiście będzie miał okazję zabić Granda, ale "nie", -"posiedzisz sobie" powie Kruszon do niego w finałowej scenie.
          A na koniec oboje z Aldonką znajdą posieszenie w swych objęciach i tyle...
          • Gość: mumu Re: Przypuszczam że skończy się tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:20
            ale trafiłem, mogę być wróżką
    • Gość: :-) Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:35
      I Szyc się oświadcza co dwa odcinki, co dwa odcinki zmieniają miłości i zachodzą
      w ciąże z nowymi partnerami. Ciekawe, czy młody chłopiec oświadczałby się co
      miesiąc każdej nowej pannie.
      • Gość: uttaa Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 03.06.05, 09:11
        Z tymi oswiadczynami to rzeczywiscie przegieli:)
        • anmanika Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 03.06.05, 09:14
          Największe przegięcie było w scenie z niewidomym dzieckiem, takiego
          nagromadzenia idotyzmów i sztampy dawno nie widziałam. Tylko dzieciak był dobry
          ale nawet on nie dał rady takim idiotycznym dialogom.
          • Gość: uttaa Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 03.06.05, 09:30
            Zgadzam sie ,każdy kolejny odcinek jest coraz gorszy, dialogi rzeczywiscie
            śmieszne, nawet z tego Granda zrobili kretyna, który papla od rzeczy.
            Mnie dodatkowo wkurza to, że w tym serialu upływający czas jest jakoś dziwnie
            ukazany, dwa odcinki temu Aldona i Rys sie pobierali, a we wczorajszym ona ma
            już brzuch wygladający na zaawansowaną ciążę, to samo z Kruszonem, który dwa
            odcinki od poznania Malwiny kocha ją do szaleństwa. Pewnie na końcu okaże się,
            że ta cała ich akcja trwała dziesięć lat.
    • ab13 Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 03.06.05, 19:04
      Nie, to właśnie chodzi o to, że ona jest "taki szybki i nieobliczalny":-)
    • Gość: andre Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:27
      bbbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhh
      eeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeehhhh
      hhhhheeeee...
      • cactus Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 10.06.05, 09:39
        To sobie wczoraj chłopaki postrzelały - pomysł na ten szturm wzięli chyba z
        Biesłanu (z całym szacunkiem do tamtej tragedii). Szkoda że GROM nie uzył
        jeszcze haubicy, bo efekt końcowy bylby podobny. W kazdym razie było jak na
        westernie. Na koniec oczywiście wyciskacz łez, czyli zabita Malwina (w końcu
        jest to serial dla całej rodziny, więc paniom tez sie coś należalo).

Co tam zostało jeszcze do końca ?
        Pewnie w sumie z pół godziny przesłuchań Granda (ze zbliżeniami na ziejące
        wzajemna nienawiścią oczy Kruszona i Granda), zamkniecie Ratyńskiego (ten
        borowiec okaże sie pewnie wtyką WSI, dzieki czemu o akcji wiedział ten "Polko"
        z GROM'u) no i oczywiscie romantyczne zakończenie czyli kolejne oswiadczyny
        Kruszona - tym razem znow Aldonie (ale czy znow bedzie musiał sie zmoczyć ?).

Jedyne co pozostaje dla mnie tajemnicą, to czy Rysia zamkną czy zabiją (to
        byłoby nieludzkie, bo rysie są w Polsce pod ochroną).
    • Gość: Dama Kier Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:08
      Kochani zapominacie chyba, że to fikcja!! Na tym polega magia kina... ruszcie
      wyobraźnią i przestańcie emocjonować się tym co nie trzeba:)
      • anmanika Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 10.06.05, 11:29
        Chyba magia kina nie polega na tym, że na kryminale człowiek śmieje się jak
        szalony z bezsensów i drętwych dialogów z księżyca wziętych.
        • Gość: mupp Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.torun.mm.pl 16.06.05, 12:03
          sie rzygać chce jak sie czyta takie komentarze...

nie chcesz to nie ogladaj, Grand i Kruszon grali bardzo dobrze, historia byla
          wciagajaca...

A jak tak bardzo checie REALIZMU to prosze bardzo... najlepiej jakby wyjeb*** w
          powietrze pol Warszawy wtedy bylibyscie zadowoleni?

Aldona fatalna, reszta ciekawa wciagajaca i dobra

A co do finiszu to podejrzewam ze za wszystkim stoi ten wicepremier czy kto to
          tam jest... To on byl mocodawca Granda.
          • Gość: andre Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:22
            Co za głęboka analiza ;). Zostań krytykiem filmowym.
            • Gość: mimi A mnie sie bardzo podoba - bardzo dobre kino akcji IP: 62.134.128.* 16.06.05, 14:58
              Wciagnelam sie na calego... Aldona beznadziejna...ale ktos mus byc. a GRAND
              jest wspanialy....przypomina mi takiego aktora zagranicznego....jest boski!!!
              • cactus Re: A mnie sie bardzo podoba - bardzo dobre kino 17.06.05, 08:57
                No tak, Ryś pożegnałbył sie z tym swiatem korzystając z usług TP SA (w dodatku
                monopolista nic na tym nie zarobi, bo biedak nigdzie nie dzwonił, tylko schowął
                sie przed deszczem).
                W sumie to i tak bardziej humanitarna śmierc niz w płonacym samochodzie -
                państwo Rysiowie posiadają bowiem Peugeota 307, ktory to ma w swej naturze
                samoistne stawanie w płomieniach.

Przed nami jeszcze jedne oświadczyny, dymisja wicepremiera - może go ten
                borowiec zastrzeli, bo od 10 odcinków tak cosik podejrzanie na swego pryncypała
                spoglada.
                Czy nastepca Ratyńskiego zostanie Kruszon ?
                Czemu nie - jak zrobili z niego profesora ekonomii, to pójście w ministry to
                juz bułka z masłem. Może koledze z Pragi dzieciaka odzyskac pomoże ?

A propos Pragi - dowód rejestracyjny od Tarpana im sie dał :)

• Gość: Uttaa Re: A mnie sie bardzo podoba - bardzo dobre kino IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 17.06.05, 09:19
                  A mi szkoda Rysia, bardzo fajny facet, prawie tak fajny jak Perła:)
                  No to został jeszcze jeden odcinek w którym Kruszon oczywiście ostatecznie
                  rozprawi się z vicepremierem, wróci do Policji, oswiadczy się Aldonie i
                  zaadoptuje Agatkę.
                • Gość: uttaa Re: A mnie sie bardzo podoba - bardzo dobre kino IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 24.06.05, 10:03
                  Po obejrzeniu ostatniego odcinka, wyglada na to, że byłes bliski prawdy:))
    • Gość: kacha Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.06.05, 17:50
      A dla mnie to bardzo dobry serial, jeśli dla Was coś jest nielogiczne to
      oglądajcie 50000251547 odcinek serialu "Moda na sukces" -tam to dopiero logika
      jest górą:)
      Uważam, ze Szyc, Małaszyński i Chyra grają świetnie i mam nadzieję, że
      powstanie 2 seria oficera.
      Pozdrawiam wszystkich krytyków filmowych:)
    • Gość: podoficer Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:04
      serial "Oficer" - DNM.

DNM=dramat na maksa.
      KUA=Kretynskie usmieszki Aldony

ps.
      .."ponieważ była piekna i inteligentna oswiadczylem sie jej bez namyslu, a ona
      rowiez bez namyslu powiedziala >>nie>>, zreszta z tych samych powodow..."
      • Gość: uttaa Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 23.06.05, 10:40
        Dziś ostatni odcinek Oficera !!!
        • Gość: Agata Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.aig.pl 24.06.05, 10:11
          Pewnie bedzie II seria o Kruszonie i Aldonie, o przesladowaniu ich przez Granda
          i takie tam jeszcze...
    • Gość: malinka Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:41
      a kto zaciążył Aldonkę ??? Bo nie wiem. Kruszon ???
      • Gość: memo Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:42
        Właśnie , właśnie kto jest ojcem Agatki ?? Nie bvyło wyjaśnione ;-/ Wydaje mi
        sie , że Kruszon
    • Gość: woow Kto jest ojcem Agatki ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:45
      To mamy niezłą łamigłówkę !!!! też twierdze ze kruchy . ale na 100 % nie wiem .
      wczoraj oglądałem odcinki na kompie i tez sie nad tym zastaniawiałem <?
      • Gość: edziA Re: Kto jest ojcem Agatki ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:47
        Tak , tak . Przecież w ( Chyba 9 czy tam w 10 było widac brzuszek) 11 odcinku
        była w zaawansowanej ciąży , z tomkiem była przed pierwszym odcinkiem . To
        logiczne ze kruszon jest ojcem . ciekawe tylko dlaczego mu o tym nie
        powiedziala ?????
        • Gość: mimi Re: Kto jest ojcem Agatki ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:56
          nie no co to sie dzieje ??? Kruszon najpierw zaciążył aldonke a potem w ,
          którmś ( nie pamietam w którym , w dwóch odcinkach zdaje sie ) uderzył ją az ta
          złapała sie za brzuszek - sytuacja powtórzyła sie dwa razy - żeby bi swoje
          dziecko kruszon odwala ci ???
          • Gość: Elena Re: Kto jest ojcem Agatki ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 13:59
            no ciekawy wątek o tym dziecku musze przyznac ! ;-)
        • Gość: Emilly Watson Re: Kto jest ojcem Agatki ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:00
          nie mam pojęcia jak to możliwe , że w 8 odc nie było a nie bylo ani śladu
          brzuszka a w 9 - juz widoczny ????
    • redudek Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 30.09.05, 10:02
      mi się podoba ten serial ; )
    • Gość: maddona vel agnies Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:02
      Kruszon to na bank ojciec bna 100 5% wyjasni sie w nastepnej serii
      oficerowie !!!!!!!!!!
      • mason_verger Re: Nowy polski serial s. f. ...Oficer 01.10.05, 15:15
        Kiedys ze zgroza przczytalem ze cd. pt. Oficerowie bedzie o nowych oficerach
        wlasnie opuszczajacych szkole policyjna. Dla Granda i Kruszona maja byc tylko
        role drugoplanowe. Jesli tak to naprawde chyba na łeb upadli. Rzadko w naszych
        serialach udaje sie wykreowac tak znakomita pare antagonistow a oni zamiast to
        wykorzystac wrzucaja obu do worka...
        A Oficer fajny jest. Poczatek marny ale wraz z pojawieniem sie Granda z odcinku
        na odcinek bylo lepiej. Malaszynski naprawde kapitalny. Oby zrobil kariere
        takze w kinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka