10.06.05, 19:27
Słuchajcie mam niecodzienną prośbę - oglądam Przystanek i jestm jego nowo
nawróconą fanką - niestety idylla bycia codziennie w domu o 14.30 niedługo
dobiegnie końca - jestem wręcz chorobliwie ciekawa jak to się skończy tzn. czy
Joel wyjedzie czy zostanie na Alasce i co będzie z nim z Maggie. Proszę o
odpowiedź - nie zniechęce się przezto do oglądania a przynajmniej nie będę tak
straznie zła że nie mogę dlaej oglądać ( nagrywac niestety tez nie mogę:)
POomóżcie mi bo niedługo dostanę świra
Obserwuj wątek
    • renkaw Re: Prośba 10.06.05, 22:00
      Oj nie ładnie, nie ładnie. Czy tak naprawdę ważne w tym serialu jest to jak się
      skończy? Liczy się przecież przede wszystkim klimat, nieprawdaż?
      Choć jeżeli bardzo chcesz się dowiedzieć co i jak zajżyj tu:
      www.film.org.pl/prace/alaska/sezon1.html
      • ratyzbona Re: Prośba 13.06.05, 00:40
        Cóż czytałam to - nie ma tam jendka żadnych szczegółów - a moja postawa wcale
        nie świadczy o tym ,ze nie szanuje nastroju tylko o tym ,ze serial opanował mnie
        do tego stopnia że nie jestem wstanie myslec o niczym innym tylko jak to się
        skończy. A z resztą te streszczenia nie odpowiadają na ządne moje pytanie-takie
        są w gazetach :) Ale nie mniej dzieki:)
        • carvin Re: Prośba 24.06.05, 11:48
          z tego co mi wiadomo to Joel i Maggie nie będą razem. Pan doktor zrozumie że
          jego domem jest NY i wróci tam. Maggie dostanie od niego kartkę "Nowy York to
          stan umysłu" i na tym serial się kończy ( z tego co mi wiadomo ). Mogli by
          zrobić jakąś dokrętkę w 2005 chociaż 10 odcinków ale to chyba nienastąpi:((.
          Pozdrawiam ;))
          • jedzoslaw Re: Prośba 08.08.05, 16:56
            No cóż,w takim razie Cię uświadomię, jako weteran pierwszej emisji na 2TVP.
            Maggie i Joel nie będą razem.Joel wyjedzie do NY,zostawi Maggie kartkę z
            napisem: "New York is the state of mind" i uzna je za swoje
            przeznaczenie,przedtem jednak spędzi kilka miesięcy w odległej osadzie
            indiańskiej Manonash,co będzie kulminacyjnym momentem jego przemiany
            życiowej.Tam będzie łowił ryby,zapuści brodę,spali swoje przedmioty,które
            wyznaczały jego dawne cele życiowe: garnitur od Armaniego,dyplom ze studiów
            itp.Zacznie żyć dla innych,będzie leczył tamtejszych Indian.W
            międzyczasie,zniecierpliwiony jego nieobecnością Maurice sprowadza nowego
            lekarza.Będzie to pochodzący z Los Angeles młody dr Capra.Przyjedzie wraz z
            żoną. W przeciwieństwie do Fleischemana oboje będą Alaską zauroczeni.Capra
            zresztą odwiedzi Fleischemana w Manonash,zagrają nawet w golfa, ale Joel już
            nie będzie tamtym aroganckim nowojorczykiem,jakim był dawniej lecz osiągnie
            rownowagę życiową. Dlatego Capra będzie nim nawet lekko zafascynowany,gdy go
            pozna. Tymczasem Maggie nikogo nie znajdzie aż do ostatniego odcinka,wtedy
            bowiem zakocha się-ze wzajemnością- w Krissie.
            • yoasia1 Re: Prośba 08.08.05, 17:21
              Wg mnie idealnym zakończeniem byłoby gdyby Joel i Maggie zostaliby parą i Joel
              zamieszkałby na stałe w Cicely...Szkoda,że prawdziwe zakończenie jest zupełnie
              inne :-/
              • jedzoslaw Re: Prośba 08.08.05, 17:59
                Mam nadzieję,że pomimo tego,że ujawniłem zakończenie to jednak serial nie
                stracił dla Ciebie swojej atrakcyjności. Będzie się jeszcze wiele
                działo,zapewniam,że będzie ciekawie.A zakończenie typu,że Maggie i Joel będą
                razem byłoby zbyt przewidywalne. To nie "M jak Miłość" (na szczęście). :)
          • jedzoslaw Re: Prośba 08.08.05, 18:07
            ...a i też chciałbym,żeby dokręcili ciąg dalszy.Ale w momencie wyjazdu
            Fleischemana serial się nie kończy,a jedynie kolejna seria. Jeśli zaś chodzi o
            to, co mogłoby dziać się w Cicely w ciągu dalszym to zapraszam do wątku pt:"Co
            teraz słychać w Cicely" ? Tam można pospekulować na ten temat... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka