Dodaj do ulubionych

Święta Janina z MJM

31.10.05, 21:44
Co sądzicie o przemianie moralnej pani Jasi i jej córki? Nie wiem może tylko ja pamietam kim jeszcze do niedawna byla Jasia i do czego zachęcała Ewę. Bo o ile sobie przypominam to nie przeszkadzało jej, że kochanek córeczki ma żonę i dwoje dzieci. Nie miała wyrzutów sumienia kiedy namawiała Ewę do rozbicia małżeństwa i wrobienia Krzysztofa w dziecko.A Ewa to niby taki wzór moralności sie zrobił, że gani matkę! A jak rodzinę rozbijała,jak sie puścila na dyskotece z facetem, którego nawet dobrze nie pamietała, a jak teraz bez ślubu z nim mieszka to jest dobrze?! Czy tam wszyscy mają amnezję?Czemu Łepkowska traktuję się widza jak idiotę?
Obserwuj wątek
    • gweeny Re: Święta Janina z MJM 31.10.05, 21:54
      ja w ogóle zaczynam (a raczej od jakiegoś czasu) twierdzę że pani Łepkowska ma
      jakieś skrzywienie, przecież w M nie ma małżeństwa bez zdrady! wszyscy się
      zdradzają i wybaczają, pani sędzina leci do łóżka z kim popadnie, romanse ze
      starymi, żonatymi, dzieciatymi... jakby to Ferdek Kiepski powiedział Sodoma i
      Gomoria!
      i nagle brak rozwodu Teodora stanowi taką tragedę dla Janeczki, a zwłaszcza dla
      Ewuni....
      bojkotuję ten serial!
      • piotr7777 Re: Święta Janina z MJM 01.11.05, 15:22
        Nie ma słowa "sedzina" - to pierwsza kwestia.
        Sprawa druga - w tym serialu już tyle postaci się nawróciło, że własciwie
        metamorfoza Janiny po prostu wpisuje się w pewien schemat (Wceśniej byli Hanka,
        Kamil i parę innych neofitów).
        • gweeny Re: Święta Janina z MJM 01.11.05, 18:47
          słowa "sedzina" rzeczywiście nie ma ale "sędzina" jest, polecam lekturę
          sjp.pwn.pl/haslo.php?id=56320
          • piotr7777 Re: Święta Janina z MJM 01.11.05, 19:06
            gweeny napisała:

> słowa "sedzina" rzeczywiście nie ma ale "sędzina" jest, polecam lekturę
            > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=56320
            To już na tym forum przerabialiśmy w marcu - potocznie nie oznacza właściwie.
            Do kobiety - sędziego należy zwracać się wyłącznie "pani sędzio"
            ewentualnie "Wysoki Sądzie" - z tym że ten ostatni zwrot tylko w czasie
            rozprawy. Pracowałem przez trzy lata w sądzie i nigdy nie zetknąłem się z
            określeniem "sędzina" a zapewniam cię, że wśród sędziów kobiety stanowią
            większość.
            • gweeny Re: Święta Janina z MJM 01.11.05, 19:27
              potocznie oznacza w takim przypadku, w jakim ja właśnie użyłam, jesteśmy poza
              salą sądową jakbyś nie zauważył
    • Gość: Stefan Re: Święta Janina z MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:22
      A widzieliście jak wczoraj marysia mierzyła ciśnienie Krzysztofowi? W ciągu 5
      sekund było wiadomo jakie ma ciśnienie.
    • stephen_s Ano racja... 02.11.05, 08:40
      ... ja już dawno zauważyłem, że w tym serialu postaci, zależnie od nowych
      pomysłów na wątki, co jakiś czas przeżywają ostre przemiany w osobowościach.
      Zwykle w stronę pozytywną. Hanka, Janina, Norbert...
      • alicia83 nierealne gadki...i atak rodzinki... 03.11.05, 07:00

np madzi i pawelka-oni w taki przedziwny sposob rozmawiaja,ale najsmiesniejsze jest,wiecie co??ze tak sobei tu krytykujemy,a i tak ogladamy!:-)
        poza tym Ewunia to chyba bez swojego meza nie rusza sie z domu,bo w pierwszej milosci(to mi akurat tylko mignęło)Leszek(sorki,ze mjmiłościowymi imionami-ale wiek tylko ze ona to D.Figurska)tez gra!ta rodzinka mnie przesladuje,jeszcze tylko olenki brak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka