ona22 29.03.06, 23:00 czy ktoś oglądał? warto ? prosze o opinię! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 Re: ROME - nowy serial HBO 30.03.06, 08:19 Dla mnie warto - dla innych nie (za duzo sexu i brutalnych scen). Bylo juz o tym mowione - poszukaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona22 Re: ROME - nowy serial HBO IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:20 dzieki... szukałam ale moze niedokładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona22 Re: ROME - nowy serial HBO IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:21 a juz wiem :) wpisałam ROME zamiast RZYM ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigerness Re: ROME - nowy serial HBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:01 Serial jest genialny! Świetny,doskonały,wspaniały! Grają w nim zupełnie nieznani (dla mnie) aktorzy brytyjscy-ale jak grają! Jednym słowem-w skali 10 punktowej daję 10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: ROME - nowy serial HBO 30.03.06, 23:23 Mnie sie nie podoba jedno. Czemu nie ma scen batalistycznych ? Przeciez to RZYM, a tam ciagle ktos z kims sie "tłukł". Nie mowie, zeby bylo ich duzo, ale zeby wogole jakies byly... a tu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: ROME - nowy serial HBO 30.03.06, 23:25 pewnie koszty rozwaliła mnie w tym serialu teoria na temat upadku republiki Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: ROME - nowy serial HBO 31.03.06, 08:18 A mnie "wymiotło" to, jak Titus Pullo doprowadzil do upadku Republiki ! Po prostu mistrzostwo !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: ROME - nowy serial HBO 31.03.06, 11:06 no właśnie to miałem na myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ROME - nowy serial HBO 03.04.06, 10:24 Serial jest genialny:) szkoda tylko ze sezon drugi pokaza dopiero w przyszlym roku. Po raz pierwszy na ekranie telewizora mozemy ogladac jak zyli ubodzy mieszkancy Rzymu, jak sie kochali, jak prowadzili interesy oraz uprawiali sex. Akcja serialu jest wartka, co prawda nie zobaczymy bitew rodem z "Gladiatora" ale obserwowanie zycia zwyklych Rzymian tez jest ekscyctujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pippin Re: ROME - nowy serial HBO IP: *.pl / 217.153.161.* 16.04.06, 01:53 huuh, generalnie: titus pullo jest najwazniejsza postacia tego serialu. zwlaszcza teraz, gdy kleopatra urodzila mu syna :-D nooo, niesamowite. nie przepadam za filmami kostiumowymi, ale do tego serialu sie przekonalam. uwielbiam ich piekny brytyjski akcent, no i te przeklenstwa: (dzisiejsze) "krew i ogien! goraco jak na kut.asie Wulcana!" no przepiekne po prostu! zamierzam czesto stosowac, jak tylko zrobi sie cieplej. pozdr dla wszystkich milosnikow serialu. czy wiadomo ile bedzie odcinkow/serii? Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: ROME - nowy serial HBO 16.04.06, 12:26 Generalnie dwa najfajniejsze patenty filmu związane są z Titusem: upadek republiki i syn Kleopatry. Odcinków jest 12. Nie wiem czy będą kolejne serie. I jeszcze taka refleksja. Jeśli idzie o władzę sentymentów nie ma. Oktawian, który jak z serialu wynika był dosyć blisko związany z Cezarem, zamorduje syna Cezara (a raczej Titusa :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brytan Re: ROME - nowy serial HBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:24 > Odcinków jest 12. Nie wiem czy będą kolejne serie. Czytałem, że własnie rozpoczęły się zdjecia do drugiej serii. Fajny ten "Rzym"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pippin Re: ROME - nowy serial HBO IP: *.pl / 217.153.161.* 23.05.06, 12:14 serial sie skonczyl... o czym mialaby byc druga seria? skoro cezar nie zyje? a ostatni odcinek bardzo mnie poruszyl, zwlaszcza samobojstwo zony vorenusa, a potem spojrzenie vorenusa na swojego synka/wnuczka, kt ma oczy zmarlej zony Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ROME - nowy serial HBO 23.05.06, 21:24 pippin, poczytaj historie Rzymu, a dowiesz sie co sie wydarzylo po smierci Cezara. Serial Rome nie opowiadal o tylko i wylacznie o samym Cezarze ale o zyciu zwyklych Rzymian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB Re: ROME - nowy serial HBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:20 serial bardzo mi sie podobal. podobalo mi sie, ze odcinki emitowano "na zakladke" przeczytalam wlasnie, ze druga seria jest wlasnie krecona i ma byc w HBO w 2007 roku... wiec pewnie bedziemy mieli czasy Oktawiana Augusta Odpowiedz Link Zgłoś
naa123 Re: ROME - nowy serial HBO 27.07.06, 12:23 Serial jest super!! Czekam na drugi sezon Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 drugi sezon... 01.12.06, 11:13 początek już 14 stycznia 2007 w "zagranicznym" HBO. Kiedy w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: drugi sezon... 02.12.06, 16:46 o, to dobra wiadomosc:-) jakis czas temu mialam mozliwosc obejrzec serial i naprawde jest wciagajacy:-) i jak juz ktos wczesniej zauwazyl -te przeklenstwa stosowane przez bohaterow sa swietne;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś