marisa_tomei 25.08.06, 23:16 Daaaawno, dawno temu lecial w tivi taki fajny serial o japonskiej (chinskiej) dziewuszce o imieniu O-szin (O-shin?) Jest jakas szansa na wznowienie tego? Ktos to w ogole pamieta? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Oszin (pisownia fonetyczna) 26.08.06, 10:16 Pamietamy, pamietamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleee Re: Oszin (pisownia fonetyczna) IP: *.spray.net.pl 26.08.06, 15:58 Serial pamiętam doskonale, był świetny a szczególnie tytułowa pięcioletnia bohaterka - mała japoneczka bo to serial japoński był! Ja też bym chciała wznowienia! najbardziej utkwiło mi w pamięci jak O-szin chodziła boso po śniegu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Oszin (pisownia fonetyczna) IP: 81.219.239.* 26.08.06, 19:27 ja tez chcę wznowienia tego serialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkak Re: Oszin (pisownia fonetyczna) 26.08.06, 19:52 tez pamietam!!! rodzice mi za wzor dawali ta dziewczynke- to znaczy jakie ja mam bajkowe zycie a ona na bosaka, lezka sie kreci Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Oszin (pisownia fonetyczna) 28.08.06, 10:34 Pamiętam :) Też bym sobie jeszcze raz obejrzała. Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: Oszin (pisownia fonetyczna) 28.08.06, 15:15 tak tak tak. pamiętam też złośliwą i bogatą pannę Kajo - "umilała" życie Oszin, która była biedna i dobra i bardzo jej żałowałam, bo musiała pracować u obcych ludzi. nic więcej nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
raggiodelsole Re: Oszin (pisownia fonetyczna) 29.08.06, 20:17 mama mi zawze powtarza ze Oszin jadla ryz i byla zdrowa:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Oszin (pisownia fonetyczna) IP: 217.11.140.* 30.08.06, 07:27 Pamiętam, wzruszający serial. Oszin jadła ryż z rzodkwią . Moja mama często wspominała, jak czegoś nie chciałam jeść, że biedna Oszin miała do jedzenia tylko ten ryż... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Oszin (pisownia fonetyczna) 30.08.06, 09:40 No właśnie - rzodkiew! Od czasu tego serialu rzodkiew to dla mnie symbol głodu i biedy i gdyby mi to ktoś zaserwował nie wiem czy bym zjadła. A ciekawa jestem smaku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marisa_tomei to moze jakas masowa wysylka @ do tv?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:58 w slusznej sprawie emisji serialu: OSZIN?? :)))))))) Ktos sie z Was moze orientowal, jak jest z mozliwoscia sciagniecia tego serialu z netu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marisa_tomei Re: Oszin (pisownia fonetyczna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:03 www.nhk.or.jp/digitalmuseum/nhk50years_en/history/p18/images/p18-b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marisa_tomei no prosze, jest na dvd.. ;))) tyle ze nie u nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:09 images.cnave.com/goods/l/12/122283l.jpg www.asahi-kasei.co.jp/medical/uc-wave/online/vitality/voice03/img/oshin2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś