Dodaj do ulubionych

Mini mikrofon w ręce - irytujace

08.02.25, 12:29
Nie wiedziałam jak zatytułować wątek.
Przyszłam podzielić się czymś, co mnie irytuje w tych wszystkich szortach i rilsach (pisownia celowa).
Otóż irytuje mnie ta maniera pochylania się do telefonu i trzymania w łapce mikrofonu (najczęściej mikroskopijnego i z fiuterkiem.

Drugim irytującym elementem jest opowiadanie o czymś i jednoczesne wykonywanie innej czynności czyli np. Dziewcze się ubiera / maluje / sprząta itp., mówiąc jednocześnie o przygodzie u fizjoterapeuty. Dzizys…
Obserwuj wątek
    • nick_z_desperacji2 Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 12:36
      Te mini mikrofony to jakiś dramat. Widziałam nawet na filmikach reklamowych dziennikarstwa na jakiejś uczelni, na mnie zadziałało to mniej więcej "studiuj dziennikarstwo u nas, nawet mikrofonów nie mamy!"
    • sueellen Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 13:18
      Algorytm podpowiada ci to co lubisz. Widocznie lubisz takie rzeczy.
      • pffpffpff Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 13:22
        No chyba nie do końca.
        • gryzelda71 Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 13:53
          Bzdurzy. Tematykę inowszem, ale nie wyposażenie eksperta, aninto co robi w trakcie głoszenia.
          • sueellen Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:23
            gryzelda71 napisała:

> Bzdurzy. Tematykę inowszem, ale nie wyposażenie eksperta, aninto co robi w trak
            > cie głoszenia.

No to nie wiem. Nie spotkałam się z tym ani razu.
          • pffpffpff Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:41
            🫶 thx
    • karyna-z-radzymina Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 13:34
      Stukanie pazurami w pudełka
      • pffpffpff Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:12
        Jezuuuuuu 🤯🫣
    • mabel_mora Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 13:35
      o, tez to zauważyłam, te futerkowe mikrofony, myślalam, że to dla tych którzy maja starszy sprzęt i śłabiej słychać big_grin

....bardziej wkurzajace jest gadanie, a wręcz konferencja na słuchawce, wczoraj facet robił zakupy w Biedrze z "żoną w uchu" darł się głosno, omawiał z nią całe zakupy, komentował każdy artykuł i przekazywał jej każdą promocję z gazetki, w sklepie ok. 12 było dośc mało ludzi, wiec wszyscy sie nie niego gapili z wkurwem w oczach... ja przez to zrobiłam zakupy ekspresowo
      ....póxniej podjechaam do mięsnego (spora kolejna, ok. 20 min. stania).....i znow wchodzi ON!! darł mordę: o, salami jest w promocji, to ile kupic, a kurczaki tez, to ja ci przeczytam po kolei (wszystko z lady!!! i skacze jak małpa drąc sie do uszu, każdy przewracal oczami, ale nikt sie nie odezwał, dopiero gdy mi się ulało o poprosiłam, żeby nie trącał mnie i nie krzyczał mi do ucha, to reszta kolejki też się odezwałą.....)
      a najlepsze jest to, że nie przestał, tylko mniej i ciszej gadał
      • karyna-z-radzymina Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 13:40
        Niedawno wyszłam przed sklep na papierosa i patrzę a jakaś kobita chodzi w kółko swojego auta i gada do telefonu ale go nie trzyma przy uchu tylko tak na w powietrzu przed twarzą, wszystko słychać co mówi koleżanka i ona. Z 10 minut tak łaziła obrobiły dup.... jakiemuś facetowi walkowala co on powiedział i co miał na myśli, bo może to a może tamto, i że ona sobie nie życzy żeby miał na myśli tamto bo jak to no to spoko ale jak tamto to już nie a w ogóle to ja to nie obchodzi
        • heca007 Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:15
          Myślałam, że trzymanie telefonu jak wafelka i gadanie do wejścia ładowarki już przestało być modne wink
          • pffpffpff Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:33
            😂
      • kachaa17 Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:22
        Ja ostatnio byłam w knajpie o facet przy stoliku obok omawiał jakieś interesy z innym facetem. Obaj mówili po białorusku, telefon był w trybie głośnomówiącym. Już się zastanawiałam czy nie zwrócić uwagi bo co mnie interesują wymiany rubli i jakieś ich zakupy.
        • dekoderka Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 15:44
          Znasz białoruski? Szacun
          • kachaa17 Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 17:19
            Znam, mieszkam na Podlasiu.
        • karyna-z-radzymina Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 18:23
          Jak po bialorusku to nie interesy tylko przestępstwa
        • gr.uu Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 21:13
          Niemożliwe! Dorośli ludzie w knajpach potrafią się zachować, tylko bachory przeszkadzają
    • czerwonylucjan Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 13:59
      Tak, zastanawia mnie, co one wnosza.. jakosc dzwieku ta sama co wczesniej i wtf?
    • wakacje_50 Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:30
      Mnie mocno irytują odrosty z hybrydą na portalach sprzedażowych. Sprzedająca chce zrobić zbliżenie na coś, np.na metkę produktu, który sprzedaje, i przy okazji prezentuje odrośnięty paznokieć i odrośnięte skórki. Bleh..
      • wakacje_50 Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 14:35
        A aporopos tych mikrofonów, to gorsze są osoby bez. Np.pani Bojarska gada do kamerki chyba w telefonie i jej nie słychać. Z tego powodu jej nie obserwuję na ig
    • galaxyhitchhiker Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 15:20
      Fiuterko wygłusza sapanie i pogłos lepiej niż cienka gąbka, jak ktoś nagrywa w kiepskich okolicznościach akustycznych, to to robi dużą różnicę. Ale to przecież można przypiąć do klaty, nie trzeba trzymać w paluszkach i jeszcze się pochylać smile
      • czerwonylucjan Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 15:57
        Bez roznicy z widocznym mikrofonem i bez, taka sama jakosc dzwieku w rolkach.
        • galaxyhitchhiker Re: Mini mikrofon w ręce - irytujace 08.02.25, 16:16
          No nie wiem, ja słyszę różnicę. To futerko naprawdę dobrze wygłusza "wiatry".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka