Dodaj do ulubionych

Pożegnanie Magdy M.

• Gość: zero seriali Pożegnanie Magdy M. IP: *.chello.pl 09.12.06, 21:57
      Nie oglądam serialu magdam , kiedyś w labiryncie-to było coś.Dzisiaj to już
      męka.Wiadomo że wiele osób kręcą historie z rodzimego podwórka.Serial magdam
      jest serialem dobrze pomyślanym.Miał dobrą promocję, pomysł z wykorzystaniem
      polskiej ścieżki dźwiękowej-odkurzenie zapomnianych wykonawców jak chocolate
      spoon czy nosowska.Wiem o tym z lektury gazet,żeby nie było niedomówień że
      oglądam.Ale znam ludzi którzy oglądają madzię em, są to często kobiety.Trudno
      mieć pretensje o to.Moja ocena świata seriali w Polsce jest ujemna.
      Jak ktoś wcześniej zauważył Klan,M jak miłość i wiele innych odgrzewanych
      historyjek...Brrr
      Jedyny serial jaki oglądam uczciwie to kryminalni.Powiem tylko dlaczego -bardzo
      blisko pokazują pracę policji.I to jedyny film w którym de-facto poznajemy
      metody pracy gangsterów,profil ich działania oraz pewne recepty czy elementy
      kuchni polskiej policji.Można się śmiać jeśli ktoś chce.Podobają mi się
      kryminalni a magdę em pozostawiam dziewczynom które uwielbiają romantyczne
      historie.Nie jestem przeciwnikiem seriali , oceniam je nisko bo grają w nich
      ograne twarze,bo fabuła często nie wykracza poza możliwości przeciętnie
      rozgarniętego obywatela czy obywatelki tego Kraju.
      Pozdro
    • pavlikmedvid Nie cala prawda... 09.12.06, 22:41
      Pamietam jak po serii skandali w zwiazku z zakazem Parady Rownosci i ozywionej dyskusji na temat zwiazkow homoseksualnych w jednym z odcinkow ( czerwiec 2004? ) pojawil sie watek Sebastiana, wspomnianego przyjaciela glownej bohaterki. Zostal on zaproszony do restauracji razem ze swoim partnerem, ktorego glos byl imitacja kobiecego glosu. W czasie spotkania, ow feralny zniewiescialy gej przemawial jakby w imieniu tworcow serialu, ich fobii i uprzedzen. Przez dziesiec minut tgo zenujacego spektaklu zostalo wysmiane wszystko, co kojarzyc sie moze z homoseksualna para, z dwojka mezczyzn, z homoseksualna meskoscia, etc. Byla to nieslychana parodia homoseksualnosci, na poziomie polsatowskich produkcji z epoki disco-polo...

Stad moje szczere zdziwienie, jak bardzo wybiorczo ogladala Pani ten serial i widocznie nie od poczatku, skoro przypisuje mu Pani walory pozytywnej edukacji. A moze od tego momentu, swiadomosc tworcow serialu gwaltownie ewoluowala...?

Byc moze to ja jestem kiepsko poinformowany, bo wowczas byl to pierwszy i ostatni raz, kiedy ogladalem ten mizerny serialik. Rok pozniej wyjechalem z Polski w przeswiadzeniu, ze gdzie indziej nie bede musial przechodzic takiego telewizyjnego prania mozgu.
    • Gość: evolution MAGDA M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:45
      Jeśli uważacie, że ten serial jest taki do bani to po co się tak rozpisujecie na
      ten temat. Nikomu się niepodobał ale wszyscy go oglądaliście przynajmniej pare
      odcinków bo jesteście dobrze zorientowani co się działo. Ja uważam, że Magda M
      jest spoko i nie ciągnie się jak inne tasiemce polskie!!! Ten serial daje mi
      dużo energi i za każdym razem poprawia mi humor!!!!
      • Gość: zenobia Re: MAGDA M IP: *.145.udn.pl 10.12.06, 01:25
        ani jednego odcinka, bo wszystkie nowe polskie seriale sa do bani, "M jak morderstwo", "Klan na drzewie", "Goldbergpolscy" itd.
        • Gość: mixi Re: MAGDA M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 12:18
          Smieszy mnie ta nagonka na polskie seriale. Ze wszystkimi swoimi wadami sa i tak
          z 10 razy lepsze od roznych mydlanych oper amerykanskich i poludniowoamerykanskich.
          Np. tak tu krytykowana "M jak Milosc" ma dobrych aktorow i problemy dosc
          zblizone do rzeczywistosci. "Magda M." jest robiona pod ten hipotetyczny
          "wyzszy target" i ma epatowac pewnym luksusem i lepszym gustem, a nie ma zalet
          innych polskich seriali, czyli obserwacji obyczajowych, zabawnych postaci
          drugiego planu (np. Zlotopolscy) i poczucia humoru. Nadete i napuszone
          romansidlo, ale jak ma widzow, to niech sobie leci. Gusta sa rozne. Jesli sa
          odbiorcy, to nie widze powodu dlaczego "nie pokazywac/nie filowac/zakazac" -
          zawsze mozna przelaczyc na cos innego, albo wylaczyc telewizor.
    • Gość: Justyna Pożegnanie Magdy M. IP: *.compower.pl 09.12.06, 22:48
      Ja tam uwielbiam ogladać ten serial. Mimo ze jest czytelny i wiemy co sie
      stanie ja stale oczekuje nowego odcinka. Nieraz placze przy tym serialu nieraz
      sie smieje to taka mieszanka uczuciowa i bardzo mi sie to podoba. Uwazam ze
      jezeli ktos mowi ze ten serial jest glupi lub nudny to jak nie ma co robic
      niech idzie ogladac mode na sukces ktora ma juz z 3000 odcinkow. Moze to mu sie
      spodoba wkoncu dla nudziarza nudny serial!!! albo jakas telenowela
      brazylijska!!!
      • Gość: coolgirl Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.adslplus.ch 10.12.06, 01:34
        eh Justyna, ale palnelas!!!!!
    • Gość: Marta Pożegnanie Magdy M. IP: 83.15.47.* 09.12.06, 22:59
      Film MAGDA M jest siwtnym filmem i ja nie wiem co ja bede oglądac??Nie chcę zeby
      MAGDA M odeszła z telewizji. Fajnie by było gdyby leciały dalesze losy Magdy i
      Piotra,Agaty i Bartka,Kasi i Łukasza,Marloli i Wojtka.Bardzo serdecznie
      pozdrawiam serilową MAGDE M czyli Joanne Brodzik. Marta:)
      • Gość: Maciek Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:29
        A PR Magdy M. cieszy sie...
    • Gość: spooky68 nowy serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:37
      a może teraz nakręcą nowy serial pt " o dwóch takich co zrobli dziecko "
      główne role do obsadzenia.
    • Gość: Crichton Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:14
      Jeszcze żadnego odcinka nie obejrzałem, a już się serial kończy? Nawet nie wiem,
      co tracę. :-) Jedyny mój kontakt z serialem, to chwile, gdy musiałem przechodzić
      obok ekipy filmowej w drodze do pracy. Czasami trzeba było przechodzić naokoło.
    • Gość: Oglądajaca R. Pożegnanie Magdy M. IP: *.jutra.pl 10.12.06, 00:34
      Hm, kiedy bite pięć dni, albo nawet siedem, muszę znosić narcyzm, egoizm i
      obślizgłość męzczyzn w realnym zyciu, to przynajmniej raz w tygodniu pozwólcie
      mi popatrzeć i pomarzyć. Pozwólcie, ze na moment uwierzę, iż coś takiego może
      się zdarzyć. I nie krytykujcie już tak Magdy M., dla odmiany zacznijcie
      żałować, ze nie spotyka Was to co ją i innych, ze nie macie takiego kota i
      wielbłądów jak ona, że nie przynosicie kwiatów swoim dziewczynom, ze nie
      lezycie na szpitalnym łóżku tak jak Piotr. Moze gdyby to wszystko działo się
      naprawdę...
      • Gość: Damian Rzeszów Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:59
        Na początku chciałbym sie zwrócić do wszystkich tych osob ktore pisza "a jak Ci
        sie nie podoba serial to po co go ogladasz" albo "jak Ci sie nie podoba to
        poprostu przełanczasz i koniec" a najlepsze jest "jak Ci sie nie podoba to po co
        komentujesz"(to mnie rozwaliło) bo moji drodzy chyba w takich dysusjach chodzi o
        obiektywizm wypowiedzi, to nie jest kółku wielbicieli Magdy M, lecz dyskusja na
        forum. Sa i sypatycy jak i przeciwnicy tej produkcji. Ja należe do tych drugich
        i mimo nagonki ze strony wielbicieli mam zamiar powiedzieć co na ten temat
        mysle. Magda M jak i większość seriali(żeby nie powiedzieć...wszystkie) jest
        przesiąknieta płycizną i dennością. Osobicie zmusilem sie by ogladnąc 1 odcinek
        jakos wytrzymałem, ale obiecalem sobie że nigdy wiecej nie dam sie tak meczyc.
        Role sztuczne, grane na siłe, historie wzięte z kosmosu, nie realne. Ja rozumiem
        że ludzie chcą czasami odpoczac, uciec od szarej brudnej i krzywdzącej
        rzeczywistosci, ale jesli ten serial....zaczyna przesiąkac...w psychike
        czlowieka i ten że czlowiek traci rozeznanie(wierzcie mi znam takich pare osob)
        miedzy serialem a tym brudnym zyciem, to juz wielka przesada!!!! Kilka krotnie
        podczas "obrażania" tego serialu..spotkałem sie albo z "reprymenda" ze strony
        wiebicielki/a albo z wzrokiem mowiącym " o Ty chu*** zgin w cierpieniach":/ ja
        rozumiem być fanem, ale to dla mnie za duzo..... Dziwne jest też...ze akurat ten
        serial tak działą na ludzi, może są oni niepoprawnymi romantykami...albo
        poprostu życie ich nie dopieszcza i szukaja ugli w marzeniach. Nie wiem i nigdy
        sie nie dowiem o co chodzi. Dobrze że w tv mamy do czynienia jeszcze tak zwanym
        wyborem...i naszczescie jest pilot ktory pozwala przełaczyć mi w czasie emisji
        tego serialu na co kolwiek innego....wole juz ogladnac travel Tv i pomarzyc o
        podrozach do krajow w ktorych pewnie nigdy moja stopa nie stanie, niż o tym żeby
        spotkać na swej drodze niezrownoważoną emocjonalnie kobiete, za ktora nie
        wiadomo czemu lataja goscie( no fakt faktem tyłek to ona ma ładny..ale ...nie
        tylko ona go ma:)), albo w przypadku kobiet.....zeby mi ktoś roze pod nogi
        sypał...matko:D ładna szmira:D

PS do osob ktore beda chcialy sie czepiać mojej ortografii.....niestety posiadam
        trudności z opanowaniem poprawnej pisowni, pomimo znajomości podstawowych zasad
        ortografii tj dysortografie:).
        dziekuje za mozliwosc subiektywnej i nie wymuszonej wypowiedzi pozdro!!
    • Gość: vloczek Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:41
      serial byl niesamowicie naiwny. brodzikowa jest ogolnie bardzo slaba aktorka a
      malaszynski jest niezbyt przystojny (moim zdaniem, prosze mnie nie atakowac).
      ale mimo wszystko przyznaje sie: ogladalam. byc moze wlasnie dlatego ze swiat
      przedstawiony w serialu to zycie ludzi z wyzszej klasy spoleczniej a nie
      tasiemiec o rolnikach i robolach.
      pozdrawiam
    • Gość: abiigail Sebastian IP: *.tkdami.net 10.12.06, 00:47
      Serial jak serial - można popatrzeć dla relaksu. Ale przyznać trzeba, że wątek
      gejowski smakowity ;-))) Szkoda, że tak mało rozbudowany - pisze to jako
      heteryk - bo chętnie bym sobie więcej popatrzyła na Bartka, pardon!
      Sebastiana ;-)))
    • Gość: PW Pożegnanie Magdy M. IP: 81.15.194.* 10.12.06, 00:49
      A gdzież informacja o waszej tajnej broni, Anetce. Czy to nie jest tak bardzo
      medialne. To już chyba z 10: 0 dla Nas. Pozdrowienia dla cenzora. Prawda zawsze
      zwycięża. A dla pana Michnika sentencja "wszystko wraca".
    • Gość: auwmen Re: Pożegnanie Magdy M. IP: 213.158.197.* 10.12.06, 01:25
      widziałam po 15 min z pierwszych odcinków i to był jedyny czas jaki zmarnowałam
      na tę kichę dialogi takie, ze od zawodowców więcej oczekuję i hahah pożal się
      boże gra aktorska, czy wykonawcy oglądaja to co zrobili, tak się lansują więc
      może zagrają cos pożądnie bo to albo gra "na odwal się" albo niestety
      beztalencie promowane przez media (grunt to zarobek) ehhhh
    • Gość: coolgirl Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.adslplus.ch 10.12.06, 01:31
      Dziwie sie, ze wogole ktos pisze o tym artykuly!!!
      Powiedzmy sobie szczerze, ze to jest kiepski "serialik" i bez gustu i bez wyczucia.
    • fantazja6 Pożegnanie Magdy M. 10.12.06, 01:33
      szkoda ze to juz koniec.
      • Gość: wiedzmaPL Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.dsl.bell.ca 10.12.06, 01:46
        Ogladam rozne seriale i nie tylko. Magda M mnie zauroczyla i juz. Nie wydaje mi
        sie zadna podrobka amerykanskiego serialu. Ale gustibus...
        Jedni lubia mieso inni warzywa. Nikt nikogo nie zmuszal do ogladania. Jesli ci
        sie nie podobal serial to go nie ogladasz (ja tak zrobilam z Friends po 5 min
        powiedzialam sobie koniec patrzenia na beznadziejna J.Aniston)
        Bardzo dobrze ze swiat pokazany w Magdzie M jest inny, lepszy, piekniejszy.
        Codziennosc i proze zycia mam na codzien i nie za bardzo chcialabym to ogladac.
        Dla mnie p. J.Brodzik to niezla aktorka i mam nadzieje ja czesciej ogladac.

pozdrawiam
        • batutka Re: Pożegnanie Magdy M. 10.12.06, 01:49
          ja tez uwielbiam magde m i szkoda ze sie konczy- to w zasadzie jedyny serial
          jaki ogladam wiec teraz nic do ogladania miec nie bede -no przeciez nie klan:-)
        • Gość: A propos Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.12.06, 04:53
          Nie ogladalem serialu, ale czytalem Wasze wypowiedzi, opinie. Wnioskuje, ze do
          zycia jednak potrzebny jest, pewien rodzaj rekreacji. Rodzaj rekreacji na
          wyzszszym i bardziej wybujalm modelu zycia niz sie posiada. Do tego wlasnie
          dazy fikcja, by tworzy bohatera, czy model rodziny jakiej nie ma, jakiej nie
          bylo, ale jaka moze byc i jaka powinna byc. Nie sa to moje slowa, ale raczej
          slowa Arystotelesa. Wiec moja konkluzja w stosunku do serialu, moze byc bledna,
          skoro nie ogladalem. Bez wzgledu Wesolych Swiat Wszystkim.
    • pynky to ma byc prawniczka? 10.12.06, 01:53
      to miala byc polska ally mcbeal? przeciez brodzik w tym seriaalu gra najwieksza szmire w polskich serialach, juz grazynce z klanu blizej do wspolczesnej kobiety. oglodalem ally mcbeal i uwazam ze bylo w miare ok przynajmniej aktorzy nie grali prawnikow-idiotow i czasem bylo nawet zabawnie. A to? to mają być polscy prawnicy? banda cwiercinteligentnych galaret bez charakteru, tego mi przynajmniej nie wynagradza "bajkowa atmosfera" serialu
    • Gość: Zmijewska Pożegnanie Magdy M. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 10.12.06, 01:56
      Codzienne zycie jest trudne,czesto wulgarne lub poprostu nudne,dlatego
      wieczorem nie chcemy ogladc powtorki z zycia lecz chcemy bajki,bajki milej i
      bezstresowej zadnych drastycznych momentow ,zadngo myslenia chcemy sie smiac i
      byc zadowolonym.A tu dobrej komedi ani na lekarsto[pol wieku temu byla taka
      komedia "pol zartem "]wiec dobre i to.
    • formozus1 [...] 10.12.06, 02:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ryszard Pożegnanie Magdy M. IP: *.broker.com.pl 10.12.06, 06:23
      Nie obejrzałem ani jednego odcinka,ale polubiłem ten serial bo widzę ile daje
      radości i odprężenia żonie.......
    • Gość: Bla bla Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.cnb.com.pl 10.12.06, 07:06
      O jakim seksie tutaj się mówi? Chyba nie o Magdy M.?;) Ona musi się namyślać 3
      odcinki żeby z kimś się pocałować! To jest własnie brak realizmu i kolejny dowód
      na to, że jednak seks "niemałżeński" jest nadal tematem tabu w polskich
      serialach. A na koniec Madzia i tak założy biała kiecę i poleci do ołtarza.
      Jakie to typowe...:/
    • Gość: Sue Pożegnanie Magdy M. IP: *.proxnet.pl 10.12.06, 07:29
      Tak wlasnie...to jest piekna bajka...inna niz kazdy nasz powszedni dzien...czy
      nie milo zatem jest zasiasc przed telewizore i popatrzec na bajke...odprezyc sie
      i na chwile przeniesc sie w zupelnie inny swiat...ladny, estetycczny,
      elagencaki, wyksztalcony.....
    • Gość: ktos Pożegnanie Magdy M. IP: *.am.wroc.pl 10.12.06, 09:12
      o Ludzie!! Bajkowa atmosfera? Przeciez ten film to totalne dno! To miała byc
      polska ally mcbeal? nawet nie probujcie sie do niej porownywac. beznadziejna
      fabula brodzik w ogole nie potrafi sie wcielac w role zostala glupia Kasia z
      "kasi i tomka" to ma byc aktorka?! mam nadzieje ze nigdy wiecej taki chłam nie
      zagosci na naszych ekranach!!!!!!
    • Gość: MarS Pożegnanie Magdy M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 09:22
      Naiwny- jak w tytule- to jest dziennikarz Gazety Wyborczej. Dał siępodpuścić
      przebiegłej pannie...He he he
      • Gość: Ania17 Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:12
        Jest to puiękny i parwdziwy serial o miłośći, dwojga ludzi które nie jest usłane
        różami. Bardzo się cieszę że będzie czwarta seria i że to nie koniec
        Małaszyńskiego- boskiego aktora na ekranie.Serial ten jest piękny i taki
        prwdziwy różni się od MjM- gdyż tam to już reżyszeży swoją głipotą dotykają dna,
        widać autorzy bardzo chcą dorównać modzie na sukces!!! A Magda M przynajmniej
        jest nie zależna!!!
    • a.bc Pożegnanie Magdy M. 10.12.06, 09:35
      A dziewczynom się podoba- taka współczesna bajka o kopciuszku
      I wiecie co wolę oglądać Magdę M niż stado amerykańskich seriali i filmów,
      gdzie wiecznie leje się krew
    • Gość: Kopytko Słaby, głupi i infantylny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 09:45
      Tyle można powiedzieć o tym serialu.
    • Gość: taki sobie po co te cale hallo IP: *.1160.kapper.net 10.12.06, 09:53
      Przeciez to tak bez sensu serial ze sie plakac tylko przy nim da.
      ale jedno moge tylko przyznac ze Pani Joanna Brodzik jest bardzo bardzo sexi
      powtarzam SEXI caluje pa
      • Gość: nesta_fan Re: po co te cale hallo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:38
        Ja nie oglądam tego serialu ( może z dwa odc obejrzałam) , z dość głupiego
        powodu , mianowicie uważam ,że Brodzik kiedy się uśmiecha wygląda jak
        rozdeptana żaba i tego znieść nie mogłam. A ten Małacho nie powala mnie na
        kolana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka