Gość: zero seriali Pożegnanie Magdy M. IP: *.chello.pl 09.12.06, 21:57 Nie oglądam serialu magdam , kiedyś w labiryncie-to było coś.Dzisiaj to już męka.Wiadomo że wiele osób kręcą historie z rodzimego podwórka.Serial magdam jest serialem dobrze pomyślanym.Miał dobrą promocję, pomysł z wykorzystaniem polskiej ścieżki dźwiękowej-odkurzenie zapomnianych wykonawców jak chocolate spoon czy nosowska.Wiem o tym z lektury gazet,żeby nie było niedomówień że oglądam.Ale znam ludzi którzy oglądają madzię em, są to często kobiety.Trudno mieć pretensje o to.Moja ocena świata seriali w Polsce jest ujemna. Jak ktoś wcześniej zauważył Klan,M jak miłość i wiele innych odgrzewanych historyjek...Brrr Jedyny serial jaki oglądam uczciwie to kryminalni.Powiem tylko dlaczego -bardzo blisko pokazują pracę policji.I to jedyny film w którym de-facto poznajemy metody pracy gangsterów,profil ich działania oraz pewne recepty czy elementy kuchni polskiej policji.Można się śmiać jeśli ktoś chce.Podobają mi się kryminalni a magdę em pozostawiam dziewczynom które uwielbiają romantyczne historie.Nie jestem przeciwnikiem seriali , oceniam je nisko bo grają w nich ograne twarze,bo fabuła często nie wykracza poza możliwości przeciętnie rozgarniętego obywatela czy obywatelki tego Kraju. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Nie cala prawda... 09.12.06, 22:41 Pamietam jak po serii skandali w zwiazku z zakazem Parady Rownosci i ozywionej dyskusji na temat zwiazkow homoseksualnych w jednym z odcinkow ( czerwiec 2004? ) pojawil sie watek Sebastiana, wspomnianego przyjaciela glownej bohaterki. Zostal on zaproszony do restauracji razem ze swoim partnerem, ktorego glos byl imitacja kobiecego glosu. W czasie spotkania, ow feralny zniewiescialy gej przemawial jakby w imieniu tworcow serialu, ich fobii i uprzedzen. Przez dziesiec minut tgo zenujacego spektaklu zostalo wysmiane wszystko, co kojarzyc sie moze z homoseksualna para, z dwojka mezczyzn, z homoseksualna meskoscia, etc. Byla to nieslychana parodia homoseksualnosci, na poziomie polsatowskich produkcji z epoki disco-polo... Stad moje szczere zdziwienie, jak bardzo wybiorczo ogladala Pani ten serial i widocznie nie od poczatku, skoro przypisuje mu Pani walory pozytywnej edukacji. A moze od tego momentu, swiadomosc tworcow serialu gwaltownie ewoluowala...? Byc moze to ja jestem kiepsko poinformowany, bo wowczas byl to pierwszy i ostatni raz, kiedy ogladalem ten mizerny serialik. Rok pozniej wyjechalem z Polski w przeswiadzeniu, ze gdzie indziej nie bede musial przechodzic takiego telewizyjnego prania mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evolution MAGDA M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:45 Jeśli uważacie, że ten serial jest taki do bani to po co się tak rozpisujecie na ten temat. Nikomu się niepodobał ale wszyscy go oglądaliście przynajmniej pare odcinków bo jesteście dobrze zorientowani co się działo. Ja uważam, że Magda M jest spoko i nie ciągnie się jak inne tasiemce polskie!!! Ten serial daje mi dużo energi i za każdym razem poprawia mi humor!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobia Re: MAGDA M IP: *.145.udn.pl 10.12.06, 01:25 ani jednego odcinka, bo wszystkie nowe polskie seriale sa do bani, "M jak morderstwo", "Klan na drzewie", "Goldbergpolscy" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixi Re: MAGDA M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 12:18 Smieszy mnie ta nagonka na polskie seriale. Ze wszystkimi swoimi wadami sa i tak z 10 razy lepsze od roznych mydlanych oper amerykanskich i poludniowoamerykanskich. Np. tak tu krytykowana "M jak Milosc" ma dobrych aktorow i problemy dosc zblizone do rzeczywistosci. "Magda M." jest robiona pod ten hipotetyczny "wyzszy target" i ma epatowac pewnym luksusem i lepszym gustem, a nie ma zalet innych polskich seriali, czyli obserwacji obyczajowych, zabawnych postaci drugiego planu (np. Zlotopolscy) i poczucia humoru. Nadete i napuszone romansidlo, ale jak ma widzow, to niech sobie leci. Gusta sa rozne. Jesli sa odbiorcy, to nie widze powodu dlaczego "nie pokazywac/nie filowac/zakazac" - zawsze mozna przelaczyc na cos innego, albo wylaczyc telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Pożegnanie Magdy M. IP: *.compower.pl 09.12.06, 22:48 Ja tam uwielbiam ogladać ten serial. Mimo ze jest czytelny i wiemy co sie stanie ja stale oczekuje nowego odcinka. Nieraz placze przy tym serialu nieraz sie smieje to taka mieszanka uczuciowa i bardzo mi sie to podoba. Uwazam ze jezeli ktos mowi ze ten serial jest glupi lub nudny to jak nie ma co robic niech idzie ogladac mode na sukces ktora ma juz z 3000 odcinkow. Moze to mu sie spodoba wkoncu dla nudziarza nudny serial!!! albo jakas telenowela brazylijska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolgirl Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.adslplus.ch 10.12.06, 01:34 eh Justyna, ale palnelas!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Pożegnanie Magdy M. IP: 83.15.47.* 09.12.06, 22:59 Film MAGDA M jest siwtnym filmem i ja nie wiem co ja bede oglądac??Nie chcę zeby MAGDA M odeszła z telewizji. Fajnie by było gdyby leciały dalesze losy Magdy i Piotra,Agaty i Bartka,Kasi i Łukasza,Marloli i Wojtka.Bardzo serdecznie pozdrawiam serilową MAGDE M czyli Joanne Brodzik. Marta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:29 A PR Magdy M. cieszy sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spooky68 nowy serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:37 a może teraz nakręcą nowy serial pt " o dwóch takich co zrobli dziecko " główne role do obsadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crichton Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:14 Jeszcze żadnego odcinka nie obejrzałem, a już się serial kończy? Nawet nie wiem, co tracę. :-) Jedyny mój kontakt z serialem, to chwile, gdy musiałem przechodzić obok ekipy filmowej w drodze do pracy. Czasami trzeba było przechodzić naokoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oglądajaca R. Pożegnanie Magdy M. IP: *.jutra.pl 10.12.06, 00:34 Hm, kiedy bite pięć dni, albo nawet siedem, muszę znosić narcyzm, egoizm i obślizgłość męzczyzn w realnym zyciu, to przynajmniej raz w tygodniu pozwólcie mi popatrzeć i pomarzyć. Pozwólcie, ze na moment uwierzę, iż coś takiego może się zdarzyć. I nie krytykujcie już tak Magdy M., dla odmiany zacznijcie żałować, ze nie spotyka Was to co ją i innych, ze nie macie takiego kota i wielbłądów jak ona, że nie przynosicie kwiatów swoim dziewczynom, ze nie lezycie na szpitalnym łóżku tak jak Piotr. Moze gdyby to wszystko działo się naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rzeszów Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:59 Na początku chciałbym sie zwrócić do wszystkich tych osob ktore pisza "a jak Ci sie nie podoba serial to po co go ogladasz" albo "jak Ci sie nie podoba to poprostu przełanczasz i koniec" a najlepsze jest "jak Ci sie nie podoba to po co komentujesz"(to mnie rozwaliło) bo moji drodzy chyba w takich dysusjach chodzi o obiektywizm wypowiedzi, to nie jest kółku wielbicieli Magdy M, lecz dyskusja na forum. Sa i sypatycy jak i przeciwnicy tej produkcji. Ja należe do tych drugich i mimo nagonki ze strony wielbicieli mam zamiar powiedzieć co na ten temat mysle. Magda M jak i większość seriali(żeby nie powiedzieć...wszystkie) jest przesiąknieta płycizną i dennością. Osobicie zmusilem sie by ogladnąc 1 odcinek jakos wytrzymałem, ale obiecalem sobie że nigdy wiecej nie dam sie tak meczyc. Role sztuczne, grane na siłe, historie wzięte z kosmosu, nie realne. Ja rozumiem że ludzie chcą czasami odpoczac, uciec od szarej brudnej i krzywdzącej rzeczywistosci, ale jesli ten serial....zaczyna przesiąkac...w psychike czlowieka i ten że czlowiek traci rozeznanie(wierzcie mi znam takich pare osob) miedzy serialem a tym brudnym zyciem, to juz wielka przesada!!!! Kilka krotnie podczas "obrażania" tego serialu..spotkałem sie albo z "reprymenda" ze strony wiebicielki/a albo z wzrokiem mowiącym " o Ty chu*** zgin w cierpieniach":/ ja rozumiem być fanem, ale to dla mnie za duzo..... Dziwne jest też...ze akurat ten serial tak działą na ludzi, może są oni niepoprawnymi romantykami...albo poprostu życie ich nie dopieszcza i szukaja ugli w marzeniach. Nie wiem i nigdy sie nie dowiem o co chodzi. Dobrze że w tv mamy do czynienia jeszcze tak zwanym wyborem...i naszczescie jest pilot ktory pozwala przełaczyć mi w czasie emisji tego serialu na co kolwiek innego....wole juz ogladnac travel Tv i pomarzyc o podrozach do krajow w ktorych pewnie nigdy moja stopa nie stanie, niż o tym żeby spotkać na swej drodze niezrownoważoną emocjonalnie kobiete, za ktora nie wiadomo czemu lataja goscie( no fakt faktem tyłek to ona ma ładny..ale ...nie tylko ona go ma:)), albo w przypadku kobiet.....zeby mi ktoś roze pod nogi sypał...matko:D ładna szmira:D PS do osob ktore beda chcialy sie czepiać mojej ortografii.....niestety posiadam trudności z opanowaniem poprawnej pisowni, pomimo znajomości podstawowych zasad ortografii tj dysortografie:). dziekuje za mozliwosc subiektywnej i nie wymuszonej wypowiedzi pozdro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vloczek Pożegnanie Magdy M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:41 serial byl niesamowicie naiwny. brodzikowa jest ogolnie bardzo slaba aktorka a malaszynski jest niezbyt przystojny (moim zdaniem, prosze mnie nie atakowac). ale mimo wszystko przyznaje sie: ogladalam. byc moze wlasnie dlatego ze swiat przedstawiony w serialu to zycie ludzi z wyzszej klasy spoleczniej a nie tasiemiec o rolnikach i robolach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abiigail Sebastian IP: *.tkdami.net 10.12.06, 00:47 Serial jak serial - można popatrzeć dla relaksu. Ale przyznać trzeba, że wątek gejowski smakowity ;-))) Szkoda, że tak mało rozbudowany - pisze to jako heteryk - bo chętnie bym sobie więcej popatrzyła na Bartka, pardon! Sebastiana ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Pożegnanie Magdy M. IP: 81.15.194.* 10.12.06, 00:49 A gdzież informacja o waszej tajnej broni, Anetce. Czy to nie jest tak bardzo medialne. To już chyba z 10: 0 dla Nas. Pozdrowienia dla cenzora. Prawda zawsze zwycięża. A dla pana Michnika sentencja "wszystko wraca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auwmen Re: Pożegnanie Magdy M. IP: 213.158.197.* 10.12.06, 01:25 widziałam po 15 min z pierwszych odcinków i to był jedyny czas jaki zmarnowałam na tę kichę dialogi takie, ze od zawodowców więcej oczekuję i hahah pożal się boże gra aktorska, czy wykonawcy oglądaja to co zrobili, tak się lansują więc może zagrają cos pożądnie bo to albo gra "na odwal się" albo niestety beztalencie promowane przez media (grunt to zarobek) ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolgirl Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.adslplus.ch 10.12.06, 01:31 Dziwie sie, ze wogole ktos pisze o tym artykuly!!! Powiedzmy sobie szczerze, ze to jest kiepski "serialik" i bez gustu i bez wyczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzmaPL Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.dsl.bell.ca 10.12.06, 01:46 Ogladam rozne seriale i nie tylko. Magda M mnie zauroczyla i juz. Nie wydaje mi sie zadna podrobka amerykanskiego serialu. Ale gustibus... Jedni lubia mieso inni warzywa. Nikt nikogo nie zmuszal do ogladania. Jesli ci sie nie podobal serial to go nie ogladasz (ja tak zrobilam z Friends po 5 min powiedzialam sobie koniec patrzenia na beznadziejna J.Aniston) Bardzo dobrze ze swiat pokazany w Magdzie M jest inny, lepszy, piekniejszy. Codziennosc i proze zycia mam na codzien i nie za bardzo chcialabym to ogladac. Dla mnie p. J.Brodzik to niezla aktorka i mam nadzieje ja czesciej ogladac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Pożegnanie Magdy M. 10.12.06, 01:49 ja tez uwielbiam magde m i szkoda ze sie konczy- to w zasadzie jedyny serial jaki ogladam wiec teraz nic do ogladania miec nie bede -no przeciez nie klan:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A propos Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.12.06, 04:53 Nie ogladalem serialu, ale czytalem Wasze wypowiedzi, opinie. Wnioskuje, ze do zycia jednak potrzebny jest, pewien rodzaj rekreacji. Rodzaj rekreacji na wyzszszym i bardziej wybujalm modelu zycia niz sie posiada. Do tego wlasnie dazy fikcja, by tworzy bohatera, czy model rodziny jakiej nie ma, jakiej nie bylo, ale jaka moze byc i jaka powinna byc. Nie sa to moje slowa, ale raczej slowa Arystotelesa. Wiec moja konkluzja w stosunku do serialu, moze byc bledna, skoro nie ogladalem. Bez wzgledu Wesolych Swiat Wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky to ma byc prawniczka? 10.12.06, 01:53 to miala byc polska ally mcbeal? przeciez brodzik w tym seriaalu gra najwieksza szmire w polskich serialach, juz grazynce z klanu blizej do wspolczesnej kobiety. oglodalem ally mcbeal i uwazam ze bylo w miare ok przynajmniej aktorzy nie grali prawnikow-idiotow i czasem bylo nawet zabawnie. A to? to mają być polscy prawnicy? banda cwiercinteligentnych galaret bez charakteru, tego mi przynajmniej nie wynagradza "bajkowa atmosfera" serialu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmijewska Pożegnanie Magdy M. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 10.12.06, 01:56 Codzienne zycie jest trudne,czesto wulgarne lub poprostu nudne,dlatego wieczorem nie chcemy ogladc powtorki z zycia lecz chcemy bajki,bajki milej i bezstresowej zadnych drastycznych momentow ,zadngo myslenia chcemy sie smiac i byc zadowolonym.A tu dobrej komedi ani na lekarsto[pol wieku temu byla taka komedia "pol zartem "]wiec dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 [...] 10.12.06, 02:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Pożegnanie Magdy M. IP: *.broker.com.pl 10.12.06, 06:23 Nie obejrzałem ani jednego odcinka,ale polubiłem ten serial bo widzę ile daje radości i odprężenia żonie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bla bla Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.cnb.com.pl 10.12.06, 07:06 O jakim seksie tutaj się mówi? Chyba nie o Magdy M.?;) Ona musi się namyślać 3 odcinki żeby z kimś się pocałować! To jest własnie brak realizmu i kolejny dowód na to, że jednak seks "niemałżeński" jest nadal tematem tabu w polskich serialach. A na koniec Madzia i tak założy biała kiecę i poleci do ołtarza. Jakie to typowe...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sue Pożegnanie Magdy M. IP: *.proxnet.pl 10.12.06, 07:29 Tak wlasnie...to jest piekna bajka...inna niz kazdy nasz powszedni dzien...czy nie milo zatem jest zasiasc przed telewizore i popatrzec na bajke...odprezyc sie i na chwile przeniesc sie w zupelnie inny swiat...ladny, estetycczny, elagencaki, wyksztalcony..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Pożegnanie Magdy M. IP: *.am.wroc.pl 10.12.06, 09:12 o Ludzie!! Bajkowa atmosfera? Przeciez ten film to totalne dno! To miała byc polska ally mcbeal? nawet nie probujcie sie do niej porownywac. beznadziejna fabula brodzik w ogole nie potrafi sie wcielac w role zostala glupia Kasia z "kasi i tomka" to ma byc aktorka?! mam nadzieje ze nigdy wiecej taki chłam nie zagosci na naszych ekranach!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarS Pożegnanie Magdy M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 09:22 Naiwny- jak w tytule- to jest dziennikarz Gazety Wyborczej. Dał siępodpuścić przebiegłej pannie...He he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania17 Re: Pożegnanie Magdy M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:12 Jest to puiękny i parwdziwy serial o miłośći, dwojga ludzi które nie jest usłane różami. Bardzo się cieszę że będzie czwarta seria i że to nie koniec Małaszyńskiego- boskiego aktora na ekranie.Serial ten jest piękny i taki prwdziwy różni się od MjM- gdyż tam to już reżyszeży swoją głipotą dotykają dna, widać autorzy bardzo chcą dorównać modzie na sukces!!! A Magda M przynajmniej jest nie zależna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Pożegnanie Magdy M. 10.12.06, 09:35 A dziewczynom się podoba- taka współczesna bajka o kopciuszku I wiecie co wolę oglądać Magdę M niż stado amerykańskich seriali i filmów, gdzie wiecznie leje się krew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopytko Słaby, głupi i infantylny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 09:45 Tyle można powiedzieć o tym serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie po co te cale hallo IP: *.1160.kapper.net 10.12.06, 09:53 Przeciez to tak bez sensu serial ze sie plakac tylko przy nim da. ale jedno moge tylko przyznac ze Pani Joanna Brodzik jest bardzo bardzo sexi powtarzam SEXI caluje pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesta_fan Re: po co te cale hallo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:38 Ja nie oglądam tego serialu ( może z dwa odc obejrzałam) , z dość głupiego powodu , mianowicie uważam ,że Brodzik kiedy się uśmiecha wygląda jak rozdeptana żaba i tego znieść nie mogłam. A ten Małacho nie powala mnie na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś