09.04.07, 08:34
Specjalnie wstałam dzisiaj wcześnie, żeby obejrzeć powtórkę. Andrzej
Stankiewicz urodził się w roku 1947, testament spisywał w czerwcu 2006 czyli
miał 49 lat. Liczę i liczę od wczoraj zresztą, juz dopuściłam jego ojcostwo w
wieku lat 18-tu, wtedy Zosia miałaby 32 lata. W Leśnej Górze pracuje chyba 5
lat, przyszła jako doświadczony anestozjolog. Studiowali razem z Kubą i
Brunonem. Tomek ma ok. 23-24 lata, Agnieszka tak samo. Wiadomo Kuba zaraz po
maturze, bo to było i pamiętam, czyli 19 + 23 = 42 lata. I w porządku, gdyby
pan Stankiewicz urodził sie 10 lat wcześniej.
Obserwuj wątek
    • piotr7777 Re: 2006-1947=49 09.04.07, 08:57
      Od kiedy????

• Gość: Gosc Re: NDiNZ IP: *.uz.zgora.pl 09.04.07, 09:02
      Człowiek urodzony w 1947r w roku 2006 obchodzi 59 urodziny.Chyba więc się
      wszystko zgadza.
      • shatmach Re: NDiNZ 09.04.07, 10:31
        Większą wpadką był wczoraj pojawiający się i znikający zarost Kuby. Na początku
        przed pojawieniem się w szpitalu (w domu) Kuba był gadziutki, a tego samego
        dnia podczas operacji tej dziewczyny z wypadku miał już brodę.
        • Gość: kej si Re: NDiNZ IP: *.chello.pl 09.04.07, 11:44
          A czy Donovanowi wygodnie jeździ się na motorze w płaszczu? Co prawda nie do
          kostek, ale jednak...
          • Gość: Hanka Re: NDiNZ IP: *.ilabs.pl 13.04.07, 18:06
            Donovan jest fajny - dlatego wymysla mu chorobe, zeby Meg z nim nie musiala byc.
    • annajustyna Re: NDiNZ 14.04.07, 11:19
      Zosia urodzila Amelke w wieku 37 lat. Sama mowila, ze ze wzgkedu na wiek +
      problemy z ciaza w pierwszym malzenstwie (oczywiscie cywilnym, chyba miala
      zdolnosc jasnowidzenia, ze kiedys stanie z Kuba na slubnym kobiercu w kosciele,
      he he) nie bedzie mogla miec dzieci, a tutaj taka niespodzianka w wieku 37
      lat...Czyli obecnie Zosia ma ponad 40...jest taki chwyt "seruialowy" zwiazany z
      naglym odmladnianiem bohaterow (jest nawet angielska nazwa, ale jej teraz nie
      kojarze - kiedys ktos zapodal linka w watku o Modzie na sukces chyba)...
      • piotr7777 Re: NDiNZ 14.04.07, 12:20
        Ja myślę raczej, że to zwykłe niedbalstwo - po prostu w ekipie piszącej "Ndinz"
        nie ma już chyba nikogo z pierwszego składu a nowi scenarzyści jakoś
        nieszczególnie przywiązują wagę do stanu jaki zastali.
        Dodatkowo pierwsze odcnki były polską wersją niemieckiego serialu i tam Zosia
        mogła być po rozwodzie, w katolickiej Polsce rzeczywiście jej ślub z Kubą
        musiał być kościelny. Teraz to już chyba nie pamięta się o jej pierwszym
        małżeństwie jak i o mężu Gabrysi (Niemczyk) czy tym rosyjskim chłopcu, wokół
        którego kręciła się akcja w kilku odcinkach. Dodatkowo inne denerwujące braki -
        np. sieroctwo Bożenki i Mariolki - czy to możliwe, że mogły tyle przejść i
        nigdy nie było nawiązania do ich własnych rodzin. Chyba że jak Latoszek zerwały
        kontakty. A i jeszcze jedno - Witek był na roku z Kubą, Zosią, Brunonem i Edytą
        a ostatnio można odnieść wrażenie, że jest młodszy, bo jego brat miał zginąć 10
        lat temu, kiedy jeszcze studiował. A przecież gdy zaczynał się serial Zosia i
        Kuba nie byli jeszcze doświadczonymi lekarzami (np. śp. siostra Danuta miała co
        do nich obiekcje), ale już mieli co najmniej pierwszy stopień specjalizacji.
        • annajustyna Re: NDiNZ 14.04.07, 13:05
          Ja tez jestem taka precyzyjna, jesli chodzi o losy bohaterow, a to przeciez
          wszystko litentia poetica:)))). Czy kojarzysz, na podstawie jakiego niemeickiego
          serialu krecono pierwsze odcinki???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka