Dodaj do ulubionych

Polityka programowa Polsatu

IP: *.nwrknj.east.verizon.net 01.07.07, 22:07
Zaskakujaca jest dla mnie polityka programowa Polsatu. Coraz wiecej w stacji
znanych nazwisk, specjalistow w fachu, jak Lis czy Terentiew. I wcale nie
musimy ich lubic, ale mam wrazenie, ze starajac sie zmienic dotychczasowy
image stacji czyli "telewizja prowincji" nie wystrzegaja sie bledow.
Rok temu zakonczono emisje "Pensjonatu pod Roza", ktory nadawano w czasie,
kiedy inne stacje mialy swoje roadkillery czyli "Taniec z GWIZDami" w TVN
czy "Ranczo" w TVP. Jak dla mnie przy takiej konkurencji, ogladalnosc i tak
byla zaskakujaco wysoka.
Wiem, ze seriale wciagaja, ale "Samo zycie" czy "Pierwsza milosc" zrobily sie
tak tandetnie bzdurne, ze przydaloby sie cos naprawde ambitniejszego. Wielu z
Was "Pensjonat pod Roza" uwazalo zapewne za nudny, ale chyba w zadnej
produkcji nie przewinela sie taka plejada gwiazd -od popularnych po ambitne:
Pieczynska, Machalica, Pakulnis, Merle, Kaminski, Malajkat, Braunek,
Fronczewski, Lukaszewicz, Klosowski, Klubowicz, Delag, Skrzynecka, Kurowska
czy Machulski.
Nie bede postulowala zdjecia z anteny idiotycznego "Samego zycia" czy jeszcze
bardziej nieudolnie podkrecanej "Pierwszej milosci", bo to widzowie decyduja
i reklamodawcy margaryny czy proszku, ale przydalaby sie jakas produkcja dla
bardziej wymagajacego widza. Skoro mozna bylo zrobic "Wydarzenia", przydalby
sie jakis serial bez porwan, okupow, mordowania za pomoca kroplowki czy
innych rownie malo prawdopodobnych co infantylnych watkow pseudomafijnych
oraz trupow z przeszlosci, bo oto jakis ketchup zaczal sie gorzej sprzedawac.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: Polityka programowa Polsatu 02.07.07, 00:21
      Nie piszesz o takich "hitach" polsatu jak "Kochaj mnie kochaj" czy "Mamuśki".
      To są/były dopiero rewelacje!
      Czy tv-polsat nakręciła choć jeden serial w miarę na poziomie ?
      • Gość: cruella Re: Polityka programowa Polsatu IP: *.nwrknj.east.verizon.net 02.07.07, 06:26
        Masz racje. Zapomnialam o tych kitach, ktore scenarzysci napisali na kostce, bo
        nawet nie na kolanie i chyba zabraklo swiatla;((( Nie wiem co tam robil Jan
        Nowicki, ale coz "Pecunia non olet";)
        • halfoat Re: Polityka programowa Polsatu 02.07.07, 12:37
          jak to śpiewał Kazik wszyscy artyści to prostytutki (przynajmniej czasami)
    • Gość: bebe Re: Polityka programowa Polsatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:58
      na szczęscie nie oglądam żadnych telenowel,sequeli i tym podobnych o niczym.
      • Gość: Masiej Re: Polityka programowa Polsatu IP: *.chello.pl 02.07.07, 18:01
        Ojj... ale mamuski są bardzo dobre. Zanim obejrzałem też stwierdzilem ze
        kompletne badziewie ale serio można się posmiac :)
        • Gość: oki Re: Polityka programowa Polsatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:10
          nie oglądam żadnych klanów,plebanii,mamusiek,czegoś pod różą,matysiaków też nie
          słuchałem,nie te zainteresowania
          • Gość: zzcz Re: Polityka programowa Polsatu IP: *.it-net.pl 02.07.07, 18:33
            nalezy chyba jeszcze dodac kompletne ingorowanie widza jesli chodzi zmiany
            emijsi filmów bez uprzedzenia ( pol biedy jesli cos zaczyna sie pozniej , gorzej
            gdy np zaczyna 20 minut wczesniej , bo cos tam)
            coby nie psac o publicznej ale kiedys jak cos sie wczesniej skonczylo to
            wrzucala zapchajdziure zeby czas nadgonil do prgramu- teraz to nie wiem jak z
            tym jest bo nie ogladam ;)
            • Gość: cruella Re: Polityka programowa Polsatu IP: *.nwrknj.east.verizon.net 02.07.07, 18:47
              Masz racje. Polsat calkowicie ignoruje widza. Opoznienia, zmiany bez
              uprzedzenia. Wieczne obsuniecia. A jezeli chodzi o lifting wizerunkowy, ktoremu
              stacja miala byc poddana to na razie przypomina to gosposie, ktora postanowila
              przymierzyc norki swojej chlebodawczyni.
              • yksy31102 Re: Polityka programowa Polsatu 08.07.07, 20:21
                To to się nazywa polityka programowa. Ja bym to bardziej dosadnie nazwał, ale
                mnie jakaś cenzura wytnie. "Dziki" był (jeden odcinek), "Dziki" został
                zastąpiony "Kryminalnymi zagadkami Miami"... A powinna tu się w zastępstwie
                pojawić "Samowolka" Falka...
    • Gość: Cruella Re: Polityka programowa Polsatu IP: *.nwrknj.east.verizon.net 09.07.07, 04:53
      Chryste... Mignal mi jakis odcinek "Pierwszej milosci". Marysia incognito z
      ufarbowanymi wlosami w jakims nocnym klubie (ale nie wiem o co halo i dlaczego
      sie ukrywa, bo nie ogladalam od pol roku)... Ten caly jej gogus Pawel we lzach
      ja poszukujacy. No i ta policjantka w bojowkach z golym pepkiem;))) Czy moglby
      mi ktos wskazac komisariat, gdzie tak sie nosza panie funkcjonariuszki (poza
      Akademia policyjna 7C i Trzynastym posterunkiem) Uwazam, ze i tak jest zbyt
      nudno. Kinga powinna zmienic plec a jej ojciec zostac ksiedzem;((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka