aniuta75 19.02.08, 14:58 Co to? Nikt nic nie napisze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margarida Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 15:05 wszystkich zatkało? :D Odpowiedz Link Zgłoś
scottyw Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 15:07 margarida napisała: > wszystkich zatkało? :D Albo wszyscy rozczarowani ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
margarida Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 15:11 właśnie miałam na myśli, że zatkało z rozczarowania ;) ja sobie inaczej wyobrażałam ten koniec,ale nie można mieć wszystkiego. Sama nie wiem co myśleć... Czekamy na kolejny sezon, bo to chyba przesądzone, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 15:12 Chyba tak :))). No cóż... Czuję pewien niedosyt :). Dużo spraw otwartych, dużo zagadek nierozwiązanych i dużo zapomnianych wątków :). Zakończenie takie, że w sumie mają otwartą furtkę, jakby chcieli nakręcić jednak 4ty sezon, ale równie dobrze może to być koniec końców :D. Nie mogę uwierzyć, że oto zakończyła się era Prison Break - serialu, który pokochało tylu ludzi, dzięki któremu właściwie Was wszystkich poznałam, tyle ciekawych osobowości i charakterków :D. I aż trudno uwierzyć, że to naprawdę koniec, że nie będzie nowych odcinków, że nie będzie dyskusji :D. P.B. Kto ogląda PB o Molly ,lol>?? Odpowiedz Link Zgłoś
ofira Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 15:23 nareszcie koniec! następnej serii mogą nie robić. ale pewnie się nie powstrzymają i zrobią :( Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 15:56 aniuta75 napisała: > Co to? Nikt nic nie napisze? A cos Ty taka ciekawa? Podobno Cie to wcale nie interesowalo :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
coosta Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 16:25 Wychodzi na to, że przez 13 odcinków wyciągali LJ'a z rąk Gretki :/ Nic więcej nie zdołali odkryc, niczego sie dowiedzieć...Tak mnie nurtowało co jest w walizce.Wow!Jakbym wiedziała to bym się tak nie zastanawiała nad tym.Te papiery to chyba własnie taka otwarta furtka do kolejnego sezonu.Byle tylko nie okazała się ślepą uliczką tak jak pojawienie się Generała Laboranta pod koniec 2 sezonu. Najbardziej zaskoczył mnie Alex w barze, a raczej to z kim się umówił.Przez ułamek sekundy miałam nadzieję, że to będzie Kelllerman :) I co tak własciwie to nie wiemy co Whistler robi dla Firmy?Dlatego uważam, że będzie 4 sezon.A poza tym ktoś musi wyciągnąć Sucre z więzienia! Nie będę narzekać za dużo, bo cokolwiek nie wymyślą ja i tak zawsze będe kochać PB :] Plusy odcinka: -mina Gretki w niektórych momentach kiedy to Michael był górą- bezcenne! -zachowanie Bellicka jak Teodoro kończył z PAtronem, wybaczcie ale się uśmiałam(swoją drogą Teoś to się zawsze ustawi) -moment z papierowym kwiatkiem, zaszkliły mi się oczy -muzyka na koncu, piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 16:38 coosta napisała: > Dlatego uważam, że będzie 4 sezon.A poza tym ktoś musi wyciągnąć Sucre z więzienia! Niekoniecznie :) Ja do dzis jestem ciekaw, co sie stalo z "hybrydami" a nigdy sie tego nie dowiem (serial Invasion, z "Mahone - Underlayem" w jednej z glownych rol). Wiec to, ze serial konczy sie tak "od czapy" to w stanach dosc powszechnie praktykowane. Odpowiedz Link Zgłoś
valentine02 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 16:55 przepraszam , nie sledziłam informacji dotyczacych PB - skad wiadomo, ze to ostatni odcinek ostatniej serii?czy nie mialo byc jakiejs przerwy do kwietnia a potem kolejne odcinki tego zesonu (wynikalo to ze strajku scenarzystów) widzialam koncówkę tego odcinka, ta muzyka , ktorą ktos tu sie zchwycał to rebecca del rio "llorando(crying)",rozsławione przez "mulholland drive". Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 17:04 To jest ostatni odcinek, ale czy ostatniej serii - tego nie wie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
szmegesz Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 17:20 Gołym okiem widać, że będzie kontynuacja.A ja uważam, że to już powinien być koniec.Ciąg dalszy będzie juz naciagany do granic możliwości. Dla mnie koniec z odjeżdżajacym wzdłóż brzegu morza Michaelem( szkoda, że nie o zachodzie słońca- ha, ha ) przy pięknej piosence wystarczy.Samotny mściciel to pasuje do Scofielda i niech tak zostanie. Taka nieokreśloność i brak wyjaśnienia wszystkiego do końca pozwoli zachować względną twarz temu serialowi. Ja sie na ciąg dalszy już nie piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaw73 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 19:28 Piękne i niedopowiedziane zakończenie serialu,i mogłoby takie pozostać, chociaż w odróżnieniu od szmegesz piszę się na oglądanie kolejnego sezonu, który według mnie ma rację bytu z powodu wielu intrygująco zapowiadających się wątków: - Mahone i Whistler teraz już ewidentnie ludzie Firmy kontra Michael pałający żądzą zemsty i szukający w niej pocieszenia, - tajemnicze akta, - Sucre w Sonie (pokazał na co go stać, byłam pewna, że się złamie) - T-bag sprytnie obejmujący rządy w Sonie, co wykombinuje z kasą i książką Whistlera - Linc (przyłączy się do brata, czy wybierze bezpieczne życie z synem i śliczną Sofią)? Odpowiedz Link Zgłoś
luczijka Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 20.02.08, 18:22 asiaw73 napisała: > Piękne i niedopowiedziane zakończenie serialu,i mogłoby takie > pozostać, chociaż w odróżnieniu od szmegesz piszę się na oglądanie > kolejnego sezonu, który według mnie ma rację bytu z powodu wielu > intrygująco zapowiadających się wątków Podpisuję się "ręcami" i nogami :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
coosta Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 21:37 W drugim sezonie nie zostawili go na pastwę losu leżącego w kałuży krwi na ulicy, więc myślę, że i tym razem się zlituja.A, że 4 sezon będzie to według mnie więcej niz pewne.Przeciez serial przynosi chyba nadal niezły dochód.Jak taką Modę na sukces ciągna tylke lat, to cztery sezony PB to pikuś. Po prostu się przyzwyczaiłam i troche mi żal, że to już the end.Chyba w zastepstwie zabiorę sie za Supernaturala :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Coosta 19.02.08, 21:40 Koniecznie za Supernaturala się zabieraj :DDDDDDDDDD. Odpowiedz Link Zgłoś
coosta Re: Coosta 19.02.08, 21:52 aniuta75 napisała: > Koniecznie za Supernaturala się zabieraj :DDDDDDDDDD No własnie podczytuje sobie Wasze wypowiedzi i widze, że jest godny uwagi.Ale nie wiem czy ta tematyka mi do końca odpowiada.Z drugiej strony gra tam niezłe ciacho, a to juz jest jakas motywacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 21:55 coosta napisała: > Chyba w zastepstwie zabiorę sie za Supernaturala :) I to jest najmądrzejsze zdanie tego wątku ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 No nie bądźcie taaaacy i podrzućcie... 19.02.08, 17:46 jakiś miły DZIAŁAJĄCY link bezpośredni, albo do torrenta... Odpowiedz Link Zgłoś
joy77 Bez przebaczenia 19.02.08, 20:00 Mi osobiście trudno pogodzić się z takim zakończeniem spraw. Zaakceptowałem śmierć Sary, ale pozostawienie Sucre w Sonie jest niewybaczalne. Dał piękne świadectwo nie wydając Scofielda, czeka na niego kobieta i pewnie synek. Na prawdę bezsensowne posunięcie scenarzystów - jeżeli nie będzie kontynuacji. Myślę, że każdy z nas bardzo przywykł do bohaterów i mamy prawo rozstać się z nimi wiedząc, że dobro w końcu zwyciężyło a zło zostało zwyciężone. Mamy do tego prawo tym bardziej, że w wielu miejscach scenarzyści jasno podkreślali "dobro" niektórych postaci. Czuję choletrny niedosyt po tym odcinki. Trochę otuchy od Nicka Santory jeszcze raz :) "A fourth season of Prison Break has not been officially picked up yet. But our next season is NEVER picked up this early in the year, so that doesn’t mean much. I disagree with Ausiello. I believe we will be picked up for a 4th season. I can’t guarantee it. I just feel it will happen. So don’t worry about rumors from reporters … if the show is getting cancelled, as soon as i know, I will tell you guys. but like I said, i don’t think it is going to happen. I have faith." www.prisonbreakbuff.com/2008/02/16/nick-santora-on-prison-break-season-4/ Marek Odpowiedz Link Zgłoś
agamasia Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 20:18 Jeżeli będzie kontynuacja, to Alex będzie znów pewnie śmigał w garniturkach, a to mi się widzi. No cóż ten kapelusik wybitnie mu nie pasił hihihi Majkel kombinujący jak dobrać się do skóry Gretki, a kombinować to on potrafi i przypominam sobie kiedy przepytywał żonę Alexa i to mi się podobało. Tak się zastanawiałam, czy będzie miał tyle odwagi, żeby strzelić przed muzeum. Linc rozdarty między pomocą Majkelowi, a związkiem z Zośką, dziwi mnie tylko, że Gwizdek jednak z niej zrezygnował. Nie chce mi sie już oglądać Sony, ale pewnie ją zostawią, no bo musi być jakiś prison break ;) No i prawie w stronę zachodzącego słońca Majkelek pojechał pałając chęcią wyrównania rachunków (pistolet) i wspominając swą miłość (tulipanek). A Sukra w Sonie szkoda, mimo że był balast. Odpowiedz Link Zgłoś
pianchi Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 21:06 Jak by ktoś chciał Muzyke z końca odcinka moge przesłac na maila, to tylko 3.24 Mb Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: Dawaj :D 19.02.08, 22:01 Na razie nic nie mam ale pewnie przyjdzie z opóźnieniem :). Dzięki :). Odpowiedz Link Zgłoś
magdawaw1 Re: Dawaj :D 19.02.08, 22:27 Pinachi ja też się piszę na muzę, z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
magdawaw1 Re: Dawaj :D 20.02.08, 09:57 a mi się odcinek podobał, zrezsta jak poprzedni moglabym marudzić, że niiepotrzebnie przeciągali i to powinien być odcinek 8 a nie 13 ale wybrnęli z tego całkiem zgrabnie.. Gwizdek z spotkaniu pokazał swoją prawdziwą twarz, tzn. ze jest "kimś" w firmie - tylko dokladnie nie wiemy kim ...i wygląda tak jakby Gretka byla jego podwładną...szybko się pogodzoil z odejściem Zośki... rozegranie wymiany przez Majka wrecz mistrzowskie, strzególnie wyjście z muzeum..mo i te miny gretki jak musiala go słuchać i oczywiście jak Majka przemienia sie w mścicela...i oczywiśie ten uśmieszek T-baga jak ddusil Lechero-a atk w ogóle chyba T-bag znalazł zastępstwo za Suzy Q... swietny numer Alex z Gwizdkiem-czyzby znali się z firmy...i te wszystkie akacje Mahona w Sonie mialy tylko wzbudzić zaufanie Majkiego...No i muzyka-piękna!!! no i sumarycznie jeśłi mialby to byc koniec to nawet niezłe... Odpowiedz Link Zgłoś
margarida Re: końcowa piosenka 19.02.08, 21:23 rebecca del rio, llorando(crying) jeśli ktoś wrzuci jakiś link bedę wdzięczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: końcowa piosenka 20.02.08, 08:57 www.youtube.com/watch?v=jLhbf-K10IM Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 21:36 Ja lubie takie niedopowiedziane zakonczenia - nadaja klasy obrazowi. Nie wszystko musi byc wyjasnione i podane na tacy, jak dla przecietnego amerykanskiego zjadacza hotdogow. Jednak w tym przypadku nalezalo wyjasnic kilka spraw. Kim wlasciwie byl Whistler i dlaczego firmie tak na nim zalezalo? W koncu sie okazalo, ze to nie o zadne wspolrzedne chodzi, ale o niego samego. Czy to jeden z bossow firmy ? Jesli tak, to dlaczego nie wyciagnieto go w innys posob z Sony? W Ameryce lacinskiej wszystko mozna kupic i kazdego przekupic, a firma do biednych nie nalezy. Druga mozliwosc to akcja mililarna lub komandosi. Wystarczylo by kilku swietnie wyszkolonych ludzi, aby wydostac Whistlera o wiele szybciej niz zrobil to MS. Nie lubie zakonczen w stylu slodki do mdlosci happy-end, gdzie wszyscy biora sluby, dostaja medale, a prezydent wyglasza banalna mowe :) Michael Scolfield Samonty Msciciel (w skrocie MSSM) - to mi sie nawet podoba. Jednak powinno zostac wiecej wyjasnione. A moze to wcale nie koniec tego tasiemca, wszystko zalezy od producentow. Czy stacja FOX ma serial, ktory zastapi PB? Zapewne niebawem sie o tym dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
coosta Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 21:58 galaxian1 napisał: > Kim wlasciwie byl Whistler i dlaczego firmie tak na nim zalezalo? > W koncu sie okazalo, ze to nie o zadne wspolrzedne chodzi, ale o niego samego. > Czy to jeden z bossow firmy ? Jesli tak, to dlaczego nie wyciagnieto go w innys > posob z Sony? W Ameryce lacinskiej wszystko mozna kupic i kazdego przekupic, a > firma do biednych nie nalezy. Druga mozliwosc to akcja mililarna lub komandosi. > Wystarczylo by kilku swietnie wyszkolonych ludzi, aby wydostac Whistlera o wiel > e > szybciej niz zrobil to MS No własnie to mnie najbardziej intryguje.Przyznaj, że nawet przecietny zjadacz kawioru tego nie rozgryzie ;) W pewnym momencie myślałam, że Whistler i Gretchen mieli romans!W PB wszystko jest mozliwe.A ta Sofia jaka sliczna, tak głupiutka do konca.Życze jej i Linkowi wszystkiego dobrego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.evie.zoe Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 19.02.08, 23:07 jestem przekonana, że ta kartoteka, którą bracia znaleźli w walizce należy do męża Molly. Ogólnie bardzo podobał mi się ten odcinek jako zakończenie całego serialu. Najbardziej scena, kiedy bracia się żegnają - piękna klamra z odcinkiem 1x07. Z notki Ausiello wywnioskowałam, że Sara wróciła nakręcić nowe zdjęcia do tego odcinka - więc byłam trochę rozczarowana, że to tylko flashback. Ale i tak było miło. Fajnie że udało się uratować McGrady'ego - to taki mały happy end, a la C-Note. Mahone w kapelusiku był bezbłędny :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sil.wen Re: 3x13 The Art Of The Deal - dyskusja 21.02.08, 09:42 Odwlekałam jak mogłam obejrzenie trzynastki, żeby jakoś odsunąć w czasie pożegnanie z Prisonem, no ale nie dało się tak bez końca i w nocy już nie wytrzymałam. Wszystko byłoby jak należy, bo MSSM (swoją drogą super skrót!) bardzo mi pasuje. Taki koniec byłby OK, gdyby nie te rozbabrane wątki. Rozumiem, że nie mieli scenariusza, no ale po co w takim razie pokazali, że Alex się spiknął z Garym??? Mogli to akurat wyciąć i zostawić nas w błogiej nieświadomości, że kochany Mahone jest OK. Baaaardzo mi smutno, że się zadał z Whistlerem. Po co to zrobił? Co na tym zyska? I co oni właściwie chcą razem robić? (pominąwszy oczywiście działania wynikające z Prison Break - Paris;))) Może chce się po prostu wydostać z Panamy na plecach Firmy? Dobrze byłoby jednak to wiedzieć. O Łysym już nie wspomnę, bo jakoś mi się wydawało, że powinien się pojawić na końcu, skoro cała sprawa z Soną była dla niego taka ważna. I ciekawi mnie jeszcze, jak według oryginalnego scenariusza wyglądał ten trzynasty odcinek i co reżyserzy musieli pozmieniać, żeby dopasować do idei finału. Ale tego się pewnie nigdy nie dowiemy.... ----------------------------------- "Owls are not what they seem..." Odpowiedz Link Zgłoś