Dodaj do ulubionych

'Pierwsza miłość' - Mariusz

16.09.08, 18:24
Witam wszystkich forumowiczów:) Oglądając serial pierwsza miłość i
zmagania mariusza z maturą z historii takie jedno pytanie chodzi mi
po głowie. Skoro Mariusz jest najsłabszy w klasie z historii, jak
sam mówił, nie lubi i nie umie historii to po co wybrał sobie ją
jako przedmiot na maturze? Czyżby scenarzyści nie orientowali się w
aktualnych zasadach przeprowadzania egzaminu maturalnego?
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 20:28
      Wlasnie tez sie nad tym wczoraj zastanawialam! Nie wiem, moze nie
      wiedza jak to teraz jest z matura :///
      • Gość: julka Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 14:07
        wiesz, może historia jest mu potrzebna na studia na które chce iść...ale, ale,
        mnie np.zdziwiło to, że jak mariusz mówił do długopisu to nikt go nie słyszał, a
        przeciez na sali jest tak cicho, że słychac nawet głupie burczenie w brzuchu;)),
        poza tym n-l nie ma prawa mówić do ucznia żeby pisał zamiast drapać się za
        ucho.wszelkie odzywki na saLI PODCZAS matury są niedopuszczalne...
        • idasierpniowa28 Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz 17.09.08, 14:41
          Jem wlaśnie obiad :) i skaczę po kanałach. No i właśnie natrafilam
          na wspominaną tu scenę maturalną. Toż to jakaś paranoja :))) Fakt,
          jestem stara i maturę zdawalam daawno temu:) ale tu chyba mocno
          przegięli. Mimo wszystko ;pp
        • bujaka_jamajka Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz 17.09.08, 15:35
          Dokładnie, i jeszcze nauczyciel z komisji nie chodzi po sali tylko
          siedzi przy stole. Ktoś chyba nie odrobił pracy domowej:D
          • Gość: julka Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 18:06
            tak, dokłądnie.ja sama pisałam w tym orku mature i wiem jak to jest. gdyby mi
            jakiś n-l podczas matury zapiperzał po sali w te i wewte to dostałabym chyba
            białej gorączki.
            • Gość: fifi Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.08, 17:48
              przede wszystkim, zaden czlonek komisji egzaminacyjnej nie moze
              wstac ze swojego miejsca, nie moze chodzic po klasie i nie moze
              rozmawiac ze zdajacym maturzysta, dawac mu dobrych rad i namawiac
              zeby pisal dalej. Jest to absolutnie niedopuszczalne i skutkuje
              natychmiastowym przerwaniem i anulowaniem egzaminu.
              zenujaca scena!!!
              • Gość: ikarr Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz IP: *.as.kn.pl 18.09.08, 21:07
                Plus luźne kartki jako arkusz egzaminacyjny - żenua.
                • Gość: ?? Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.08, 08:30
                  albo dostali od razu wyniki matur jak jeszcze ustnych nie mieli, poza tym, jakoś
                  dziwnie najpierw przedmiot obowiązkowy potem język, jakoś nie pokolei.
                  • julie1789 Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz 19.09.08, 21:20
                    Dość dawno przestałam oglądać "Pierwszą miłość" - poziom absurdu
                    przekroczył unijne normy, ale na sceny maturalne akurat trafiłam.
                    Sama zdawałam w tym roku historię (rozsz) i jak zobzczyłąm, że
                    Mariusz 3 dni przed maturą dowiaduje się, że Wazowie panowali w RP w
                    XVII wieku, to mnie prawie cos trafiło... Jeśli nie mają pojęcia,
                    jak wygląda matura z historii, to może niech się dokształcą...
                    • Gość: julka Re: 'Pierwsza miłość' - Mariusz IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 09:24
                      niech sie w ogóle dokształcą pod względem matury. najpierw jest język polski,
                      potem j.obcy, przedmiot obowiązkowy i po kilku dniach przedmiot dodatkowy. potem
                      ustne, a wyniki są 30 czerwca!!!.a nie natychmiast, żenada;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka