nanana_2 20.09.10, 23:09 gdzie w polsce moge zrealizowac czek z podatkiem stanowym w usa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.kalamata Re: podatek stanowy 21.09.10, 06:20 Zaloz konto dolarowe w Citibanku i wplac czek. Odpowiedz Link Zgłoś
konsultant_euro-czek.pl Re: podatek stanowy 26.10.10, 02:53 nanana_2 napisała: > gdzie w polsce moge zrealizowac czek z podatkiem stanowym w usa? Witam Państwa, Jestem konsultantem firmy EuroCredit, do której należy projekt Euro-Czek.pl instytucji, która przyspiesza rozliczanie czeków skarbowych wydawanych za granicą. 70% klientów odzyskujących podatek z Wielkiej Brytanii robi to samodzielnie, tamtejszy, jak i inne urzędy skarbowe rozliczają nadpłacony podatek w postaci czeków. Niestety w Polsce czeki nie występują w naturalnym obrocie tak jak w Europie Zachodniej. I tym samym nie ma odpowiedniej atrakcyjnej oferty banków na realizację czeków ( oferta jest droga, dłuższy proces). Termin realizacji trwa 5-12 tygodni. Nasza firma zrealizowała już ponad 1800 podobnych czeków na łączną kwotę ponad 3mln zł, a termin ich realizacji trwa 5-7 dni. Euro-czek.pl realizuje czeki skarbowe z Irlandii, Wielkiej Brytanii i USA. Jeżeli posiadają Państwo jakiekolwiek pytania z tego zakresu służę rada i pomocą. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: podatek stanowy 28.10.10, 00:08 ok, czas pracy pana firmy juz znam, a ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
konsultant_euro-czek.pl Re: podatek stanowy 09.11.10, 01:15 nanana_2 napisała: > ok, czas pracy pana firmy juz znam, a ile to kosztuje? Witam, realizacja czeku w euro-czek.pl kosztuje jedyne 39zł pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: podatek stanowy 16.11.10, 00:07 nie pytalam jeszcze w bankach, nie mam porownania, ale czy to jest drogo/tanio, czy lepsza jest oplata zalezna od wartosci czeku? Odpowiedz Link Zgłoś
konsultant_euro-czek.pl Re: podatek stanowy 23.11.10, 00:31 nanana_2 napisała: > nie pytalam jeszcze w bankach, nie mam porownania, > ale czy to jest drogo/tanio, czy lepsza jest oplata zalezna od wartosci czeku? Witam, większość banków stosuje stosuje procentowe wynagrodzenie za realizację czeku, ale nie mniejsze niż ..... zł.Taki system wyceny jest szczególnie niekorzystny dla klienta przy dużych wartościach czeków. A i w większosci przypadków nawet oplata minimalna w bankach jest wyższa niż w euro-czek.pl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: podatek stanowy 09.12.10, 15:31 ok, o mi sie waznosc czeku konczy, musze to szybko zrobic niech mi pan powie jeszcze tylko jedno, nie ma mozliwosci otrzymania przelewu w walucie takiej jaka jest na czeku? Odpowiedz Link Zgłoś
konsultant_euro-czek.pl Re: podatek stanowy 21.12.10, 00:03 nanana_2 napisała: > ok, o mi sie waznosc czeku konczy, musze to szybko zrobic > niech mi pan powie jeszcze tylko jedno, nie ma mozliwosci otrzymania przelewu w > walucie takiej jaka jest na czeku? Witam, przy realizacji czeku za pośrednictwem firmy euro-czek.pl kwota wypłaty z czeku możliwa jest tylko przez przewalutowanie na PLN. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opelek Re: podatek stanowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 01:32 jest to stawka brutto czy netto? Odpowiedz Link Zgłoś
konsultant_euro-czek.pl Re: podatek stanowy 27.12.10, 18:47 Gość portalu: opelek napisał(a): > jest to stawka brutto czy netto? Witam, 39zł opłaty za realizacje czeku jest stawką brutto/ pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
fryc81 Re: podatek stanowy 23.11.11, 00:30 kazdy zaplacony podatek w usa podlega zwrotowi? Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax Re: podatek stanowy 29.11.11, 00:34 Witam, Euro-Tax.pl jako nieliczna firma na rynku odzyskuje maksymalny podatek stanowy, jak i federalny! Procedura w IRS od 2006 roku uległa zmianie. Wystawcą promesy wizowej musi być uczelnia wyższa. W większości przypadku programów typu Work&Travel tak nie jest, zatem zgodnie z prawem teoretycznie jedynym odpisem jest odpis na kwotę 3300 USD. Jednak nasza firma wypełnia deklaracje z dodatkowym odpisem na 13 300 USD, co powoduje wyższą kwotę zwrotu podatku. Jednak może się zdarzyć, że urząd IRS po jakimś czasie ponownie zweryfikuje przyznany zwrot i okaże się, że powinna być przyznana niższa kwota - wówczas zostanie wysłana korekta i należy ją uiścić (zignorowanie korekty skutkuje naliczeniem odsetek, a w przyszłości może wpłynąć na decyzję wydania wizy). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: podatek stanowy 29.11.11, 16:42 Nie ma co wierzyć "doradcom podatkowym". IRS robi audyt szczególnie często na różne dziwne firmy. Odpowiedz Link Zgłoś