Dodaj do ulubionych

pyt. w sprawie prawa jazdy w usa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:00
czy jadąc na wizę turystyczną izostając tam nielegalnie jest taka opcja ze
zapisuję sie do szkoly i wtedy mogę zrobić prawo jazdy?
b.prosze o odpowiedz,
prosze jeszcze oodp. czy mając 26 lat i mając wizę turystyczną wazna jeszcze
3 lata-moge isc do kosnulatu z pismem czy jak to sie robi i starac sie o wizę
dla studentów?
Jak mozna zrobić prawo jazdy jesli sie teraz wyjedzie i zostanie tam
nieleganie?.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka USA Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa IP: *.hsd1.ca.comcast.net 14.06.05, 18:30
      Witaj jezeli masz papiery studenckie i pozwolenie na nauke to zrobisz tu prawo
      jazdy w kazdym miescie bez problemu. natomiast jezeli chcesz zostac nielegalnie
      to zabierz z Polski miedzynarodowe prawo ( to mozesz zalatwic w Urzedzie Miasta
      Wydzial Komunikacji kosztuje 25 zl)jazdy tu jest honorowane, jezeli nie
      zostajesz na stale. Jezeli bedziesz tylko przestrzegal przepisow to policja
      tego ktaju cie nie zatrzyma. ja tak przejezdzilam 2 lata.
      • Gość: kasiek Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:09
        ja mam wize turystyczną.wpolsce studiaskonczylam.nie mam zadnuych papierów ze
        jestem/bo juz nie jestem/studentką.
        napisz proszę czy mogę faktycznie zapisac sie do szkoły i w ten sposób zostając
        nielegalnie zrobic prawo jazdy. polskie prawo jazdy mam oczywiscie zrobione juz
        to nowe/plastikowe/.
        • marripossa Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa 14.06.05, 19:35
          Zapisac sie do szkoly musisz w USA, nie w Polsce. Jak zapiszesz sie do szkoly
          (i zaplacisz za szkole i udowodnisz, ze masz pieniadze na zycie przez okres
          chodzenia do szkoly), to dostaniesz wize studencka i juz nie bedziesz
          nielegalnie. Mysl logicznie.
          • Gość: turysta Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:34
            W USA możesz studiować aż do śmierci , ewentualnie do skończenia pieniędzorków:-
            )
            • w357 Uczelnie itd. 15.06.05, 19:53
              Mam dla Ciebie propozycje !
              Jeżeli chcesz dowiedzieć się z "pierwszej ręki" jakie warunki są aby zostać
              studentem uczelni, to złap z nimi kontakt .
              Np. www.bw.edu/

(wcale nie musisz się u nich uczyć, ale informacji napewno Ci udzielą)
          • Gość: kasiek Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:01
            ja wiem ze w usa mam sie zapisac do szkoly/chce sie tam ang.uczyć/
            prosze marripossa powiedz mi czy załatwienieu takiej wizy studenckiej
            kosztuje ? czy jest z tym duzo zalatwiania? jak dlugo jest wiza studencka
            wazna?--tak dlugo jak bede chodzic do szkoly? a potem jak bym przestala chodzic
            albo ją skocznyla to jestem juz nielegalnie? czy mogę jakos uczać sie
            zalegalizowac pobyt?
            Czy będąc tam na wize studenckiej moge pracowac legalnie czy nie?
            będe Ciwdzieczna zaodpowiedz.
            • marripossa Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa 15.06.05, 15:17
              Trzeba sie skontaktowac ze szkola (moze byc zwykla jezykowa, nie musi byc od
              razu uniwersytet), wypelnic aplikacje, zaplacic (albo i nie, zalezy od szkoly)
              za rozpatrzenie aplikacji. Zostac przyjetym. Zlozyc aplikacje do ambasady o
              wize studencka (to na pewno tez kosztuje); udownic konsulowi ze masz pieniadze
              na szkole i na pobyt w USA w czasie trwania szkoly albo ze masz sponsora.
              Spakowac sie i pojechac.
              Wiza jest na czas studiow/trwania kursu. Czy to pozniej mozna zamienic na
              green card to nie wiem. Pewnie nie. Predzej na work permit.

Dokladne informacje na stronie ambasady
              poland.usembassy.gov/poland-pl/student_visas.html
              Mozesz jechac na turystycznej i na lotnisku powiedziec, ze chcesz sie
              rozgladnac za jakas szkola. Bedziesz wtedy "prospective student" i turystyczna
              bedziesz mogla zamienic na studencka w Stanach. Koszty takie same.
              • Gość: kasiek Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:31
                marriposso to znaczuy ze szkolę muszę w usa musze sobie załatwic i
                ewent.zaplacic będąc wpolsce? bo tak napisalaś...ii ze to wszystko musze
                wpolskiej ambasadzie zalatwiac? Ja slyszlam ze mogę jechac do usa na
                turystycznej tak zapisacsie do szkoly i starać o wizę studencką ? czy tak nie
                jest??
                • marripossa Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa 15.06.05, 15:40
                  Mozesz. Napisalam, ze tak tez mozna. Na lotnisku tylko musisz powiedziec, ze
                  jestes zainteresowana nauka i nie wiem czy ci wbijaja do paszportu ze
                  jestes "prospective student" czy tylko gdzies tam sobie zaznaczaja. Wtedy
                  mozesz wszystko w Stanach zalatwiac, tzn. zamieniac turystyczna na studencka
                  jak juz znajdziesz szkole.
                  • Gość: kasiek Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:42
                    Dziekuje Ci bardzo! Wybacz ze Cię tyle nękam-czy jesli mi nie
                    wbiją "prospective student" to nie mogę -nie da się rady zmieniac wizę
                    turytysczną na studencką? Czy zwykle starcza czasu to pól roku(zakladam ze na
                    tyle mi wbiją/ by załatwić wszystko? czy to róznie bywa?
                    • marripossa Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa 15.06.05, 15:56
                      Pol roku na pewno wystarczy.
                      Z pieczatka jak jest dokladnie to niestety nie wiem.
                      • Gość: kasiek Re: pyt. w sprawie prawa jazdy w usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:45
                        ;-) dzieki!
                        • w357 Uczelnie itd. registration 15.06.05, 19:57
                          www.bw.edu/resources/registration/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka