Dodaj do ulubionych

Rhode Island, Newport

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:15
Witam. Czy ktos z was byl kiedykolwiek na Rhode Island? W szczegolnosci
interesuje mnie miasteczko Newport. Moze ktos jedzie w tym roku. Wszyscy,
ktorzy wiecie cos na temat tego stanu lub miasta napiszcie. Czy latwo znalezc
druga prace i czy nie wieje tam nuda :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kanye Re: Rhode Island, Newport 17.02.06, 23:44
      Hello,dwa razy bylem w Mystic CT tuz obok Rhode Island.
      W newport bylem pare razy.To przepiekne bogate miasteczko, a to sie liczy,jesli
      zamierzasz tam pracowac.Ogolnie nie jest ciezko w RI i CT z praca szczegolnie w
      takich miejscach jak bogate letnie miasteczko.Zycze powodzenia,zapewniam, ze
      spodoba Ci sie:)
      Piotrek
      ps w razie pytan pisz na maila.
      • Gość: Metys Re: Rhode Island, Newport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:10
        Dzieki wielkie za odp! Podbudowales mnie troche, bo zamierzam tam jechac w
        czerwcu do pracy i balem sie ze nie bedzie ciekawie. Pozdrawiam
        • Gość: magda Re: Rhode Island, Newport IP: *.bos.east.verizon.net 18.02.06, 18:17
          RI-w poblizu jest CT i MA gdzie mieszkam ,czesto w lecie jezdzimy do Newport to
          piekne miasteczko i wiekosc ludzi ktorzy tam mieszkaja sa bogaci,w RI jest tez
          Providence gdzie mieszka troche polakow(mam tam kilku znajomych)fajne
          miasto,fajne restauracje itd,Providence jest ok 40 minut od Newport.
          powodzenia.magda
    • Gość: marco p. Re: Rhode Island, Newport IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:02
      Newport jest dla Amerykanów tym czym dla nas Sopot,z masą hoteli restauracji i
      rezydencji w tym pałacowych (jedna ze scen filmu Prawdziwe Kłamstwa ze
      Swarzenegerem była kręcona w jednym z tutejszych pałaców ) o ilości jachtów i
      imprez letnich nie wspominam, urocza sąsiednia cicha wyspa Jamestown z pięknymi
      mostami łączącymi te wyspy i parkiem stanowym z latarnią morską, w Rhode Island
      polecam urocze centrum Providence po prawej stronie autostrady 95 z sąsiedztwem
      Uniwersytetu Browna i piękne plaże w Narraganset ,Polaków spotkasz w
      Pawtucket/Central Falls w Kosciele Św Józefa lub w drugim w Providence za
      włoską dzielnicy na Atwells Av, praca w knajpach w Newport tylko w sezonie
      (dobry ang. bezwgledny)nudą wieje dopiero po sezonie
      powodzenia
    • Gość: Rafal Re: Rhode Island, Newport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 01:16
      siema metys, ja wybieram sie do Newport w Rhode Island w tym roku, jadę z BTC,
      odezwij się do mnie to pogadamy, moj email meditop@poczta.fm gg 3869982, pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka