Gość: chętny IP: *.gdynia.mm.pl 24.05.07, 10:15 cze jakie trzeb spełnić waruki jeżeli chodzi o edukacje/kursy by pracować jako broker ubezpieczeniowy ?? dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciocia_ala Re: licencja ?? 24.05.07, 17:22 Nie wiem jak w innych stanach, ale u mnie trzeba miec series 6 i series 63. Zeby miec te dwa egzaminy musisz miec sponsora, czyli firme ktora Cie na takie stanowisko zatrudni. Financial Advisor na przyklad musi miec Series 7 (czasem series 6) i 63. Licencja wazna jest 2 lata potem trzeba odnawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgtn Re: licencja ?? IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.07, 12:16 a co to jest ?? bo niewiem ?? "trzeba miec series 6 i series 63 miec Series 7" Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: licencja ?? 26.05.07, 18:44 "Series" to nazwa egaminu stanowego. Konkretne numery odpowiadaja innym dzialo i tematyce. Tutaj znajdziesz wiecej informacji: www.investopedia.com/professionals/ Tutaj 3 od prawej: www.securitiescampus.com/ Wiekszosc firm wymaga przynajmniej Series 6 i 63. ZArowno ubezpieczeniowych jak i finansowych. Niestety dokladnie na temat tych ubezpieczeniowych nie wiem. To wszysko zalezy od stanu i jego indywidualnych przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś