Dodaj do ulubionych

Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,frezer

IP: *.devs.futuro.pl 10.09.07, 19:40
Witam!!!
Bardzo chcę z rodziną wyjechać do Kanady na stałe. Polecono mi szukać pracy w zawodzie tokarz-frezer (obrabiarki numeryczne). Mam 44 lata skończone technikum i pracuję aktualnie w firmie "TRW" gdzie produkują pompy hamulcowe do samochodów. Mam do Was wszystkich pytanie: pomoglibyście mi znaleźć pracę w Kanadzie a dokładnie w Toronto-Mississauga, Ontario i okolice. Jeśli ktoś ma jakieś znajomości w tych mistach to niech pisze jak się skontaktować z tą firmą lub czy macie jakieś strony gdzie można znaleźć pracę. Może jakiś firmy znacie. PROSZĘ POMÓŻCIE COŚ ZNALEŹĆ??? SAM NIE DAM RADY. BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA UDZIELENIE WSZYSTKICH INFORMACJI. POZDRAWIAM!!!
Obserwuj wątek
    • sylwek07 a byles moze tutaj 10.09.07, 19:48
      Pracy Ci nie dadza ale powiedza za co masz sie zabrac i jak :

WYEMIGRUJ DO KANADY / ROZPOCZNIJ PRACĘ W KANADZIE!!!

OD 15 CZERWCA 2007R. PROWADZIMY SESJE INFORMACYJNE
      W KAŻDY PIĄTEK O 14:30.

geo.international.gc.ca/canada-europa/poland/right_nav/visa_imm24-pl.asp
      • Gość: Paweł Re: a byles moze tutaj IP: *.devs.futuro.pl 11.09.07, 21:46
        Dzięki ale nistety nie mieszkam w Warszawie ino na Śląsku. Jest to dość daleko. Nie wiesz może gdzie są jakieś dobre strony z ofertami prac w Kanadzie??? Bo ja znalazłem taką firmę gdzie polecono mi szukać oferty dla zawodu tokarz-frezer (obrabiarki numeryczne). Powiedzieli mi że jeśli znajdę ofertę i bedą oni zainteresowani to może uda się wyjechać. Może znalazł ktoś taką ofertę dla takiego zawodu? Bardzo bym prosił, pomóżcie mi znaleźć jakaś pracę dla mnie. Będę naprawdębardzo wdzięczny. POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!
        • Gość: pawlak73 Re: a byles moze tutaj IP: *.devs.futuro.pl 11.09.07, 21:48
          Dzięki ale nistety nie mieszkam w Warszawie ino na Śląsku. Jest to dość daleko. Nie wiesz może gdzie są jakieś dobre strony z ofertami prac w Kanadzie??? Bo ja znalazłem taką firmę gdzie polecono mi szukać oferty dla zawodu tokarz-frezer (obrabiarki numeryczne). Powiedzieli mi że jeśli znajdę ofertę i bedą oni zainteresowani to może uda się wyjechać. Może znalazł ktoś taką ofertę dla takiego zawodu? Bardzo bym prosił, pomóżcie mi znaleźć jakaś pracę dla mnie. Będę naprawdębardzo wdzięczny. POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!
    • mmujer Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f 12.09.07, 09:46

Wg mnie praktycznie nie masz szans na znalezienie sobie pracy w
      Kanadzie jezeli jesteś w Polsce. Tokarz CNC moze to dobry zawód, ale
      nikt nie zaoferuje tobie pracy bez sprawdzenia co umiesz robic. Poza
      tym jesteś tylko operatorem maszyn CNC czy też umiesz taką frezarke
      czy tokarkę zaprogramowac?
      • mmujer Uzupełnienie 12.09.07, 09:51

A język znasz? Do Kanady to angielski albo francuski zależy gdzie.
        • Gość: pawlak73 Re: Uzupełnienie IP: *.devs.futuro.pl 12.09.07, 19:56
          No jeśli chodzi o zaprogramowanie maszyn czyli tokarki i frezarki to potrafię zaprogramować je. Chodzi mi tutaj o tokarki i frezarki numeryczne. Na maszynach numerycznych CNC to sie dobrze znam. Angielski u mnie nie jest perfekt (co nieco umię) ale za to niemiecki mi dobrze idze chodź z tego co wiem to tam nie mówią po niemiecku, no trudno. Tyle jeśli chodzi o mnie. Macie moze jakieś strony z ofertami prac itp. Albo ktos moze mieszka z Was obok takiej firmy i moze akurat potrzebują pracownika to jak by mógł podać e-mail, nazwę firmy i adres oraz nu. telefonu. Byłbym bardzo wdzięczny!!! Pozdrawiam!!!
          • smutny_allen Re: Uzupełnienie 13.09.07, 21:54
            Popatrz na tej stronie: ww.pracujwameryce.com
            • smutny_allen Re: Uzupełnienie 13.09.07, 21:55
              www.pracujwameryce.com
          • Gość: Juliusz Pawlowski Re: Uzupełnienie IP: *.igs.net 24.12.07, 17:55
            Podaje Ci web site gdzie mozesz szukac pracy w Kanadzie.
            jb-ge.hrdc-drhc.gc.ca/Intro_en.aspx
            albo

www.workopolis.com
            Sa i inne ale mniej popularne.
        • Gość: pawlak73 Re: Uzupełnienie IP: *.devs.futuro.pl 12.09.07, 19:56
          No jeśli chodzi o zaprogramowanie maszyn czyli tokarki i frezarki to potrafię zaprogramować je. Chodzi mi tutaj o tokarki i frezarki numeryczne. Na maszynach numerycznych CNC to sie dobrze znam. Angielski u mnie nie jest perfekt (co nieco umię) ale za to niemiecki mi dobrze idze chodź z tego co wiem to tam nie mówią po niemiecku, no trudno. Tyle jeśli chodzi o mnie. Macie moze jakieś strony z ofertami prac itp. Albo ktos moze mieszka z Was obok takiej firmy i moze akurat potrzebują pracownika to jak by mógł podać e-mail, nazwę firmy i adres oraz nu. telefonu. Byłbym bardzo wdzięczny!!! Pozdrawiam!!!
          • ratpole Re: Uzupełnienie 12.09.07, 20:25
            Gość portalu: pawlak73 napisał(a):

> No jeśli chodzi o zaprogramowanie maszyn czyli tokarki i frezarki to potrafię
            zaprogramować je.

Zaprogramowac z angielskich blueprints?

> Angielski u mnie nie jest perfekt (co nieco umię) ale za to niemiecki mi
            dobrze idze chodź z tego co wiem to tam nie mówi
            > ą po niemiecku, no trudno.

Trudno dla nich czy trudno dla ciebie?

> Tyle jeśli chodzi o mnie. Macie moze jakieś strony z
            > ofertami prac itp. Albo ktos moze mieszka z Was obok takiej firmy i moze
            akurat potrzebują pracownika to jak by mógł podać e-mail, nazwę firmy i adres
            oraz nu. telefonu. Byłbym bardzo wdzięczny!!! Pozdrawiam!!!

Ide do bossa i mowie: bossie, jeden taki ziomal w Polsce pisze na forum, ze sie
            zna na CNC. Co prawda mowi tylko po niemiecku ale to nie problem, co boss? No to
            jak? Lecisz boss do immigration i zalatwiasz mu papiery? Senkju boss

Pawlak, kup se jeszcze pare piw i podejdz do plota, zlegnij, wypij i pomarz o
            pracy w Kanadzie
          • Gość: Epsilon Re: Uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 00:07

Czemu nie pojedziesz do Germanji? Jak taki jesteś fachura na CNC i
            jak piszesz umiesz programowac to też zarobisz i znasz na dodatek
            niemiecki. W Kanadzie to są lasy pachnące żywicą ale chyba nie dla
            ciebie
    • felix19 Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f 13.09.07, 06:36
      To prawda tylko usiasc i plakac. Wielki fachowiec szuka pracy az w
      Kanadzie. A w Kanadzie tyle pracy i Kanada czeka na wielkiego
      fachmana. Takich ludzi jak Ty sa tutaj na peczki. Mozesz przyjechac;
      wziasc duzo gotowki tak na dwa lata isc do szkoly zrobic uprawnienia
      kanadyjskie, a pozniej poszukac pracy. Takich ludzi Kanada
      potrzebuje. Przyjedzie z kasa zaplaci za szkole wynajmie mieszkanie
      i wroci goly i wesoly do rodziny.
      Taka jest Kanada. Zycie jest niestety brutalne.
    • Gość: oliver Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.07, 16:50
      prosze o kontakt! Dobre warunki! olivartos@gmx.de
    • odrzut_wizowy Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f 22.10.07, 19:10
      www.pracawkanadzie.com/
      prace znajdzeisz szybko biora wszystkich jak leci
      • Gość: emigrant Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.02.08, 03:10
        no i co znalazłeś już pracę w kanadzie?
        daj znać na email wini266@wp.pl
    • Gość: alicjaworkercanada Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f IP: *.eyrkonaeac07.dialup.ca.telus.com 25.10.07, 17:37
      Mam na imie Alicja, pracuje dla adwokata immigracyjnego, poszukujemy
      pracownikow (operatorow, mechanikow, ktorzy potrafia naprawic ciezki
      sprzet rolniczy), wymagany wiek do 40 lat, pomozemy w znalezieniu
      pracy, w otrzymaniu visy pracowniczej i otrzymaniu stalego pobytu w
      Canadzie. Staramy sie o umieszczenie naszego ogloszenia w Tygodniku
      Podhalanskim i innych gazetach, jesli macie panstwo znajomych
      zainteresowanych nasza oferta prosimy o telefon lub e-mail
      alicjaworkercanada@yahoo.ca
      tel: 416 253 7388 lub 416 588 8231
      • zas_ale_pyra Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f 05.11.07, 18:02
        Uwaga, telefony NIE ISTNIEJACE. Jesli ktos ma firme, to czemu ten telefon nie
        jest publikowany?
        A "pani Alicja" ma e-mail na yahoo Canada... Ciekawe. Gdzie firma?
        • zas_ale_pyra Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f 05.11.07, 18:04
          Link do telefonow w Kanadzie (nie Canadzie)
          findaperson.canada-411.ca/
          • Gość: Em Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f IP: *.bchsia.telus.net 05.11.07, 20:29
            na 411.ca podaje, ze telefon istnieje :

(416) 253-7388 is a land line based in Toronto, On, ON
            The registered service provider is Bell Canada**.
            Detailed listing information is not available.
            • zas_ale_pyra Re: Pomożecie znaleźć pracę w Kanadzie - tokarz,f 06.11.07, 03:46
              Nie podaje natomiast nazwiska/nazwy firmy.
              Jesli to firma - to bzdura, bo firmy nie sa zastrzezone. Jesli prywatne - to
              zastrzezony albo cell phone.
              I raz jeszcze, "oficjalny" e-mail na yahoo.ca.....
              • Gość: Wuj Toma Alicja stinks IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.01.08, 07:13
                "wymagany wiek do 40 lat"?
                I co jeszcze? "Atrakcyjny wyglad, dlugie nogi"?

W Kanadzie pracodawca beknalby za umiszczenie klauzuli wiekowej w
                ogloszeniu o prace.

Wyglada na to, ze Alicja pracuje z wlasnego bejzmentu w Brampton, a
                jej "pracodawca" moczy nogi i popija Okocim pietro wyzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka