Gość: gosciu IP: 207.117.33.* 10.10.07, 23:24 Czy Notary Public moze autoryzowac/poświadczac podpis pod dokumentami napisanymi w jezyku innym niz angielski np. polski zakladajac ze nie zna tego jezyka? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: Notary Public w USA 11.10.07, 01:08 Moze - w koncu notaryzuje podpis a nie tresc oswiadczenia. Ale takie cos jest wazne wylacznie w USA. Zeby bylo wazne w PL, musisz uzyskac apostille. Sprawdzone - w ten sposob podpisalem umowe o sprzedazy mieszkania bez ruszania sie z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Notary Public w USA IP: 207.117.33.* 11.10.07, 22:17 Dzieki, Potwierdzam, moze, i apostille juz mam. Ale musialem sie udac do Secretary of State aby poswiadczyc notarialnie (Notary Public) bo nigdzie indziej nie chcieli mi tego zrobic twierdzac ze musza znac trasc umowy. Apostille wiadomo zalatwione w SOS. Ale mam pytanko bo tez chce cos takiego zrobic. Czy takie appostille notariusz przyjmuje bez problemu? i czy jest cos na co szczegolnie zwrocic uwage? Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Notary Public w USA 12.10.07, 02:22 Notariusz w PL w moim przypadku zarzadal tlumaczenia apostile na jezyk polski wykonanego przez tlumacza przysieglego. Odpowiedz Link Zgłoś