iki2007 07.10.09, 15:24 ja chrapię, ponoć ostatnio okrutnie, don jakiego lekarza sie udać, do laryngologa? a może znacie jakiś dobry sposób? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uczula Re: chrapanie 07.10.09, 15:28 przyczyn chrapania jest kilka, jedna z nich to krzywa przegroda nosowa (jedynie operacja chirurgiczna pomaga w takim przypadku) a w innym to choroby noso-gardla, czyli laryngolog:) :D dobrze, ze idziesz, chrapiacy wspoltowarzysz to utrapienie wiele bezsennych nocy... moich tez. Odpowiedz Link
becik_l79 Re: chrapanie 07.10.09, 20:38 ja chrapię, bo coś tam z tą przegrodą mam. Lek. Laryngolog powiedział, że jak będzie przegroda uciążliwa to mam iść do kliniki snu albo sobie zrobić operację na tą przegrodę. póki mąż się nie skarży to nic nie robię, ale...mam bardzo lekki sen, a to nie pozwala mi się wyspać. Także na początek laryngolog... Odpowiedz Link
e-millie Re: chrapanie 08.10.09, 11:23 Mój M chrapał kiedyś niemiłosiernie. Jeszcze za narzeczeńskich czasów, a ponieważ byłam wpatrzona w niego jak w obrazek, zupełnie mi to nie przeszkadzało, a nawet momentami rozczulało... Przyczyny nie szukałam, bo przecież był idealny takim, jakiego go poznałam. Ale... przed ślubem mój M bardzo się zmobilizował i schudł 18kg! Poza efektami wizualnymi dodatkowym plusem całej kuracji okazało się ustąpienie chrapania. Jak ręką odjął! Potem schudło jeszcze paru jego kolegów i efekt był taki sam. Tak więc waga pewnie też może być powodem. Natomiast mój tata był zawsze typem chrapiącego chudzielca i tutaj pewnie już winę ponosi krzywa przegroda. Lub ponosia, bo właśnie połamał sobie biedak nos i jest po operacji - może mu przy okazji wszystko wyprostowali :) Pozdrawiam, e-milie Odpowiedz Link