enia17 20.06.22, 12:14 Czy wogole jest jakis sposob? Spac sie nie da. Slychac przez stopery /sluchawki Chrapie w kazdej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 12:17 Lekarz i/albo chrapiący pies. Moja suka chrapie jak stary gruby chłop, więc nauczyłam się ignorować chrapanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 12:31 a lekarz pokieruje dalej. Leczenie bezdechu sennego zależy od jego przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 14:11 Chrapanie to niekoniecznie bezdech, ale bywa. Mój małżonek dostał maskę hannibala lectera do spania, która mu podsyła powietrze i dzięki niej nie chrapie. Ja mam miejscowe krople sterydowe, dzięki którym też nie chrapię , ale ja nie mam bezdechu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chrapanie faceta 21.06.22, 20:59 novembre napisała: > Chrapanie to niekoniecznie bezdech, jak chrapie w każdej pozycji to na 100% bezdech. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 12:46 Chrapanie psa jest bardzo przyjemne. Człowieka nieznośne! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 12:50 W życiu bym nie powiedziała, że przyjemne, bo akurat jak moja suka w wieku 5. miesięcy mnie obudziła znienacka chrapaniem, to przez pięć minut byłam struchlała i usiłowałam dociec, jakim cudem mam w sypialni starego grubego chłopa zawodzącego basem i jak on wszedł do mieszkaniania. Dopiero jak się wybudziłam dokładnie, stwierdziłam, że to kilogramowy szczeniak tak nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 14:14 >Moja suka chrapie jak stary gruby chłop, więc nauczyłam się ignorować chrapanie ale chyba nie chrapie ci nad uchem? To jednak spora różnica Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 14:20 Nie, żadna, obok chrapie mi chłop, natomiast nie rozumiem sformułowania nad uchem, jak już, to obok, tak samo, jak niewiele niżej, po drugiej stronie chrapie mi pies. Kiedy nie miałam psa, szturchałam męża, kiedy chrapał, szturchnięcie nijak na psa nie podziała, dlatego nauczyłam się ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 15:23 >natomiast nie rozumiem sformułowania nad uchem, naprawdę? Facet lezy na tej samej poduszce niemal, zwierze jednak na swoim legowisku lub chocby w nogach. Czy nie? Mam chrapiącego kota i chrapiącego męża. Ja jednak widzę (słyszę) różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 17:55 Nie, zwierzę leży obok mnie na wysokości mojej głowy, patrząc wedle długości łóżka, czasem pod moim łóżkiem. Masz chrapiącego kota, nie psa. Ja tu opisałam, jak mój pies wielkości dużego kota chrapie. Naprawdę mój przyjaciel bardzo bał się pierwszego nocowania u mnie, nawet sobie przygotował zatyczki, bo mój pies chrapie faktycznie bardzo głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 13:02 Jest. Możesz przekręcać jego szyję aż usłyszysz stłumiony trzask... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 13:09 Tak, jest sposób. Lekarz, badanie snu, aparat. Wybór jest szeroki od syrenki do mercedesa. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 13:17 Dwoje drzwi: w Twojej sypialni i w jego powinny dać radę (przez jedne czasem słychać) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 13:36 Pali? Mnie trochę przeszło po rzuceniu palenia. Serio. Przedtem widywałem żonę pochyloną w nocy dłońmi złożonymi do uduszenia mojej krtani. Już nie widuję. A rozwodu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 14:24 Zrób mu dietę .Odstaw go od alkoholu .A drugie zanim ty uśniesz niech on sobie biega .Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 18:01 enia17 napisała: > Nie Pali > Pije rzadko To zostaje to trzecie .I migdałki do usunięcia .Tylko się nie stresuj ,wcześniej farmakologia . Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 16:08 U mnie jest sposób. Mąż nie może ważyć więcej niż 85 kg. Chrapie- to ma stanąć na wadze i się odchudzić. Działa od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 17:12 Podejrzewam że i z moim partnerem mogłoby zadziałać ale nie potrafię wprost mu kazać schudnąć a aluzji nie rozumie albo ignoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Chrapanie faceta 20.06.22, 23:50 Mój mąż jest raczej szczupły (85/188), wysportowany, nie pali, pije okazjonalnie (z 5 piw w miesiącu lub mniej), a i tak chrapie... Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Chrapanie faceta 22.06.22, 06:37 Jak nie chce iść do lekarza to zmień stopery. Ja mam woskowe i d jak dobrze założone to nie słyszę przez nie nic, zupełna, błoga cisza Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Chrapanie faceta 22.06.22, 06:53 Wyślij go do lekarza. Teraz mają różne terapie. Mój kolega ostatnio poddawał się jakiejś laserowej korekcie podniebienia i mówił, że pomogło. Z tym, że on miał też bezdech. Odpowiedz Link Zgłoś