Dodaj do ulubionych

do wszystkich w Europie

IP: *.*.*.* 19.01.02, 12:31
Mam do was taką wielką prośbę aby przy okazji wizyty w aptece spytać się o coś
takiego jak podkolanówki lub rajstopy przeciwżylakowe(nie profilaktyczne)
powinno być na nich napisane ucisk od 18mmHg lub więcej chodzi mi o to jakie są
ceny i czy jest duży wybór
chodzi mi wyłącznie o kraje europejskie
Z góry wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 19.01.02, 14:32
      Co jest nie ma nikogo z Europy, życzę wam zdrowia ale moze ktos czasami chodzi
      do apteki
      • Gość: Don Re: do wszystkich w Europie IP: *.uc.nombres.ttd.es 19.01.02, 15:37
        Gość portalu: gruszka napisał(a):

> Co jest nie ma nikogo z Europy, życzę wam zdrowia ale moze ktos czasami chodzi
        >
        > do apteki

Byly tylko elastyczne opaski na glowe,moge ci poslac-zalozysz i leb ci nie peknie
        od wysilku wymyslania glupot na forum
        • Gość: Rud Re: do wszystkich w Europie IP: *.qc.sympatico.ca 19.01.02, 16:59
          Gość portalu: Don napisał(a):

> Byly tylko elastyczne opaski na glowe,moge ci poslac-zalozysz i leb ci nie pekn
          > ie
          > od wysilku wymyslania glupot na forum

Don, nie sadze zeby to byl zart. Sama dla mamy zawiozlam rok temu takie
          specjalistyczne rajstopy
        • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 19.01.02, 17:21
          dzieki Ci mam do tego prawo w sumie jak nie chcesz to nie zmuszam Cię do
          odpowiadania na moje posty .Wiec jeśli nie musisz to tego nie rób.
          Z góry dziękuję
          • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 19.01.02, 17:22
            do Dona z wyrazami szacunku

> dzieki Ci mam do tego prawo w sumie jak nie chcesz to nie zmuszam Cię do
            > odpowiadania na moje posty .Wiec jeśli nie musisz to tego nie rób.
            > Z góry dziękuję

• Gość: gallathe Re: do wszystkich w Europie IP: *.n.club-internet.fr 19.01.02, 17:24
      Dzien dobry, gruszka! We Francji kosztuja od 80 do 120 Ff, tzn kosztowaly, bo
      od 1.I nalezy liczyc w € Powodzenia i nie przejmuj sie glupimi odpowiedziami.
      • Gość: gallathe Re: do wszystkich w Europie IP: *.n.club-internet.fr 19.01.02, 17:26
        Acha, jeszcze jedno: chodzi mi o rajstopy, noszenie kolanowek przy
        dolegliwosciach krazenia zylnego konczyn jest mocno niewskazane
        • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 19.01.02, 17:35
          Nie chce Ciebie poprawiać ale co do podkolanówek to nie jest do końca tak ja
          od dwóch lat mam doczynienia z tematem żylaków kończyn dolnych i
          kompresoterapią (czyli takimi rajstopami) , takie podkolanówki są wskazane
          tylko jeśli nie mają ściągacza pod kolanem czyli zakończenie o takim samym
          ucisku ,
          Wielkie dzięki za info
          • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 19.01.02, 17:36
            Interesuje mnie ten temat bo uruchamiam taką małą manufakturkę i chciałem się
            dowiedzieć jak to wygląda w Europie
        • bonk Re: do wszystkich w Europie 19.01.02, 17:38
          Gość portalu: gallathe napisał(a):

> Acha, jeszcze jedno: chodzi mi o rajstopy, noszenie kolanowek przy
          > dolegliwosciach krazenia zylnego konczyn jest mocno niewskazane

To ty teraz zmienilas imie z Milene na gallathe nie zmieniajac stanowiska w
          klubie internetowym? Jak tam twoje zylaki?
          • Gość: Don Re: do wszystkich w Europie IP: *.uc.nombres.ttd.es 19.01.02, 19:40

I co gruszka ? ja tylko cie rozgryzlem ! Zawracanie dupy z zylakami i
            babciami oraz innnymi tp.Tobie gruszka chodzilo o darmowe szpiegostwo
            marketingowe.za informacje o towarach w aptekach calej europie trzeba placic!
            No widze ,ze dasz sobie rade z biznesem-masz dryg.Powodzenia
            • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 21.01.02, 11:59
              Zgadza się że za informacje marketingowe się płaci ale za cene produktu w
              aptece akurat mie bo to każdy może pójść sobie do apteki i sprawdzić ja
              oczywiście nie mogę bo nie pojadę np. do francji na 1 godz. po to aby spytać
              się w aptece o cene tych podkolanówek, wiec poprosiłem Was o pomoc i nie widzę
              w tym nic złego.
              Nadal czekam na informacje z innych krajów
          • Gość: gallathe Re: do wszystkich w Europie IP: *.n.club-internet.fr 19.01.02, 22:27
            Absolutne pudlo! Nie mam pojecia o jaka Milene chodzi a jedyny znany mi klub
            internetowy to moj serwer. O jakim Ty mowisz? Zylakow na szczescie "nie
            posiadam" w przeciwienstwie do osobistej tesciowej, ktora na nieszczescie
            posiadam.
    • Gość: Rud Re: do wszystkich w Europie IP: *.qc.sympatico.ca 19.01.02, 19:46
      A ja mysle, ze Gruszka wymyslil sobie ten biznes bo wstydzi sie przyznac do
      wlasnych ulomnosci zdrowotnych smile))
      • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 22.01.02, 09:58
        Ja nie mam problemów z krążeniem ale moja żona tak przyznaje się bez bicia
        • Gość: Pirx Re: do Gruszki IP: *.a.005.syd.iprimus.net.au 23.01.02, 15:47
          A ile kosztują podkolanówki lub rajstopy przeciwżylakowe w Polsce?
          I jaki jest wybór ?
          • Gość: gruszka Re: do Gruszki IP: *.*.*.* 24.01.02, 11:44
            W Polsce podkolanówki z II stopniem ucisku kosztują 40 zł , natomiast rajstopy
            z II stopniem ucisku od 60-150 zł .Rajstopy profilaktyczne (bez atestu) od
            12-20 zł .Dostępność w aptekach sporadyczna tylko w dużych miastach
    • Gość: beata Re: do wszystkich w Europie IP: *.uni-duisburg.de 24.01.02, 15:25

> Mam do was taką wielką prośbę aby przy okazji wizyty w aptece spytać się o coś
      > takiego jak podkolanówki lub rajstopy przeciwżylakowe(nie profilaktyczne)
      > powinno być na nich napisane ucisk od 18mmHg lub więcej chodzi mi o to jakie są
      >
      > ceny i czy jest duży wybór
      > chodzi mi wyłącznie o kraje europejskie

w Niemczech kupuje sie je w aptekach, kosztuja 120 DM(ca. 60 EUR) od pary.
      Mozna je dostac w kilku kolorach. Bardzo dobrze sie piora.
      > Z góry wielkie dzięki

• Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 24.01.02, 15:35
        Dzięki, rozumiem że 60 Eur. to za rajstopy????
        • Gość: Apollo Re: do wszystkich w Europie IP: *.enter.net 24.01.02, 15:42
          Ja ci je moge nawet przywiezdz do polski zaproponuj cene za minimum 1000 szt
          • Gość: Apollo Re: do wszystkich w Europie IP: *.enter.net 24.01.02, 15:45
            Gość portalu: Apollo napisał(a):

> Ja ci je moge nawet przywiezdz do polski zaproponuj cene za minimum 1000 szt

Obecnie w Polsce sens to tylko kupic i sprzedac a nie jakas tam produkcja z
            obecnymi przepisami jestes kandydant na nastepnego ;golasa; no chyba ze cosik na
            tesciowa wczesniej przeflacujesz!!!
            a to tez ryzyko wiesz jakie sa tesciowe czasami zapominaja ze to bylo Twoje

• Gość: mr Re: do wszystkich w Europie IP: *.moodys.com 24.01.02, 16:18
              W Anglii kosztuja mniej wiecej miedzy £18 a £60 - zalezy od grubosci, dlugosci
              itp itd. Najlepiej jest jednak gdy je przepisze lekarz na recepcte - wtedy
              tylko sie placi koszt recepty, w tej chwili chyba okolo £6.
    • Gość: . Re: do wszystkich w Europie IP: *.proxy.aol.com 11.02.02, 22:23
      • Gość: / Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 15.02.02, 17:25
        Gość portalu: . napisał(a):

.

• jot-23 Re: do wszystkich w Europie 15.02.02, 17:29
          Gość portalu: / napisał(a):

> Gość portalu: . napisał(a):
          >
          > .
          >

no wlasnie, wszyscy czekamy w napieciu, udalo ci sie zrobic interes na ludzkich
          zylakach?
          • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.*.*.* 15.02.02, 17:37
            jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: / napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: . napisał(a):
            > >
            > > .
            > > Myślę jot że powinnienneś się zwrócić z tym pytaniem do firm farmaceutycznych
            a nie do mnie sam rynek polski sprzedaje 10 mln opakowań leków przciwżylakowych
            rocznie a jak wiesz nie jest to rynek największy , nie orientuje się jaki
            jest "total amount of sales" na świecie tych preparatów ale jest ollbrzymi.
            A są to tylko środki które tylko i wyłącznie "chwilowej ulgi"
            Jak masz jeszce pytania to czekam .

> no wlasnie, wszyscy czekamy w napieciu, udalo ci sie zrobic interes na ludzkich
            >
            > zylakach?

• Gość: Magda Re: do wszystkich w Europie IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 18:56
              Gruszka!Ty nie masz napewno nic do roboty, bo ciagle siedzisz przy komputerze!
              Wez sie za cos porzadnego! I nie rob z siebie gruszki!!!
              • Gość: gruszka Re: do wszystkich w Europie IP: *.polcard.com.pl 15.02.02, 19:02
                Wież mi że zajęć mam aż nadto , a że czasami mam chwilę wolnego w pracy to
                piszę tak jak większość ludzi na forum , (część oczywiście pisze z domu)
                Może to dlatego że lubię komunikować się z ludźmi
                • Gość: Gruha Do dyrekcji Polcard! IP: *.tor.pathcom.com 15.02.02, 19:11
                  Wasi ludzie sie nudza w pracy! Zrobcie cos z tym qurwa mac, bo jak to swiadczy
                  o tak prestizowej firmie kredytowej jak Polcard.
                  • Gość: Gruha info@polcard.com.pl IP: *.tor.pathcom.com 15.02.02, 19:21
                    Wasi ludzie siem nudza!
                  • Gość: gruszka Re: Do dyrekcji Polcard! IP: *.polcard.com.pl 15.02.02, 19:24
                    skąd ta pewność że to Polcard a nie E-service
                    • Gość: Magda Re: Do dyrekcji Polcard! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 20:25
                      Nie wazne jaka firma; najwazniejsze, ze na koszt kogos innego.... Wszyscy
                      narzekaja na ten byly komunizm, ale jakos nie moga sie od tego oderwac; od tych
                      obyczajow i korzystania z tego co w pracy. W koncu to nie placone z mojej
                      kieszeni? A moze odtracaja to tobie z pensji. Zaklamanie...
                      • Gość: gruszka Re: Do dyrekcji Polcard! IP: *.polcard.com.pl 16.02.02, 10:28
                        Gość portalu: Magda napisał(a):

> Nie wazne jaka firma; najwazniejsze, ze na koszt kogos innego.... Wszyscy
                        > narzekaja na ten byly komunizm, ale jakos nie moga sie od tego oderwac; od tych
                        >
                        > obyczajow i korzystania z tego co w pracy. W koncu to nie placone z mojej
                        > kieszeni? A moze odtracaja to tobie z pensji. Zaklamanie...

Magda zastanów się o czym ty mówisz z jakich twoich pieniędzy , przecież firma
                        ma łącze stałe i czy ja bede siedział tutaj całymi godzinami czy wpadne na 5 min
                        to koszty są takie same , a zreszta nie jestem tu zbyt często

Tak na marginesie to twoja argumentacja przypomina mi argumentacje mojego szefa
                        (prosty facet bez wykształcenia)ale głowę do interesów miał ,ludzie twojego
                        pokroju mając pracownika pewnie jak by tylko zauważyli że ten już zrobił co się
                        tylko dało to pewnie byś mu kazała umyć sobie samochód bo przecież jego czas to
                        za twoje pieniądze

Zwolniłem się z tamtej firmy po tym jak gość zrobił mi awanturę za to że znalazł
                        moją książkę za studiów na zapleczu (defacto czytałem w czasie przerwy) i
                        stwierdził "Pan za moje pieniądze nie bedzie się dokształcał nam tu ludzi
                        wykształconych nie potrzeba"

To by było na tyle?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka