Dodaj do ulubionych

leki a nadwaga

04.01.12, 10:42
Witam!
Dużo piszecie na forum o tym jakie leki przeciwchistaminowe dostają wasze dzieci. Moja Natalka dostawała Zyrtec 10 kropli, ale ze względu na to że miała nadwagę dr Lange kazała dawać Ketotifen 2x 2,5 ml. Mimo to nadwaga się nie zmniejszyła. Chciałam zapytać czy też macie problemy z wagą u swoich dzieci i czy jest może na rynku jakiś inny lek, który można podawac 2,5 letniemu dziecku a nie powoduje dużych przyrostów na wadze.
Jestem tez ciekawa jak Wasze dzieci funkcjonują w przedszkolu i w szkole, bo chcemy Natalkę posłac do przedszkola, ale obawiamy się reakcji innych dzieci i rodziców na małą biedroneczkę. Zastanawiamy sie tez jaka będzie reakcja dyrekcji i wychowawczyń w przedszkolu gdyż mała ma ampułkostrzykawkę i inne leki "na w razie czego", które musi nosić stale przy sobie, a bedzie jeszcze trochę mała żeby sama tego dopilnowac i "w razie czego" sama je sobie podać. Proszę napiszcie jak to u Was wygląda. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oksana31.pl Re: leki a nadwaga 08.01.12, 18:09
      Mój synek przyjmuje leki przeciwhistaminowe od 8 mies. życia. Teraz ma 4 lata i wazy 20 kg, czyli niemało. Czy to z powodu leków? Możliwe...
      • justykoz Re: leki a nadwaga 09.01.12, 19:59
        a u mnie wręcz odwrotnie; Jasiek już prawie ma 5 lat i waży 15 kilo, jest naprawdę chudy, a Zyrtec bierze od kilku lat, czyli chyba jednak to indywidualna sprawa, a nie leki
    • martulkado Re: leki a nadwaga 15.01.12, 22:20
      Witaj , my nie mamy problemów z wagą, a na lekach antyH jesteśmy od 5 lat.
      Mój Syn ma delikatną postać pokrzywki-nie widać plamek gdy jest ubrany, nawet na krótki rękaw, ma je głównie na brzuchu i plecach. A co do leków to w państowym przedszkolu nie ma mowy żeby przedszkolanka podałą dziecku, cokolwiek z lekó, to jest wykluczone.
      Moje mają nakazane-jak dziecko ugryzie coś w stylu osa, pszczoła, mają wezwać karetke i mnie, nawet jakby sie z pozoru nic nie działo. Na szczeście jeszcze sie nie zdarzyło. Pozdrawiam:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka