Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

18.01.11, 10:32
czy te nosieldka woolloomooloo.pl/content/blogcategory/4/14/ czym sie roznia np. od bondolino, manduca?
wiazaniem?
bo chodzi mi o cene i to, zeby to bylo w miare proste do zakaldania i latem, zeby dziecku nie bylo za goraco. a musze cos kupic, bo nie wyrabiam z noszeniem moejgo 8mc syna:(
Obserwuj wątek
    • pagaa Re: prosze o pomoc 18.01.11, 11:08
      to są tzw. mietki, czyli mei tai, mają 4 pasy i je zawiązujesz, a bondolino i manduca to nosidła, które mają szelki i są na rzep/klamrę:) to tak w skrócie, wygoogluj sobie wszystkie i pooglądaj. mietki są fajne, ale dla mnie milsza była manduca (mąż też wolał, bo nie trzeba motać;) )
      • kamire12 Re: prosze o pomoc 18.01.11, 20:44
        no juz naoogladalam sie w internecie tego mase:( niestety na zywo nigdzie nie ma:( i mma dosc... bo z tego co widze, to bondolino zapina sie na rzep na biodrach a poza tym trzeba tez zawiazac, chyba jak te mei tai. wiec nie wiem czy jest sens przeplacac. tuli tez widze, ze sie wiaze ...chyba... nigdzie nie moge znalezc filmu. wiec juz sama nie wiem . a znalazlam jeszcze pathi.pl/glowna/galeria i nie wiem juz sama. manduca chyba jako jedyna jest na klamry, ale kosztuje najwiecej:( nie chce tyle placic, bo nawet nie wiem czy dziecku i mi przypasuje.... czy e mei tai sa ciensze i jest w nich chlodniej? bo nie wiem jak to sie bedzie sprawowalo latem.....
        • ruda_czarna Re: prosze o pomoc 18.01.11, 21:13
          Mei tai wooloo...... są bardzo wygodne, dobrze uszyte. sama noszę 10 miesięczną córkę.
          Wiązanie psami jest wygodniejsze od chusty ale może troszkę brdziej prcochłonne niż zapinanie na klamry. jednak gdy noszą 2osoby to mei tai po prostu się wiąże dopasowując do sylwetki w nosidłach ergo za każdym razem trzeba by regulować pasy.
          Co do lata to w MT uszytym z lekkiej naturalnej tkaniny jest mniej gorąco niż w chuście bo zakrywa mniej ciała a i dziecko łatwiej wyciągnąć gdyby chciało troszkę "potuptać".

Zachęcam do szukania używanego MT na próbę a później jak dziecku się spodoba zamówić u pathi lub wooloomooloo. Obie dziewczyny szyją bardzo profesjonalnie, nosidła są dwustronne więc i dla mamy i dla taty.

Polecam chustostragan na forum chusty.info
          • kamire12 Re: prosze o pomoc 19.01.11, 10:17
            a co to znaczy, ze nosidla sa dwustronne i dla mamy i taty?
            i czytalam ze mzona uszyc dwurozmiarowe, czyli jakie?
            • pagaa Re: prosze o pomoc 19.01.11, 11:39
              dwustronne, czyli, że możesz nosić z tej i z tej, po obu stronach (lewa, prawa, czy jak to opisać) mają jakieś aplikacje, albo różne kolory. jak t-shirt ma stronę lewą i prawą i nosisz go tylko z jednej, bo na drugiej metka i kolor nie tak intensywny, to nosidełko takie możesz nosić po obu. np. z jednej masz zielony, a z drugiej zcerwony kolor. heh:)
              a dwurozmiarowe tonie wiem, może że można podwinąć czy jak? a gdzie mieszkasz?
              • kamire12 Re: prosze o pomoc 19.01.11, 22:57
                mieszkam na slasku. a co?

to juz sama nie wiem... klamary wydaja sie fajne, szybkie. ale czy te ergonomiki nie sa grubsze? chodzi mi o to, zeby dziecku latem nie bylo goraco. bo bedzie mial rok, jeszcze nie bedzie pewnie chodzil a bedzie juz ciezki do noszenia. a musze z nim biegac do przedszkola po starsza, do auta jak jade do pracy i spowrotem....
            • ruda_czarna Re: prosze o pomoc 19.01.11, 16:00
              Dwurozmiarowe to znaczy że powinno wystarczyć dla dziecka od momentu jak siada do nawet 3lat.
              Boki są wtedy lakko podcięte ( panel nie jest równym prostokątem) a pas biodrowy można zawinąć na panel i mamy MT dla mniejszego dziecka z węższym panelem, jak dziecko podrośnie zakładamy bez zawijania i wtedy miejsce gdzie siedzi dziecko wypada w szerszej części panela. Większość szytych MT ma taki właśnie uniwersalny rozmiar.
              MT od wooloomooloo w którym teraz noszę jest dobre na moją 10 miesiączną ale niosłam też bratanice 2,5 roku i też było dobre.
              A co do dwustronnych to zobacz jeszcze raz w galeriach dziewczyn tam widać że każdy MT ma dwie strony, można dowolne wzory i kolory zamówić.
        • abigail83 Re: prosze o pomoc 19.01.11, 15:50
          Tuli mt sie wiaze,ale ergonomik jest na klamry. Manduca tez jest na klamry.
    • pagaa Re: prosze o pomoc 20.01.11, 11:59
      weź sobie to, które Ci się najbardziej podoba wizualnie;)
      ja mam maducę, w lecie jeździmy w góry i młodzian nie narzeka na gorąco. ale mt i tuli też będą dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka