Dodaj do ulubionych

Otarcia od chusty

23.05.11, 12:55
Mam taki problem - mam 6 tygodniowego syna, wiążemy się na razie tylko w kieszonkę. Mam chustę LL tkaną. No i od tej chusty robią mi się otarcia pod pachami. Czy to znaczy, że źle wiąże? Za wysoko może? Czy po prostu muszę się przyzwyczaić i moja skóra też?
Obserwuj wątek
    • ruda_czarna Re: Otarcia od chusty 24.05.11, 21:50
      Jest taki trik przy kieszonce by nie dociągać przez ramię bo wtedy się chusta wpija pod pachę ale chwycić za "górną czyli wewnętrzną krawędź" lekko zsunąć z ramienia i ciągnąć równolegle do poprzecznej części chusty (tego panela na brzuchu) czyli od siebie a nie do góry... kurcze ciążko tak bez pokazywania :(
      No a potem po dociągnięci krawędzi delikatnie wrócić chustą na ramię i dociągać resztę poły... i z drugiej strony tak samo.

Albo spróbuj kangura nie ma nic pod pachą i jest bardziej przewiewny na lato :)
    • efucia Re: Otarcia od chusty 25.05.11, 19:17
      Takich otarć być nie powinno... A nosiłaś w koszulce na ramiączkach czy w T-shircie?
      widzę kilka możliwości:
      - możliwe, że za wysoko - górna krawędź panelu nie powinna przebiegać zaraz pod pachą, mniej więcej na szerokość dłoni poniżej, czyli nad piersią
      - może też chusta jeszcze niezłamana? była prana, prasowana, miętolona? :)
      - po dociagnięciu włóż kciuki obu dłoni pod górną krawędź i poluzuj ją lekko, żeby nie było punktowego ucisku (ważne też dla matek karmiących piersią)

powodzenia!
      • kapyl Re: Otarcia od chusty 26.05.11, 14:42
        No tak - pierwsze noszenia w bluzce na ramiaczkach, a chusta jest w trakcie łamania. Czyli na razie motam się w t-shirtach :) Dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka