Dodaj do ulubionych

chusta latem

20.12.06, 23:00
mam hoppediza i zastanawiam się jak dziecko czuje się w takiej chuście latem. Nie jest mu za ciepło? Teraz do chusty ubieram córkę w body z krótkim rękawem a i tak jest bardzo rozgrzana. Czy latem nie rozpuściłaby się w chuście?
Obserwuj wątek
    • mysia125 Re: chusta latem 21.12.06, 00:01
      Moj w bardzo upalne lato mial pol roku , wiec mialam dosc duza swobode wiazania.
      No i on mial lepsza termoregulacje niz na poczatku. Zauwazylam - o dziwo - ze
      wcale nie grzalismy siebie jakos przesadnie, mimo ze przeciez brzuch-brzuch.
      Mlodziak byl w bodziaku i przewaznie luznych majtasach, bo staralam sie oslaniac
      to, co spod chusty wychodzilo. Ale zdarzaly sie tez skrajne dni, gdy byl w samym
      pampersie i kapeluszu (ale oczywiscie sunbloker). Podczas chodzenia pod chusta
      cyrkuluje powietrze, a to troche chlodzi. Poza tym akurat Hoppediz jest
      delikatny i nie grzeje jakos specjalnie mocno ;)

Jesli mala latem nie bedzie za ciezka, to mozesz ja nosic nadal w Kieszonce
      (wickel-trage) - wtedy masz tylko 1 warstwe materialu.

--------------------------------------
      Kasia & Felix 23/01/2005
      Felix for beginners
      • guruburu Re: chusta latem 21.12.06, 17:40
        Tego lata, jak było bardzo gorąco to i tak nie chodziłam z dzieckiem między 12 a
        15. Wychodziłam wcześniej, docierałam do cienia i tam się rozkładałam :)))
        Tak jak pisze Mysia - lepiej, w miare możliwości, stosować wiązania, gdzie jest
        mniej warstw materiału. Moim zdaniem na plecach też jest chłodniej. Córka była
        spocona, ale nigdy się nie przegrzała, tj. nie miała odparzeń ani szoku
        termicznego. Kapelusz z dużym rondem :) Czasem, jak dłużej szłam, to okrywałam
        nogi końcami chusty, zeby słońce tak nie 'waliło'.
        No i ja mam jeszcze chustę 'letnią' - tj. cieńszą. W sumie teraz też jej używam,
        więc to lato w cudzysłowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka