iv-o 21.02.08, 20:46 Czym różnią się między sobą chusty kółkowe? Oppamama, hamalu?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ithilhin Re: Różnice kółkowych 21.02.08, 21:31 hamalu ma dodatkowo sznureczki do regulacji. poza tym obie, ktore wymienilas maja otwarty ogon - czyli material po przeciwnej stronie niz kolka nie jest zszyty w pasek tak jak w chustach Lulu czy Zefir czy Nojo czy podobnych. chusty kolkowe moga sie roznic: sposobem uszycia ogona (zamkniety czy otwarty), sposobme uszycia ramienia (jak jez zlozony i zszyty material przy kolkach i czy ma jakies wypelnienie), sposobem rozwiazania bokow (bez niczego, ze sznureczkami, z wypelnieniem, z wypelnieniem i sznureczkami) oraz dlugoscia samej chusty. moim zdaniem najlatwiej reguluje sie chusty bez zadnych dodatkow, czyli kawalek materialu z kolkami na koncu. mozna nawet bez szycia zrobic, intrukcja tutaj: klubkangura.warszawa.prv.pl/NO_SEW.htm Odpowiedz Link
iv-o Re: Różnice kółkowych 22.02.08, 10:20 O jejku, to jaką wybrać. Dziękuję za odpowiedź, a na zdjęciach widać Nati?? Waham się strasznie. Obawiam się, że mąż nie zechce wiązanej. Mi bardzo podobają się ze względu na duże możliwości. Mam problem, bo nigdy chusty nie widziałam, czytam forum od 4 miesięcy, syn ma już 3 m-ce skończone. Wiosnę chcemy przywitać w chuście. Ja mam 1,70m, mąż 1,90m wzrostu, więc jak wiązana to minimum 4,7? Odpowiedz Link
agamamaani Re: Różnice kółkowych 22.02.08, 10:57 na zdjęciach z Klubu kangura widac dehli hoppediza. małżonkowie mają różnie z chustami ale większośc z nich do Maj tajów sie dała przekonac :D więc na początek wiązana - 4,7 ( chyba, żę powyżej rozmiaru 46 jesteś to dłuższa) a jak dzieć zacznie siedzieć to mai taj :D kółkowe też się czasem przydają na krótsze trasy - do i z samochodu Odpowiedz Link
zaisa Re: Różnice kółkowych 23.02.08, 04:12 Hamalu ma duże płaskie plastikowe kółka - mnie sie trudno regulowało chustę nimi. No, nie dawałam rady po prostu. Odpowiedz Link
iv-o Re: Różnice kółkowych 23.02.08, 15:47 Dziękuję za wypowiedzi, ale chyba skuszę się na wiązaną. Strasznie trudna decyzja. Odpowiedz Link