Dodaj do ulubionych

Zachciało mi się tkanej... no i mam problem

09.07.09, 10:33
Moja Babylonia dziś przyjechała! :) O 6.30 rano listonosz zadzwonił domofonem, mąż poleciał otworzyć, bo ja karmiłam. Dodam, że miał się o niczym nie dowiedzieć, gdyż mam już bebelulu (nosidełko) i elastyczną Gabi, a kasy brak. No a ja zaszalałam. A ten listonosz, cholerka, nie dość że małża obudził, to jeszcze się zaanonsował z przesyłką za 290 zł... Oj. Wtopa. No ale zrobiłam kawkę, piękne oczy i jakoś poszło :)

Ale do rzeczy. Zostałam ZMUSZONA do zakupu tkanej przez te upały... w elastyku się nie dało, dostałyśmy obie potówek. Ale jak wyjęłam to cudo z paczki, to trochę mnie jednak przerosło... Elastyk taki jakiś "mizerny" się wydaje. Już samo skrzyżowanie połów na plecach mi nie idzie - aż wstyd się przyznać. Oglądam się w lustrze i nie wygląda to tak jak na zdjęciach... No i w związku z tym mam pytanie: gdzie i do kogo mam się udać, żeby wytłumaczył jak krowie na miedzy, mnie głupiej, jak się zamotać by się/dziecia nie uszkodzić? :)
Dodam, że mieszkam w centrum Warszawy, na spacerki chodzę do Saskiego i jeszcze żadnej chustomamy oczy moje na tym terenie nie widziały (nad czym szczerze ubolewam).

Pozdrawiam cieplutko!
Obserwuj wątek
    • ciociacesia a w czewartki na freta 09.07.09, 12:14
      w stu pociechach nie bywasz? o 11 sa cykliczne spotkania w klubiku rodziców.
      byłam tam dwa razy i zostałam fachowo przeszkolona
    • morepig Re: Zachciało mi się tkanej... no i mam problem 09.07.09, 18:34
      na górze forum są przyszpileni doradcy, w tym warszawscy.
      Agamamaani miewa warsztaty na saskiej kępie, doradza w bebelulu (to apropos tego
      "nosidelka" ktore masz), ja mieszkam na saskiej kępie i bywam w różnych parkach,
      w kinie... mamalina bywa w kalimbie.
      spotkania klubu kangura są ogłaszane na stronie www.klubkangura.com.pl
      • mirabelka10 Re: Zachciało mi się tkanej... no i mam problem 13.07.09, 22:23
        morepig napisała;
        ja mieszkam na saskiej kępie i bywam w różnych parkach
        > ,
        > w kinie... mamalina bywa w kalimbie.

W którym kinie bywasz z takim maluchem?
        bo sama mam ochotę się wybrać...
        • morepig Re: Zachciało mi się tkanej... no i mam problem 14.07.09, 10:21
          hmm teraz to mi sie skonczylo przedszkole dla tarszaka ;-)
          ale bywalam na ursynowie i w zlotych na multibabykino. i raz w wola
          parku bylam ;-)
    • mamalina Re: Zachciało mi się tkanej... no i mam problem 14.07.09, 15:18
      mieszkam na Żoliborzu, ale przynajmniej kilka razy zdarzyło mi się przez Saski
      paradować z chustą… ale Ciebie nie widziałam ;-)
      zapraszam do Kalimby w któryś poniedziałek
    • zaisa Re: Zachciało mi się tkanej... no i mam problem 16.07.09, 19:50
      W Centrum w budynku na rogu Mariańskiej i Grzybowskiej jest sklep chustowy Vegi.
      Powinnaś tam znaleźć pomoc bez problemu.
    • kochasz towarzystwo!!! :D 17.07.09, 09:54
      nie umiem wiazac tkanej, za to chodze w tej okolicy z czerwonym elastykiem:),
      raczej po krasinskich, ale z mila checia zmienie park (wczoraj krazylam po
      saskim sama z ta chusta, buuu), jesli tylko jest szansa na mile
      chustotowarzystwo:))) chodze jakos 10-12, mam czerwonego (wisniowego) elastyka z
      ktorego wystaje polroczna coreczka (zazwyczaj tylko nogi:)).
      (btw wlasnie zrobilam ten sam numer z przesylka, przyszedl do nas mt...)
      • mamalina Re: towarzystwo!!! :D 17.07.09, 20:53
        jak chodzisz 10-12, to akurat w porze poniedziałkowych spotkań w Kalimbie – to
        może chodź do nas? Kalimba naprzeciwko pięknego parku Żeromskiego
        a potem my pójdziemy do Ciebie :)
        • kochasz Re: towarzystwo!!! :D 17.07.09, 22:49
          super, dzięki, z miłą checią (i z dzieckiem;)) się zjawię:)
      • malamufka Re: towarzystwo!!! :D 22.07.09, 10:45
        O, jak miło! :D
        Ja się co prawda później wynurzam, ale z chęcią wyjdę wcześniej jeśli jest
        szansa że się spotkamy :)))
        Co prawda moje młode się na wiązankę obraziło, ale ostatnio z przyjemnością buja
        się w pouch'u (o mój biedny kręgosłup!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka