alex-0_0 25.06.10, 12:27 hmmmmm .... wyborcza.pl/1,98077,8034362,Co_internet_robi_nam_z_mozgiem.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 Re: Internet a mózg 25.06.10, 12:54 Informacji jest wiecej, bardziej dostepna i szybsza... wprawdzie nie wykorzystujemy, podobno niektórzy, mozliwosci naszego mózgu, ale nie jestesmy w stanie wchlonac wszystko. Musze przyznac, ze kiedys mialem na studiach pana od fizyki, ktory nie wymagal od nas zapamietywania definicji i wzorów, ale wymagał tylko by znac podstawowe i wyprowadzac sobie majac oczywiscie jakas wiedze, takie wzory jakie potrzebujemy... Bylem u niego zwolniony z pisemnego... Cos podobnego jest teraz - nie musimy zapamietywac, bo w zasadzie wszystko mamy pod reką, wrecz przy sobie - w kazdej chwili wchodzac do internetu! Studia - jak mi tlumaczono, ucza jak zdobywac wiedze. Internet jest tylko narzedziem ułatwiajacym to. Faktem jest, ze przez to mozemy byc niejako powierzchowni... byc moze nawet pozniej w zyciu emocjonalnym takze. Odpowiedz Link
esmeralda_2 Re: Internet a mózg 25.06.10, 13:44 czyli wszystko zależy od koncentracji, co chcemy uzyskać czy dokładne zwrócenie czy ślizg i zabicie nudy.. Odpowiedz Link
exman Re: Internet a mózg 25.06.10, 14:19 Intrnet jak każda używka, potrafi być pomocny, potrafi też bawić ale i potrafi skrzywdzić. Jak wszystko w nadmiarze. Gdy włączam komputer, muszę wiedzieć po co to robię. Jeden facet w 1999 roku jak wszedł do internetu, tak jeszcze nie wyszedł, Kapcie tylko po nim zostały. Odpowiedz Link
0kto Re: Internet a mózg 25.06.10, 18:47 Ten tekst jest za długi, żeby mój mózg sobie z nim poradził Odpowiedz Link
exman Re: Internet a mózg 25.06.10, 19:41 Między Bogiem a Prawdą ja tego tekstu w ogóle nie czytałem ... będę się smażył w piekle proszę pani ? Odpowiedz Link