beatrix13 08.09.07, 22:39 jest naturalny i jest przeciw nam, dylemat wiecznie żywy po co coś kończyć i czy warto zaczynać od nowa l.interia.pl/c9i Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: strach przed zmianami 10.09.07, 07:18 Nic nie trwa wiecznie, zmiany są potrzebne. Odpowiedz Link
andreas.007 Re: strach przed zmianami 10.09.07, 11:12 to jest kwestia znaczenia słowa WARTO, bo cóz znaczy! Rozumiem, ze jak chcemy cos skonczyc, to dotychczasowa formuła nie pasuje juz nam, a wiec moze nawet nalezy zakonczyc. Ale przeciez nie znosimy próżni.... wiec powstaje cos nowego! No, wprawdzie niektórzy - ot The Beatles - koncza cos w rozkwicie, by jednak poszukac nowej formuły. Wartośc zmian jestesmy jednak w stanie docenic po zmianie... Ja jednak rzeczywiscie nie jestem przykładem rewolucjonisty, a wrecz przeciwnie... czy to strach? Dokonuje zmian prezez nie działanie, taka chinska metoda! Odpowiedz Link
beatrix13 Re: strach przed zmianami 10.09.07, 15:08 działając przez niedziałanie oddajesz władzę nad sobą innym Odpowiedz Link
andreas.007 Re: strach przed zmianami 10.09.07, 16:52 jezeli ktokolwiek mysli, ze ma władze nademna, znaczy ktokolwiek z ludzi, to jest w grubym błedzie... Jestem wolny od wszelkiej woli innych ludzi, jak mało kto! DZIAŁANIE, popdkreślam, działanie przez niedziałanie, to nie jest w zadnym razie oddanie sie we władanie innych! Tym bardziej, ze inni mysla, ze maja władze nad soba, a tak nie jest! Niedziałanie jest swiadomym płynieciem z nurtem, ale przeciez to ja wybieram nurty... Odpowiedz Link
beatrix13 Re: strach przed zmianami 10.09.07, 17:34 każdemu się wydaje,że jest kowalem własnego losu,a to los jest naszym kowalem,w dodatku kowalem z bardzo słabym wzrokiem Odpowiedz Link
andreas.007 Re: strach przed zmianami 11.09.07, 00:46 bardzo Ciebie przepraszam, ale ja nie jestem człowiekiem z zelaza, a wiec mój los nie w rekach kowala... bardziej wodnik! Odpowiedz Link
beatrix13 Re: strach przed zmianami 11.09.07, 01:41 no ja też muru głową nie przebiję ,mimo,że baran porożem dysponuje Odpowiedz Link
andreas.007 Re: strach przed zmianami 11.09.07, 01:50 no widzisz, a woda najwieksza przeszkode usunie, ale to wymaga troche czasu... Odpowiedz Link
xxtoja Re: Lęk przed zmianami 11.09.07, 07:50 Trochę poprawię, bo strach jest określony i można sobie z nim poradzić. Natomiast paraliżuje lęk przed zmianami i nawet jest parę jego pułapek. .. A propo barana , złote runo z niego było, tak więc te zwierzatko było kiedyś cenne i przynosiło szczęście. Odpowiedz Link
exman Re: strach przed zmianami 11.09.07, 11:25 "Nie lękajcie się! Otwórzcie, otwórzcie na oścież drzwi Chrystusowi! Otwórzcie drzwi Jego zbawczej władzy, otwórzcie jej granice państw, systemy ekonomiczne i polityczne, szerokie obszary kultury, cywilizacji i rozwoju. Nie lękajcie się! Chrystus wie, co kryje się we wnętrzu człowieka. Jedynie On to wie! Dziś człowiek tak często nie wie, co nosi w sobie, w głębi swej duszy, swego serca. Jak często jest niepewny sensu swego życia na tej ziemi. Ogarnia go zwątpienie, które przeradza się w rozpacz." Jan Paweł II, Watykan - Plac św. Piotra 22. 10. 1978r. co ja tu jeszcze mogę dodać Odpowiedz Link