sabba 03.02.04, 09:55 wodeczki i sledzia sie wam zachciewa towarzysze:))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzioszka Re: co wy tu tak rusofilijsko:)) 03.02.04, 10:04 aha, przypomniał się mi taki wierszyk z podstawczaka: Djed Maroz sjewodnja chmuryj u njewo tjempieratura - 8 gradusow tjepła.. Niewjesjołyje djeła! Pabjeżał skarjej w aptjeku, abratiłsja w czjeławieku: "można wypisat miksturu sztoby sbit tjempjeraturu?" Czjeławjek skazał w atwiet: "at wjesny mikstury niet"! hyhy, ciekawam, cóż to były za kropelki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sabba zapewne bardzo zyciodajne:))) 03.02.04, 10:11 ja jednak na dzien dzisiejszy wole wdychac tlen:))) weekend byl morowy niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Energetyzująco 03.02.04, 10:27 w wykonaniu dwu skandalistek z Tatu czyli ta ljubit etu: Нас не догонят... Только скажи, Дальше нас двое. Только огни Аэродрома. Мы убежим, Нас не догонят. Дальше от них, Дальше от дома. Ночь-проводник Спрячь наши тени За облака. За облаками Нас не найдут, Нас не изменят. Им не достать Звезды руками. Небо уронит Ночь на ладони. Нас не догонят, Нас не догонят. Небо уронит Ночь на ладони. Нас не догонят, Нас не догонят. Нас не догонят... Мы убежим, Все будет просто. Ночь упадет, Небо уронит. И пустота на перекрестках. И пустота нас не догонит. Не говори, им не понятно. Только без них, Только не мимо. Лучше никак, Но не обратно. Только не с ними. Только не с ними. Нас не догонят... Небо уронит Ночь на ладони. Нас не догонят, Нас не догонят. Небо уронит Ночь на ладони. Нас не догонят, Нас не догонят. Нас не догонят... takich piosenek winno się słuchać w poniedziałki, jako motorka napędowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Energetyzująco 03.02.04, 10:28 Eda, lepiej opowiedz wlasnymi slowami, kto bedzie sie przez bukwy przedzieral. Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Energetyzująco 03.02.04, 10:52 jezuu no uczyl sie czlowiek uczyl...ale na co to komu, ja sprzedawca kanapek i tak zostane:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Energetyzująco 03.02.04, 11:04 sabba napisała: > jezuu no uczyl sie czlowiek uczyl...ale na co to komu, ja sprzedawca kanapek i > tak zostane:((((( mnie czytnik predyspozycji wykazał, iż powinnam zostać top-modelką.. się nie trzeba uczyć nawet, tylko drakońskimi diety oraz na siłowni katować, kilka operacji plastycznych - i jestem misska! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sabba ja jako niemezatka 03.02.04, 11:25 moglam stac sie dzialaczka!!!! chyba wole kanapki.... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: ja jako niemezatka 03.02.04, 11:45 w swoim czasie społecznikowałam w kilku organizacjach, w tym kobiecych i współpracujących ze Wschodem - jednako czasu zbrakło.. wszelkie spotkania i wyjazdy odbywały się w tygodniu, do tego jeszczeć przed południem.. trudne do pogodzenia z etatową robotką, przyznam jednako, iż mi tego brakuje.. wiecznie w biegu, nie wiadomo, co przyniesie jutro, poznawanie ludzi z "różnych światków", możność niesienia pomocy potrzebującym - lubiłam to bardzo.. jeśli tylko się uda, spróbuję włączyć się na nowo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: ja jako niemezatka 03.02.04, 11:57 opracowywuje baze danych, bibliograficzna. W nocie o autorze trzeba krotko, najlepiej jednym slowem okreslic zawod danego. Gorzej, jesli tego okreslic sie nie da, bo np inne wyksztalcenie, inny zawod wykonywany. Ale wlasnie najgorsi, sa tzw aktywisci polityczni, lub spoleczni. To okreslenie nie mowiace nic, bo wtedy trzeba zawsze dodac co konkretnego zdzialali a wtedy krotka adnotacja przemienia sie w dlugi opis co nie jest dozwolone. Dlatego moja konotacja z aktywistami i dzialaczami wszelkiego rodzaju jest raczej negatywna. Ale przeciwko prac spolecznych jako takich, nie mam najmniejszych zastrzezen, wrecz popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: ja jako niemezatka 03.02.04, 12:13 hyhy, wymień nazwę organizacji, w której działali oraz spróbuj jednym zdaniem streścić statut.. dany osobnik był magazynierem czy prezesem? - liczy się przede wszystkim szczytność celów.. sprawy się komplikują nieco, jeśli zaszczycał swem członkostwem kilkanaście związków, stowarzyszeń i pozarządówek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: ja jako niemezatka 03.02.04, 13:43 tp sa zwykle tzw prosci ludzie, nie wykszatlceni, tzw spolecznicy, tworzacy w roznych kolach itp, w litarturze okreslani krzewiciele kultury regionalnej. Po niemiecku to okropnie brzmi, wiec trzeba grzebac i szuka zrodel a to czesem starsznie czasochlonne....no ale taka praca. Teraz przeszukuje dzialaczy krajow nadbaltyckich:)) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: ja jako niemezatka 03.02.04, 13:47 krzewienie się mi kojarzy z fizkulturą i oczywiście TKKF-ami :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabba a, sport? prosze bardzo:)))) 03.02.04, 13:51 sport i turystyka sport jezdziecki na pomorzu szczecinskim po ii wojnie swiatowej sport miedzywojnia sport motorowodny na pomorzu szczecinskim 1960-1995 sport na gornym slasku 1896-1996 sport slupski 1945-1995 sport w katowicach w latach 1919-1921 sport w szkolach rolniczych na pomorzu srodkowym w latach 1946-1996 sportowcy slaska i zaglebia w polskiej reprezentacji letnich igrzysk sportowe kontakty polsko-wschodniopruskie w latach 1933-1939 Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: a, sport? prosze bardzo:)))) 03.02.04, 14:44 sport i turystyka - zdecydowanie dział mi najbliższy, wyuczeniowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Energetyzująco 03.02.04, 10:58 Milta, specially dla Cię polska wersja językowa: Nas nie dogonią... Powiedz tylko, nadal jest nas dwoje. Tylko światła lotniska. Uciekniemy, nas nie dogonią. Jak najdalej od nich, dalej od domu. Nocy - przewodniczko, ukryj nasze cienie Za obłoki. Za obłokami Nie znajdą nas, nie zmienią nas. Nie dla nich sięgnąć ręką gwiazd. Niebo upuści noc na dłonie. Nas nie dogonią, nas nie dogonią. Niebo upuści noc na dłonie. Nas nie dogonią, nas nie dogonią. Nas nie dogonią... Uciekniemy, wszystko będzie proste. Spadnie noc, niebo upuści. I pustka na skrzyżowaniach. I pustka nas nie dogoni. Nic nie mów, nie rozumieją. Tylko bez nich, tylko nie obok. Lepiej nijak, lecz nie z powrotem. Tylko nie z nimi. Tylko nie z nimi. Nas nie dogonią... Niebo upuści noc na dłonie. Nas nie dogonią, nas nie dogonią. Niebo upuści noc na dłonie. Nas nie dogonią, nas nie dogonią. Nas nie dogonią... oraz CV obydwu dziewcząt: Elena Sergeevna Katina Miejsce zamieszkania: - Moskwa Rok i miejsce urodzenia: - 4 październik 1984, Moskwa Narodowość: - rosyjska Rodzice: - Sergei Vasilievich Katin, - Inessa Vsevolodovna Katina Wykształcenie: - Od marca 2001 - słuchaczka Państwowej Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Moskwie, Wydział Psychologii - 1992-1999 - uczennica szkoły muzycznej w Moskwie - 1991-2001 - liceum publiczne nr 457 w Moskwie Główny instrument: - fortepian Doświadczenie zawodowe: - od sierpnia 1999 - duet popowy TATU - 1997-1999 - dziecięcy zespół wokalno-instrumentalny Neposedi, Moskwa - 1994-1997 - dziecięca grupa akrobatyczna Avenue, Moskwa Uprawiane dyscypliny sportowe: - 1988-1989 - łyżwiarstwo figurowe - 1989-1989 - gimnastyka - 1992-1995 - pływanie - 1996-1997 - jeździectwo Yulia Olegovna Volkova Miejsce zamieszkania: - Moskwa Rok i miejsce urodzenia: - 20 luty 1985, Moskwa Narodowość: - rosyjska Rodzice: - Oleg Yurievish Volkov - Larisa Viktorovna Volkova Wykształcenie: - 1992-1996 - liceum publiczne nr 882 w Moskwie - 1993-2000 - gimnazjum muzyczne nr 62 w Moskwie - 1996-2000 - liceum publiczne nr 1113 w Moskwie - od 2000 - słuchaczka Szkoły Wokalnej imienia Gnesini w Moskwie Główny instrument: - fortepian Doświadczenie zawodowe: - 1996-1998 - dzięciecy zespół wokalno-instrumentalny Neposediod - 1999 - duet popowy Tatu Uprawiane dyscypliny sportowe: - 1991-1996 - tenis (zajęcia indywidualne) Dodatkowo: - łyżwiarstwo figurowe, taniec towarzyski, pływanie cóż za młódki!!! ;) PS. tłumaczenie widziałam kiedyś bardziej upoetycznione w Wysokich Obcasach, jednako szukać się mi nie chce ;) -- "nie jestem już dziewica (w sensie informacyjnym).." /Aniela/ * zapraszamy na OSDS * Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Ewnerwetyzująco ;)) 03.02.04, 12:31 takiego dołka już mi dawno nikt nie wykopał toż to dzieci niemalże w wieku moich, hehe i jeszcze do tego .....eeech hospody pomyłuj Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Ewnerwetyzująco ;)) 03.02.04, 13:16 hyhy, mimo ukończonych 18-tu lat i kilkunastu <a może kilkudziesiąciu?> miesiączków - również stwierdzam, iż to małolatki.. co do orientacji - mam wrażenie, iż obnoszą się z nią dla publiki, tworząc atmosferkę skandalu - świetnie się adnoczesno rozreklamowując ;) -- "nie jestem już dziewica (w sensie informacyjnym).." /Aniela/ * zapraszamy na OSDS * Odpowiedz Link Zgłoś
sabba ja wiem czy swietnie 03.02.04, 13:45 podobno mialy duzo niewyprzedanych koncertow....oszolomic sie mozna ale na dlugo to nie wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: ja wiem czy swietnie 03.02.04, 13:50 jedyne co mnie pociąga w ich twórczości - śpiewają pa russki ;) Odpowiedz Link Zgłoś