Dodaj do ulubionych

zimowe szkody

14.01.10, 13:35
Mam fajne skórzane długasne za kolano kozaki, dośc już wiekowe bo ponad 15.letnie ale niezniszczalne. Trwały tak sobie błogo większośc roku w szafce na buty, wyciagane ze dwa razy w sezonie aż tu przyszło na nie zapotrzebowanie większe bo w tych mrozach tegorocznych doskonale chronią łydki, kolana i sporo ponad nimi
I tu zagwozdka: przy codziennym prawie używaniu, porobiły się na stopach paskudne zacieki, od śniegu, soli etc. Wcieranie pasty i pucowanie szczotką nie pomagą, plamy wyłażą nadal.
Starutkowe rady jakieś macie w zanadrzach? Bo rozpacz jakowaś się we mnie lęgnie, ze przyjdzie wyrzucić zasłużone obuwie po tej srogiej zimie;(
Obserwuj wątek
    • lisia312 Re: zimowe szkody 16.01.10, 21:04
      Moje 'wyczyściłam' mieszanką octu z wodą, w skali 1:1, po wyschnieciu nałozyłam
      pastę, ale tą w kamieniu! i na drugi dzień wypucowałam na błysk i dziadostwa nie ma
      • scrivo Re: zimowe szkody 17.01.10, 21:47
        a to ci babcina metoda!!! spróbuję, dziekuję, dam znac jak poszło:)
        • lisia312 Re: zimowe szkody 26.01.10, 20:42
          i co? Masz jeszcze buty? ;)
          • scrivo Re: zimowe szkody 01.02.10, 19:11
            Ahoj Lisiu, dziś wyszłam ze szpitala po 2 tyg. a buty czekają na oględziny. nasmarowałam je przed pójściem wg przepisu i dam znac jak dokonam lustracji;)
            • scrivo Re: zimowe szkody 02.02.10, 16:40
              Buty w świetnym stanie, nie ma śladu zacieków. Bardzo dziękuję dobrej gosposi-Lisi za super doradztwo:)
    • hesia3 Re: zimowe szkody 09.02.10, 18:02
      Brama sie wykrzywiła i nie da się zamykać, w drzwiach pojawiło się
      peknięcie, złamane 2 gałęzie drzewa... JA CHCĘ WIOSNĘ!!! (moja dusza
      krzyczy)
      • scrivo Re: zimowe szkody 09.02.10, 18:17
    • scrivo zamarznięta farba 17.02.10, 13:29
      zajrzałam dzis do garażu w natchnieniu wiosennym, by odszukac farbę do malowania ścian co by jej użyc do oświeżenia kuchni przez WIelką Nocą i co?... zamarzła ci ona na pół kamienia. Starutki twierdzi że wyrzucić. Macie jakieś doświadczenia? wyrzucać czy trzymać az lody puszczą i zobaczyć czy się nada? Qrde, aż 5 litrów:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka