liryczna1 09.02.04, 12:47 u nas już trzeba planować urlop i tak mi się nastrój wakacyjny zrobił, a wy macie już jakeś plany na wakacje? Gdzie chcielibyście (lub zamierzacie) pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: plany urlopowe 09.02.04, 14:19 U mnie urlop jest zawsze wielką niewiadomą. Mam nienormowany czas pracy i czasami jest cieżko pogodzic fakt minimum ustawowego urlopu (14 dni) z praca zawodowa. Szybciej wezmę jeden dzień niż cały tydzień... Pomijam juz takie zagadnienie, ze pomimo bycia na urlopie telefony firmowe sa ze mna i czasaami dzwonią, co nie jest takie mile... Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: plany urlopowe 09.02.04, 15:02 Ja jeszcze nie mam planow, ale juz sie nie moge doczekac urlopu, bo w zeszle lato w ogole nie mialam przez prace. Uwielbiam morze i bardzo bym chciala gdzies nad morze pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
monisb Re: plany urlopowe 09.02.04, 21:39 Ja tez marze o urlopie, ale prawde mówiąc od kilku lat nie byłam :-( Pierwsza rzecz ze jakoś nie udawalo sie wyrwac z pracy - zawsze byly pilne tematy, urlop przekładany i konczyło się wolnym tygodniem, spedzonym w domu na odsypianiu i zalatwianiu różnych nagromadzonych spraw. A po za tym brak urlopu, to jest również cena jaką płacę za realizację marzenia o własnym mieszkanku. Ale nie narzekam - wolę zaciskać pasa, spłacać kredyt i żyć od wypłaty do wypłaty - za to we własnym mieszkanku :-) Kiedyś jeszcze pojadę, koniecznie nad morze - bo uwielbiam zarówno polskie, jak i gdzieś w cieplejszych krajach Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: plany urlopowe 09.02.04, 21:54 Tęsknię za tym, jak nie wiem co... Dla mnie mini urlopik już za tydzień (taki zawód:-). Ale mam tyyyyle do zrobienia... najwyżej pojadę do rodziców (niewąska wyprawa- 400 km autobusem:-). Albo brat przyjedzie do mnie i może pójdę do kina:-) A w lato... ufff, to jeszcze jakieś pół roku jak dla mnie. Strasznie daleko. Zazwyczaj kończy się na Bieszczadach i to -BIEGIEM... Marzy mi się maleńki wypad do Francji, bo języka zapominam:-( Tak chociaż na weekend... Ech... Najbardziej jednak marzy mi się w lato... zmiana parcy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Ja sie wlasnie zastanawiam gdzie?! 10.02.04, 10:24 Moze jakies rady? WIemy tylko tyle ze chyba do cieplych krajow tylko brak pomyslu gdzie dokladnie. Moze jakes propozycje. Wymagania:O) blekitne morze i piasek na plazy, piekne krajobrazy coby mozna bylo pojezdzic i popodziwiac, ciekaw kuchnia i zwyczaje i nie za duzo turystow:0) Najlepiej cos co sprawdza sie w maju:O) Czekam na rady podroznikow! POzdrowienia Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ja sie wlasnie zastanawiam gdzie?! 10.02.04, 10:29 kurczak1976 napisała: > Moze jakies rady? > WIemy tylko tyle ze chyba do cieplych krajow tylko brak pomyslu gdzie > dokladnie. Moze jakes propozycje. > Wymagania:O) blekitne morze i piasek na plazy, piekne krajobrazy coby mozna > bylo pojezdzic i popodziwiac, ciekaw kuchnia i zwyczaje i nie za duzo > turystow:0) w maju, to nie wiem, gdzie się można kąpać...ale Wiesz, że ja i tak polecam zawsze Grecję albo Portugalię:) Z Grecji Kretę, piękna wyspa, no, ale turyści są tam i będą zawsze. Zresztą Ty chyba już tam byłaś? O ile mnie pamięć nie myli. A Portugalia, to choć wybrzeże mają piekne, to polecałabym mimo wszystko Lizbonę. Albo dwa w jednym:)I wybrzeże i Lizbonę. > Najlepiej cos co sprawdza sie w maju:O) > > Czekam na rady podroznikow! > POzdrowienia Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Ja sie wlasnie zastanawiam gdzie?! 10.02.04, 11:22 Dzieki! Na Krecie rzeczywiscie juz bylam wiec wolalaby^m inne klimaty. Dlugo myslalam nad Portugalia ale niestety cenowo to ona konkurencyjna nie jest. W ostatnich latach tak wysrubowali ceny ze az strach. Myslalam jeszcze o Wyspach KAnaryjskich (w zaleznosci od klimatu maj/czerwiec albo Turcja albo Kalabria:o) Dla mnie najfajnieszy wyjazd to byloby tak jak Egon napisal, wynajac Campera i w droge ale obawiam sie ze moj U. moglby nie przezyc. Oni sa tu przyzwyczajeni do innych rzeczy. Chiara jak masz jakies fortki z Portugalii to wrzuc do galerii!! Dobra a teraz ide przygotowac lunch. Dzis filet z kurczaka jak zwykle :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
slicznotka1977 Re: plany urlopowe 10.02.04, 10:34 Ja bym pojechała do jakiegos egzotycznego kraju, np. na Hawaje. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: plany urlopowe 10.02.04, 11:14 A nam się marzy wypożyczenie mobile home'u i wyprawa wokół buta apenińskiego. Koniecznie chcę zobaczyć Kalabrię i podejrzeć typową południowowłoską kuchnię. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś