kurczak1976 03.03.04, 10:19 Bo ostatnio sobie wymyslilam ze chyba chcialabym tam spedzic wakacje. Tylko jeszcze nie wiem gdzie i co warto zobaczyc, gdzie jest piekne wybrzeze itp.. Moze ktos cos wie na ten temat? Pozdrowienia ~:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka80 Re: Czy ktos z was byl w Kalabrii? 03.03.04, 10:31 A gdzie wogole jest Kalabria????? Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 ja nie byłam, ale... 03.03.04, 10:43 mnie się w tym roku też marzą Włochy...hmmm, Kalabria mówisz??:) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Czy ktos z was byl w Kalabrii? 03.03.04, 10:45 Jedź i się nie zastanawiaj, ja byłam (co prawda nie na wczasach) i mam bardzo miłe wspomnienia. No chyba, że mogę Ci polecić Syclię, tam jest dopiero cudnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Czy ktos z was byl w Kalabrii? 03.03.04, 10:56 Ja bylam i to nie raz. Ale skoro planujesz juz zjechac tak bardzo w dol to bym raczej pojechala na Sycylie- tez bylam kilkakrotnie i tam jest duuzo wiecej i do obejrzenia, no i wybrzeza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Sycylia 03.03.04, 11:28 Sycylia tez moglaby byc:o) A moglabys napisac ktora czesc jest bardziej atrakcyjna? Czy po prostu warto zjechac cala:o) No i jeszcze jak cenowo prezentuje sie ta wyspa? Czy pensjonaty i hoteliki sa drogie? Prosze napisz wiecej o swoich wrazeniach!! Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Sycylia 03.03.04, 12:12 Ojej, duzo by mozna pisac. Oczywiscie najfajniej by bylo pojechac tam w rozne miejsca. Zalezy tez ile czasu tam planujecie byc. Bo jesli np na dluzej to mozecie wyskoczyc na kilka dni tez na Wyspy Eolskie z portu w Milazzo. Mozecie tez pojechac do Messyny, ktora niemalze "styka" sie z Calabria, i tamtad niedaleko do Taorminy, ktora trzeba zobaczyc! Na pewno warto jeszcze odwiedzic stolice Sycylii, Palermo. Z innych miast polecam jeszcze Siracuse, Agrigento, Catanie no i mase innych! ;) No i koniecznie Etne!!! Co do cen to slyszalam, ze teraz zrobily sie dosyc wysokie. Ale teraz nastala moda na "agroturismo" i mysle, ze w takich miejscach jest na pewno taniej (w internecie jest masa ogloszen i reklam). A z ciekawostek dodam, ze kilka lat temu bralam udzial w konferencji (jako tlumacz) nt rozwiniecia turystyki na Sycylii, bo jest/byla znikoma. I tam madrzy ludzie mowili, ze w ciagu roku na Sycylie (czyli cala wyspe- najwieksza wyspe morza srodziemnego!) przyjezdza tyle osob co do Rimini (czyli malusienkiego maisteczka) i okolic. I ze to wstyd, bo przeciez Sycylia ma duzo do zaoferowania. A co do mafii, z ktora jest kojarzona wyspa i bezpieczenstwa turystow to powiem tylko, ze jest to miejsce, gdzie mozna nie zamykac drzwi od pokoju hotelowego, bo wlasciciele bardzo dbaja o swoich klientow. No i potencjalny zlodziej nie chce zadzierac z wlascicielem (bo natychmiast zostanie odnaleziony i ukarany ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: PS Link do zdjec 04.03.04, 11:50 www.scanholiday.com.pl/v3/p/75002.php3?dp=1085220000&typ=DW&ilosc=7&dor=2&d2=0&d26=0&d714=0 A my się wybieramy w tym roku tutaj :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: PS Link do zdjec 04.03.04, 13:57 egon.olsen napisał: > www.scanholiday.com.pl/v3/p/75002.php3?dp=1085220000&typ=DW&ilosc=7&dor=2&d2=0&d26=0&d714=0 > > A my się wybieramy w tym roku tutaj :))))) ALe sie rozmarzylam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: PS Link do zdjec 06.03.04, 17:07 Egon? A jak sie tam macie zamiar dostac?? Pojedziecie samochodem?? Ciezko bedzie wszystkim wcelowac w termin, ale fajnie byloby zrobuc forumowe wakacje:) Odpowiedz Link Zgłoś