Dodaj do ulubionych

osobiście się załamałam

10.03.04, 23:33
jeśli to prawda, że co 4 Polak zagłosowałby na Leppera, to ja zaczynam na
poważnie szukać możliwości wyjazdu. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie kraju
pod rządami facia, który jeszcze do niedawna machał kłonicą i darł się w
niebogłosy...zresztą dalej kulturą osobistą nie grzeszy.
Obserwuj wątek
    • wakarpl Re: osobiście się załamałam 11.03.04, 07:40
      Coz, Lepper umie zrobic show, duzo obiecuje, jest o nim glosno, duzo ludzi
      mieszka na wsi, ale jak przyjdzieee co do czego, to chyba (mam nadzieje) nic z
      tego nie bedzie. (oby)
    • m-gosia Re: osobiście się załamałam 11.03.04, 08:20
      Rządy Samoobrony to dla mnie też przerażające, ale może obecne sondaże zmuszą
      ludzi w końcu do czynnego uczestnictwa w wyborach? Ile razy jest tak, że jak do
      głosowania to mało komu chce się iść, wszyscy to zlewaja; za to poźniej każdy
      rości sobie prawo do krytykowania rządu..Osobiście nie widzę zadnej partii,
      która byłaby w stanie w najbliższym czasie skutecznie naprawić nasze państwo,
      ale moim moralnym obowiązkiem będzie poparcie kogoś, kto powstrzyma ten potop
      ludzi i demagogii Leppera. Przepraszam za to "moralizatorstwo", ale w końcu mamy
      demokracje i nawet ktoś taki nie spadł nam z nieba:)
      Karol, biorac pod uwagę determinacje "ludzi Leppera" to who knows:)W naszym
      kraju jak wiadomo - wszystko sie zdarzyć może.
      • skay5 Re: osobiście się załamałam 11.03.04, 08:41
        hihihihihihihi..............
        a ja się z tego nabijam!!!!!!!!
        Skoro nie mam na to wpływu, to co mi pozostaje? Przeciez nie będę płakać i tak
        mam za dużo problemów!
        Ja również nie widzę nikogo kto mógłby tą resztką Polski żądzić-tymi jej
        ochłapami!
        Wszyscy tylko patrzą jak napchać swoje kieszenie....
        Ale cóż Polak nie potrafi się nauczyć...ale kraść potrafi!
        Właśnie siedzę nad przepisami i........jestem załamana!!!!!!!!
        od innych wymagać to oki a ciekawe jakby tak ich kieszenie
        opodatkować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        pozdr.
        • aariel Re: osobiście się załamałam 11.03.04, 08:56
          Mnie tez to przeraza, ale moze Samoobrona powinna wygrac wybory, zeby ludzie
          zobaczyli, ze Lepper & Co. potrafia przede wszystkim gadac i krytykowac innych.
          A jak tak sie glebiej zastanowic nad tym to alternatywa dla Samoobrony tez nie
          jest za fajna.
          • kasienka80 Re: osobiście się załamałam 11.03.04, 09:03
            Lepper to porazka kompletna, burak i czlowiek bez oglady. Ale powiedzmy sobie
            szczerze: on umie dotrzec do ludzi ze wsi i dlatego ma tak niebezpiecznie duze
            poparcie. A ludzi na wsiach u nas baaaaaaaardzo duzo
            • skay5 do kasienka80............ 11.03.04, 09:23
              moja droga czy wyczuwam w Twoim opisie jakieś zastrzeżenia do ludzi ze
              wsi???????
              Chciałabym Cie poinformować, że czasy kiedy ludzi się dzieliło na tych ze wsi i
              miasta dawno mineły.......
              Ludzie zamozni i oczytani wola uciec tam od tego zgiełku i przemocy, kt. jest
              pełno w mieście.
              A tak propos....... to przeciez ludzie z miasta....wybrali ten rząd kt. jest
              teraz! czyli komuchów........zreszta szkoda czas

moja odpowiedź na to co napisałałaś może była za dużym atakiem......ale
              naprawdę taki podział jest nieuzasadniony.........bo niestety taka samą
              ciemnotę mamy na wsi co i w mieście :)

-------------------------
              a tak jeszcze gdyby nie ta wieś........pewnie by nas nie było!
              • kurczak1976 Przerazajace:o( 11.03.04, 10:21
                Jesli cos takiego wygra wybory to znaczy ze narod polski jest juz chyba u kresu
                wytrzymalosci i desperacko lapie sie czegokolwiek co chocby brzmi dobrze:o(
                Mam jednak nadzieje ze do tego nie dojdzie!!!!
                • beauty_baby Re: Przerazajace:o( 11.03.04, 11:01
                  Tak, to okropne, ja nie umiem się z tego śmiać, dla mnie to zbyt przerażająca
                  wizja. Niestety, poziom świadomości politycznej naszego społeczeństwa jest
                  bardzo niski, ludzie albo olewają i nie idą na wybory albo idą i głosują na
                  tego co im powie to co chcą usłyszeć. To smutne ale prawdziwe.
              • kasienka80 Skay... 11.03.04, 11:27
                Nie to nie byl zaden atak na ludzi ze wsi...w zadnym wypadku.

Po prostu stwierdzilam fakt, ze u nas duzo ludzi na wsiach mieszka i to oni
                glownie popieraja Leppera... no bo czyz tak nie jest?

W Warszawie nie chca Leppera, poparcie 40% ma PO.

A na dodatek ja nie mowie o wsiach- miasteczkach, do ktorych uciekaja zamozni
                ludzie (bo oni uciekaja w na wiec ale w poblizu duzych miast), ja mowilam o
                prawdziwych rolnikach (dosc biednych na dodatek) z malenkich wiosek !! Bogaci
                rolnicy popieraja PSL...
                • skay5 Re: Skay... 11.03.04, 11:53
                  kasieńko moze i mój atak był nieuzasadniony,przepraszam. Ale poprostu
                  nienawidzę w zaden sposób oczerniania wsi, niektórzy urodzili sie w takich
                  warunkach i niestety w takim systemie i nie znają nic więcej, a dużą winę ma w
                  tym rząd!
                  pozdr.
                  • kasienka80 Re: Skay... 11.03.04, 16:24
                    Ale ja o tym wiem !!
                    Ja nie chcialam, zeby zabrzmialo to jak oczernianie !!
                    Mam znjomych, ktorzy pochodza ze wsi i co? sa to bardzo mili ludzie, czasami
                    nawet bardziej wartosciowi niz ci z duzych miast.

Ale zdania o Lepperze nie zmienie :-) i o tym kto go popiera :-)
    • aariel Wywiad z Lepperem na wp.pl 11.03.04, 12:55
      Jeszcze go nie przeczytalam, ale z naglowkiem sie bardzo zgadzam:
      "Andrzej Lepper: na nasz sukces pracują inne partie polityczne"
    • mario_m1 Re: osobiście się załamałam 11.03.04, 16:57
      Niestety chyba prawda, ja już zacząłem się zastanawiać nad wyjazdem z tego
      kraju po wygranej przez SLD. Polska nigdy do niczego nie dojdzie. Ludzie płaczą
      narzekają a później idą i głosują na debili, tak to już jest w tym kraju, i
      zawsze tak było.
    • chiara76 Re: osobiście się załamałam 11.03.04, 23:13
      to jeszcze...do tej pory śmiałam się z kurwików w oczach i moim ulubionym
      fragmentem było Anana Kofana, ale teraz? szczerze? kiedy ten koszmar zaczyna
      nabierać realnego kształtu? Polsko, dokąd zmierzasz???????????
    • k.mmilka Śmiać się czy płakać? 13.03.04, 08:02
      Chyba jednak płakać, bo to wygląda jak komedia, ale naprawdę dzieje się tu i
      teraz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka