Dodaj do ulubionych

Bezsilność

19.07.10, 23:50
motoryzacja.interia.pl/news/stalem-sie-cholerna-roslina,1508115
Obserwuj wątek
    • magdzik07 Re: Bezsilność 19.07.10, 23:51
      www.fundacja.motocykle.pl/
    • goha66 Re: Bezsilność 20.07.10, 07:35
      ... o dżizas Madzik ... ale "poszłaś po bandzie" tym artykułem ...
      otworzyłam, przeczytałam, oglądnęłam foty i strasznie żałuję, że to
      zrobiłam ... rozumiem, że to powielenie prośby o pomoc, a nie chorej
      sensacji, ale i tak z porannego dołka będę się wygrzebywała długo i
      boleśnie :/
      • qgel600 Re: Bezsilność 20.07.10, 15:47
        goha66 napisała:
        > ... o dżizas Madzik ... ale "poszłaś po bandzie" tym artykułem ...
        > otworzyłam, przeczytałam, oglądnęłam foty i strasznie żałuję, że to
        > zrobiłam ... rozumiem, że to powielenie prośby o pomoc, a nie chorej
        > sensacji, ale i tak z porannego dołka będę się wygrzebywała długo i
        > boleśnie :/

no właśnie też nie rozumiem po co ten link ? tzn. po co taka sucha wklejka - w
        sieci tego jest pełno, dlaczego akurat to ?
        • magdzik07 Re: Bezsilność 20.07.10, 16:01
          Dlaczego akurat to... bardzo ciekawe pytanie, które sama sobie zadaję. Wczoraj
          kiedy to przeczytałam (artykuł o wypadku i tym chłopaku), byłam przez dłuższą
          chwilę w szoku... Wróciły wspomnienia z własnego wypadku, widok własnych ran,
          przypomnienie tego bólu, szoku, żalu. Nie będę się rozpisywać, kto przeżył, ten
          zrozumie.
          Z jednej strony chcę Was przeprosić za wczorajsze takie pozornie bezsensowne
          epatowanie kolejnym dramatem, z drugiej strony wczoraj po prostu nie byłam w
          stanie nic Wam napisać. Myślałam. Wspominałam.
          Koresponduję z tym chłopakiem mailowo. Ma w sobie tyle ciepła mimo tragedii jaka
          Go spotkała. Więc, z jednej strony mówię - wybaczcie, a z drugiej - robię
          przelew, żeby Go wspomóc, mimo tego, że znam Go tak jak obcego w pociągu.
          Impuls, żal, smutek i nagła potrzeba żeby pomóc... bo może i mnie ktoś by
          pomógł... może...nie wiem. Wątpie.

Powodowana czymś niezwykłym, dziwnym i kompletnie niezrozumiałym, proszę,
          wpłaćcie chociaż symboliczną złotówkę. Ja już to zrobiłam.

Przepraszam.
          Magdzik
          • goha66 Re: Bezsilność 21.07.10, 20:36
            magdzik07 napisała:

> Więc, z jednej strony mówię - wybaczcie, a z drugiej - robię
            > przelew, żeby Go wspomóc

... nigdy nie przepraszaj za to, że masz serce, że potrafisz współczuć i robić coś absolutnie bezinteresownie dla innych ludzi. jeśli trzeba byłoby w takich sytuacjach przepraszać, to całe to forum powinno być jednym wielkim przepraszam :)
            ... tak jak pisałam w pierwszym poscie mam świadomość, że to prośba o pomoc, tylko przez bezpośredniość relacji i zdjęcia (a także moment, w którym się pojawiła)... bardzo hardcorowa i dołująca ... jakoś tak przez wszystkie lata istnienia MiDu, że nie wrzucaliśmy linek ze zdjęciami i filmikami wypadków, upadków i okleczeń oraz nie informowaliśmy na bieżąco o X czy Y wypadków z udziałem (nieznanych na forum) motocyklistów ze stron Polski w których mieszkamy. nie wiem jak innym, ale mnie to odpowiadało - o jeździe na motocyklach wolę bowiem myśleć przez pryzmat przygody, podróży i radości, co (mam nadzieję) nie przedstawia mnie w Twoich oczach jako przygłupiego pustaka. jeśli zachodzi potrzeba każdemu (szczególnie forumowiczowi) ruszę na ratunek na tyle na ile potrafię wiedzą, czasem, możliwościami i finansami ... i nie chcę się zastanawiać czy w razie czego ktoś wspomoże mnie, bo poprostu mam nadzieję, że "wrazieco" nigdy nie nastąpi :)
            P.S.
            ja już też ;) ... i nie przeproszę :D

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka