magdzik07 19.07.10, 23:50 motoryzacja.interia.pl/news/stalem-sie-cholerna-roslina,1508115 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goha66 Re: Bezsilność 20.07.10, 07:35 ... o dżizas Madzik ... ale "poszłaś po bandzie" tym artykułem ... otworzyłam, przeczytałam, oglądnęłam foty i strasznie żałuję, że to zrobiłam ... rozumiem, że to powielenie prośby o pomoc, a nie chorej sensacji, ale i tak z porannego dołka będę się wygrzebywała długo i boleśnie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: Bezsilność 20.07.10, 15:47 goha66 napisała: > ... o dżizas Madzik ... ale "poszłaś po bandzie" tym artykułem ... > otworzyłam, przeczytałam, oglądnęłam foty i strasznie żałuję, że to > zrobiłam ... rozumiem, że to powielenie prośby o pomoc, a nie chorej > sensacji, ale i tak z porannego dołka będę się wygrzebywała długo i > boleśnie :/ no właśnie też nie rozumiem po co ten link ? tzn. po co taka sucha wklejka - w sieci tego jest pełno, dlaczego akurat to ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik07 Re: Bezsilność 20.07.10, 16:01 Dlaczego akurat to... bardzo ciekawe pytanie, które sama sobie zadaję. Wczoraj kiedy to przeczytałam (artykuł o wypadku i tym chłopaku), byłam przez dłuższą chwilę w szoku... Wróciły wspomnienia z własnego wypadku, widok własnych ran, przypomnienie tego bólu, szoku, żalu. Nie będę się rozpisywać, kto przeżył, ten zrozumie. Z jednej strony chcę Was przeprosić za wczorajsze takie pozornie bezsensowne epatowanie kolejnym dramatem, z drugiej strony wczoraj po prostu nie byłam w stanie nic Wam napisać. Myślałam. Wspominałam. Koresponduję z tym chłopakiem mailowo. Ma w sobie tyle ciepła mimo tragedii jaka Go spotkała. Więc, z jednej strony mówię - wybaczcie, a z drugiej - robię przelew, żeby Go wspomóc, mimo tego, że znam Go tak jak obcego w pociągu. Impuls, żal, smutek i nagła potrzeba żeby pomóc... bo może i mnie ktoś by pomógł... może...nie wiem. Wątpie. Powodowana czymś niezwykłym, dziwnym i kompletnie niezrozumiałym, proszę, wpłaćcie chociaż symboliczną złotówkę. Ja już to zrobiłam. Przepraszam. Magdzik Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Bezsilność 21.07.10, 20:36 magdzik07 napisała: > Więc, z jednej strony mówię - wybaczcie, a z drugiej - robię > przelew, żeby Go wspomóc ... nigdy nie przepraszaj za to, że masz serce, że potrafisz współczuć i robić coś absolutnie bezinteresownie dla innych ludzi. jeśli trzeba byłoby w takich sytuacjach przepraszać, to całe to forum powinno być jednym wielkim przepraszam :) ... tak jak pisałam w pierwszym poscie mam świadomość, że to prośba o pomoc, tylko przez bezpośredniość relacji i zdjęcia (a także moment, w którym się pojawiła)... bardzo hardcorowa i dołująca ... jakoś tak przez wszystkie lata istnienia MiDu, że nie wrzucaliśmy linek ze zdjęciami i filmikami wypadków, upadków i okleczeń oraz nie informowaliśmy na bieżąco o X czy Y wypadków z udziałem (nieznanych na forum) motocyklistów ze stron Polski w których mieszkamy. nie wiem jak innym, ale mnie to odpowiadało - o jeździe na motocyklach wolę bowiem myśleć przez pryzmat przygody, podróży i radości, co (mam nadzieję) nie przedstawia mnie w Twoich oczach jako przygłupiego pustaka. jeśli zachodzi potrzeba każdemu (szczególnie forumowiczowi) ruszę na ratunek na tyle na ile potrafię wiedzą, czasem, możliwościami i finansami ... i nie chcę się zastanawiać czy w razie czego ktoś wspomoże mnie, bo poprostu mam nadzieję, że "wrazieco" nigdy nie nastąpi :) P.S. ja już też ;) ... i nie przeproszę :D Odpowiedz Link Zgłoś