Dodaj do ulubionych

Objawy uzależnienia

26.03.04, 00:27
Zakładam, że część z odwiedzających to forum naprawdę ma problem (tylko ja??)
Bardzo proszę o nie umieszczanie ironicznych komentarzy
Macie jakieś objawy uzależnienia?? Czy obserwujecie w swoim życiu coś, co Wam
przeszkadza, a jak domyślacie- gdyby nie to uzależnienie to by nie
występowało??
Moje objawy to:
- dosyć częste zdołowanie
- bardzo ograniczony kontakt z przyjaciółmi (realnymi)
- podczas realnej rozmowy- brak tematu do poruszenia
- brak czasu
- ogólna niechęć
- gigantyczny spadek (czy spadek może być gigantyczny??) poczucia własnej
wartości
Wszelkie racjonalne komentarze, uwagi i Wasze objawy mile widziane
Aha i jeszcze jedno- przeszkadza Wam to uzależnienie??
Bo mi tak, czasem nawet bardzo
Obserwuj wątek
    • kasia-s Re: Objawy uzależnienia 26.03.04, 01:33
      a nie jest to generalnie depresja??? (to nie jest ironia, tylko rzeczowe
      pytanie) bo inaczej sie leczy uzależnienia a inaczej depresje
    • edzioszka Re: Objawy uzależnienia 26.03.04, 09:28
      tyż mi rzeczone objawy się z depresją kojarzą - szczególnie apatia, otępienie,
      niemoc i zdołowanie przy jednoczesnej ucieczce jak najdalej od ludzi.. jest
      forum tematyczne nawet

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=99
      polecam zajrzeć.. najlepiej skonsultować realnie z psychologiem i jeśli będzie
      trza poddać się terapii.. bo amatorskie porady forumowiczów miast pomóc, mogą
      zaszkodzić, mimo jak najlepszych intencji..
      • pinxit -> albercik 26.03.04, 09:47
        alberciku,
        nie słuchaj edzioszki,
        żadnych psychologów!
        jedyny sposób to
        ZAKOCHAJ SIĘ
        :)
        • edzioszka Re: -> albercik 26.03.04, 10:06
          ej no! proszę nie podważać mego autorytetu! a zakochanie jeśli już - z
          wzajemnością ;)
    • albercik13 Re: Objawy uzależnienia 26.03.04, 11:00
      Witajcie,
      Jak ja nie lubię pisać dwa razy o tym samym- napisałem i się skasowało.
      Depresja?! Nie sądzę- a nie za młody jestem?? (w maju skończę 18 lat)
      Poza tym depresja trzyma, a po uzależnieniu pozostaje głód. Do rzeczy: jak
      wyjadę sobie gdzieś poza Poznań – na wakacje i nie mam tam dostępu do komputera
      połowa objawów zanika :-) Gdy wrócę, wszystko zaczyna się od nowa. Co mnie
      zastanawia to brak objawów abstynencji – objawy uzależnienia – w mniejszym
      stopniu, ale niektóre się utrzymują, ale głodu jako takiego nie obserwuję.
      I naprawdę nikt nie ma czegoś podobnego??
      Nikt nie jest uzależniony??
      Zakochać się??
      To byłaby jakaś koncepcja, ale żeby kogoś poznać, najpierw trzeba wyjść do
      ludzi – wydaje mi się, że tak byłoby zdecydowanie łatwiej ;-)
      Czyli, co??
      ODWYK
      Ktoś jeszcze?? Podobno w kilka osób łatwiej...
      Odwyk, ale jak ma to wyglądać?? – próbowaliście już kiedyś??
      Ja tak, ale – na kompie słucham muzyki – od muzyki też jestem uzależniony i
      ciągle jej słucham, NET używam do nauki więc jestem skazany...
      A może wyłączę monitor i będę włączał tylko, gdy będę musiał coś znaleźć??
      Co Wy na to??
      Macie jakieś pomysły??

Pozdrawiam i bardzo Wam dziękuję
      -albercik13
      • miltonia Re: Objawy uzależnienia 26.03.04, 22:30
        W moim przypadku najbardziej dotkliwy jest brak czasu, ktory zabiera mi net.
        Reszta objawow albo wystepuje w malym stopniu albo w ogole.
        • miltonia Re: Objawy uzależnienia 26.03.04, 22:32
          Aha, troche siadly kontakty towarzyskie, to prawda. Ciagle wydaje mi sie, ze
          nie mam czasu na jakies spotkania czy iprezki, a tak naprawde trace go w necie.
          • hepik1 Re: Objawy uzależnienia 27.03.04, 15:03
            miltonia napisała:

a tak naprawde trace go w necie.

I to jeszcze na co...?Normalnie pewne problemy i nieporozumienia
            netowo-forumowe nikogo nie obchodzą,tzn nikogo zdrowego czyli nie
            uzależnionego.Pisze na portalu Gw kilka conajmniej tysięcy osób,tyle,że robią
            to mniej lub bardziej sporadycznie.Netoholicy natomiast z banalnego problemu
            potrafią III wojne wywołać,hasłami ograniczenia praw i swobód obywtelskich
            szafować,wprowadzeniem cenzury,prześladowań straszyć itd itp.I faktycznie tym
            żyją ,wyzywają,gryzą ,jak by przeciwnik polemiczny był pod ręka -zabili by.To
            nie jest śmieszne tak naprawdę.To jest problem ,jak w każdym uzależnieniu
            oczywiście lekceważony-system iluzji i zaprzeczeń tutaj działa również.
            • miltonia Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 10:09
              hepik1 napisał:

> miltonia napisała:
              >
              > a tak naprawde trace go w necie.
              >
              > I to jeszcze na co...?Normalnie pewne problemy i nieporozumienia
              > netowo-forumowe nikogo nie obchodzą,tzn nikogo zdrowego czyli nie
              > uzależnionego.Pisze na portalu Gw kilka conajmniej tysięcy osób,tyle,że robią
              > to mniej lub bardziej sporadycznie.Netoholicy natomiast z banalnego problemu
              > potrafią III wojne wywołać,hasłami ograniczenia praw i swobód obywtelskich
              > szafować,wprowadzeniem cenzury,prześladowań straszyć itd itp.I faktycznie
              tym
              > żyją ,wyzywają,gryzą ,jak by przeciwnik polemiczny był pod ręka -zabili by.To
              > nie jest śmieszne tak naprawdę.To jest problem ,jak w każdym uzależnieniu
              > oczywiście lekceważony-system iluzji i zaprzeczeń tutaj działa również.

yyhyhy, widze ze swoja misje walki z Bronkiem nawet tutaj przyszedles. Problemu
              by nie bylo, gdybys Hepiku Ty i kilka jeszcze osob go nie wygenerowali. Az tak
              utozsamiles sie z forum, ze postanowiles zaprowadzic na nim swoje porzadki?
              Teraz walisz z grubej rury, tylko zastanow sie, czy nie przypadkiem w siebie?
              • jacubek Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 10:24
                i skąd my to znamy?
                :)))
                • miltonia Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 10:28
                  Wlasnie.
                  Jacubek, jakies piwo referendalne trza by z wiosna chlapnac.
                  • jacubek Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 10:35
                    mianuje cie jednoglosnie referendarzem w tem temacie
                    i juz jade pod rure potrenowac
                    :)
                  • miltonia Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 10:51
                    Siem pomysli, uzgodnienia proponuje juz mejlowo.
                    • miltonia Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 11:08
                      Poslalam golebia na Jacubka.
                      • edzioszka Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 12:06
                        hyhy, dumam, iż Hepik ma nadmiernie rozwinięte poczucie forumowej misji, a to
                        jeden z podstawowych symptomów netoholizmu.. ja i nick jedno jesteśmy ;)
                        • miltonia Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 12:12
                          I zeby bylo smieszniej swoja przypadlosc u innych diagnozuje.
                          • mundurowa Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 12:14
                            znaczy źdźbło w cudzym oku diagnozuje, miast belki we własnem ;)
                            • albercik13 Re: Objawy uzależnienia 28.03.04, 17:14
                              Nie wydaje Wam się, że trochę odeszliście od tematu??
                          • hepik1 Re: Objawy uzależnienia 29.03.04, 06:18
                            miltonia napisała:

> I zeby bylo smieszniej swoja przypadlosc u innych diagnozuje.
                            gini 28.03.2004 16:57 odpowiedz na list odpowiedz cytując

pejsaty napisał:

> walka o bronka sie dopiero zaczela. i sie nie skonczy dopoki nie otrzymam
                            > wyczerpujacej odpowiedzi adminow na pytanie dlaczego go pozbawilil praw
                            > moderatora. a jak nie sa w stanie takiej odpowiedzi udzielic to niech
                            > przynajmniej powiedza cos w rodzaju: "pozbawilismy go tej funkcji prawem
                            > kacyka - my tu mamy wladze i robimy co chcemy i nie musimy sie przejmowac tym
                            > czy sie to komus podoba czy nie". uczciwe postawienie sprawy mi wystarczy.

Ja juz Ci odpowiem bez adminow, Bronek spamowal , i tyle, jutro kazdy
                            nawiedzony grafoman zrobi to samo co on, i bedzie sie podpieral przykladem
                            Bronka admina, ktoremu wolno.
                            Kapujesz?Bronek pisze fraszki nastepny bedzie pisal opowiadania.I nie bedzie
                            sily by mu to wykasowac.W ten sposob rozni poeci i pisarze beda blokowac fora
                            swoja tworczoscia.Jeden watek z fraszkami tak ale nie 100 tego samego autora.
                            Moderator powinien wiedziec, ze forum sluzy do dyskusji, jak tego nie wie to
                            nie powinien byc moderatorem i czesc.

Jak dobrze,że netoholicy nie myślą wszyscy tak samo.
                            I nie ja pierwszy na tym forum użyłem imienia Bronek nadaremno-jak by co.
    • albercik13 Re: Objawy uzależnienia 27.03.04, 17:22
      Powiedzcie, a wiecie może skąd u Was się to wzięło?? Wiecie jak doszło do
      uzależnienia?? Jak będzie Wam łatwiej z tego wyjść- a chcecie, napiszcie
      dlaczego tak się stało- może warto to z siebie wyrzucić.
      Ja wiem, gdzie leży źródło mojego uzależnienia- pisać powód?? Ee... w sumie to
      nie jest forum psychologia ;-)
      • albercik13 Uzupełnienie 27.03.04, 17:37
        Nie wiem, czy zostałem dobrze zinterpretowany więc raz jeszcze- to się u Was
        wzięło z fascynacji, czy z jakiegoś konkretnego powodu "uciekliście" do
        Internetu??
        • edzioszka Re: Uzupełnienie 27.03.04, 18:23
          hmmm.. zaczynałam od czata, teraz już nań właściwie nie wchodzę.. po kilku
          miesiącach się mi znudził - po rozmowie z którymś z kolei żonatym facetem
          oferującym mi "przyjaźń".. zafascynowało mnie to, że można gawędzić z ludźmi z
          najodleglejszego zakątka globu <bo nie tylko w polacco dysputowałam>.. nie
          powodowała mną nieśmiałość, bo miałam mnostwo znajomych i łatwo nawiązuję
          kontakty z ludźmi - ciekawość, lenistwo poniekąd, bo nie trza się z domku
          ruszać, dzięki gg zaoszczędziłam na telefonach.. tylko cholercia nie zdawałam
          sobie z początku sprawy, iż net tak wciąga.. i wreście trafiłam przypadkowo na
          forum GW, za chwilutkę zajęłam się indywidualną prywatą.. po wrzuceniu danej
          osoby w wyszukiwarkę sporo już o niej wiedziałam, nie była to czatowa
          anonimowość i nieuchwytność.. spodobało się mi rozwiązanie, iż w każdej chwili
          mogę nawiązać prywatny kontakt - znając adresy mailowe współpiszących..
          poznałam niektóre osoby realnie i tak sobie postuję do dziś, a że nie należę do
          tych, co potrafią zachować umiar.. ;)
    • jacubek A jaki mamy wybór? 28.03.04, 19:59
      Abstynent - osoba niepociągająca.
      • edzioszka Re: A jaki mamy wybór? 28.03.04, 20:16
        hyhy, spróbuję oliwy do ognia

www.vodka.ru/
        znaczy wyobraźcie sobie, że każdy post to mały łyczek ;)

--
        blugrassuję i chałturzę w netlinkowej uwerturze..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka