Dodaj do ulubionych

A teraz coś z "grubej rury"!

05.09.10, 12:20
"Teoria Wielkiego Wybuchu" jest durna!
Jeśli w wyniku wielkiego wybuchu powstały cząstki materii (z czym mogę się
zgodzić) to w jaki sposób one powiązały się w skupiska jeśli każda cząstka
leciała w inną stronę? Od centrum na zewnątrz, a im dłużej leciała, tym
bardziej oddalała się od innych! Można zobaczyć na przykładzie wybuchu
granatu, wystarczy odbezpieczyć i rzucić w górę to się okaże, że każdy odłamek
poleci w inną stronę!
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 sie nie znam, bo co ja, astronauta jestem? 05.09.10, 12:57
      ale gdyby założyć, że po pierdyknięciu te cząsteczki miały niejednakowa masę, to
      ponieważ prędkość jest zależna od ciężaru ( im ciężej tym....- to zalezy czy w
      góre czy w dół), to nie rozbiegły by sie jak kaczki jeno mogły sie zderzyć.A
      potem jak domino , pyk tu , pyk tam.Potem by się złączyły.

Wiem...nie dostane za to Nobla ,nie mówiąc o pochwale.
      • tropem_misia1 Jeszcze jedno, jak pierdyknie 05.09.10, 13:06
        to temperatura duża i parcie ciśnieniowe . O!
        • milky_way_1 Re: Jeszcze jedno, jak pierdyknie 05.09.10, 14:44
          Po wielkim wybuchu powstał ogromny dysk składający się z gazu i cząsteczek mikroskopijnych. Pod
          wpływem grawitacji ten cały obłok zaczął się zapadać i zagęszczać. Czym dysk był mniejszy to ciśnienie i
          temperatura wyższa. W środku utworzył się zalążek słońca. Maleńkie cząsteczki zaczęły zderzać się ze
          sobą tworząc małe kule materii. Z czasem stawały się coraz większe, to trwało kilkadziesiąt milionów lat i z
          tego powstały zalążki planet. Z czasem materia płynna wypływała na wierzch, a ciężkie cząsteczki
          pozostawały w wewnątrz blisko jądra planet. W tym czasie protoplanety- planety przez wulkany traciły
          swoje ciepło i temperatura obniżała się. Między nimi poruszała się duża ilość resztek pyłu kosmicznego i
          bąbardowała te protoplanety. Do dziś zostały na nich ślady, kratery uderzeniowe. Dzięki wiatrowi
          słonecznemu i grawitacji z naszego Układu Słonecznego został usunięty pył międzyplanetarny. Zakonczyło
          się to 3, 5 miliarda lat temu. W tej chwili nasz Układ Słoneczny składa się z 9 planet, słońca, planetoid i
          wielu naturalnych salelitów. Jednak geneza układów planetarnych jest do tej pory zagadką i jest kilka teori,
          to jest jedna z nich.
          • tadeusz_ski.51 Tak jest, 05.09.10, 18:19
            powstał obłok gazu... czyli atomy (cząsteczki) materii i one tak sobie fruwały w
            kółeczko... do taktu walczyka. Co za pierdoły? Jak wybuch to... wybuch!? Atomy
            dostały kopa i rozpierzchły się w przestrzeni każdy w swoją stronę!
            Jeeeeeeeeeeee.... no wiecie? Że też Milka ma ochotę przytaczać takie bzdury?
            • milky_way_1 Przekora... 05.09.10, 23:24
              przekora, choć jest przecież późna pora, to napiszę, burząc nieco błogą ciszę...:)
              Tego nie wymyśliłam sama, taka genialna nie jezdem, ino to ciut fizyki.
              Podrzuciłeś temat, zrozumiałym językiem napisałam jak kiedyś się naumiałam
              i ot tyle i aż tyle nie odchodząc wcale milę. Co znowu Ci się Tadziu nie podoba ?
    • 1_konkretna Re: A teraz coś z "grubej rury"! 05.09.10, 18:07

a co tam tamte pierdyknięcie, może tak było , może nie było ,
      boję się ,że teraz jak coś pierdyknie to już po mnie ,...i po Was też.....
    • tadeusz_ski.51 A energia do stworzenia tego 05.09.10, 18:24
      "wielkiego bum" tak wzięła i sama się skumulowała, no bo zachciało jej się
      zamienić w materię... Nieeee, zaraz, energia ma tendencje do przyciągania się! O
      właśnie! Bo jak ja na ten przykład, cierpię na nadmiar energii to zaraz
      przyciągam... No i ta moja energia zamienia się w ciepło... pod wpływem tarcia,
      znaczy się...
      • kajetan-3 Re: A energia do stworzenia tego 06.09.10, 08:33

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Jak iskry nie lecą, to tarcie słabe. To jak z tym tarciem Tadeuszu ? ;-)
        • 1_konkretna Re: A energia do stworzenia tego 06.09.10, 14:22
          nie ma parcia, nie ma tarcia...no cóż różnie bywa
    • tropem_misia1 Re: A teraz coś z "grubej rury"! 06.09.10, 09:26
      hym,hym,hym.........
    • tadeusz_ski.51 A teoria chaosu 06.09.10, 14:38
      to kolejna brednia! Jaki chaos? Skąd chaos? Pierońskie duraki nie mogą pojąć, że na początku było NIC!!! Kurwa, zwyczajnie NIC! Czy to tak trudno zrozumieć? Czy te jajogłowe palanty nie mogą dopuścić do swoich mikrorozumków takiej prostej wiedzy, jak ta, że przestrzeń jest nieskończona i nie ma żadnego "zakrzywienia" czasoprzestrzeni? Nie ma i finał! Wszystkie te rozumowania oparte na powyższych założeniach są tyle warte, ile geocentryczna teoria budowy wszechświata... Bzdury i bałamuctwa. Religiom się nie dziwię, że próbują w sposób przystępny dla większości ludzi przedstawić to, czego najtęższe umysły nie są w stanie pojąć, stąd mamy takie pojęcia jak Bóg Ojciec, Duch Święty, dusza nieśmiertelna, piekło, niebo, itd. Najważniejszym osiągnięciem religii są normy moralne - fundament cywilizacji, źródło praw ludzkich. W jaki sposób powstałyby te prawa, gdyby mądrzy ludzie zwani prorokami, nie przekazali swoim współczesnym "praw boskich objawionych"?
      Otwarty umysł tym różni się od umysłu wybitnego naukowca, że nie jest obciążony "pomysłami" innych "wielce mądrych", wyroczni w danej dziedzinie. Zbyt wiele tych "wyroczni" okazało się hochsztaplerami i zbyt wiele "jedynie słusznych" teorii zwykłymi bajdurkami, żebym teraz ja, tadeusz_ski wierzył w obecnie obowiązujące mądrości. Nikt mi nie da gwarancji, że za czas jakiś to co dziś jest słuszne nie stanie się kolejnym bałamuctwem! Autorytety wszelakie mam w głębokim niepoważaniu, co wiem (lub mi się zdaje że wiem) to jest wynikiem moich przemyśleń i nie udaję, że wiem więcej niż wiem. Nie jest moim celem przekonywanie kogokolwiek do mojego spojrzenia na te wszelkie teorie ale dobrze by było, aby ludzie z większą rezerwą podchodzili do tego co im pchają do głów! Większość to bzdury, brednie, bajdurki i zwykłe ściemy, którymi różni tacy cwaniacy, dla własnych celów, zaśmiecają nam umysły! Dała "bozia" rozumek, to trzeba z niego korzystać!
      • milky_way_1 Re: A teoria chaosu 06.09.10, 18:30
        Pink Floyd - Coming Back to Life - Division Bell https://www.sztoudi.ovh.org/images/dobranoc/17.gif
    • tadeusz_ski.51 Ale tak naprawdę, 07.09.10, 10:47
      to olewam wszelkie teorie! Hahahaha... co mnie to obchodzi? Do czego mi to potrzebne? Hahahaha żyje się i basta a gdy się to życie zakończy, to będzie mi wszystko jedno w jaki sposób to powstało.
      Fakt, że ludzkość jest beznadziejnie głupia jest niepodważalny. Widać to na każdym kroku. Chociażby komunikacja. Po kiego milion pięćstet języków? Po co różne systemy miar, uregulowania prawne co kraj to inne? Dlaczego nie ma jednego ciała zarządzającego całością planety? Po co wojska, broń, armie, granice? Przecież to idiotyczne, mieszkamy na jednej ziemi.... eeeee, szkoda słów, duractwo i tak tego nie zmieni!
      • kogucik.2792 Re: Ale tak naprawdę, 07.09.10, 11:09
        Sama prawda Tadeuszu
        Choć żyjemy tak jak w buszu
        Na co broń, języków mnóstwo
        Po co broń i to dowództwo.
        Ziemię wszyscy jedną mamy
        Wszyscy jednako kochamy.

https://i244.photobucket.com/albums/gg38/huntoo/msgraphics/l/ln446723.gif
      • milky_way_1 Re: Ale tak naprawdę, 08.09.10, 10:19
        czego wymagać od innych. Były granice, inna kultura, inny język, inne przywództwo. Kto się tego zrzeknie, czyżby z dobroci dla innych. Przecież najlepiej mieć władzę i to widać na każdym kroku. Kto ma choć odrobinkę władzy, a jest bardziej, hmmm... boski, władczy, to ją wykorzystuje często bezwzględnie. Z drugiej strony, chaos mi się nie marzy i kto mocniejszy... to na przedzie. Marzycielem jesteś Tadziu, nie wiem nawet czy nie większym niż ja. :) Część tych naj, naj, naj, trzeba trzymać za buźkę, boby się rozzuchwalili i to jak. Kiedyś pewnie zmieni się sposób komunikacji, będziemy bardziej jako jedna ludzka wioska, ale to jeszcze musi dużo upłynąć czasu, o ile wcześniej nie wysadzimy się w powietrze, bo jak widać... Człowiek może wszystko, jak ma odpowiednie towarzystwo.
        • tadeusz_ski.51 Re: Ale tak naprawdę, 09.09.10, 09:05
          milky_way_1 napisała:
          > ... Marzycielem jesteś Tadziu...
          ----------
          ... bo krytykuję zbiorową głupotę ludzkości? Dobra, mogę być
          • milky_way_1 Re: Ale tak naprawdę, 09.09.10, 10:29
            Oj, Tadziu. Bo chciałbyś by to wszystko można było trzymać w ryzach, całą głupotę świata. Tak naprawdę sprzydałoby się to, ale to jest niewykonalne. To nazwałam marzeniem. Wiesz, marzyć jest przyjemnie, bo to daje werwę i moc działania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka