Dodaj do ulubionych

Niesamowite widoki!

• jatotylko Re: Niesamowite widoki! 15.04.05, 01:27
      wczoraj, bo to już wczoraj, wracając ze sklepu, koło mojego bloku, stojącego na
      trawie, zauważyłam, (w opini mamy mej) szpaka :) cudny widok, stanęłam i
      patrzyłam, a on się nie bał, aż w końcu odfrunał ...
      ale i tak widziałam jeszcze cudniejsze widoki, na zawsze zachowam je głęboko, a
      może dam przeczytać przy następnej okazji
      • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 16.04.05, 20:22
        Tak świat jest piękny.
        John
    • kubatka Re: Niesamowite widoki! 17.04.05, 10:52
      Wczoraj jak deszcz padał to słoneczko zaświeciło to na niebie zrobiła sie
      piękna tęcza - siedziałam przy oknie i patrzyłam na nią dotąd aż w końcu
      zbladła całkowicie i niemożliwe było juz rozróżnienie kolorów, które chwilę
      wcześniej były prześliczne - takie inetensywne...po prostu coś pięknego :)
      • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 17.04.05, 17:42
        "Wszystko co piękne musi się skończyć" Ale czy to jest prawda?

John
        • kubatka Re: Niesamowite widoki! 17.04.05, 22:10
          Nic nie jest wieczne. Wszystko ma swój kres i prędzej czy później się kończy...
          • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 17.04.05, 22:33
            A to z filozofi jest.
            Ale jeśli by patrzeć z innej perspektywy to gwiazdy są piękne, a kiedy umierają
            dają życie nowym. Czy to nie jest wieczne i piękne zarazem ?

John
            • kubatka Re: Niesamowite widoki! 18.04.05, 00:14
              Piękne może i jest, ale nie wieczne bo jedno się kończy a drugie zaczyna.
              • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 18.04.05, 00:22
                No tak, ale wszystko powinno być rozpatrywane z punktu widzenia jednego
                człowieka, bo np. dla mnie może byc piękny ocean, i dal mnie on nigdy nie
                przeminie.
                Życie jest piękne.
                jonn
                • kubatka Re: Niesamowite widoki! 18.04.05, 00:26
                  Bo ocean jest piekny...ale kiedyś przyjdzie taki moment że wszystko się
                  skończy, nawet ocean. To nie będzie za naszego życia, a nigdy nie wiadomo co
                  przyniesie przyszłość.
                  Zależy dla kogo życie jest piękne, bo nie dla wszystkich jest...
                  • armitage3 Re: Niesamowite widoki! 18.04.05, 00:36
                    Absolutna racja. Z filozofi jestm cienki, ale mamy jakies 238 mln. lat zanim
                    nam ocean wyparuje, no chyba, że kometa albo jakieś inne świństwo.

Bardzo miło się rozmawia po tak długiej przerwie. Ale nie bedę się jeszcze
                    przyzwyczajał.
                    John
                  • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 18.04.05, 00:36
                    q po co utrudniać i uprzykrzać sobie życie takimi dalekosiężnymi myślami ??
                    to nie jest optymistyczne, a żyjemy w takich czasach, że najlepszym lekartwem
                    jest starać się nie tracić optymizmu i wiary
                    uwierz mi, wystarczy że zaczniesz patrzeć i cieszyć się z najmniejszych rzeczy
                    a reszta stanie w kolorowych barwach,
                    może nie wszystko od razu, ale stopniowo, może nie zawsze, ale mimo wszystko,
                    przypomnij sobie tę tęczę
                    • kubatka Re: Niesamowite widoki! 18.04.05, 00:44
                      Gosia masz racje, ale ja po prostu ostatnio mam taki nastrój, że nie potrafię
                      być optymistką, zwłaszcza po wydarzeniach ostatnich dni.
                      Tęczę sobie przypomniałam...:)
        • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 17.04.05, 23:39
          wybacz, nie mogłam się oprzeć,
          piszesz
    • linea21 Księżyc 25.04.05, 08:34
      Kto dziś w nocy widział księżyc?? Przepięknie świecił. Przy takim księżycy
      najfajniejsze są spacery, albo leżeć na trawie i gapić sie w niebo. Super! Kto
      nie widział nie wie co stracił ;P
    • jatotylko Re: Niesamowite widoki! 25.04.05, 15:23
      Widziałam wiewiórkę :)
      Rudą, piękną, po prostu cudną, a w chwili kiedy ma się nienajlepszy nastrój,
      widok wiewiórki potrafi podnieść na duchu i wywołać uśmiech :)
      Przelaciała mi prawie pod nogami, żeby było śmieszniej :) w Jaśle :) niedaleko
      klasztoru ojców Franciszkanów :)
      Cudnie
      • kubatka Re: Niesamowite widoki! 25.04.05, 22:45
        Wiem jakie to uczucie zobaczyć malutką wiewiórkę :) ZAwsze lubiłam je oglądać,
        zwłaszcza jak sobie po parku e Jedliczu hasały :)
    • kubatka Re: Niesamowite widoki! 06.05.05, 22:33
      Niesamowity, właściwie bardzo śmieszny widok, to kot pers ostrzyżony prawie na
      łyso, mający tylko kudłaty ogon i kłaki na mordce :) Od jakiegoś czasu takowy
      kot w sąsiedztwie jest - nie wiem komu wpadł pod kosiarkę, ale naprawdę wygląda
      niesamowicie :)
    • kubatka cudowne niebo :) 11.07.05, 21:07
      śliczne jest dziś niebo po zachodzie słońca - kolorystyka cudowna,
      optymistycznie nastrajająca w niezbyt optymistycznym okresie...
      • wojciasf Re: cudowne niebo :) 12.07.05, 22:15
        to był piekny widok :) mam to szczescie ze okna balkonowe wychodzą na zachód.
        Mozna sobie usiasc i obserwowac takie pokazy. Słonce powoli chowa sie za
        chmurami i schodzi za góry. Z prawej strony jest góra Liwocz z krzyzem i pieknie
        sie to wszystko komponuje. Jest co podziwiac :) dobrze ze utrwaliłem to na foto:)
        • linea21 Re: cudowne niebo :) 15.08.05, 19:58
          Dobrze że masz foto aparat :) inaczej byś nie pstryknął zdjecia. Ja nie tak
          dawno widziałam całą panorame naszych okolic. U babci jest taka górka gdzie
          widać i liwocz i nawet tatry przy dobrej przejrzystości powietrza. Piękny
          widok. Pola pełne zbóż a na choryzoncie widać było zbliżającą się burze. Smugi
          deszczu spyłwające z chmury. Błyskawice od czasu do czasu. Czuć było
          nadchodzący deszcz. SUPERRRR!!!
    • ice_princess Re: Niesamowite widoki! 27.08.05, 22:56
      Moje dwa psiaki bawiące się w ogródku :). Po prostu cudowny widok, który
      rozbraja mnie za kazdym razem jak widzę moje amstafy szalejące na trawie :).
      • kubatka Re: Niesamowite widoki! 01.09.05, 22:19
        heh...zazdroszczę ci princess... Sama chciałabym miec psa, amstafa własnie, ale
        to niemożliwe - rodzice się na psa nie zgodzą :(. Na szczęście nadrabiam to 3
        kotami :), a piesek może kiedyś będzie...
        • ice_princess Re: Niesamowite widoki! 02.09.05, 14:39
          Niezłe rozrabiaki z tych moich piesków :). Oprócz Rexa i Maxi mam jeszcze 3 koty
          - uwielbiam zwierzątka i dlatego mam ich tyle, chciałabym jeszcze mieć jednego
          psa, tym razem czarnego labradora, ale rodzice protestują ostro więc na razie
          jest tylko to co jest :) a labrador może kiedyś też będzie ;)
          • kubatka Re: Niesamowite widoki! 05.09.05, 21:39
            Małe zoo w domu widzę masz :).
            • ice_princess Re: Niesamowite widoki! 07.09.05, 11:06
              ano mam :) i ono na pewno kiedyś się powiększy ;). Lubię zwierzątka, one mnie
              uspokajają i też dzięki nim jestem jaka jestem - lubię sie nimi opiekować i
              sprawia mi to niesamowitą satysfakcję :)
    • linea21 Jesień :) 25.10.05, 19:38
      Jak piękne kolory mają teraz drzewa? Tego nie da się opisać, to należy zobaczyć
      i przeżyć samemu. A najlepiej oglądać te różne odcienie jesieni z tą jedyną i
      bliską osobą. Zachęcam wszystkich do spacerów po lesie lub po parku. Może się
      powtórze ale lubie spacerować w liściach.
      A tak z innej beczki, to niesamowite wschody i zachody słońca można ostatnio
      zaobserwować.
      • mitzy Re: Jesień :) 25.10.05, 21:16
        ...no jak najbardziej podzielam twoje zdanie sama uwielbiam las jesienią...i te
        kolory...ech oby piękna jesień utrzymała się jak najdłużej...
        co do wschodów słońca to nie wiele mogę powiedzieć bo jeśli nie muszę nie wstaję
        wcześnie ale zachody jak najbardziej uwielbiam podziwiać...i nie tylko jesienią
      • ice_princess Re: Jesień :) 26.10.05, 11:49

• ice_princess Re: Jesień :) 26.10.05, 11:51
          Za pustego posta przepraszam :) - tak jakoś wyszło.

Chciałam napisać że uwielbiam las jesienią :). Szkoda tylko że liści już coraz
          mniej i niedługo będą straszyły gołe gałęzie :(, no ale taka pora roku więc nie
          ma się co dziwić :)
          • danway1 Re: Jesień :) 27.10.05, 15:31
            Ja tam jednak wolę lato :)
            A za pustego posta nie ma Co przepraszać. Ponadto podpis Ci się popsuł.
    • mitzy Re: Niesamowite widoki! 05.12.05, 20:05
      i znów zachód słońca...błękitno - złoty
      Tak koło godziny 15.20
      i jakos tak się nawet skomponował z widokiem krośnieńskiego dworca
      Taki piękny a zarazem smutny...
      • wojciasf Re: Niesamowite widoki! 05.12.05, 21:34
        dworce zawsze kojarza mi sie z rostaniami a ten w krosnie zawsze jakos smutny
        jest.
    • danway2005 Kraków o dwunastej w nocy w Sylwestra 01.01.06, 01:55
      Byłem poprostu zachwycony był ogromem świateł ze wszystkich stron, nie wiem jak
      jest inaczej, ale ty było cudownie a w środku było niemal tak jasno jak w dzień ;)
      • ice_princess Re: Kraków o dwunastej w nocy w Sylwestra 02.01.06, 14:32
        a mnie się sylwestry w krakowie wyjątkowo nie podobają :D
        Londyn w sylwestra to jest coś :)

pozdrawiam z Londynu-chyba zabawię tu dłużej:)
        • danway1 Re: Kraków o dwunastej w nocy w Sylwestra 02.01.06, 15:08
          Bo pewnie za często na nich jesteś ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka