Dodaj do ulubionych

Motocykl na początek

28.01.11, 09:34
Za Onetem:

moto.onet.pl/1635818,1,motocykle-dla-poczatkujacych,artykul.html?node=13

Który byście wybrali ?
Obserwuj wątek
    • avocado67 Re: Motocykl na początek 28.01.11, 12:27
      O matko, ja rozumiem, że od czegoś trzeba zacząć, ale od Rometa?
      • goha66 Re: Motocykl na początek 28.01.11, 17:14
        za onetem (i Yaceyem) : :D

Stopniał śnieg, zrobiło się cieplej ...

... dobrze się zaczyna ;)

avocado67 napisała:

ja rozumiem, że od czegoś trzeba zacząć, ale od Rometa?[/i]

... a dlaczego nie? zobacz jaka piękna 250tka dla lubującej się w choperach nowicjuszki :)
        www.motors.romet.pl/pl/oferta/motocykle/2010/art769.html
        • termit16 Re: Motocykl na początek 28.01.11, 19:40
          A cena 7560 za nówkę? To dopiero kuszące.
          • porzeczka00 Re: Motocykl na początek 29.01.11, 10:02
            Szkoda że nie przeczytałam takiego artykułu na początku,może nie musiałabym tyle razy parkować na leżąco :), a co do Rometa, to w zeszłym roku na targach spędziłam trochę czasu na ich stoisku i powiem wam że mnie za tą cenę, bardzo się podobały i nie pogardziłabym Romecikiem na początku :).
            • pszczola35 Re: Motocykl na początek 31.01.11, 08:12
              I bardzo dobrze, że mowa o Rometach :) Naprawdę fajne motongi, niektorzy pomykaja nimi przez pół świata, chwaląc sobie jazdę. Porzeczka, tez jestem podobnego zdania. Motocykl nie do pogardzenia :)
      • yacey Re: Motocykl na początek 31.01.11, 13:09
        Osobiscie Rometa tez bym nie wybral, ale moze to moje uprzedzenie, tak jak do auta marki KIA Cee'd, ktore dopiero po blizszym i osobistym kontakcie okazuje sie godnym konkurentem renomowanych marek.
        Ja stawiam na 125 Yamahy, a dla tych co maja wiecej kasy 250 Hondy :)
        • goha66 Re: Motocykl na początek 31.01.11, 14:30
          yacey napisał:
          > ale moze to moje uprzedzenie, tak jak do auta marki KIA Cee'd

... no i znów się czuje wywołana do tablicy z racji posiadania KIjA tyle, że Clarusa :P
          P.S.
          a co do Rometa ... jakby mi TAKIEGO sprzęta (jak zalinkowany przeze mnie wyzej)zaproponowano na początku lat 80tych to zemdlałabym z zachwytu ... i to nie tylko nad wizualizacją. pozdr :)
          • yacey Re: Motocykl na początek 31.01.11, 14:42
            Eee, nikogo nie wywolywalem:)
            Sam jezdze ostatnio Ceed'em i dlatego takie porownanie.
            Ale do Rometa, to jeszcze nie dojrzalem :)
            • 1_leo Re: Motocykl na początek 31.01.11, 15:26
              yacey napisał:
              > Sam jezdze ostatnio Ceed'em i dlatego takie porownanie.
              > Ale do Rometa, to jeszcze nie dojrzalem :)

No właśnie! Jeździsz Ceede'em więc go chwalisz (i chyba słusznie).
              Kup Rometa a my poczekamy na opinię :):):)
              • yacey Re: Motocykl na początek 31.01.11, 19:47
                1_leo napisał:
                > Kup Rometa a my poczekamy na opinię :):):)

Jeden eksperyment mi wystarczy, nie napisalem, ze jestem zachwycony :)

W swoim zyciu juz mialem polski motocykl, dziekuje :)
                (zreszta, tak do konca nie jestem przekonany o polskosci Rometa, jakos bardzo mi zalatuje panstwem srodka)
    • teodozja_600n Re: Motocykl na początek 31.01.11, 15:16
      Ja się na początku zastanawiałam nad Hondą VTR 250, ale w końcu kupiłam uniwersalną 600-tkę. Bardzo się z tego wyboru cieszę, ale gdybym miała jeździć tylko po Wawie, to myslę, że 250-tka byłaby poręczniejsza i oszczędniejsza. I mniej podatna na parkingową grawitację :)
      A te Romety całkiem fajne, cena też kusząca, ciekawe tylko jak z jakością? Nie widziałam ich na żywo, ale znając życie zawsze jest coś za coś.
      Jak za dwa lata wejdą nowe przepisy dotyczące prawa jazdy, to pewnie na ulicach zobaczymy więcej takich motorków ;)
      • umek150 Re: Motocykl na początek 03.02.11, 12:26
        To teraz ja coś nasmaruję jako była użytkowniczka Rometa Z 150. Szczerze, po zdaniu egzaminu nie miałam odwagi żeby wsiąść na coś większego i droższego. Kupiłam swojego romecika za 4500 zł z dostawą do domu ( przyjechał zapakowany w skrzyni ). Po roku sprzedałam go za 3000 zł ( może poszedł by za więcej ale miejsca w garażu zaczynało brakować). Nie jest to maszyna ze snów ale na pewno jest poręczna, na pewno można się sporo nauczyć dzięki niej i co najważniejsze nie ma się tak ogromnego stracha przed wywrotką ( tani motocykl mniej serce boli czytaj kieszeń i naprawa też nie taka droga ). Uważam, że jako pierwsze 2oo dla mało doświadczonego kierowcy jak najbardziej się sprawdzi.
    • zimno-krwisty Re: Motocykl na początek 11.02.11, 20:49
      Nie ma nic o idealnym typie na początek - YZF-R1.
      • 1_leo Re: Motocykl na początek 11.02.11, 22:13
        zimno-krwisty napisał:
        > Nie ma nic o idealnym typie na początek - YZF-R1.

Byłbyś doskonałym instruktorem. Wspaniała rada:>:>:>
        Podstawowe dane tej....... trudno to nawet nazwać propozycją :(
        YZF-R1– motocykl klasy superbike firmy Yamaha, zaprezentowany po raz pierwszy na targach EICMA w Mediolanie pod nazwą kodową "08R". Został on całkowicie nowo skonstruowany w celu podbicia rynku bezkompromisowych motocykli sportowych oraz zastąpienia już przestarzałego i nie cieszącego się zbytnią popularnością motocykla Yamaha YZF 1000 R Thunderace. Koncepcją modelu YZF-R1 była ekstremalność – był on bardzo lekki (177 kg), a zarazem bardzo mocny (150 KM). W połączeniu z dopracowaną aerodynamiką uzyskano motocykl, któremu pod względem osiągów nie dorównywał wówczas żaden inny.
        • zimno-krwisty Re: Motocykl na początek 11.02.11, 22:58
          Wiesz, wolałbym R1 (oczywiście tą najładniejszą z wydechami pod zadupkiem) na pierwsze moto od GSX-F. Dlaczego? Bo jest lżejsza! I oczywiście ciągle bym mówił nie odkręcę, nie odkręcę ;-) . Chyba jednak bym nie odkręcił, bo boję się prędkości, szczególnie gdy wokół nie ma blachy...
          • goha66 Re: Motocykl na początek 11.02.11, 23:36
            zimno-krwisty napisał:

> Wiesz, wolałbym R1 (oczywiście tą najładniejszą z wydechami pod zadupkiem) na pierwsze moto od GSX-F

... no :D i nareszcie mamy klasykę gatunku z większości forów motocyklowych czyli pytanie (cyt.) : "czy R1 jest dobre na pierwsze moto?" ;)
          • 1_leo Re: Motocykl na początek 12.02.11, 12:15
            zimno-krwisty napisał:
            > Wiesz, wolałbym R1 (oczywiście tą najładniejszą z wydechami pod zadupkiem) na p
            > ierwsze moto od GSX-F.

Ładne moto :)
            Na czym teraz jeździsz?
            • zimno-krwisty Re: Motocykl na początek 13.02.11, 00:19
              1_leo napisała:
              > Ładne moto :)
              > Na czym teraz jeździsz?

R1 ;-)
              • yacey Re: Motocykl na początek 13.02.11, 09:11
                zimno-krwisty napisał:
                > 1_leo napisał:
                > Ładne moto :)
                > Na czym teraz jeździsz?
                > R1 ;-)

Marzyciel

forum.gazeta.pl/forum/w,508,122032635,122032635,Cieeeeeeeeeeeeeezki_rozruch.html
                • 1_leo Re: Motocykl na początek 13.02.11, 12:35
                  Yacey, czasami tak jest jak się trafi na szpana-marzyciela.
                • zimno-krwisty Re: Motocykl na początek 14.02.11, 10:33
                  Żona jeździ na GSX-F, R1 odpaliła.
                  • carrymoon Re: Motocykl na początek 14.02.11, 10:43
                    a GSX-F nie bł przypadkiem za wysoki dla Twojej żony? ;)
                    • zimno-krwisty Re: Motocykl na początek 14.02.11, 13:59
                      Nie, za wysoki był dla koleżanki. Dla żony jest OK, bo (ona żona) ma 177 cm wzrostu.
                      • carrymoon Re: Motocykl na początek 14.02.11, 14:07
                        to czemu szanowna małżonka nie jeździ R1?
                        Jeśli to miał być żart z R1 to kiepski w stosunku do osoby, która pyta a jest niedoświadczona.
                        Jeśli poważnie odpowiadałeś to cóż ........ jesteś kolejnym narwańcem, któremu jazda motocyklem kojarzy się tylko i wyłącznie z prędkością.
                        Tu nie znajdzies zpoklasku.
                        • zimno-krwisty Re: Motocykl na początek 14.02.11, 17:12
                          Ja nie szukam poklasku. R1 kupiłem bo mi się podoba, to moje drugie moto.
                          Żony aż tak to nie kręci, więc zostawiłem jej GSX-F. Jest zadowolona, silna baba to radzi sobie z jego ciężarem, mocy wystarcza, więc jest OK.
                          • carrymoon Re: Motocykl na początek 14.02.11, 18:45
                            silna bab
                            > a to radzi sobie z jego ciężarem, mocy wystarcza, więc jest OK
                            masa ok 208-230kg - żadna specjalnie duża masa. Siły do dobrego prowadzenia takiego motocykla nie potrzeba. Nie takie sprzęty prowadzą drobniutkie kobietki. Tu na MiD jest kilka, które "radzą" sobie z cięższymi :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka