Dodaj do ulubionych

Zainteresowania...

22.04.04, 18:56
usłyszałam kiedyś od pewnej osoby , że jak ktoś ma wiele zainteresowań,
hobby, to jego zdaniem nie ma żadnych. Zgadzacie się z tym? ja nie.
Fajnie oczywiście, jak się ma jakąś pasję konkretną, ale przecież można mieć
kilka. A może się mylę? A może wtedy tracimy uwagę na zbyt wiele szczegółów?
Obserwuj wątek
    • mrouh Re: Zainteresowania... 22.04.04, 19:32
      chiara76 napisała:

> usłyszałam kiedyś od pewnej osoby , że jak ktoś ma wiele zainteresowań,
      > hobby, to jego zdaniem nie ma żadnych. Zgadzacie się z tym? ja nie.
      > Fajnie oczywiście, jak się ma jakąś pasję konkretną, ale przecież można mieć
      > kilka. A może się mylę? A może wtedy tracimy uwagę na zbyt wiele szczegółów?

Czy ja wiem... to pewnie zależy od człowieka... poza tym czasem się długo szuka
      takiej pasji na całe życie i bywa, że nigdy się nie znajdzie:-) Ja w sumie
      czegoś takiego, czym bym się zajmowała od lat bardzo aktywnie chyba nie mam.
      Lubię języki- mam małe zboczenie na tym punkcie. Nie znam biegle kilku języków,
      ale mam jakąś łatwość w kojarzeniu i bawi mnie zabawa słowami. Uwielbiam czytać
      poezję i prozę z dużą ilością słownych gierek. Lubię słowniki. Ostatnio mam na
      tapecie portugalski:-) i już od lat francuski. Ale zapałałam do niego naprawdę
      miłością dopiero na studiach, na które poszłam z braku lepszego pomysłu ;-)

Poza tym też od niedawna maluję jakieś kwiatki i ciapki na szkle. Jakieś
      butelki, słoiki, kawałki szkła, co się napatoczą. Lubię prace manualne, tylko w
      kleju nie lubię się babrać:-)

Nad tymi dwiema rzeczami potrafię spędzać godziny i nie czuć czasu:-)

Lubię oswajać przestrzeń wokół siebie, czynić ją bardziej "moją".
      Czytam i słucham muzyki, ale to są takie zainteresowania mało intensywne, bardzo
      rozłożone w czasie i zależne od nastroju.
      • chiara76 Re: Zainteresowania... 22.04.04, 19:39
        mrouh napisała:

> chiara76 napisała:
        >
        > > usłyszałam kiedyś od pewnej osoby , że jak ktoś ma wiele zainteresowań,
        > > hobby, to jego zdaniem nie ma żadnych. Zgadzacie się z tym? ja nie.
        > > Fajnie oczywiście, jak się ma jakąś pasję konkretną, ale przecież można mi
        > eć
        > > kilka. A może się mylę? A może wtedy tracimy uwagę na zbyt wiele szczegółó
        > w?
        >
        >
        > Czy ja wiem... to pewnie zależy od człowieka... poza tym czasem się długo
        szuka
        > takiej pasji na całe życie i bywa, że nigdy się nie znajdzie:-) Ja w sumie
        > czegoś takiego, czym bym się zajmowała od lat bardzo aktywnie chyba nie mam.
        > Lubię języki- mam małe zboczenie na tym punkcie. Nie znam biegle kilku
        języków,
        > ale mam jakąś łatwość w kojarzeniu i bawi mnie zabawa słowami.

No,właśnie zauważyłam, że chyba łatwo poznajesz obce języki. Zazdrosczę, bo to
        wielki talent moim zdaniem.

Uwielbiam czytać
        > poezję i prozę z dużą ilością słownych gierek. Lubię słowniki. Ostatnio mam na
        > tapecie portugalski:-) i już od lat francuski. Ale zapałałam do niego naprawdę
        > miłością dopiero na studiach, na które poszłam z braku lepszego pomysłu ;-)
        >
        > Poza tym też od niedawna maluję jakieś kwiatki i ciapki na szkle. Jakieś
        > butelki, słoiki, kawałki szkła, co się napatoczą. Lubię prace manualne, tylko
        w
        > kleju nie lubię się babrać:-)

Widziałaś, że jest tu nawet forum na gazecie o malowaniu na szkle?
        >
        Fajne masz te hobby.
        Moim największym są chyba jednak podróże, tylko tam czas nie istnieje, tylko
        podczas nich czuję się sobą...
        no i książki, no ale to chyba nie hobby? nie wiem, tylko taki wypełniacz czasu.
        • mrouh Re: Zainteresowania... 22.04.04, 19:55
          chiara76 napisała:

>
          > No,właśnie zauważyłam, że chyba łatwo poznajesz obce języki. Zazdrosczę, bo to
          > wielki talent moim zdaniem.

Też tak myślę, tylko mi wytrwałości i systematyczności brakuje, żeby mieć z tego
          jakiś pożytek, a nie tylko frajdę, że jako jedyna znam jakiś dziwny język, albo
          dziwne słowo;-)

> Widziałaś, że jest tu nawet forum na gazecie o malowaniu na szkle?

Tak, nawet jestem rozdawaczem szablonów na tym forum. Pół komputera mam
          zawalonego obrazkami do namalowania:-)) Na forum dość słaby ruch, ale sporo
          fajnych rzeczy się dowiedziałam o sklepach i innych przydatnych cudów:-)
          Najfajniejsze jest to, że moja mama też maluje i jak jadę do domu to z pudłem
          farb i urządzamy sobie wieczorem "jam session" malowane i pogaduchy:-) Jest
          lepsza ode mnie;-)
          • kasienka80 nie mam :-(( 23.04.04, 08:09
            A mnie sie wydaje, ze nie mam zadnego hobby :-((
            chyba tylko fitness.
            Czuje sie glupio jak ktos mnie pyta czym sie interesuje, bo nie wiem co
            odpowiedziec.
            Interesuje mnie generalnie wszystko, ale nic szczegolnie gleboko
            • skay5 Re: nie mam :-(( 23.04.04, 08:16
              oj ja tez się z tym nie zgadzam! Ja mam wiele pasji: podróże, zdjęcia, taniec,
              w ogole muzyka..., no i też maluje na szkle!
    • koaa Re: Zainteresowania... 23.04.04, 09:07
      a moje pasje sa głównie zwiazane z ruchem:)
    • tsun_am Re: Zainteresowania... 23.04.04, 09:11
      wiesz co, ja to bardzo nie lubię takich odgórnie wygłaszanych "przykazań": jak
      ktoś ma wiele zainteresowań, to nie ma naprawde żadnego itp. Najczęściej nie
      mają wiele wspólnego z prawdą.Ja np nie mam jakiejś jednej konkretnej pasji i
      chyba nie miałam nigdy, a wieloma rzeczami się interesowałam, i te
      zaiteresowania się zmieniają.
    • k.mmilka Re: Zainteresowania... 23.04.04, 10:02
      Mam:

- jedną wielką pasję
      - kilka mniejszych zainteresowań pobocznych :-)

Nie uważam, żeby to się jakoś ze sobą kłóciło.
    • ann.k Re: Zainteresowania... 23.04.04, 18:29
      Ja też nie mam jakiejs wielkiej pasji, ktorej bym sie oddala z ogormnym zapalem
      na cale zycie. Lubie zmiany, lubie poznawac nowe rzeczy z wielu roznych
      dziedzin. Nie uwazam sie przez to wcale za osobe ubozsza od tych, ktore maja
      jedna wielka pasje. Chociaz nie ukrywam, ze podziwiam takie osoby.
      • beauty_baby Re: Zainteresowania... 26.04.04, 10:39
        Trudno mi okreslic swoje hobby, moja pasja jest malarstwo ale to juz moj zawod
        nie hobby:)) nie umiem sie w cos zaangazowac az tak jak np. niektorzy
        filatelisci czy numizmatycy itp. generalnie uwielbiam czytac ksiazki, sluchac
        muzyki (alw wlasnie, czy to hobby?), no i Chiaro, tu możemy podac sobie reke,
        podroze. Uwielbiam zwiedzac swiat:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka