Dodaj do ulubionych

jaki kask???

28.12.11, 11:08
Drogie Panie i Panowie:-). Mam pytanie z serii tych, które zostały zadane milionstodziewięćset razy a wciąż będą zadawane:-D. Mam cichą nadzieję, że mimo to uzyskam jakieś odpowiedzi.
Moto jest, ciuchy są ( no, na lato coś będę musiała kupić), buty wybrane ( będą sidi lei). Pora na kask.
Moje pytanie podstawowe do doświadczonych: jak zrobić lepiej - zainwestować w niższy model marki z wyższej półki czy w wysoki model ze średniej? Interesuje mnie kask integralny bo coś mocno jestem przywiązana do swojej twarzy. Mam do wydania jak na kask to niewiele, max 1000 pln, jakbym się zmieściła w 800 byłoby świetnie. Za tę kasę na pewno mieć wszystkiego nie można:-( ale zależy mi na blendzie. A może nie warto i da się jakoś jeżdzić w okularach? Wpadł mi w oko agv s4 sv.
I jeszcze jedno - kwestia ekonomiczna - czy korzystać z tych przecen co są obecnie, czy też czekać aż pojawią się modele na 2012, co spowoduje spadek cen modeli z 2011? Kompletnie się na tym rynku nie wyznaję, wiec wszelkie sugestie są na wagę złota.
Obserwuj wątek
    • yacey Re: jaki kask??? 28.12.11, 16:13
      Odnośnie kasku integralnego nic Ci nie powiem, bo nigdy takiego nie używałem z racji tego, iż noszę okulary, a włożenie integrala z okularami na nosie jest niewykonalne :). Proponuję jednak zastanowić się nad kaskiem szczękowym. Jest zdecydowanie wygodniejszy w codziennym użytkowaniu, a zapewnia takie samo bezpieczeństwo jak integral. Jest może troszkę głośniejszy, ale CB nie należy do demonów szybkości, to i różnica pod tym względem będzie symboliczna. A w szczękowcu, podnosisz szczękę i możesz bez zdejmowania kasku np. pogadać ze znajomym, umalować oko, czy upudrować nos :)
      Zerknij np.na te
      airoh.pl/katalog/model/15
      • cien1100 Re: jaki kask??? 28.12.11, 21:58
        Zdecydowanie zgadzam się z Jackiem. Jeżdżę w szczękowym od paru lat i to na nieco szybszym motocyklu. Nie mam blendy, okulary przeciwsłoneczne nie przeszkadzają. Blenda jest wygodniejsza, ale osłabia konstrukcję kasku. Podnoszona szczęka oczywiście też, no ale coś za coś. Jest nieco głośniejszy od integrala i cięższy, ale uwierz przy 200km/h nie ma to znaczenia;)
        • yacey Re: jaki kask??? 29.12.11, 17:36
          Cieniu, a fe, nie wolno tak szybko jeździć :)

• huggi Re: jaki kask??? 01.01.12, 23:11
      ja mam uvexa i nie zamieniłabym na żaden inny, polecam :)
      • yacey Re: jaki kask??? 02.01.12, 09:29
        Huggi, napisz cos wiecej, jaki typ, model. Podanie marki w minimalnym tylko stopniu przybliza do rozwiazania problemu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka