Dodaj do ulubionych

co najprędzej traci człowiek w stanie nieważkości?

01.04.12, 23:29
i dlaczego?

wie ktoś?
:-)
Obserwuj wątek
    • elissa2 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 16:37
      poczucie twardego stąpania po ziemi :-)
      • 8macek Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 16:50
        nie!
        to można w stanie nieważkości osiągnąć przypinając się szelkami do bieżni i mieć uczucie, że "się twardo stąpa po ziemi" :-)
        • elissa2 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 17:21
          ale wtedy jest zniewolony,
          a zniewolony nigdy nie ma poczucia, że twardo stąpa po ziemi

no co traci, co?
          no, przyciąganie nie działa...
          to co może tracić? "głowę"? - woda mu uderza do głowy?
          • 8macek Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:10
            blisko ale nie do końca prawidłowo.
            szkoda, ze inni nie chcą spróbować odpowiedzieć.
            poczekajmy jeszcze trochę...
            może podpowiem, że odpowiedź w pewien sposób jest związana z tematyką forum ;-)
            • buka007 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:27
              ja wiem!! apetyt"!!!
              ;-)))
              • 8macek Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:31

blisko, coraz bliżej, ale jeszcze to nie to.
            • elissa2 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:27
              :niedowierzanie

czyżby zawartość przewodu pokarmowego???
              • 8macek Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:32

elissko :-D zupełnie nie w tę stronę twoje myśli poszły :-D

• elissa2 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:40
                  bo już straciłam pewność o jaki właściwie stan nieważkości chodzi :D
                  • 8macek Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:43

kosmiczny, bez grawitacji.
                    • aretha04 dawno, dawno temu 03.04.12, 18:48
                      po spożyciu pewnych napojów %% odczuwałam "chorobę kosmiczną"

wtedy siła grawitacji była równa sile bezwładności, a ja w stanie nieważkości :)
                    • elissa2 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 18:49
                      upojeni delikwenci też przysięgają, że czują się kosmicznie
                      a że grawitacja szwankuje to już widać gołym okiem
    • elissa2 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 21:23
      przypomniał mi się film "Kontakt", gdzie ten miliarder przebywa na stacji kosmicznej, żeby jego choroba nowotworowa spowolniła...
      ale Tobie z pewnością nie o to chodzi...
      Tobie pewnie chodzi o ... węch i smak :)
      ale ja bym się jednak upierała przy utracie wody z organizmu, tę traci chyba w pierwszej kolejności
      • 8macek Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 21:26
        <<Tobie pewnie chodzi o ... węch i smak :-)>>

TAK!!!

:-) no wreszcie...

a wiesz dlaczego?
        • elissa2 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 03.04.12, 21:38
          wiem :)

nacisk na zatoki (okropne, przykre uczucie; z autopsji znają je nie tylko kosmonauci, ale i alergicy)
          jak już pisałam w pierwszym moim poście, nienaturalne (w sensie:takie, do którego organizm nie jest przyzwyczajony) przemieszczenie się płynów
    • samica1 Re: co najprędzej traci człowiek w stanie nieważk 05.04.12, 16:58
      Ja bym pewnie poczucie humoru straciła.
    • elissa2 życie w nieważkości 10.04.12, 21:55
      odkrywcy.pl/kat,111402,title,Czy-przetrwalbys-na-orbicie-Zycie-w-niewazkosci,wid,14394541,wiadomosc.html?smg4sticaid=6e3fd
      • 8macek Re: życie w nieważkości 11.04.12, 02:34

O!
        linków tego typu nigdy nie za dużo.
        :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka